Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Plotseling moest ik de banken tevreden houden, in plaats van de fans'

Laatste update:

Liverpool is al ruim twintig jaar geen kampioen van Engeland meer geworden en lijkt ook dit jaar geen kans te maken op de titel. Onder Rafa Benítez waren the Reds wel een keer dicht bij succes, maar in het seizoen 2008/09 haalde Manchester United net vier punten meer. Benítez wilde vervolgens de laatste stap richting de titel zetten, maar dat bleek onmogelijk.

/

In zijn boek Champions League Dreams geeft de Spanjaard tekst en uitleg: "We wisten dat we een back-up voor Fernando Torres moesten halen, omdat David Ngog zich nog ontwikkelde", schrijft Benítez. "We wilden Stevan Jovetic halen, een jonge aanvaller van Fiorentina. Verder hadden we een extra verdediger nodig en we dachten aan Sylvain Distin, toen nog van Portsmouth, en Matthew Upson, die destijds goed in vorm was bij West Ham United. Zij hadden al ervaring in de Premier League en zouden ons zeker verder helpen."

"Distin of Upson en Jovetic, zij zouden ons de selectie geven waarmee de laatste stap konden zetten", gelooft Benítez. "Maar Liverpool was niet langer een voetbalclub." De coach doelt daarmee op de financiële problemen van Tom Hicks en George Gillett, de vorige eigenaren van Liverpool. "Het geld dat we wilden gebruiken om de club naar een volgend niveau te brengen, was allemaal weg. Plotseling moest ik de banken tevreden houden, in plaats van de supporters. En uiteindelijk werden we ervoor gestraft dat we de gewenste aankopen niet konden halen."

Liverpool had in het seizoen 2009/10 kampioen van Engeland kunnen worden, als de genoemde aankopen waren gehaald

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond Benitez bij andere clubs nooit echt een goede coach, misschien lag het aan het materiaal of hij kon het alleen bij Liverpool des tijds.

Ben benieuwd of hij binnenkort nog aan de slag gaat bij een club.

11 september 2012 om 00:04

2 cl finale met Valencia is toch niet zo heel verkeerd

11 september 2012 om 00:04

Dan weet je niet wat hij bij Valencia heeft gepresteerd

Wat moet je met Jovetic (een tennisser notabene) als je Carrol al hebt

11 september 2012 om 00:06

Wat is dit voor ongelooflijke domme reactie om boven aan te staan zeg. Lees eerst de bericht eens. Het gaat over een aantal jaar geleden toen was er nog geen Carroll en die tennisser heet niet Jovetic maar Jokovic.

11 september 2012 om 00:12

:'. niet inzien dat het als een grap is bedoeld :'??

11 september 2012 om 00:31

Hij heet Djokovic

11 september 2012 om 04:18

Dan zou ik toch maar eens gaan werken aan je "humor".

11 september 2012 om 00:12

kerel... dit gaat over jaren geleden voor dat Carrol gekocht was en Jovetic echt doorgebroken was...

11 september 2012 om 02:24

Tennisser?

Helemaal mee eens! Liverpool had een top team met een droommiddenveld gevormd door mascherano xabi alonso en.gerrard! Op dit moment is jovetic een van de best getalenteerde spelers in Europa! Jammer dat er geen geld was! Als Rodgers zou falen haal dan alsjeblieft Benitez terug

11 september 2012 om 00:33

Liverpool doet hetzelfde als Arsenal. Je toppers weer verkopen aan andere grootmachten waardoor je weer opnieuw moet beginnen.

Bij Liverpool kopen ze waarschijnlijk weer een matige speler terug. De aankopen van de laatste jaren zijn niet heel succesvol gebleken. Bij Arsenal zetten ze een 18-jarige pikkie erin dat er nog niet klaar voor is. Wanneer die het team wel kan dragen wordt hij weer weggekocht of wil hij zelf vertrekken omdat hij voor de prijzen wil gaan.

tja verlies voor het voetbal, maar ik vind wel dat er natuurlijk geen garantie was dat als die spelers waren gehaald ze wel kampioen waren geworden. het zou mooi zijn als liverpool zich weer zou mengen in de kampioensstrijd maar zou dit niet snel gebeuren helaas.

11 september 2012 om 04:50

Niet als ze elke keer maar net niet speler halen. Maar het is nu ook moeilijk om echte toppers te gaan halen. In deze tijden heb je een City, United, Psg, en clubs in Rusland die belachelijke salarissen betalen. Als jij daar niet in mee gaat, daan zul je, vooral in Engeland, echt geen kampioen meer worden.

11 september 2012 om 08:02

voor de bedragen die liverpool af en toe neerlegt zijn er echt wel topspelers te halen hoor ipv 40miljoen naar carrol had je ook voor 40 miljoen falcao kunnen halen voor dat hij naar atl madrid ging. is ook echt een kwestie van scouting.

Ben het niet met Benitez eens. Hij heeft het echt geweldig gedaan bij Liverpool. Finale CL en een top seizoen gehad waarin hij 2de werd. Hij heeft Liverpool toen echt naar een hoger niveau gebracht. Wat ik nu wel opmerkelijk vind is dat hij zegt dat ze geen kampioen zijn geworden omdat ze 2 bankzitters missen. Vind dat nogal onzin. Jeugd kan ook prima zijn en N'gog was toen al een redelijke speler. Hij heeft het uiteindelijk niet waargemaakt maar was toen wel een redelijk talent die inbreng had wanneer hij wat minuten mocht maken. Verder zou ik niet weten welke ploeg er staat te springen om Benitez. Voetbal wereld blijft hard. Je bent een held wanneer je top presteert maar wanneer het even minder gaat kent niemand je meer.

11 september 2012 om 02:31

Benitez wie?

Voor het gemak vergeet hij wel even al die miljoenen die hij heeft besteed aan miskopen en slechte transfers.

Als ze ergens veel geld verkwanselen dan is het bij Liverpool wel. Met het geld wat ze daar de afgelopen jaren hebben uitgegeven hadden ze al een heus topteam kunnen hebben.

Niet iedere aankoop mislukt; Skrtel, Agger, Suarez en Torres waren allen zeer succesvol. Van het type Kuyt houd ik niet, maar hij heeft daar wel veel waardering gekregen. Reina is ook een topaankoop gebleken. Verder vond ik Riise altijd een hele degelijke kracht.

Het lijstje missers is helaas een stuk groter; Benayoun, Carrol, Dossena, J. Cole, Adam, Konchesky, Poulsen, Aquilani, Voronin, Kyrgiakos, Wilson, Jovanovic, Degen, Babel en noem het op. Henderson is alleen gehaald omdat hij jong en Engels is, voegt weinig toe en voor dat geld had je pakweg een Kagawa kunnen halen. Meireles is ook weer snel doorverkocht.

Flink lijstje dacht ik zo...

Nou nou, als hij al die miskopen niet had begaan had hij een veel beter elftal kunnen hebben.

11 september 2012 om 01:00

Inderdaad, helemaal mee eens. Daar zaten echt een paar slechten tussen. Ook dat hele gebeuren waar hij Xabi Alonso zo graag wilde verslijten om zo Barry te kunnen kopen. Ik weet ook niet waarom hij geilt op die trage Engelsman, die als klap op de vuurpijl voor Man City koos.

Bovengemiddelde coach hij heeft het toch wel goed gedaan bij Liverpool vergeleken met de andere coaches die er voor en na hem kwamen. Maar echt een slechte manager, verschrikkelijke miskopen en ook geen people's skills.

11 september 2012 om 01:12

Dat vind ik echt een van de meest onbegrijpelijke transfer-soaps ooit. Dat je in een opwelling een dergelijke stommiteit begaat is nog enigszins voor te stellen, maar dit weken of zelfs maanden doortrekken... ridicuul.

Niet het mislukken van die aankopen , maar het verkope van Xabi, Mascherano & Torres (er zullen er nog wel zijn, volg het allemaal niet zo) zijn volgens mij de redenen waarom het misgelopen is met Liverpool.

En niet te vergeten de mislukte aankopen die ze de laatste jaren deden.

Na al die jaren nog niet in staat om zijn eigen fouten in te zien, en dat moet Liverpool terug naar de top brengen?

Zijn elftal miste kwaliteit op de flanken. Ieder jaar kreeg hij de kans om die zwakte weg te nemen, maar telkens koos hij ervoor om het besteedbare geld uit te geven aan nutteloze net-niet spelers voor posities die al 4-dubbel bezet waren. Na zo'n 250 miljoen verkwist te hebben, moest er inderdaad aan de banken gedacht worden.

Het verval begon overigens bij de verkoop van Xabi Alonso, Liverpools beste middenvelder die hij vakkundig uit Liverpool had gejaagd door openlijk de transfer van G.barry te eisen. Behalve dat hij X.alonso dus uit de club had gewerkt, kon hij dus niet eens in zien dat Alonso zonder overdrijven 3 klasse beter was en is dan G.barry.

Gek genoeg staat het merendeel van de Liverpoolfans achter deze Benitez. Ergens remt de domheid van de fans ook de ontwikkeling van de club.

11 september 2012 om 01:56

Een kwart miljard ja?! Nou nou Rafa toch en nog de verantwoordelijkheid voor het transferbeleid vragen bij zijn laatste contract onderhandelingen met Liverpool. Spanjaarden en geld..

Ze hadden echte wingers nodig ja want de as van het team was weergaloos toen, met Mascherano en Alonso als een blok voor de verdediging en dan Gerard die dan lekker de vrijheid heeft om ballen wijd te spelen naar de wingers of gewoon klaarleggen voor Torres. Waarschijnlijk het beste middenveld van de EPL toendertijd. Verdediging stond toen ook goed.
Maarja met spelers als Cisse, Babel, Gonzalez en Riera op de vleugels redt je het niet nee. Dat was Liverpools beste kans voor kampioenschap in jaren, maar Benitez liet zich ook kennen toen. Ik herinner me nog een interview waar hij het vooral op SAF hadt gemikt en een ene Mr. Atkinson haha. Daar hadt hij de titel verloren dat jaar.

11 september 2012 om 09:32

Nou, hij gaf meer dan 300 miljoen pond uit, waarvan misschien zo'n 70 miljoen goed gebruikt is.

Tja, op het gebied van scheidsrechters win je niet van Ferguson, maar Liverpool is tot 2009 ook structureel in de top-4 gehouden dankzij een voortrekkersrol.

11 september 2012 om 07:54

Er zit ook een domheid in deze reactie.

Oke. Benitez was niet het grootste genie op de transfermarkt. Klopt. Toch heeft hij met Reina, Arbeloa, Skrtel, Agger, Insua, Sissoko, Alonso, Mascherano, Luis Garcia, Benayoun en Torres een heel elftal aan spelers die hun geld meer dan waard waren.

Verder heeft zijn aankoopbeleid nooit geleid tot 'aan de banken denken', dat is solo de verdienste van de heren Hicks en Gilett. Die hebben een schuld van 300 miljoen op de club geplakt, waardoor alle Champions League-inkomsten in een pot voor de rente verdwenen.

11 september 2012 om 09:37

Daarom heb ik het ook over 250 miljoen euro, en niet over de complete 311 miljoen pond die Benitez heeft gespendeerd.

Benitez had na zoveel geld niet meer afhankelijk mogen zijn van het geld dat de eigenaren wilden vrijmaken voor transfers. Hij had zijn team allang rond moeten hebben. Misschien verwoord ik het dan verkeerd. Het is geen geldig argument om je falen te wijten aan gebrek aan medewerking van bovenaf als je jaren lang de vrijheid hebt gekregen om honderden miljoenen erdoorheen te jagen.

11 september 2012 om 09:41

Tja je mag niet alle Liverpool fans over een kam scheren. Je mag stellen wat je wilt maar alle slechte transfers van Benitez waren of jeugdspelers die zich niet ontwikkelden, of het waren allemaal spelers voor in de breedte die voor weinig geld zijn gekocht en voor meer zijn gekocht of die transfervrij zijn gehaald. Daarnaast hebben de Td's er ook een potje van gemaakt. Purslow die perse Joe Cole moest halen. Die gelokt werd met een megasalaris zonder dat hij veel had gespeeld bij Chelsea die twee jaar ervoor. Het enige mankement was inderdaad dat hij te weinig vleugelspelers aantrok die van waarde zijn geworden. Maar hij had dan ook een ander idee van vleugelspelers dan jij. Hij wilde werkers hebben, omdat het spel van Benitez erg direct was en op een compacte verdedigend team leunde. Dat werkte goed met Gerrard om Torres heen maar hij had twee sterke vleugelspelers nodig die bleven lopen en ook verdedigend hun mannetje stonden. Dat Kuyt in dat systeem zo mooi paste hebben we allemaal gezien.

De Barry affaire was heel slecht inderdaad. Maar daar zit veel meer achter dan wij weten. Ook persoonlijke zaken. Alonso wou toen ook echt wel graag naar Madrid en toen we Barry konden halen, toen hebben we dat maar geprobeerd. Betekende wel dat Alonso eruit gewerkt is. Dat is dan ook voor mij een grote smet op het regime van Benitez geweest. Dat, en dat het voetbal niet om aan te zien was voor grote delen. Veel verdedigend werk leunend op counters en directe ballen op Torres en Gerrard. Erg effectief maar ik zie liever het voetbal dat Rodgers probeert te implementeren. Dat vond ik toen al.

Het feit blijft dat hij het enorm goed heeft gedaan. Ik denk zelfs dat hij meer netto met transfers heeft verdiend dan uitgegeven. Ook Wenger heeft zat transfers gemaakt die uiteindelijk niks bleken te zijn. Benitez is ook bezweken onder de druk die Hicks & Gillet hebben veroorzaakt. Liverpool stond notabene op de vooravond van een faillissement. Hun financieel beleid was belachelijk op zn minst te noemen. De club kopen met geleend geld en daarna alle winsten eruit zuigen totdat de schulden niet meer betaald konden worden.

11 september 2012 om 10:11

Oei, je bent slecht geïnformeerd wat transfers betreft.

Benitez:

Uitgegeven: 311.395.040
Ontvangen: 142.046.520

Wenger heeft nooit de financiële middelen gehad die Benitez had. Wenger heeft, in tegenstelling tot Benitez, daadwerkelijk meer binnen geharkt dan uitgegeven.

--------------------------------------------------...
Ik dacht dat Real Madrid niet speelde op het moment dat Benitez Barry wilde. Het seizoen dat volgde op die zomer-soap was ook Alonso's beste seizoen ooit. Is het niet zo dat Real Madrid het gevolg is van die hele affaire, en niet de oorzaak?

Dat laatste daar ben ik het mee eens. Walgelijk is het. Dat is Utd overkomen, dat is Arsenal overkomen en dat zal in de toekomst nog wel meerdere clubs overkomen.

Btw, jullie ''ruilden'' Joe Cole met Benayoun toch waarbij jullie nog eens 10 miljoen ontvingen voor hem terwijl Cole gratis kwam. Ook klopt het niet dat Benitez louter verkeerde breedte aankopen deed. Ten eerste had het team kwaliteit nodig, dus dan is het op grote schaal aantrekken van ''breedte-spelers'' al een teken van wanbeleid. Maar jullie kochten voor veel geld spelers als Keane, Cisse, Aquilani, Riera, Babel, Sissoko ongeveer elke zomer periode zeker 2 rechtsbacks en 2 linksbacks... etc.

Het klopt dat er veel uitgegeven werd aan jeugd. Volgens mij gaf Liverpool van alle PL clubs veruit het meeste uit aan jeugd (rond de 20 mil), maar nimmer brak wat door. Allemaal punten waar Benitez het veel beter kon doen dan hij heeft gedaan. Maar hij laat blijken weinig in de spiegel te kijken.

Ik scheer de fans trouwens niet over een kam, ik heb het over het merendeel, en dan doel ik op de fans met invloed (kop).

11 september 2012 om 10:34

Wat de cijfers van de transfers betreft heb je misschien wel gelijk. Maar tel je daar wel ook dan op de transfers van spelers die later weg zijn gegaan dan Benitez. Een Torres voor 60 miljoen bijvoorbeeld? Dan kom je al op een hogere bedrag. Netto heeft hij dan in zijn vijf jaar regime bijvoorbeeld maar 20 miljoen per jaar aan transfers uitgegeven. Dat lijkt me vrij redelijk voor een trainer die 2x de CL finale haalde. Benayoun is gewoon verkocht aan Chelsea en Cole kwam gewoon transfervrij over, toevallig was juist Arsenal volgens mij degene die afgetroeft werd bij Cole. Kwamen jullie goed weg! En inderdaad er werden veel net niet spelers aangetrokken. Maar op dat moment waren er geen super wingers die beschikbaar waren voor hele goede prijzen. En Benitez had geen ook voor echt jong talent.

Dat van de jeugd, tja hij heeft wel Melwood omgetoverd tot een mooie jeugdacademie waar ze nu Borrel en tot voorheen Segura van Barcelona als hoofd hadden staan. Er komen veel meer spelers uit dit jaar die voetballend zeer sterk zijn. De tijden van de Spearings zijn een beetje voorbij. Met Robinson, Sama, Suso, Adorjan, en Yesil heb je gewoon een paar potentiele toppers. Er kan alleen nog zoveel misgaan tussen nu en het inpassen in het 1e team. Maar het zou zomaar kunnen dat ze net zoals Sterling moeiteloos inpassen. We zullen het zien. In het eerste hebben we nu zowieso eindelijk wat meer jeugd rondlopen met Coates, Kelly, Shelvey, Allen, Borini, Henderson, en Morgan. Al weet ik niet hoe goed Morgan kan worden. Schijnt een goede poacher te wezen ook.

Maarja dat zullen we wel zien. In de Alonso zaak was het Alonso die zelf eerst aangaf naar een grotere club te willen vertrekken. Toen was er nog geen interesse in hem maar door onenigheid met Benitez was er toen besloten om hem te laten gaan en Barry te halen, die openlijk flirtte met Liverpool en zelf een zeer goed seizoen had gedraaid bij Aston Villa. Het seizoen erop mocht Alonso dus weg, toen kwam Real Madrid, en toen werd hij verkocht voordat Barry kwam, Barry ging uiteindelijk naar City waardoor Liverpool weer zonder middenvelder zat tot Lucas kwam. Slecht geregeld allemaal. Liverpool kan soms heel naief zijn denk ik.

Maar goed, de club heeft het dieptepunt gewoon gehad nu. Nieuwe eigenaren die verantwoordelijk omgaan met geld, een nieuwe trainer die ontzettend bekwaam is, een goede visie heeft en de jeugd durft op te stellen. en spelers met veel potentie. Geeft Liverpool de tijd en dan kunnen ze structureel weer meekomen met de Top 4, niet alleen tijdelijk tot de volgende investeringen nodig zijn.

Zo'n inkoppertje kan ik niet laten liggen
Ja door al die miskopen heb je inderdaad heel veel banken tevreden gehouden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren