Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle lijkt zeker van nog een jaar Eredivisie na nipte zege op Excelsior

Laatste update:

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een grote stap gezet richting handhaving in de Eredivisie. In eigen huis was de ploeg van trainer Johnny Jansen met 2-1 te sterk voor Excelsior. Daardoor is het gat tussen nummer veertien PEC en nummer zestien Excelsior gegroeid naar negen punten. PEC lijkt dus wel veilig, terwijl de nacompetitie steeds dichterbij komt voor de Kralingers.

Jansen voerde slechts één wijziging door in zijn basiself ten opzichte van het met 5-1 verloren duel met FC Utrecht van eerder deze week. De geblesseerde Davy van den Berg werd vervangen door Odysseus Velanas.

Aan de kant van Excelsior keerde Sven Nieuwpoort terug in de basis, wat ten koste ging van Mimeirhel Benita. De geblesseerde Couhaib Driouech werd vervangen door Richie Omorowa.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Al vroeg in de wedstrijd kregen beide ploegen een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Lazaros Lamprou schoot in kansrijke positie echter naast, terwijl Bram van Polen aan de andere kant van het veld gehaast over schoot.

Enkele minuten later leek Lennart Thy op aangeven van Velanas alsnog voor de 1-0 te tekenen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Nadat Eliano Reijnders na een uitstekende slalom net naast schoot, werd het in de achttiende minuut alsnog 1-0: Anselmo García Mac Nulty tikte na een corner binnen.

Excelsior wist ondertussen nauwelijks iets te creëren, en kwam in de tweede helft bijna op een grotere achterstand. Doelman Stijn van Gassel verslikte zich in een terugspeelbal van Julian Baas, waarna de bal tegen de paal rolde.

Toen Velanas even later voor de 2-0 zorgde, door naar binnen te gaan en af te ronden, was het duidelijk dat het een moeilijk verhaal werd voor Excelsior. Met een goal uit een corner zorgde Lance Duijvestijn vlak voor tijd nog wel voor de 2-1, maar verder kwamen de Rotterdammers niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Vandaag op basis van de doelpogingen terecht gewonnen, maar wat gaat het allemaal moeizaam. Er moet op de één of andere wijze heel veel kwaliteit bijkomen, want anders is PEC volgend seizoen één van de degradanten

6 april 2024 om 22:07

Zo gek is het toch niet dat een promovendus moeizaam zijn wedstrijden wint? PEC is bijna veilig, dat is toch een puike prestatie met nog 5 speelronden te gaan. Met ‘heel veel kwaliteit’ erbij mag de doelstelling dan ook naar linkerrijtje?

6 april 2024 om 22:12

Alle ploegen zijn gewaagd aan elkaar in het rechterrijtje vind ik maar goed, er mag wel wat kwaliteit bijkomen.

31 punten lijken me wel genoeg,denk niet dat excelsior 4wedstrijden gaat winnen. Hoop dat dat niet gaat gebeuren, het gaat heel moeizaam met pec

6 april 2024 om 22:14

Tegen volendam wint excelsior gewoon hoor

6 april 2024 om 22:16

Net zoals dat Feyenoord gewoon wint van Volendam?

6 april 2024 om 22:48

Volendam speelt uit dat is anders als dat Volendam thuis speelt

Hebben ze toch wel knap gedaan, daar ik PEC één van de allerzwakste vond na Vitesse en Volendam dit seizoen. Excelsior lijkt helemaal de weg kwijt en gaat hoogstwaarschijnlijk de nacompetitie in zo lijkt het.

7 april 2024 om 03:44

Tjah als er stuk of 5 basispelers geblesseerd raken bij zo kleine club is het geen wonder.
Excelsior is gewoon club dan soms uitschieters heeft. Ze zijn trouwens wel een echte kkd club in positieve zin. In de KKD lijkt excelsior altijd veel beter dat voetbal ligt hun beter.

Excelsior zal naar verwachting afscheid nemen van Driouech en van Gassel, en dan blijft er natuurlijk alles behalve een Eredivisie ploeg over. Ja, je weet nooit wat je nog kan halen, maar als ze degraderen is dat gewoon volkomen logisch. Een RKC bijvoorbeeld zit mijns inziens toch meer potentie in. En PEC dus ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren