Peter Bosz kan totaal niet genieten van PSV - Feyenoord: ‘Maar dat moment...’

Peter Bosz kijkt met gemengde gevoelens terug op het optreden van PSV. Zondagmiddag speelde de Eindhovenaren met 2-2 gelijk in de topper tegen Feyenoord, maar de trainer voelt dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. Bosz geeft aan ‘niet te hebben genoten’, al is hij wel erg te spreken over de openingstreffer van Malik Tillman.

PSV is ook na de 24e speelronde ongeslagen in de Eredivisie. De koploper keek tegen Feyenoord even tegen een achterstand aan, maar pakte alsnog een punt in de topper in Eindhoven dankzij een fraaie goal van Guus Til: 2-2. Toch is Bosz absoluut niet tevreden.

“Ik heb zeker niet genoten van de wedstrijd”, geeft Bosz na afloop aan voor de camera van ESPN. “Ik heb geen goed voetbal gezien. De eerste helft waren wij de bovenliggende partij, maar ik heb niet echt kunnen genieten.”

“Voor mijn gevoel wilde Feyenoord de eerste helft niet voetballen, terwijl wij heel slordig waren in de opbouw. En als je ziet hoe wij die tweede helft beginnen: dat is helemaal slecht. Dat kunnen wij veel beter, maar dat heb ik helaas niet gezien.”

“Van de 1-0 heb ik overigens wel genoten, want dat was een geweldige goal”, vervolgt Bosz. “Het inspelen richting Luuk de Jong, die de bal vervolgens perfect doorkaatste. Daarna volgde de individuele actie (van Tillman, red.): geweldige goal.”

“Wij kunnen zoveel beter. We wisten dat Feyenoord maar twee dagen rust had gehad, dus we wilden de gaskraan volledig opendraaien. Het veld maakte het niet makkelijk, want er gleden veel mensen uit. Dat was niet in ons voordeel, maar wij kunnen gewoon veel beter. Het is jammer dat je dat niet in deze belangrijke wedstrijd kunt laten zien.”

“Als je niet kan winnen, dan moet je in ieder geval niet verliezen. Dat hebben we vandaag niet gedaan. Het gat is tien punten gebleven”, besluit Bosz.

1
2

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal

De neutrale kijker, maar ik denk ook de supporters van PSV en Feyenoord, hebben wel een leuke wedstrijd gezien. Eerste helft PSV, tweede helft Feyenoord. Een terechte uitslag en leuke momenten.

Wel veel gemekker en onsportief gedrag over en weer.

3 maart 2024 om 20:05

Ach, het is inmiddels vooral de Peter Bosz show aan het worden. ‘Zie mij eens de niet te evenaren kritische coach zijn voor mijn ploeg’. Om het te laten lijken of hij mythische kwaliteiten in de ploeg probeert te brengen, maar de spelers die kwaliteit niet leveren. Alsof ze nog wel 10 tandjes beter hadden gekund als ze maar hadden gedaan wat hij ze had opgedragen. Beetje doorzichtig spel allemaal.

De standaard ligt dit seizoen veel hoger door Bosz. Ik kan leven met een gelijkspel omdat we 99% kampioen gaan worden maar je had eigenlijk gewoon moeten winnen omdat Feyenoord minder rust heeft gehad. Zonder Veerman, Saibari en Lang zit er natuurlijk ook minder kwaliteit in het team maar Feyenoord mist ook spelers.

3 maart 2024 om 17:50

Jullie hadden het voor rust wel af kunnen maken idd. Na rust ben ik nog stiekem een pietsje teleurgesteld in een gelijkspel, omdat we eigenlijk niets meer weggaven behalve die ene kans voor Til 🥲

Ik vond het overigens een hele leuke wedstrijd. Veel tempo, strijd, geziek, alles.

En geen grote blunders van de scheids. Ook weleens leuk.

3 maart 2024 om 18:16

Nouja dat schot van Tilman waar Wellenreuter veel te ver uit zijn doel stond was ook een dot van een kans. Maar verder wel eens, verdediging van Feyenoord hadden met name Lozano en Bakayoko compleet onder controle, waardoor De Jong ook amper aangespeeld werd. Zerrouki en Wieffer daarentegen vond ik wel minder.

3 maart 2024 om 22:04

Ohja dat was ook nog wel een kans, al had ie wel weinig tijd.

3 maart 2024 om 18:36

@PSV-er,

Niet alleen afgelopen donderdag. Feyenoord speelt week in week uit 2 wedstrijden per week. PSV alleen de bekerwedstrijd tegen Feyenoord en weken later de wedstrijd tegen Dortmund waarbij de return ook pas 13 maart is. Daarnaast is Feyenoord ook in een mindere fase, weet niet of dat door de vermoeidheid komt, of door slechte buitenspelers. Ik ging echt uit van 3-1 of 4-1 voor PSV. Tuurlijk graag PSV graag de 1e nederlaag toegebracht in de competitie, maar kan zeker leven met een gelijkspel.

Ik geef Bosz dan ook wel gelijk dat PSV 2 punten hebben laten liggen, maar Bosz zeikt wel constant. Ook vorige week na de 7-1 tegen Zwolle. Tis nooit goed bij hem. Misschien zijn manier om spelers scherp te houden. Ik heb langzamerhand een keer, je kan ook eens blij zijn ipv altijd azijn spuien.

Geen woord van gelogen. Terechte weergave van de wedstrijd.

3 maart 2024 om 17:49

Naja ik vind het een beetje onzin om te zeggen dat Feyenoord de eerste helft niet wilde voetballen en vervolgens te zeggen dat je zelf de 2e helft wat minder was. Beetje je tegenstander tekort doen,want zo slecht was Feyenoord niet de eerste helft en de 2e helft was Feyenoord gewoon beter. De 2e helft wilde psv niet voetballen zou ik dan ook kunnen zeggen

3 maart 2024 om 18:54

Mwah. Niet helemaal met je eens. Eerste helft wilde/kon Feyenoord niet. Tweede hleft keerde ze het inderdaad zelf helemaal om.

Ik vind Bosz een punt hebben, trouwens ff over die Bakayoko, omdat er geen concurrentie meer is speelt steeds zijn eigen wedstrijdje in een wedstrijd! Super irritant, weer toch dat er geen Lang of Vertesen meer is

3 maart 2024 om 17:51

Bosz heeft ook een punt ...

(slot ook trouwens)

3 maart 2024 om 18:02

Hahahaha ik vind t een goeie

3 maart 2024 om 17:53

Het ontbreekt PSV aan overzicht in de eindfase, Tillman scoort maar Lozano staat daar vogelvrij. En Lozano zag bakayoko vandaag, maar eigenlijk altijd over het hoofd! Ze gaven elkaar direct na de komt van Lozano een assist, maar daarna nog maar weinig gebeurd, alleen de Jong blijft het overzicht houden in de voorhoede.

Verdedigend liet het achterin toch wel te wensen over als je zo risicovol wil spelen. In de omschakeling kwam feyenoord er meerdere keren levensgevaarlijk uit en worden we gered door de keeper of dat de aanval van feyenoord het niet kon afmaken. Leek me iig vrij naief

De start van de tweede helft was van PSV-kant inderdaad afschuwelijk. 5 tot 10 minuten lang het slechtste voetbal van dit seizoen.

Peter Bosz is echt mijn spirit animal. Hij verwoordde precies hoe ik over de wedstrijd dacht. Snap ook niet dat ESPN het allemaal zo goed vond. Maar dat zal wel voor de neutrale voetbalfan zijn geweest. Ook goed dat hij het veld benoemd.

Hahahahahhahahahahahha feyenoord wilde niet voetballen … lieve peter … dat je met opportunisme feyenoord even onder druk zet oke maar ga geen domme dingen roepen … boscagli wilt alleen lange ballen geven … en jij praat over voetbal man man man …

3 maart 2024 om 19:27

Ondertussen staat PSV eerste en Feyenoord tweede, iets meer credits aan Bosz.

Wat PSV heeft laten zien was precies dat wat ik wilde zien. Druk zetten en aanvallen moeilijk maken. De eerste helft lukte dat goed. Bakayoko en Lazano haden niet veel inte brengen. Daar zat Feyenoord goed op. De tweede helft was voor Feyenoord waardoor PSV onder druk kwam. Toen Guus Till erin kwam werd het iets beter.
Dat ze kampioen worden is vrijwel zeker maar ongeslagen lijkt me wat te voorbarig