Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Platini spreekt zich ook uit: ‘Ik wil geen nieuwe termijn voor Blatter’

Laatste update:

In navolging van Michael van Praag heeft ook Michel Platini zich hardop uitgesproken tegen regerend FIFA-voorzitter Joseph Blatter. De 78-jarige Zwitser wil graag een vijfde termijn aangaan als hoogste baas bij de wereldvoetbalbond, maar in Europa komt er meer en meer weerstand. Van Praag sprak zich dinsdagavond uit tegen de megalomane FIFA-president en hij krijgt nu ruggensteun van Platini.

/

De 58-jarige Fransman volgde in 2007 Lennart Johansson op als voorzitter van de Europese bond. Deze week was hij aanwezig in São Paulo voor het FIFA-congres, voorafgaand aan het WK 2014. Daar werden voorstellen voor een leeftijdslimiet voor de FIFA-voorzitter en een beperkt aantal termijnen van tafel geveegd. Ook maakte Blatter bekend graag een vijfde termijn aan te willen gaan.

“We hebben kunnen zien dat het in elk geval niet de Europese landen zijn, die de hervormingen tegenhouden. Ik steun Blatter niet voor een nieuwe termijn. Ik ken hem al lang en ik mag hem graag, maar ik ben er niet zeker van dat een nieuwe ambtstermijn voor hem zinvol is. In 1998 was ik vóór hem, maar in 2014 niet meer. En in de toekomst zal ik dat ook niet zijn. Dat heb ik hem ook gezegd, ik denk dat het tijd is voor een frisse wind”, aldus Platini in gesprek met France Football.

/

Op de vraag waarom Platini nu tegen Blatter is, legt hij uit: “In 2011 heeft hij de steun van de UEFA gevraagd en gaf hij aan dat hij zijn laatste vierjarige periode in zou gaan. Of ik in 2015 de strijd met hem aan wil gaan? Dat kan, dat is een optie. Maar ik doe het niet omdat ik Blatter weg wil hebben. Ik doe wat ik zelf wil. Ik neem daar mijn tijd voor”, aldus de voormalig Frans topvoetballer.

“Ik wil zeker zijn van wat ik wil doen. Ik wilde op jonge leeftijd profvoetballer worden en dat is gelukt. Ik wilde trainer worden van Frankrijk en dat werd ik. Ik wilde voorzitter zijn van het organiserend comité bij het WK 1998 en dat lukte, dat vond ik leuk om te doen. Daarna werd ik lid van het uitvoerend comité van de FIFA en nu werk ik naar tevredenheid bij de UEFA. De verschillende lidstaten vinden het prettig samenwerken met mij, maar de FIFA is absoluut een belangrijk instituut”, aldus Platini.

Zie jij Michel Platini graag FIFA-voorzitter worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bam! Einde Blatter. Als Uefa niet steunt, is het keihard afgelopen.

12 juni 2014 om 14:53

Het ene schorem vervangt de ander!

12 juni 2014 om 14:57

Inderdaad est. 1982. Als deze 'revolutie' zelfs de steun heeft van Platini, dan denk ik niet dat dit tot een daadwerkelijke strijd tegen corruptie gaat leiden.

12 juni 2014 om 14:54

Was het maar zo'n feest. Alle bonden hebben 1 stem. Dat houdt in dat een klein Afrikaans landje net zoveel stemrecht heeft als Engeland. Blatter kan daar makkelijk campagne voeren door (omkoping of) hier en daar een krunstgrasveldje en een paar ballen te beloven. Ik ben bang dat het eind van Blatter nog niet in zicht is maar ik hoop het wel. Denk echter dat Platini niet veel op korte termijn kan veranderen.

12 juni 2014 om 14:58

Dat kunnen tegenstanders van Blatter ook doen natuurlijk, stemmen kopen. Het blijft gewoon een grote poppenkast.

12 juni 2014 om 15:08

Toch blijf ik me afvragen wat er gaat gebeuren als Blatter gewoon opnieuw "gekozen" wordt. Komen de grotere bonden dan echt in opstand, en hoe dan?

Of drinkt iedereen een glas, doen ze een plas en blijft alles zoals het was.. Ik denk het laatste als ik eerlijk ben.

12 juni 2014 om 16:41

Kan gewoon niet gebeuren. Er is altijd wel iemand die gaat praten als je zoveel mensen moet omkopen.

12 juni 2014 om 16:58

UEFA heeft maar 54 stemmen, ze hebben er echt 105 nodig om hem weg te krijgen. Dus hopen dat de Noord Amerikanen en de andere wat rijkere landen de kant van UEFA kiezen, anders zit die gast er in 2020 nog met zijn rollator

12 juni 2014 om 17:09

Ik bedoel het iets rigoureuzer. Als die man blijft zitten, een opstand veroorzaken of uit de Fifa stappen en eigen bond beginnen.

Bedenk wel dat Nederland meer dan honderd jaar geleden tussen de 7 oprichtingslanden van de Fifa zat. Als het na dik 100 jaar zo verrot is allemaal, gewoon opnieuw beginnen.

12 juni 2014 om 17:17

En dan ga jij er vanuit dat alle Europese landen hem wegstemmen, landen als Armenië, · Azerbeidzjan, Kazachstan etc. ook geloof ik niet dat Zwitserland,hem weg zal stemmen, volgens mij mag je al blij zijn als 2/3 van de Uefa landen niet voor Blatter stemt

12 juni 2014 om 18:03

Niet echt..elke stem telt even zwaar, dus zal de rest van de wereld eerst ook over de streep moeten worden getrokken..

Stelletje Hyena's azen opeens allemaal op de stoel van Blatter. Ben blij als die vent weg is hoor, maar veel beter zal het niet worden.

12 juni 2014 om 18:41

Leest niemand nou het hele artikel? Er staat duidelijk dat Platini niet de plek van Blatter wil.

Uit de tekst :

"daar werden voorstellen voor een leeftijdslimiet voor de FIFA-voorzitter en een beperkt aantal termijnen van tafel geveegd."

Zucht. Ik denk niet dat er ooit enige vernieuwing zal komen bij de Fifa.

Hoop niet dat Platini het uiteindelijk wordt. Altijd de Fransen voortrekken bah.

Nu Platini ook gewoon weg laten rotten, maar daar voelt hij zich waarschijnlijk te goed voor. Zowel Blatter als Platini zijn een schande voor de Fifa en Uefa.

Ik weet ook wel dat de opvolgers net zo rot kunnen zijn, maar we moeten het in ieder geval een kans geven.

Platini is net zo'n schande als Blatter, misschien wel erger.

12 juni 2014 om 14:57

Ik vind niemand erger dan Blatter hoor.

12 juni 2014 om 15:02

Misschien had Platini wel wat meer respect voor Mandela gehad.... Je weet het niet, Platini zijn kop staat mij overigens ook totaal niet aan

Wacht ff.. Platini is tegen Blatter? Droom ik?

Uiteraard hoop ik dat Blatter vertrekt, maar Platini en Blatter waren de dikste maatjes van elkaar. Van hem verwacht je toch wel het minst om zich tegen Blatter te keren.. Waarschijnlijk wil hij zelf lekker president worden en dat doet hij dat op deze manier. Enge man. Als hij aan het roer komt, wordt het niet veel beter met de verbeteringen in het voetbal..

Platini is bijna net zo erg als Blatter, enige verschil is dat hij wat jonger is en zelf ook voetbal op hoog niveau heeft gespeeld. Maar als deze Platini president van de Fifa wordt dan gaat het er niet veel beter op worden.

Toch zal Blatter nog wel aanblijven, al die derde wereld landen steunen hem. Belachelijk eigenlijk dat hun stem zo zwaar weegt, in Europa en Zuid-Amerika leeft voetbal veel meer dan al die Aziatische landjes.

Platini is nog erger dan Blatter. Schandalig zooitje.

Hoevaak staat er het woordje 'ik' in de tekst? Deze Fransoos is wellicht nog erger dan die Zwitser. Zijn er echt geen andere kandidaten die wel een visie hebben en liefde voor het spelletje?

Platini is geen haar beter met zijn grote rol in het schandaal rondom Qatar. Het ene kwaad zal het andere vervangen.

12 juni 2014 om 16:11

En zo zal alles bij zelfde blijven, Platini zegt dit om Blatter te willen vervangen... Platini is tegen technologie, en is corrupt als de pest, vult zijn zakken lekker vrolijk door....

Er is er 1 die zijn mond durft open te trekken en de rest volgt vanzelf Mooi hoor. Maar goed, of we er met Platini nou echt op vooruit gaan... beetje van hetzelfde laken een pak als je het mij vraagt.

Iedereen roept dat Platini erger of net zo erg is als Blatter, maar wat heeft hij dan allemaal gedaan? Ik bedoel van Blatter zijn er verschrikkelijk veel dubieuze voorbeelden, maar van Platini hoor je toch nooit zoveel? Is iedereen elkaar stoer aan het napraten of heb ik onder een steen geleefd?

12 juni 2014 om 16:12

Platini is nog feller tegen technische hulp middelen dan dat Blatter is/was. Laatst stelde hij nog voor dat het geld van de doellijntechnologie beter in de kwaliteit van het gras gestoken kan worden.

Daarnaast zal het bij de UEFA qua corruptie ook niet brandschoon zijn. Macht en geld zijn twee dingen die niet zo heel goed samen gaan.

13 juni 2014 om 09:28

Ok bedankt, ik was inderdaad vooral het Qatar verhaal even vergeten. Al vind ik het wel te makkelijk om te stellen dat "het bij de Uefa qua corruptie ook niet brandschoon zal zijn". Ondanks dat ik geloof dat Platini geen lieverdje is moeten er wel eerst bewijzen komen alvorens we de man afschrijven. Daarnaast ben ik er heilig van overtuigd dat iedereen beter is dan Blatter, dus ook Platini!

Tevens kan je natuurlijk nooit "concluderen dat Platini corrupt is omdat hij hard voor Qatar gestreden heeft Jelle SC Hee....

12 juni 2014 om 16:36

Platini schijnt hard voor Qatar gestreden te hebben, waaruit je dus kunt concluderen dat hij corrupt is.

12 juni 2014 om 17:43

Platini, UEFA, wilt 2 Europa League tickets uit Turkije weggeven aan Manchester united en Valencia denk aan tv inkomsten. Platini is ook een corrupt iemand. Verder naait hij de kleine clubs en de grote clubs komen er altijd met minimale schade er van af..

Zoveel schandalen en corruptie en die knakker is ook nog eens al 78 jaar oud, en dan nog voor een extra termijn willen gaan.

Als hij weer steun van de Afrikaanse en Aziatische bonden krijgt en wordt herkozen, denk ik dat de Uefa maar met de Amerikaanse bonden moet gaan overwegen nom uit de Fifa te stappen.

Bij andere sporten is zoiets ook gebeurd.

Toch geen Platini de arrogante bescheiden man, die ik net zo erg acht als Blatter, die aast op de baan van Blatter en ook zo corrupt zijn zakken vult, en ook tegen vernieuwing is.

Platini roept dit nu omdat van Praag zijn nek heeft uitgestoken. Als Platini zijn mond houd dan kan hij wel fluiten naar een voorzitterschap...van Praag heeft het moeilijke werk gedaan en deze bobo probeert er nu van te profiteren. walgelijk!!!

12 juni 2014 om 16:33

Als één schaap over de dam is volgen er meer. Blijkbaar was het alleen maar wachten op de eerste schaap.

platini is ook een enge man, als hij zich een vriend noemt van blatter. Platini is alleen met zichzelf bezig.het Beste wat Europa kan doen is met zn alle uit de fifa stappen en een nieuwe bond op richten die aan stricte regels zijn gebonden. leeftijdsgrens van 65. jaarlijkse screening door een ethische commissie. geen belastingvoordeel en andere voordelen meer voor officials, officials die verantwoording moeten afleggen aan bondsbesturen, geen stemming met bids maar vastpatroon van wk landen die een wk mogen organiseren, een salarisplafond voor officials, een automatische schorsing met een extern onderzoek als er een gerucht is van fraude of omkoping, een land heeft naar ratio macht en stemrecht, dus geen kleine landen en afrikaanse landen die de macht kapen. Bij de organisatie van wk's geen veranderde wetten of bouw van stadions.

Dat Platini nu ook tegen Blatter is heeft voornamelijk te maken dat de positie nu erg wankel van de Zwitser gaat worden. Van Praag zou wel eens de grote meneer kunnen worden die als eerste zijn nek heeft uitgestoken en dat is nu waar Platini voor wil waken gezien hij nu juist de opvolger van Blatter wil worden. Niks een ruggesteun voor van Praag, het is een en al strategie wat de heren uitplannen voor eigen carriere!

Liever Platini dan Blatter, maar nog liever geen van beide. Doe maar Champagne of Van Praag.

Houd een interne stemming in de Uefa zodat je met een man strijd tegen Blatter en dus geen onderlinge concurrentie krijgt tijdens de FIFA-verkiezingen.

Platini was een goede voetballer en speelde bij Juventus.

Twintig jaar geleden voltrok zich het Heizeldrama( 29 mei 1985): Liverpoolfans bestormden het vak waar Juventus aanhangers zaten.

De muur begaf het en er vielen bijna veertig doden en honderden gewonden tijdens dit Europacup duel.

Ondanks dat er een drama aan de gang was, ging de wedstrijd gewoon door terwijl de mensen aan de kant door verstikking om het leven kwamen.

Juventus kreeg een penalty, die door Platini genomen en benut werd.
Hij ging toen juichend het veld over, grotere schaamte over voetbal heb ik nooit meer meegemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren