Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pelé vanwege gezondheidsklachten opnieuw in ziekenhuis opgenomen

Laatste update:

Voetballegende Pelé is vanwege gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis. In september vorig jaar werd een darmtumor bij de oud-voetballer vastgesteld. Volgens ESPN Brasil zou de drievoudig wereldkampioen met Brazilië 'zwellingen over zijn hele lichaam' hebben.

Het bezoek van Pelé was niet gepland. Er zouden hartklachten zijn vastgesteld bij een poging om de zwellingen te onderzoeken. Pelé oogde naar verluidt ook 'onrustig en verward' bij zijn aankomst in het ziekenhuis. Kely Nascimento, de dochter van Pelé, schrijft op Instagram dat er echter geen reden voor acute paniek is. “Hij is in het ziekenhuis voor medicatie. Er is geen sprake van een noodgeval of een nieuwe, slechte diagnose”, aldus Nascimento.

In september 2021 werd Pelé geopereerd om een tumor aan de rechterkant van zijn dikke darm te verwijderen. Hoewel zijn oudste dochter Kely toen ook zei dat het ‘goed met hem ging’, werd hij een paar dagen later opnieuw opgenomen op de intensive care. Op 30 september werd bekend dat Pelé de ic had verlaten om aan chemotherapie te beginnen. In februari van dit jaar kwam hij opnieuw in het ziekenhuis terecht, ditmaal vanwege ‘moeite met eten en slapen’ door een urineweginfectie. Het probleem hing samen met de chemotherapie die hij kreeg.

Pelé staat wereldwijd bekend als een van de beste en meest trefzekere voetballers ooit. In 2020 werd hij nog verkozen in het Ballon d'Or Dream Team aller tijden, met daarin ook onder meer Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Pelé geldt met 77 doelpunten in 92 interlands nog altijd als all-time topscorer van het Braziliaanse elftal en is met 643 goals ook clubtopscorer aller tijden van Santos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
30 november 2022 om 18:33

De godfather van het voetbal, heeft elke truc wel uitgevonden of getoond. De huidige generatie leunt hevig op o rei pele. Hoop dat ie nog 20 jaartjes in leven blijft, anders gaat het heel hard met de legendes

Vindt het jammer hoe vaak hij belachelijk wordt gemaakt over zijn doelpunten en statistieken die zogenaamd niet zouden kloppen,pele is een grootheid in onze sport

30 november 2022 om 21:22

Deze klacht heb ik nog niet eerder gehoord over Pele. Meen je dit serieus? Jij vind dat 1 van de beste voetballers aller tijden vaak belachelijk gemaakt wordt over zijn doelpunten en statistieken?

30 november 2022 om 23:39

Ja dat veel goals helemaal niet zijn gemaakt. Zijn legacy wordt vaak naar beneden gehaald

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren