Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Platini heeft gevraagd om allemaal achter Ali te gaan staan, dat is uniek'

Laatste update:

De herverkiezing van Joseph Blatter als voorzitter van de FIFA leek slechts een kwestie van tijd te zijn, maar dat is niet langer het geval. De Zwitser staat onder druk, nu de FBI heeft onthuld dat er al jarenlang sprake is van corruptie binnen de wereldvoetbalbond en zeven FIFA-officials zijn gearresteerd. Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, heeft Blatter al verzocht om op te stappen.

/

Donderdag sprak Platini tijdens een spoedbijeenkomst van de UEFA, waar namens Nederland Bert van Oostveen en Michael van Praag aanwezig waren. Laatstgenoemde denkt dat prins Ali bin Al Hussein, de enig overgebleven concurrent van Blatter in de verkiezingen om het voorzitterschap bij de FIFA, nu opeens een goede kans heeft om gekozen te worden tot leider van de voetbalbond.

"Michel Platini heeft gevraagd om allemaal achter prins Ali te gaan staan en dat is uniek", zegt Van Praag tegen Voetbal International. De Nederlander stelde zichzelf ook kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA, maar trok zich terug, om Al Hussein meer kans te geven op de overwinning. "Prins Ali heeft niet de steun van zijn eigen confederatie (de Aziatische AFC, red.), zo zegt hij zelf ook, maar wel van een heel groot deel van Europa en andere bonden in de wereld."

Van Praag legt uit dat dit ook de reden is waarom hij zich achter de prins heeft geschaard: "Mijn intentie is altijd geweest om veranderingen bij de FIFA te bewerkstelligen en niet een andere functie voor mezelf. Hopelijk gaan we daar morgen de vruchten van plukken", zegt Van Praag, die er dus van uit gaat dat de presidentsverkiezingen ondanks de huidige crisis bij de FIFA gewoon doorgaat.

Denk je dat Joseph Blatter alsnog herkozen zal worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat de Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische landen nog steeds op Blatter blijven stemmen, en zo herkozen wordt. Dus deze unieke situatie levert weinig op voor de UEFA

28 mei 2015 om 17:13

Inderdaad, tenzij Joseph uit zichzelf opstapt zal hij niet weggaan. Hij zal herkozen worden door die landen die jij opnoemt. Gefeliciteerd Joseph!

28 mei 2015 om 20:17

Deze poll had 3 dagen geleden toch een hele andere verhouding.

28 mei 2015 om 17:18

Misschien zijn het nu minder Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Afrika lijkt me toch te arm om al dat geld te weigeren.

28 mei 2015 om 17:43

Het probleem is dat de corrupte leden nu wel op Blatter moeten stemmen. Zij zullen "damage control" moeten gaan toepassen. Vraag is alleen hoeveel dat er zijn.

28 mei 2015 om 18:00

Zuid Amerikaanse landen zijn heel erg corrupt (ik ben zelf ook zuid Amerikaans), dus het verbaasd me niet als Blatter ze heeft gekocht..

28 mei 2015 om 18:07

Dat is inderdaad heel spijtig. Als Europa met Amerika (noord en Zuid) samen zou werken, is er i.m.o niets dat hen kan tegenhouden om gewoon uit de Fifa te stappen. en zelf een federatie te beginnen.
Dan heb je alle grote voetballanden in één federatie. Kunnen zij gewoon lekker zelf een tornooi organiseren. De meeste topspelers zijn namelijk ook afkomstig van een van deze continenten (met alle respect voor Afrika en Azië).
Ik denk niet dat er ook maar één Europeaan of Amerikaan dan naar de wedstrijden van de Fifa gaat kijken als die twee continenten niet meedoen.

28 mei 2015 om 18:09

Heel de wereld is corrupt behalve de blanke wereld zeker. Rare naïeve opmerkingen hier. De grootste veroorzaker van corruptie is Europa en de VS.

28 mei 2015 om 19:12

Het hoofd van de FIFA is geen Aziaat, Afrikaan of Zuid Amerikaan. Maar goed, dat zal vast alleen een 'individu' zijn.

28 mei 2015 om 19:30

Blatter heeft ervoor gezorgd dat Afrika en Azië ook een WK mogen organiseren. Zonder Blatter zou Europa een monopoliepositie bemachtigen over het organiseren van een WK. Door Blatter maken Aziaten en Afrikanen ook een kans. Dit pikken xenofobe Europeanen niet en daarom willen zij Blatter weg hebben.

29 mei 2015 om 00:11

Echte xenofoben, ja, die Europeanen. Ze willen een Jordaniër als voorzitter in plaats van een Zwitser. Het toppunt van vreemdelingenangst dit, tenminste iemand die het snapt...

Ik ben het er wel mee eens dat de andere landen ook terecht hun stem uit mogen brengen en dat Blatter wel degelijk voor een aantal niet Europese landen zeker goede dingen heeft gedaan. Maar jij doet net alsof de Prins al die landen geen kansen zal geven, maar was dit niet de prins die ervoor zorgde dat het verbod op hoofddoeken tijdens voetbalwedstrijden werd geschrapt? De prins die zich dus klaarblijkelijk ook gewoon inzet voor de kleinere stemmen in de voetbalwereld.

Als het enige argument voor Blatter is: 'hij heeft wat landjes geholpen' tegenover alle slechte dingen die nu naar boven komen, dan vind ik toch dat Ali Bin Al Hussein iets sterker in zijn schoenen staat.

bijna heel afrika, azië en zuid-amerika stemt op blatter dus ik denk niet dat hij een grote kans maakt

Van praag, platini, ali zijn allemaal onderdeel van het probleem. Net lijkt dat Blatter alle blaam heeft. Ze gebruiken hem als zondebok om schoonschip te maken en dan beginnen ze gewoon opnieuw. Zo heeft Blatter het ook gedaan toen hij het overnam van Havelange.

Cancel gewoon de hele fifa

29 mei 2015 om 00:14

En dan wat? Er zal toch iets overkoepelend moeten zijn. We kunnen toch niet serieus hopen op een voetbalwereld waarin iedereen maar wat doet? Mocht de Fifa verdwijnen en een andere instantie het overnemen, zal je uiteindelijk toch tegen hetzelfde probleem aanlopen. Want dat de Fifa corrupt is geloof ik zeker wel, maar niet dat alles wat niet-FIFA is een schone lei heeft...

Ligt het aan mij of ben ik nou de enige die voor het eerst de naam Prins Ali-Husain heb gehoord. Ik hoor zijn naam niet vaak maar nu de verkiezingen er zijn wel.

28 mei 2015 om 17:22

Ik denk dat het aan u ligt. Prins ali heeft veel betekend voor de muziek industrie. Met het hoogtepunt zijn nummer 1 hit in 1992, "baby vote for me"

28 mei 2015 om 17:51

Ik had er eigenlijk ook nog nooit van gehoord

28 mei 2015 om 17:19

Precies, je hebt helemaal gelijk Betuwefr!

28 mei 2015 om 17:29

Blatter is geen dictator. Hij wordt democratisch gekozen en dwingt niemand tot het stemmen op hem. Hij is wel een corrupte bestuurder maar dat zijn 2 andere begrippen.

28 mei 2015 om 18:28

Hij koopt stemmen...

28 mei 2015 om 18:44

Je bent er van op de hoogte dat hij stemmen koopt?

28 mei 2015 om 19:26

Ja maar dat is geen dwingen zoals een dictator dat wel doet. Maargoed hij is natuurlijk een parasiet van het voetbal, geen enkel respect voor blatter.

Platini is bijna net zo'n grote boef, en zo mogelijk nog conservatiever qua toestaan van (moderne) veranderingen, Daarnaast doet hij dit puur uit eigen belang, Prins A heeft al gezegd dat hij na 4 jaar plaats maakt voor deze Europese super bobo.

29 mei 2015 om 00:17

Zal deze 'super bobo' dan niet gewoon gekozen moeten worden net zoals nu gebeurd? Prins Ali kan dat allemaal wel leuk en aardig zeggen, maar als niemand over 4 jaar op Platini stemt wordt hij echt geen voorzitter lijkt mij...

Afrika, Azie en Zuid-Amerika staan allemaal achter Blatter. Ga je toch nooit winnen.

Het staat zeker nog niet vast dat blatter wint, als je kijkt naar het aantal landen per bond :

AFC (azie) 47
Concacaf (noord en centraal Amerika & Caribbean) 41
Uefa (europa) 54
CAF (afrika) 56
OFC (oceanie) 14
Conmebol (Zuid-Amerika) 10

Er vanuit gaande dat Azie Afrika en Zuid-Amerika op Blatter stemmen zijn dat samen 113 landen, er van uit gaande dat de rest op Prins Ali Bin Al-Hussein stemt zijn dat 109 landen, in dit geval wint Blatter met een verschil van 4 (113 tegen 109)

Nou kan ik me niet voorstellen dat alle landen die aangesloten zijn bij de bonden van Afrika , Azie en Zuid-Amerika op Blatter stemmen

Hierdoor is het zeker nog geen uitgemaakte zaak dat Blatter wint , en zeker met alle commotie van afgelopen week zijn er natuurlijk landen die zich tegen hem kunnen keren die eerst voor hem zouden stemmen.

28 mei 2015 om 18:11

Daarentegen heb je in Europa ook landen als Rusland die neem ik aan op Blatter gaan stemmen. En ook in Oceanie gaan blijkbaar veel landen op Blatter stemmen. Er stond namelijk een artikel op deze site waarin Australië een statement zou hebben gemaakt door als land in Oceanie niet op Blatter te gaan stemmen.

Alsof die rijke prins Ali niet zijn geld gebruikt heeft of gaat gebruiken, de hele zooi moet eruit en ook nieuwe kandidaten uit echte voetballanden en dan het liefst een ex-topvoetballer.

28 mei 2015 om 17:48

Dat lijkt ook niet echt te werken he. Platini is een ex-topvoetballer, maar is volgens velen ook niet helemaal clean.

28 mei 2015 om 18:31

Die prins is wel de broer van de Koning van Jordanië. Iemand die het geld niet nodig heeft, en ik betwijfel dat ie zijn familienaam wil kapot maken met corruptie.

28 mei 2015 om 19:04

Als we iedereen van te voren al gaan beschuldigen van corruptie blijft er letterlijk niemand meer over. Laat die Prins het maar zien. Geld heeft hij zat dus makkelijk om te kopen zal hij niet zijn. En hij is lid van een koninklijke famile. Denk dat zijn broer de koning het niet leuk vind als Prins over paar jaar word afgezet wegens fraude etc.

Maar hoe zit het eigenlijk met se bedrijven/mensen die geld hebben gegeven aan de mensen die zijn opgepakt?

28 mei 2015 om 19:06

Omkoping en poging tot is een strafbaar feit. Als er bewijzen zijn tegen hun zullen er ongetwijfeld juridische stappen worden genomen. Maar als zo iemand "slechts" een lobbyist voor een WK is/was is het minder boeiend voor de media en zal dit niet of nauwelijks naar buiten komen.

Laten we dat vooral doen achter Ali gaan staan, dat is een slimme zet.
Hier voor kon ik deze mens geen eens laten we dus iemand kiezen die algemeen bekend is in de voetbalwereld. Niet zomaar een prins!

29 mei 2015 om 00:23

Dus omdat jij hem niet kende is hij niet geschikt. Hij werkt sinds 2011 al voor het FIFA-bestuur en in 1999 werd hij de leider van de Jordaanse voetbalbond, en staat voornamelijk bekend om zijn strijd voor vrouwen -en jeugdvoetbal.

Buiten dat is hij de enige die zich verkiesbaar heeft gesteld naast Blatter... Hoe wil jij voor een onverkiesbaar iemand gaan kiezen?

29 mei 2015 om 08:54

Meerdere hebben zich verkiesbaar gesteld maar die hebben zichzelf alweer terug getrokken zoals als je vast wel weet.
Dat komt ook vast omdat ze wisten wat er stond te gebeuren deze afgelopen week.
maar goed van hem. Wiki zegt je dus veel wanneer je het zo gedetailleerd kan vertellen.
Niemand kent deze man, nogmaals.

29 mei 2015 om 12:18

En als ze zich terugtrekken zijn ze dus niet verkiesbaar meer.... Ik hoop dat je dat toch wel kan begrijpen.

Leuk geprobeerd, maar het internet heeft meerdere bronnen dan Wikipedia alleen. Ik heb dit namelijk gewoon via meerdere krantenberichten gecontroleerd. Ik ga namelijk niet iets zeggen zonder het zeker te weten... Vandaar dat ik de jaartallen even opgezocht heb.

Maar, goed, iemand die al jaren een voetbalbond leidt is volgens jou dus een onbekende? Misschien hier in Europa, ja... Maar ik denk dat Van Praag nou ook niet echt hoog op de bekendenlijst stond van de rest van de wereld toen hij zich verkiesbaar stelde. Beetje een scheve verhouding, zoals ik al zei, omdat jij hem niet kent en Van Praag wel is Van Praag dus een bekendheid en Prins Ali niet?

Ali bomaye, Ali bomaye.

Zonder dollen, ik weet het nog zo niet met die prins. Dan zou ik nog liever kiezen voor Van Praag of Figo, als die tenminste nog steeds kandidaat is.

Ik geloof zeker dat Blatter fouter dan fout is, maar als Platini vraagt of iedereen achter prins al Husseini wil gaan staan, roept dat bij mij ook vraagtekens op. Platini en Blatter waren voorheen elkaars vrienden, maar zijn inmiddels gebrouilleerd. Platini wil zelf maar al te graag baas van de FIFA worden, maar kan de verkiezingen niet winnen van Blatter, dus ambieert hij die functie nog niet. Al Husseini is echter een vriendje van Platini, die eerder al aangegeven heeft slechts 1 termijn aan te willen blijven. 3x raden wie zich daarna verkiesbaar stelt... Politiek in combinatie met Fransen: het blijft opletten.

ER Komt EEN Kentering.
Batter Begint AAN Zijn Laatste Termijn.
De andere kandidaten vormen 1 blok.
Je kunt alleen op Blatter stemmen of op de1 persoon die de oppositie verzorgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren