Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen kansloos in Spanje, maar Olympische droom blijft levend

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen zijn veroordeeld tot de troostfinale in de Nations League. Het elftal van bondscoach Andries Jonker verloor vrijdag in Sevilla in de halve finale vrij kansloos met 3-0 van wereldkampioen Spanje. De Spaanse vrouwen staan niet alleen in de finale van de Nations League, een ticket voor de Olympisch Spelen is nu ook al een zekerheid. Nederland vecht nu met Duitsland om een Olympisch ticket.

Daphne van Domselaar ontpopte zich in de eerste helft tot de grote held aan de kant van de Oranje Leeuwinnen. De keepster maakte maar liefst vier grote kansen van Salma Paralluelo onschadelijk. Van Domselaar deed na een half uur spelen of ze geblesseerd was, maar het was meer een slimmigheidje om Jonker de gelegenheid te geven om tactisch een en ander recht te zetten.

De ruim 20.000 toeschouwers in Sevilla konden in de 41ste minuut dan eindelijk juichen. Jennifer Hermoso liet Van Domselaar kansloos met een slimme schuiver: 1-0. In de slotminuut van de eenzijdige eerste helft sloeg Spanje opnieuw toe. Gouden Bal-winnares Aitana Bonmatí troefde Jackie Groenen af en scoorde na een goede voorzet van Mariona Caldentey, haar ploeggenoot bij FC Barcelona.

Vivianne Miedema kon bij haar rentree in de basis geen potten breken en bleef halverwege achter in de Nederlandse kleedkamer. De aanvalster van Arsenal was duidelijk nog niet topfit en maakte plaats voor Damaris Egurrola. Jonker voerde na rust nog meer wissels door, maar het mocht niet baten voor de Oranje Leeuwinnen.

Spanje bleef de bovenliggende partij en maakte een kwartier voor het einde aan alle spanning een einde. Ona Batlle tekende de 3-0 aan na een chaotische situatie voor het doel van Van Domselaar. Oranje kon daar maar weinig tegenover stellen en wachtte in spanning af op het resultaat van de andere halve finale in de Nations League tussen Frankrijk en Duitsland.

Frankrijk moest winnen, om zo de Olympische droom van de Oranje Leeuwinnen levend te houden. De Duitsers kwamen in de slotfase terug tot 2-1, maar de overwinning van de Franse vrouwen, die als gastland al geplaatst zijn voor de Olympische Spelen, kwam niet meer in gevaar. Les Bleus maken zich derhalve op voor de finale tegen Spanje.

Nederland kan via een omweg alsnog de Oympische Spelen bereiken. Duitsland is volgende week woensdag in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen de opponent in de troostfinale van de Nations League. De aftrap in Friesland is om 19:00 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had het op de achtergrond aanstaan, wat ik zo opving was Spanje veel en veel beter.

De Duitse vrouwen ook verloren dus aankomende week nog een kans.

Dan maar tegen de Duitsers. Vooraf weet je dat het moeilijk wordt, en je verliest dan ook vrij kansloos.

Het is een inkoppertje: er valt zoveel op aan te merken t.o.v. voetbal bij de mannen. Maar de wedstrijd tegen België is by far de leukste wedstrijd die ik 2023 heb gezien. Ze kunnen nog steeds de Olympische Spelen halen. Dat zou toch voor het eerst zijn sinds Jong Oranje in 2008 of 2010? Lijkt me echt fantastisch als er een NL voetbalteam meedoet op de Spelen. Snap niet dat er (gevoelsmatig) minder aandacht is voor de dames dan voor Jong Oranje destijds.

24 februari 2024 om 00:01

Vorige Olympische spelen waren de Nederlandse dames er ook bij. Kwartfinale verloren van Amerika.

24 februari 2024 om 08:40

Ochja tuurlijk.

Was dit serieus de beste actie foto die beschikbaar is van deze wedstrijd?
Gratis geld in de Toto vandaag tegen Spanje, Woensdag in Heerenveen weer verliezen tegen de Duitsers. Deze lichting is klaar. Die fout maakten we vroeger ook bij de Mannen.

Kunnen we nu stoppen met deze aanfluiting 'oranje' te noemen? Wat een geforceerd gedoe om deze veredelde amateurs maar zo op de voorgrond te duwen. Er klopt werkelijk waar niets van.

Totaal geen spelopvatting te constateren, inzicht ontbreekt en kijk nu die manier van dekken bij de 2-0. Als je bij de D'tjes zo je tegenspeler dekt dan speel je drie wedstrijden niet.

24 februari 2024 om 08:41

Het is toch echt een (vrouwelijke) afvaardiging
van het nationale voetbalteam van Nederland, dus dit heet gewoon Oranje. Of het spel nou aan te zien is of niet. Hoe moeten we het dan noemen, Geel?

24 februari 2024 om 10:33

Wat dacht je van het Nederlandse vrouwenvoetbal elftal?

24 februari 2024 om 08:54

Wat een onzin zeg, tis gewoon oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren