Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

OranjeLeeuwinnen beginnen EK-kwalificatie met kansloze nederlaag tegen Italië

Laatste update:

Het Nederlands vrouwenelftal is slecht van start gegaan aan haar EK-kwalificatiecyclus. De ploeg van bondscoach Andres Jonker verloor met 2-0 van Italië. Oranje keek al snel tegen een achterstand aan en was mede door de waslijst aan afwezigen niet bij machte om het Italië lastig te maken. Reden tot paniek is er allerminst: de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, terwijl de nummers drie en vier terug kunnen vallen op de play-offs. Noorwegen en Finland completeren de groep.

Bij de OranjeLeeuwinnen maakte Chasity Grant van Ajax haar basisdebuut. Zij was de wingback aan de rechterkant, waardoor Victoria Pelova naar het centrum van het veld verhuisde. Voorin moesten Daniëlle van de Donk en Lineth Beerensteyn voor de treffers zorgen. Esmee Brugts begon als linksback. Onder meer Daphne van Domselaar, Jackie Groenen, Jill Roord, Lieke Martens en Vivianne Miedema ontbraken.

De ploeg van Jonker kende een dramatische start in Stadio San Vito-Luigi Marulla in Cosenza, waar Italië al in de vierde minuut de voorsprong pakte. Een diepe bal kwam terecht bij Valentina Giacinti, die uit de rug van Sherida Spitse liep en met rechts overtuigend afrondde in de verre hoek: 1-0.

Nederland rechtte de rug enigszins en kreeg via Van de Donk haar eerste kans. De aanval begon bij Grant, die een voorzet afleverde bij Pelova. De aanvaller raakte de bal niet goed, maar de bal viel wel goed voor Van de Donk, wiens kopbal niet overtuigend genoeg was en kon worden gekeerd.

Het was een van de weinige gevaarlijke momenten van de ploeg van Jonker, die zag dat zijn ploeg bijna op een dubbele achterstand kwam toen Manuela Giugliano een schot loste richting doel. De middenvelder van AS Roma moest haar meerdere erkennen in doelvrouw Lize Kop, die redding bracht. Van de Donk kwam vlak voor rust nog enigszins dichtbij, maar haar schot werd gekeerd door een Italiaanse verdediger.

Het spel van Oranje werd er na rust niet beter op, al zullen weinigen de 2-0 hebben zien aankomen. Kop dook onder een licht getoucheerde voorzet van Michela Cambiaghi door, waardoor het voor Agnese Bonfantini een koud kunstje was om bij de tweede helft binnen te prikken. Het enige voordeel van die treffer was dat Oranje eindelijk wakker leek te zijn geschrokken.

Zo probeerde Beerensteyn het met een kopbal, wat net geen doelpunt opleverde. Caitlin Dijkstra kwam even later net tekort om binnen te schuiven, terwijl ook Pelova haar tanden liet zien. Oranje wist echter niet te bouwen op die sterke fase en begon naast Italië ook tegen de klok te voetballen. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat de voorsprong van Italië niet meer in gevaar zou komen. Dinsdag kunnen de OranjeLeeuwinnen zich revancheren, wanneer Noorwegen op bezoek komt in het Rat Verlegh Stadion in Breda.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erbarmelijk niveau weer. Ik snap niet waarom ik mij telkens laat verleiden om naar damesvoetbal te kijken.

6 april 2024 om 09:05

Kijk dan niet en reageer dan ook niet.

Wie gaat er een keer zeggen dat die Jonker er uit moet, het is allang niet meer om aan te zien..

5 april 2024 om 20:52

Aan wie ligt dat?
Aan hem of het "niveau" wat de dames op de mat leggen.

5 april 2024 om 21:14

Volgens mij kunnen die dames toch veel beter dan dit? Zijn er aardig wat die op het hoogste niveau actief zijn...

5 april 2024 om 22:04

Niveau blijft bedroevend, laatst staan als er een paar basis krachten afwezig zijn.

Ik kan niet anders zeggen dat ik het nú begrijp waarom dames niet overal volledig betaald worden. Het is niet dat het volle zalen trekt. En dit zijn ook nog eens de beste spelsters van Nederland. Ik denk eeder dat we de waterpolo, handbal, volleybal en hockey dames beter moeten betalen voor dat deze semi profs aan de beurt zijn. Buiten alle individuele topsportsters

Als ik zo zie dan speelde Miedema, Martens en Jackie Groenen niet. Zonder hun word het ook wel een lastig geval tegen wat betere ploegen. Op volle sterkte konden ze zich eerder meten met de wereldtop vrouwen. Ik heb het idee dat die tijd ook een beetje aan het voorbij gaan is. Vooral als de wat oudere toppers er niet bij zijn.

5 april 2024 om 21:38

Nou ben ik niet een groot vrouwen voetbal volger maar iedere keer als ik Martens zie spelen dan vind ik haar eigenlijk vooral een hele grote hype.

6 april 2024 om 09:16

Martens is al jaren over the hill, daar hoef je niets meer van te verwachten.

Waarom zit die Jonker er nog. Speelt alweer met geen echte spits. En dan een van de grootste talenten in Esmee Brugts als linkervleugelverdediger neerzetten. Van spelers zoals Spitse en Martens word je toch ook moe van. Pure armoede en moet is een keer tijd worden dat er wordt doorgeselecteerd. Want het is geen 2017 meer.

5 april 2024 om 23:19

Niet gekeken dus?

6 april 2024 om 09:07

Zo te zien niet nee, niet eens de moeite genomen het hele artikel te lezen.

Misschien als we het veld voor de vrouwen kleiner maken en de bal wat lichter dat het er beter uit ziet, want het is vaak niet om aan te zien dit niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren