Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje sluit seizoen af met oefenwedstrijden in Trnava en Turijn

Laatste update:

Het Nederlands elftal speelt eind mei en begin juni twee oefenwedstrijden, zo heeft de KNVB vrijdag bekend gemaakt via de officiële kanalen. Op 31 mei is in het Stadión Antona Malatinského in Trnava Slowakije de tegenstander en op 4 juni volgt in het Allianz Stadium van Juventus een oefeninterland tegen Italië.

Net als Oranje nemen Slowakije en Italië eveneens geen deel aan het WK dat aankomende zomer wordt georganiseerd in Rusland. Het Nederlands elftal speelde nog niet eerder op Slowaakse bodem en trof het land van onder meer sterspeler Marek Hamsik tot nu toe twee keer: op het WK van 2010 werd er met 2-1 gewonnen in de achtste finales en in een oefenduel in 2012 werd eveneens gezegevierd: 2-0.

Nederland en Italië stonden in het verleden twintig keer tegenover elkaar, waarvan drie duels eindigden in een overwinning van Oranje, er achtmaal gelijk werd gespeeld en negen wedstrijden werden gewonnen voor de Italianen. De laatste confrontatie tussen beide landen vond vorig jaar maart plaats in de Johan Cruijff ArenA. De Zuid-Europeanen waren toen met 1-2 te sterk.

Voor de pas aangestelde bondscoach Ronald Koeman vormen de twee oefenduels aan het einde van dit seizoen zijn derde en vierde wedstrijd aan het roer bij Oranje: hij debuteert 23 maart met een vriendschappelijke interland tegen Engeland en treft drie dagen later Portugal. De eerste officiële interland van het Nederlands elftal vindt plaats op 9 september als Frankrijk de tegenstander is in de UEFA Nations League.

Denk jij dat Oranje deze oefenwedstrijden gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is er ooit eigenlijk nog wat gekomen van het idee van een afvallers WK? Leek me toch zo'n gek idee nog niet eigenlijk met de landen die nu niet het WK hebben gehaald.

23 februari 2018 om 11:30

Heb ergens iets gelezen dat de VS wel zoiets wilde organiseren. Omdat er ook een aantal grote landen. En topspelers niet gaan.

23 februari 2018 om 11:44

FIFA lag waarschijnlijk dwars vanwege de TV rechten. FOX heeft in Amerika veel betaald (want NBC Sports krijgt steeds een grotere marktaandeel tegenover ESPN en FOX) om het WK uit te zenden en dan is de VS er niet eens bij. FOX zou zich heel erg benadeeld voelen als NBC bijvoorbeeld voor veel minder de uitzendrechten krijgt voor een alternatieve toernooi waar de VS wel bij is en zelfs als host.

Prima potjes. Momenteel is Italië ook geen wereldtop, maar desondanks een leuke tegenstander om je aan te meten. Zelfde geld voor Slowakije.

23 februari 2018 om 11:17

Wereldtop niet, maar subtop zeker. Ze hebben alleen aan talenten spelers die bijna beter zijn dan ons A selectie. Zie Donnarumma,Rugani,Romagnoli,Bernadeschi,Belotti, ect. En daarbij heeft italie zovaak wk/ek gewonnen/ver gekomen zonder wereldtop te zijn. Tactiek en Grinta, ik kan het niet vaak genoeg zeggen

23 februari 2018 om 13:34

Italie is echt wel wereldtop. Ze missen gewoon een goede coach. Buiten de boven genoemde talenten (die echt niet mis zijn) hebben ze met Bonnuci, Verratti, Jorginho, Insigne ,balotelli, Florenzi nog absolute topspelers die nog jaren meekunnen

Ik zou deze opstelling echt wel willen zien. Met 2 backs die de hele flank bestrijken. Belloti als killer, de schaduw spits Insigne en voor de creativiteit super mario. Met Jorginho en Florenzi 2 lopende alleskunners en Verrati als tempobepaler en slot op de deur.

Donnuruma
Zapacosta
Bonnui
Rugani
Emerson
Florenzi
Verrati
Jorginho
Insigne
Belotti
Balotelli
23 februari 2018 om 15:00

Op veratti, bonucci en chielini na zou denk ik niemand in de basis staan bij frankrijk, spanje, brazilie of duitsland. En bij sommige landen zouden die spelers niet eens zeker een vaste basisplaats hebben. Italie is wel top maar zeker geen wereldtop.

toch leuk voor voetbaldwergen als Nederland en Italië dat ze toch nog een interland kunnen spelen zonder zich te plaatsen voor een toernooi.

23 februari 2018 om 15:03

Ik vind dat er toch veel te negatief wordt gedaan. Ja nederland zit in een matige periode, maar als het iets meer meezat (blunder lloris tegen zweden, afgekeurde goal dost tegen zweden en 8-0 van zweden tegen w rusland) was nederland gewoon 2e geworden hadden ze gewoon een kans op kwalificatie. Zweden heeft gewoon ontiegelijk veel geluk gehad wat vervelend voor Nederland is. Volgend ek zijn we er gewoon weer bij!

Italie zal niet overtuigen tegen nederland. Door spelersmateriaal? Nee absoluut niet. Op basis van dat walsen ze over Nederland heen. Maar puur omdat het nationaal elftal van italie op half gas speelt in oefenpotjes. Doen ze al sinds begin der tijden. Jammer, maar aan de andere kant werkt het blijkbaar wel, want ze komen altijd ver op EK/WK. Dit jaar is helaas niet. Maarja, je kan niet altijd 6 gooien

23 februari 2018 om 12:06

Ook niet op basis van spelersmateriaal hoor. Italiã« heeft helemaal niet zoveel kwaliteit. Ze missen creativiteit, sterke as, complete spelers, een goede spits en de meeste spelers missen behoorlijk wat voetballend vermogen.

En de laatste twee Wk's waren ze beschamend zwak door in de poulefase eruit te gaan en het aankomende WK doen ze helemaal niet mee.

23 februari 2018 om 12:24

De laatste 2 wk noemen maar laatste 2 EK voor gemak uitlaten.

Ze hebben altijd al goede spits gemist en telkens komen ze ver. Als jij marchisio,Veratti,Chiellini,Bonucci,Buffon,Florenzi,Immobile,Insinge,Belotti, ect ect "niet zoveel" kwaliteit vind, wat vind je dan van NL?

23 februari 2018 om 12:35

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de talenten

23 februari 2018 om 12:50

Tja, en Nederland kwam de afgelopen twee Wk's tot de halve finale. Dat vergeet je dan ook even te vermelden. Het verleden is geen garantie voor de toekomst. De spelers die je opnoemt zijn inderdaad goed, maar het is gewoon geen topploeg meer. Dat is Nederland ook niet (meer).

Verder hebben ze niet altijd een goede spits gemist. Luca Toni, Gilardino, Pelle, Totti, Inzaghi, Del Piero om maar een paar vrij recente spitsen op te noemen. Dat Nederland kwaliteit mist weten we inmiddels wel. Als je ontkent dat Italie dat inmiddels ook heeft, heb je de kritiek in Italie waarschijnlijk niet meegekregen.

23 februari 2018 om 12:16

Over Nederland heen walsen nog wel? Maak je niet zo belachelijk. Wij zijn er niet bij, jullie niet, beiden door de Zweden. We zien 4 juni wel wie er op dat moment in de oefenpot beter is. Naar mijn mening is de nederlandse selectie niet veel minder.

23 februari 2018 om 12:30

Italie is er al steevast bij sinds 1960 ofz, een keertje niet bij zijn zegt niks. Nee italie is stukken beter dan NL. Italie heeft het allergrootste talent ter wereld in huis,Donnarumma. Zo werd laatste bekend. En wat is het grootste NL talent? Een depay? Tja verschil, opbdit vlak al, moet er wezen

23 februari 2018 om 14:07

Ja joepie, een keeperstalent, daar ga je echt veel mee winnen. Ik heb liever 1 Mbappã©, Dembele, Dele Alli of welk ander groot talent dan ook dan 500 talentvolle keepers.

23 februari 2018 om 14:14

maurootje

Nee, Jij vindt Italie stukken beter. Breng het niet als de waarheid. Het is jouw mening. Mijn mening is dat Italie en Nederland beide gewoon ruk zijn op het moment.

23 februari 2018 om 15:12

@maurootje Wat maakt het uit wat italie tussen 1960 en 2016 heeft gedaan? Helemaal niks. Als je kijkt naar de periode 2008-2016 zou nederland italie juist compleet afmaken volgens jou logica. 2008 nederland maakt italie af, 2010 ned finale italie en 2014 ned halve finale. Terwijl italie een ek finale gehaald heeft en door spanje is afgeslacht waar nederland hun nog lang op 0-0 hield 2 jaar eerder. italie kwam in 2008, 2010 en 2014 de groep niet eens door. Maar dit alles doet er werkelijk niks toe voor de komende wedstrijd. Ik denk dat het een gelijkwaardige wedstrijd zal worden die licht in het voordeel van italie is.

23 februari 2018 om 12:36

Op basis van spelersmateriaal walsen ze niet over Oranje heen. Volgens ben je gemakshalve even vergeten dat Italie het de laatste jaren ook niet heel makkelijk heeft. Het is moeilijk om een goede generatie te vervangen als je geen capabele opvolgers hebt. Dat probleem heeft Italie net zo als Nederland. Ook Italie heeft geen geweldig elftal.

23 februari 2018 om 13:01

Tuurlijk wel. Buiten de spitsenpositie zijn ze erg sterk. Maar dat is mijn mening. Met immobile op dreef dit jaar is zelfs de spitsenpositie goed

23 februari 2018 om 13:42

Als ik jou zo hoor gaat het geweldig met het Italiaanse voetbal.

23 februari 2018 om 18:00

Als je je niet plaatst voor een eindronde, ben je niet zo heel sterk op dat moment. Dat zijn nou eenmaal de feiten. Ik heb het idee dat je Italie nogal overschat en Nederland wellicht onderschat. Italie heeft uiteraard een sterkere ploeg, maar Italie is net als Oranje zeker geen ploeg die even ergens overheen walst op het moment.

24 februari 2018 om 00:39

Klopt staan niet voor niets 3e, net achter engeland, op de coëfficiënten lijst. Maar mensen zien alleen wat ze willen zien

24 februari 2018 om 03:18

Maar dat doe jij ook als je dat soort statistieken erbij haalt. Het gaat niet om meningen, maar op resultaten in het heden en de situatie waarin men zit. Het is wel erg naief om te zeggen dat Italie momenteel bij de beste landen behoort als nationale ploeg, want dat is simpelweg niet het geval. Italie heeft bij mij zeker de gunfactor en ze zullen over 2 jaar ongetwijfeld weer goed presteren gezien het talent dat er aankomt, maar je kunt toch serieus niet ontkennen dat Italie even in een dip zit betreft spelersmateriaal?!

23 februari 2018 om 14:06

Italiã« komt niet "altijd heel ver". in 2008 niet, in 2010 werden ze laatste in de poule met 3 bier teams in 2012 staan ze dan wel opeens weer in de finale uit het niets en in 2014 wederom eruit in de groepsfase en in 2016 eruit in de kwartfinale.

De laatste tien jaar zijn ze over het algemeen gewoon minder dan Nederland. Op het moment natuurlijk niet, aangezien onze goede spelers allemaal zijn gestopt, maar Italiã« is ook gewoon prut en walst over niemand heen. Of het nou een oefenwedstrijd, een kwalificatiewedstrijd of een wedstrijd om des keizersbaard is.

24 februari 2018 om 00:40

Italie walst over iedereen heen. Metuitzondering van spanje frankrijk,duitsland en brazilie. Tactiek is alles.

24 februari 2018 om 03:19

Dat hebben we inderdaad gezien in de poulefase van de kwalificatie en de twee wedstrijden tegen Zweden...

Misschien moet nederland maar net zoals polen geen oefenwedstrijden meer spelen. Zij zijn daardoor in pot 1 voor het wk gekomen. Misschien komen wij daardoor ook weer hoog te staan en kunnen dan een makkelere loting verwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren