Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Penaltykiller Boer flikt het opnieuw: 'Ach, daar sta je voor'

Laatste update:

Diederik Boer mag zich absoluut een 'penaltykiller' noemen. De keeper van PEC Zwolle keerde zondag tegen AZ alweer zijn derde strafschop van dit seizoen: nu was het Aron Jóhannsson die Boer niet wist te passeren vanaf elf meter. "Ach, daar sta je voor", reageerde Boer laconiek.

/

De doelman zei tegen het ANP dat hij geen speciaal trucje heeft en dat hij vooraf ook niet weet in welke hoek een speler zal gaan schieten. "Ik krijg voor de wedstrijd altijd wel een briefje, maar daar staat dan links, rechts of rechtdoor op", zei Boer. "Het is gewoon een kwestie van lang wachten en daarna vol voor een hoek gaan. Hopelijk kan ik het woensdag in onze bekerwedstrijd tegen NEC opnieuw laten zien."

Dick Advocaat leek Jóhannsson, die sowieso een ongelukkige wedstrijd speelde, niet veel kwalijk te nemen: "Of hij de strafschoppen blijft nemen? Ja. Maar als-ie er nog eentje mist, haal ik hem eruit", lachte de coach van AZ. De Alkmaarders spelen donderdag in de halve finale van de beker tegen Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk hoef je niet penaltys te houden tegen Nec, zou nog mooier voor je zijn.

23 maart 2014 om 18:31

Inderdaad. Gewoon NEC door na 90 minuten

23 maart 2014 om 19:20

Gun ik het Zwolle eerder.. ben alle sympathie voor NEC verloren na dat geouwehoer met die fans. Zwolle integendeel speelt dit seizoen lekker fris en naar eigen kunnen. Doorgaan Zwolle met waar je mee bezig bent jullie komen er wel!

23 maart 2014 om 20:10

Dat zijn geen fans, rotzooitrappers die de naam NEC misbruiken.

Maar fraai dat jij je door dat kleine clubje rotzooischoppers laat beïnvloeden over wat je van de club NEC vind.

23 maart 2014 om 20:29

Bij PEC is Hennie Spijkerman toch ook op onsmakelijke wijze weggepest? Selectief gedoe. Elke club heeft een clubje idioten, bij de 1 zijn het er alleen wat meer dan bij de ander. Bij PEC zie je het nu minder omdat de club constant in de lift zit, maar in mindere tijden drijven ze wel weer boven.

Als inwoner van Zwolle hoop ik natuurlijk dat de club wint aankomende week, ze hebben het ook verdiend na topbeleid de afgelopen jaren.

23 maart 2014 om 21:23

Rvanwijk... Helaas vergeet je ons, in plaats van die 50 herrieschoppers.

23 maart 2014 om 23:24

Bedankt Rvanwijk, lekker stigmatiserend weer. Er zitten 12000 man in de Goffert, er waren 820 man bij roda-uit en omdat 50 man het verzieken ben je al je sympathie kwijt? Dat is Wilders-retoriek van de hoogste plank, goed bezig jij!

24 maart 2014 om 10:53

Misschien niet volledig goed er neer gezet maar het was mede door dat incident. En natuurlijk wil niet iedereen over 1 kam heen scheren maar het is wel mijn mening.

24 maart 2014 om 15:40

Jou mening is gebaseerd dmv iedereen over een kam scheren. Dat het jouw mening is is prima, maar dat ie erg zwaks gefundeerd is is ook een feit.

Woensdag met 11 man in de goal gaan liggen, en dan wachten op de strafschoppen.

Ik blijf AZ een mooie club vinden. Schoppen het elk jaar ver in de EL, en blijven ondanks het jaarlijks vertrek van hun beste spelers en hun kleine financiële kracht toch goed presteren.

Drie penalties gestopt in een seizoen en je bent gelijk een killer? Oke, het is meer dan Cillesen in zijn hele loopbaan heeft gestopt (voor zover ik weet geen, in elk geval niet bij Ajax).

23 maart 2014 om 18:48

// Drie penalties gestopt in een seizoen en je bent gelijk een killer? \\

Hoeveel moet hij er dan stoppen in één seizoen, 150? Veel keepers zijn al blij als ze er überhaupt eentje weten te stoppen.

23 maart 2014 om 19:01

Precies je moet het berekenen met het aantal penalty's die je tegen krijgt, dat waren er niet zo veel volgens mij.

Gewoon uitstekend dat hij er al 3 tegen heeft gehouden, sommige zijn gewoon misgunners die vinden 3 al niet genoeg.

23 maart 2014 om 19:58

Ik zeg niet dat het niet knap is. Maar als hij er nu 3 van de 4 heeft tegengehouden, en daarna stopt hij nooit meer een penalty, dan vind ik het labeltje penaltykiller niet gepast. Als Boer eerder ook al met regelmaat een penalty stopt, dan is het inderdaad een penalty killer.
Alleen dit artikel leek uit te gaan van alleen de drie van dit seizoen en vermelde verder niet hoeveel penalties hij dit seizoen tegen gekregen heeft. Daarom vond ik het wat voorbarig. Als het er 4 waren zoals hieronder gezegd wordt en hij stopt er 3, ja dan is het wel knap. Zou hij er 30 tegen hebben gekregen en er maar 3 gestopt hebben, dan spreek ik niet van een penaltykiller.

Ik zie een penaltykiller als een keeper die er bovengemiddeld veel stopt. Iemand als Casillas bijvoorbeeld, die in bijna elke penaltyreeks er wel 1 of 2 stopt en tijdens wedstrijden ook.

23 maart 2014 om 20:30

Dan is, volgens jouw redenatie, Boer dus een penalty killer. Hij stopte dit seizoen namelijk 75% van de penalties die hij tegen kreeg (3 van de 4).

Waarom eigenlijk de vergelijking met Cillesen? Die raakt kant noch wal.

23 maart 2014 om 20:57

Omdat Cillesen er tot nu toe geen een gestopt heeft terwijl hij er toch een aantal tegen heeft gekregen (milan thuis, Celtic uit en in de competitie ook minimaal een keer), waarmee die sowieso geen penaltykiller is. Vergeleken met hem is Boer er dan wel een.

23 maart 2014 om 19:10

Vermeer, Boer, Zoet en nog een paar uit de ED, houden bijna alle houdbare tegen. Als je hem "gewoon" goed inschiet, is iedere keeper kansloos.

23 maart 2014 om 19:14

Zover ik weet zijn er dit siezoen 4 strafschoppen op Boer geschoten, daarvan heeft hij er, onder andere 1 vorige week, 3 gepakt. De vorige seizoenen deed Boer het ook altijd goed bij penalties, dus op een gegeven moment krijg je dat labeltje wel.

23 maart 2014 om 19:22

De goede hoek kiezen is ook een kunst! Ik herken het want ben zelf ook keeper, als die dan slecht is ingeschoten zeggen ze allemaal makkelijk maar de goeie hoek kiezen zeg ik nog maar is ook een kunst. Als je er 3 vd 4 houdt ben je zeker een killer

23 maart 2014 om 21:20

Ben t mee eens, Vermeer was ook een killer, tegen Steau zat die constant in de verkeerde hoek

Nou was de penalty ook niet geweldig ingeschoten. Gestopte penalties zijn geen verdienste van een keeper. Een bal strak in de hoek kan een keeper nooit tegenhouden.

23 maart 2014 om 19:11

Een Cillessen duikt altijd de verkeerde kant op, dus het is zeker wel knap.

23 maart 2014 om 19:15

Een gestopte penalty is altijd een verdienste van de keeper. Slecht ingeschoten of niet

23 maart 2014 om 19:31

@ Alleenwinst!

// Gestopte penalties zijn geen verdienste van een keeper. \\

Grote onzin. Heel veel strafschoppen worden niet goed ingeschoten. Maar dat wil nog niet zeggen dat een keeper ze dan tegenhoudt. Het stoppen van strafschoppen is wel degelijk een verdienste van de keeper. Maar misschien gun je keepers dergelijke successen niet.

23 maart 2014 om 19:42

Oh jawel hoor maar we moeten niet de indruk wekken dat hij een penaltykiller is. Johansson schiet die penalty recht tegen hem op. En dat is zo vaak zo. Nee een gemiste penalty ligt aan de schutter niet aan de keeper.

23 maart 2014 om 20:00

En zelfs al is ie slecht ingeschoten, dan moet de keeper wel de juiste hoek in gaan of blijven staan (geweldig als iemand een panenka probeert en de keeper doorziet het). Genoeg houdbare penalties waarbij de keeper al voor er geschoten is naar een hoek beweegt.

23 maart 2014 om 20:31

Toch grappig dat het vaak dezelfde keepers zijn die strafschoppen stoppen. Combinatie van goed voorbereiden, mentaal spel met je tegenstander, bewegingen op de doellijn. Keepers kunnen een speler dereguleren door gekke fratsen uit te halen, slecht geschoten hoeft niet perse de schuld van de speler te zijn. Keepers worden onderschat met deze uitspraak, wel degelijk een grote invloed op strafschoppen.

Geweldig hoe Boer vorige week naar de (voor hem) rechterhoek bleef wijzen voordat de penal werd genomen, waarna hij de bal vervolgens uit de linkerhoek weet te halen. Zouden dat soort mentale spelletjes dan toch invloed hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren