Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Potentiële smaakmaker bij Ajax? ‘Hij is al 3 jaar een van de grootste talenten’

Laatste update:

Dat Sivert Mannsverk de stap van Molde FK naar Ajax heeft gemaakt, komt voor zijn voormalig ploeggenoot Mathias Løvik niet als een verrassing. Volgens de huidig middenvelder van Molde staat Mannsverk al drie jaar bekend als een van de grootste talenten van Noorwegen.

“Zijn transfer is absoluut een logisch gevolg van zijn prestaties”, vertelt Løvik tegenover Ajax Showtime. “Hij heeft over een langere periode op een hoog niveau gepresteerd. Ik denk dat hij en Ajax perfect bij elkaar passen.”

“Mannsverk is erg kalm aan de bal en heeft een enorme motor”, vervolgt Løvik, die zijn ex-ploeggenoot vergelijkt met Manchester City-middenvelder Rodri. “Hij kan die verdedigende rol ook erg goed invullen. Het past hem goed en hij vervulde die rol ook bij Molde.”

Løvik benadrukt dat Mannsverk ondanks zijn talent nooit naast zijn schoenen is gaan lopen. “Hij is de aardigste en meest bescheiden jongen die ik ken. Hij zal zich nooit beter voelen dan een ander. Het is een erg lieve jongen.”

Løvik stelt daarnaast dat Mannsverk zowel met als zonder bal van grote toegevoegde waarde kan zijn. “Hij is op beide vlakken geweldig, maar als ik moet kiezen, dan denk ik dat hij aan de bal het best is. Hij kan de ballen tussen de linies spelen en de voorhoedespelers van Ajax kan hij echt bedienen.”

“Sivert heeft een erg directe manier van passen en speelt de bal dan ook eerder naar voren dan dat hij de bal constant kort rond blijft passen. Hij heeft een erg goede steekpass in huis en een ongelooflijk goede drive met de bal.”

De verbeterpunten van Mannsverk zijn volgens Løvik zijn snelheid en explosiviteit. “Hij is niet de grootste, maar hij kan zijn lichaam goed gebruiken.” Ondanks dat wordt hem een grote toekomst toegedicht in Noorwegen. “Hij wordt al drie jaar als een van de grootste talenten van Noorwegen gezien. Hij verdient die status echt”, aldus Løvik.

Mannsverk werd vorige maand bij Ajax direct voor de leeuwen gegooid door Maurice Steijn. De Noor maakte zijn basisdebuut tegen FC Twente (3-1 verlies), maar werd na een uiterst ongelukkige eerste helft in de rust vervangen door Kenneth Taylor. De controlerende middenvelder liep eind september een voetblessure op is nog minimaal een maand uit de roulatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aardig en bescheiden... dat zijn meestal geen goede eigenschappen voor deze haaienwereld.

Hij zal wellicht geliefd zijn bij collega's en publiek, maar normaal gesproken niet het uiterste uit zijn carrière halen. Althans zo gaat dat bij de meeste aardige en bescheiden spelers.

14 oktober 2023 om 14:41

Zijn wel meer Scandinaviërs geweest met deze kwalificaties die het wel gered hebben. Bv litmanen, Eriksen of Dolberg.

14 oktober 2023 om 14:49

Ik vermoed dat Bergkamp ook niet zo hoog van de toren blies. Toch ook wel een aardige speler😅

14 oktober 2023 om 14:43

Zoals Eriksen bijvoorbeeld.

Vond hem tegen Twente iets te kalm. Zo kalm dat de bal continue van hem afgepakt werd of dat het leek alsof hij totaal niet wist wat er om zich heen gebeurde. Kanttekening: pas luttele minuten gemaakt dus ik schrijf hem nog niet af. Laten we hopen dat het die 6 is die we zoeken. Wellicht dan Vos op 8 en Berghuis/Misehouy (op termijn) als 10.

14 oktober 2023 om 15:06

@Joga

Laten we voorlopig gewoon weer met Tahirovic en Boomen gaan spelen. Dat werkte in de voorbereiding prima. Beiden hebben lengte, verdedigen terug en kunnen/durven vooruit te voetballen.

Dat maakt namelijk ook dat Hato/Sutalo een stuk beter zullen zijn. Die kunnen namelijk iemand aan spelen op het middenveld. Ook wel lekker, kan je onder de druk uit voetballen.

Taylor en Vos staan allebei continu in de dekking en te diep.

Ik vraag het me af. Met tahirovic en vos kom je een heel eind. Denk met hun 2 had ik op die positie niet iets gehaald. Maar wellicht is het een topper in wording.



ik durf jullie te vertellen dat wanneer het team van ajax gaat lopen, en ik hoop binnen de kortste tijden. dan gaat mannsverk laten zien dat hij een wereldtopper is. mannsverk bezit alle eigenschappen en kwaliteiten van een goede verdedigende middenvelder. ik moet erbij zeggen ajax is ook toe aan een nieuwe coach, eentje die wel verstand heeft van bepaalde tactieken voor een topclub. een spits aanspelen en er achter aan hollen is geen tactiek voor een club als ajax. wanneer ajax wel weer aanvallend voetbal gaat spelen, dan gaan jongens zoals mannsverk, forbs, mikautadze, vos, sosa, gaaei, maar ook bergwijn zeker. uit de verf komen. het is geen selectie om het voetbal te spelen van steijn, dat mag je dan mislintat verwijten, maar die is er niet meer. en we moeten iets gaan ondernemen. ajax moet weer ajax worden. mannsverk is een topper, mark my words.

14 oktober 2023 om 16:20

Ik ga niet zeggen wereldtopper, maar deze jongen is echt wel heel goed en heeft onzettend veel potentie. Je zag ook tegen Twente dat ie aan de bal goed was, maar de tactiek en zijn taak niet onder de knie had.

Als je kijkt naar de scouting van ome Sven, dan zijn Mannsverk en Sutalo ook erg complete voetballers die echt wel goed bij Ajax passen. Enige die ik nog niet begrijp is Akpom.

14 oktober 2023 om 16:27

mislintat heeft niet alleen klunzen gehaald. dat klopt ik kan mij vinden in mannsverk, sutalo, frobs, mikautadze, en in lichte vorm medic. maar. we staan nu in de degradatie en dat is hem wel te verwijten en die andere sukkels die in het bestuur zaten. coach is verkeerd gescout, talloze spelers zijn verkeerd gescout, en verkeerde mensen zijn weggestuurd door die lui. langzaam aan gaat dit opgelost worden en kunnen we weer gaan genieten van veel spelers en ons ajax.

14 oktober 2023 om 16:32

Het begon natuurlijk bij Overmars. EtH en Overmars hadden afgesproken dat niet beiden in hetzelfde jaar weg zouden gaan, omdat de club daar zwaar door getroffen zou worden. EtH ging weg en toen kwam Overmars-gate en moest "rookie" van der Sar alles zelf doen. Zijn tekortkomingen kwamen toen ook goed aan het licht.

Veel mensen beseffen niet dat Ajax niet alleen nieuwe spelers heeft, maar ook binnen de organisatie. Coach, assistenten maar ook in de jeugdopleiding, scouting, RvC en directie. Met zoveel vernieuwing komen er ook zeker troep mee. Het is veel makkelijker om 1 persoon in te passen in je organisatie dan meer dan de helft.

Uiteindelijk mag je het nooit zover laten komen. Toekomstvisie, binnen alle aspecten van de club.

Mannsverk met een normale coach, systeem en vertrouwen is een absolute aanwinst voor Ajax en de Eredivisie. Afgelopen zomer was ik best jaloers om te zien dat hij naar Amsterdam verkaste, maar van alle transfers was dit de meest logische van Mislintat moet ik zeggen.

14 oktober 2023 om 15:03

@FcKorsou

Persoonlijk vond/vind ik heel veel transfers nog steeds logisch.

Sosa als vaste linksback Kroatië met 115 wedstrijden Bundesliga

Tahirovic die leek basis speler bij Mourinho te gaan worden (en vertrek Alvarez)

Boomen erg goed gespeeld in Frankrijk en Ajacied (en transfervrij)

Forbs was topscorer, MVP en beste soeler premier league O21. In een hoog aangeschreven jeugdopleiding

Mannsverk zoals hierboven ook al beschreven

Mikautadze als topscorer en MVP Ligue 2 ook niet raar (wel te duur) en Brobbey had geen concurrent

Medic als back up ook prima, zeker omdat Aertsen uit jong nog niet voldoet.

Avila, Gaaeij en Akpom vind ik de minst begrijpelijke..

14 oktober 2023 om 15:09

Tahirovic leek basisspeler te worden bij Mourinho? Wordt steeds gekker. Als dat echt zo was dan hadden ze hem niet weggedaan, ook al hadden ze geld nodig. Dan schiet je jezelf in de voet als het zo’n groot talent zou zijn. Hij kwam daar gewoon tekort.

En je vergeet totaal de type spelers. Veel van deze spelers passen beter in een 5-3-2 systeem. Je concludeert alles op basis van stats en prestaties en je benoemt nooit de daadwerkelijke kwaliteiten.

Avila vond ik nog te verdedigen aangezien hij wel een speler is die fel en goed kan verdedigen waar Ajax er geen tot weinig van heeft en ook normaalgesproken een aardige inspeelpass heeft. Helaas was de pot tegen AEK echt drama voor hem.

14 oktober 2023 om 15:16

Hahah, ik denk dat Bergkamp dat berichtje/afscheid van Mourinho over Tahirovic nogal overschat. Dat was iets in de zin van ''we verliezen hier een groot talent''. Maar niemand die er echt voor ging liggen en de transfer was zo rond.

14 oktober 2023 om 15:21

@Ajax12321

Misschien moeten we als Ajax zijnde dan ook maar 5-3-2 of 3-5-2 gaan voetballen en spelers in hun kracht gebruiken?


Tahirovic was naast Cristante de enige CVM bij Roma en mocht steeds vaker mee doen, zo raar is het statement niet? Zeker niet als je bedenkt dat Mourinho in de 8 wedstrijden met beide CVMS voetbalt.

En verder benoem ik boven voornamelijk feiten op basis waarvan spelers logisch waren.

Suárez voetbalde bij Groningen in een 4-4-2, Frenkie de Jong was wissel bij Jong Willem 2, Onana werd uitgeleend door Barcelona B, Neres had een half seizoen in het eerste gevoetbald, Schone kwam slechts van NEC en was daar een Nr 10, Kudus kwam binnen als 8, Martinez als back up linksback etc etc etc.

Dus misschien eens objectief kijken naar de transfers?

14 oktober 2023 om 15:26

@MGMV,

Op dat moment was Cristante de enige verdedigende middenvelder van Roma naast Tahirovic. Verder had Roma geld nodig en moesten ze een verlies van 25-30 miljoen goed maken. Iets dat ze gered hebben omdat Al Ahli uit Saudi opeens 30 miljoen over maakte.

De transfer van Tahirovic was absoluut niet uit weelde, dat ze hun enige transfersom in de zomer hebben uitgegeven aan een andere CVM zegt genoeg over hoe ze dachten over die positie en het vertrek van Tahirovic.

En laat Mourinho dit seizoen nou alle wedstrijden beide CVM opgesteld hebben..

14 oktober 2023 om 15:39

Maar wat ik zeg. Als Tahirovic echt als belangrijk werd gezien door Mourinho had hij hem op die leeftijd voor geen goud laten gaan. Dat zou dan toch wel vrij bizar zijn?

Die feiten moet je wel in de context zien. En dan zien ze een stuk minder logisch.

De spelers die jij noemt hebben kwaliteiten die typisch bij Ajax passen. Dus daarin kan jij ook objectief kijken en dan zie je dat dit hele verschillende spelers zijn dan de meeste spelers die zijn gehaald.

4-3-3 kan wel als de trainer een keer een acceptabele tactiek neerzet waar de linies korter op elkaar staan en waarin een plan is in balbezit. Als hij dat niet eens kan dat is hij totaal ongeschikt, wat dus blijkt. Maar in de 4-3-3 zullen veel aankopen op de bank zitten en zich moeten bewijzen vanaf de bank. Wil je persé met veel aankopen spelen, dan is 5-3-2 beter maar daar ben ik geen voorstander van bij Ajax i.v.m. de identiteit bijvoorbeeld.

14 oktober 2023 om 16:27

Maar als het we bij al deze spelers alsnog uitkomt, moet Mislintat dan niet alsnog terug naar Ajax?

14 oktober 2023 om 16:58

@Yoda,

Ik was persoonlijk helemaal niet ontevreden over Mislintat, op veel vlakken niet tenminste. Wat er intern heeft afgespeeld weet ik niet dus kan ik niet over oordelen. Over zijn vermeende belangenverstrengeling wacht ik liever eerst de resultaten van het onderzoek af. Mijn gevoel zegt dat als er iets tastbaars was gevonden het al aan de grote klok was gehangen.

Het team dat er staat is in mijn ogen meer dan goed genoeg in breedte, diepte en kwaliteit om kampioen te worden. PSV en Feyenoord hebben het als team op de rit, en precies dat laatste lijkt bij Ajax (nog) niet te lukken.

Ik wijt dat aan de trainer en zijn werkwijze. En de trainer is indirect wel de fout van Mislintat.

14 oktober 2023 om 17:02

@Ajax12321

De spelers die ik noemde hebben de kwaliteiten die typisch bij Ajax passen?

Suárez als grote dribbelaar
Onana als grabbelaar (ook in jong)
De Jong als wissel
Etc etc? Houd toch op, die transfers werden pas een succes toen de speler een succes werd. Net zoals de spelers die geen succes werden ook onsuccesvolle transfers waren..

En Tahirovic mocht niet zonder slag of stoot, het is de enige plek in de selectie die vervangen is, en de vervanger word elke wedstrijd ook opgesteld. Het is naïef om te denken dat Tahirovic niet veel zou spelen.

14 oktober 2023 om 18:47

Okay, fair punt D-Bergkamp. En ik ben het wel met je eens.

Ik ben absoluut geen fan van Ajax (understatement), maar ik kan niet goed begrijpen dat slechte resultaten op de aller kortste termijn, onder druk tot het ontslag heeft geleid van de man die is aangesteld voor de lange termijn. En dat terwijl nog helemaal niet zo duidelijk is wie nou werkelijk aanwinsten zijn of miskopen. Als je voorganger al veel middelmaat haalde en je dus een hele rits nieuwen nodig hebt, dan is 100 miljoen niet niks, maar voor zoveel spelers ook niet absurd veel. Als er nou eens 4 bij zitten die wel aanslaan? Dan is dat bedrag al terug

14 oktober 2023 om 19:30

@Yoda

Fan of geen fan, als je naar het materiaal kijkt behoort Ajax gewoon titel kandidaat te zijn.
- Rulli, Europa league winnaar
- Sutalo, 120 wedstrijden Zagreb en vast international Kroatië
- Sosa, halve finale Wk, finale nations league en 115 wedstrijden Bundesliga
- Boomen, beker winnaar Frankrijk en meest naar voren voetballende middenvelder Ligue 1.
- Berghuis, voor eredivisie echt wel een topper (word wel minder)
- Bergwijn, toch ook geen prutser
Dit zijn zes ervaren spelers met ook bewezen kwaliteiten.

Dan ga je naar de “talenten”
- Brobbey vorig jaar dezelfde gemiddeldes als De Jong en Gimenez
- Forbs, topscorer+MVP+beste speler premier league O21
- Mikautadze, topscorer Ligue 2
- Tahirovic, toch wel (een beetje) indruk gemaakt bij AS Roma
- Mannsverk is beker winnaar en kampioen bij Molde.

Zijn het absolute toppers, daar zullen fans en niet fans waarschijnlijk anders over denken en dat mag. Alleen met zulke spelers hoor je gewoon top 3 te staan en serieus met het kampioenschap mee te doen.

Ik vind het wonderbaarlijk dat geen enkele speler een bepaald niveau haalt, terwijl ze toch wel hebben aangetoond iets te kunnen.

14 oktober 2023 om 20:55

Ja.

Suarez was een hele complete spits die vrijwel alles kon.

Onana een meevoetballende keeper.

De Jong een spelverdeler met lef, vooral qua dribbel.

Jij faalt totaal om te zien dat het om de type spelers gaat, niet alleen om eerdere prestaties. Dit soort type spelers waren ze al, je wordt niet opeens een type speler. Wat wel gebeurt is dat die spelers beter zijn geworden bij Ajax, maar dat heeft niks met het type speler te maken.

En ik vind het naïef om te denken dat Roma Tahirovic in de basis zou zetten.

16 oktober 2023 om 21:34

@ajax12321

Enigzins laat, maar een goede discussie kan ook later nog van een antwoord worden voorzien.

- Suarez
Ajax zoekt altijd een meevoetballende spits, dat was Suarez totaal niet, die kwam bij Groningen van de rechtsbuiten vandaan als pure dribbelaar.

- Onana
Onana was bij Barcelona B niet goed genoeg, werd verhuurd, en werd vervolgens aangetrokken door Ajax. Bij Jong Ajax werd hij al de grabbelaar genoemd en is er door iedereen op de toekomst getwijfeld of hij uberhaupt goed genoeg zou zijn. Moest uit noodzaak debuteren en heeft toen pas stappen gezet.

- F de Jong
F de Jong was als speler nog niet eens goed genoeg voor het eerste van Willem 2, sterker nog hij was bij Willem 2 jeugd regelmatig wissel. En werd op zijn 19e pas naar Ajax gehaald.

Als je vind dat deze spelers op basis van hun "type" goede aankopen waren/zijn, en dat deze spelers bij Ajax konden groeien.

Waarom zou je dat dan niet vinden van een 22 jarige Mikautadze die net topscorer is geworden in de ligue 2? Een spits die bekend staat om zijn twee benigheid, actie en scorend vermogen als type.
Waarom zou je dat niet vinden van een 21 jarige Mannsverk die net de beker+kampioen is geworden in Noorwegen? Een speler die bekend staat als een vooruit voetballende nummer 6 als type.
Waarom zou je dat niet vinden van een 20 jarige Tahirovic, die bekend staat als een aggresieve voetballende nummer 6.

etc etc etc

Als je vind dat Suarez/de Jong/onana logische aankopen waren vanwege het type speler wat ze waren/zijn. Dan moet je ook eens kijken naar de spelers die zijn aangetrokken, dat zijn namelijk precies het type spelers dat je normaliter bij Ajax wilt zien.

You can't have one, without the other, dus wat is het precies?

ajax zou ook eens een 4-4-2 kunnen proberen, zodat er de aankomende tijd wat gaat gebeuren. qua resultaten. en haal aub bergwijn weg als captain, ook niet om aan te gluren. berghuis als aanvoerder,

gorter
gaaei
sutalo
hato
sosa
berghuis
mannsverk
vos
bergwijn
mikautadze
brobbey

Ik heb ook altijd gevonden dat Ramselaar alles had om het te maken. En was dan ook heel blij dat psv hem kocht. Zo snel en vaardig. Dat moest m gaan worden.

Maar het werd m niet. Zo vaak lijkt iemand geboren voor de stappen hoger. T zou mooi zijn als het mannsverk lukt, maar vooralsnog moeten er nog vele stappen worden gezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren