Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Piepjonge middenvelder (15) maakt met afwijkend shirt debuut voor Blackburn

Laatste update:

Rory Finneran heeft zaterdag een avond om nooit te vergeten beleefd. De vijftienjarige middenvelder van Blackburn Rovers mocht vlak voor het laatste fluitsignaal in het FA Cup-duel met Cambridge United (5-2 winst) invallen. Hij werd daarmee de jongste speler ooit van the Riversiders.

Vanwege een bijzondere reden kwam Finneran binnen de lijnen zonder shirtsponsor Totally Wicked. Dat is een Brits bedrijf dat vapes verkoopt. Het is in Groot-Brittannië verboden om vapes te verkopen aan personen van zeventien jaar of jonger.

De regels in het Engelse voetbal schrijven voor dat spelers die jonger zijn dan achttien jaar ook geen reclame mogen maken voor dergelijke producten.

Finneran zat één keer eerder op de bank, dat was ruim een maand geleden tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Bristol City (2-1). In het bekerduel met Cambridge United volgde zaterdagavond dus zijn debuut.

De controlerende middenvelder verving in de 91ste minuut Sammie Szmodics, die met een hattrick een belangrijk aandeel had in de overtuigende 5-2 zege.

Door de zege stootte Blackburn door naar de vierde ronde van de FA Cup. In competitieverband presteert de ploeg van manager Jon Dahl Tomasson een stuk minder.

Blackburn staat na 26 speelrondes op een teleurstellende zeventiende plaats in de Championship. Toch is de hoop op promotie naar de Premier League nog niet helemaal vervlogen. Het gat met nummer zes Sunderland bedraagt slechts acht punten, waardoor Blackburn nog mag dromen van deelname aan de play-offs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch nog een hoogtepuntje voor ons in verschrikkelijke tijden. De Jeugdopleiding is gelijk ook het enige lichtpuntje van 14 jaar Venky's nu(Naast Szmodics). Weer lijken we niet de play-offs te gaan halen, echt beschamend dat een club van het statuur van ons sinds de degradatie 12 jaar terug nooit de play-offs heeft behaald. De Venky's mogen zich toch eens achter de oren krabben maar dat gaat nooit gebeuren vrees ik😅 Ach ja het enige waar ik nu op kan hopen is betere resultaten in de Championship. En daarnaast dat de jeugdopleiding zal blijven floreren

7 januari 2024 om 00:08

Mag ik vragen hoe je Blackburn-fan bent geworden? Puur uit interesse.

7 januari 2024 om 11:29

Heb Blackburn altijd al een leuke club gevonden & hoop elk jaar dat ze dan toch terug keren in de PL!
Maar ik gun jouw al helemaal. Elke keer plaats je goeie of nuttige berichten waarbij ik soms dingen van je mee krijg die ik over het hoofs heb gezien of niet van af wist. En echte toevoeging voor deze site!

Doet me denken aan de nostalgische shirts zonder sponsors. Daarbij de reclame voor vapes of sigaretten merken verbannen juig ik wel toe al denk ik niet dat het helpt om het inhaleren van schadelijke stoffen op welke manier dan ook terug te dringen. Door het niet meer mogen verkopen van tabak in supermarkten creëer je alleen maar de situaties dat mensen grotere voorraden in gaan slaan of meer op de illegale manier in gaan kopen.

6 januari 2024 om 23:43

Nee hoor. Natuurlijk zullen sommigen in bijvoorbeeld Duitsland grote voorraden inslaan, maar over het algemeen zal het ongetwijfeld helpen. Je creëert ongetwijfeld deels een situatie die dat soort uitwassen tot gevolg zal hebben, maar uiteindelijk ontmoedig je roken er wel mee. Zelfde geldt voor het verhogen van prijzen.

Overigens inderdaad mooi zo zonder sponsoren! Zeker bij het shirt van de Rovers.

7 januari 2024 om 00:08

Mensen die al roken zul je er inderdaad niet mee doen stoppen, maar het feit dat het niet meer in de supermarkt te krijgen is, verhoogt ongetwijfeld wel de drempel voor jongeren om ermee te beginnen.

7 januari 2024 om 06:40

De vapewinkels (je weet wel die winkels die in beginsel opgericht werden om mensen van de sigaretten af te helpen…) duiken in dat gat want die hebben nu ook sigaretten in de schappen liggen en vapen is al ongekend populair dus dat de drempel voor jongeren verhoogd wordt lijkt mij een utopie. Totale schande natuurlijk dat die winkels nu ook peuken gaan verkopen, maarja..all about the money.

7 januari 2024 om 09:13

Als ze het echt met ons allen voor hadden, word alles gewoon uit de schappen gehaald. Maar dat is niet.

Is hij nou de jongste of de op 1 na jongste ooit?

Blijft sowieso belachelijk dat je vapen en gokken als sponsor mag hebben. Verslavingen mogen gewoon noooooit en ten nimmer als sponsor dienen om de samenleving een klein beetje te kunnen beschermen, ikzelf kan er helaas over mee praten hoe lastig het is en zeker als je er zoveel mee wordt geconfronteerd.

Dit is heel vet toch. Je debuutshirt zonder shirtsponsor er op. Mooi inlijsten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren