Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opstelling PSV tegen NEC: Guus Til start op middenveld; Saibari op de bank

Laatste update:

PSV heeft de opstelling voor het Eredivisie-duel met NEC bekendgemaakt. Trainer Peter Bosz kiest ervoor om zijn elftal niet te wijzigen ten opzichte van de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente van twee weken geleden. Guus Til start dus op het middenveld, terwijl Malik Tillman en Ismael Saibari op de bank zitten. De wedstrijd in Nijmegen begint om 16:30 uur en is te zien op ESPN 2.

Kersvers Argentijns international Walter Benítez staat onder de lat in het Goffertstadion. De verdediging wordt gevormd door Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli en Sergiño Dest. Op het middenveld wordt nummer tien Til geflankeerd door Jerdy Schouten en Joey Veerman. Voorin staan Johan Bakayoko (rechts), Luuk de Jong en Hirving Lozano (links).

Vrijdag maakte Bosz bekend dat Saibari, die de afgelopen periode geblesseerd was, zou kunnen starten tegen de Nijmegenaren. Nu is dus bekend dat de Marokkaan het nog moet doen met een reserverol. Wel zit hij dus voor het eerst sinds 20 februari weer bij de wedstrijdselectie.

PSV is dit seizoen nog altijd ongeslagen in de Eredivisie en kan die status verlengen tegen NEC. De Nijmegenaren kennen op hun beurt eveneens een uitstekend seizoen en hebben nog altijd goed zicht op de vijfde plaats, die momenteel bezet wordt door Ajax. "De wedstrijd tegen NEC is één van de lastigste wedstrijden die we nog moeten spelen", sprak Bosz op de persconferentie.

"Het is een ploeg die goed voetbal speelt en vooral gedurende de laatste maanden is gegroeid. Vrijwel op iedere positie staat een speler die voetbal ademt en dat maakt het leuk om naar te kijken.” Twee van de absolute uitblinkers aan Nijmeegse zijde, Dirk Proper en Tjaronn Chery, zijn nog altijd niet hersteld van hun blessures en moeten verstek laten gaan. Trainer Rogier Meijer wil geen risico nemen met het tweetal.

Het lijkt gezien de tien punten voorsprong op Feyenoord niet langer de vraag óf PSV kampioen wordt, maar wanneer. Bosz heeft de interlandperiode gebruikt om zijn uitgevlogen spelers te volgen en hard aan de slag te gaan met de overgebleven selectieleden. "Je blijft voornamelijk bezig met je eigen ploeg en we hebben getraind met de jongens die hier zijn gebleven."

"Daarbij hebben we op de juiste momenten hard getraind, maar ook rust ingebouwd. We hopen de interlandbreak goed benut te hebben.” Bosz kan alleen niet beschikken over Noa Lang, die mogelijk tegen het einde van het seizoen zijn rentree kan maken. Dan is zelfs EK-deelname niet uitgesloten, maar voorlopig ligt de focus op zijn terugkeer in de selectie van PSV. "Wanneer Noa weer met de groep kan trainen, weten we nog niet precies", aldus Bosz.

Opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Schöne; Rober, Sano, Baas; Sow.

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Bekijk NEC - PSV live op ESPN via Ziggo!

NEC - PSV:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ergens heb ik het gevoel dat psv zijn eerste nederlaag gaat lijden.

30 maart 2024 om 15:41

Is het denken of hopen? Ik verwacht 1-4.

30 maart 2024 om 18:06

Told you so..

30 maart 2024 om 15:43

Snap ik als supporter van de concurrent

30 maart 2024 om 15:44

Ik heb dat inmiddels iedere lastige wedstrijd, zou zo mooi zijn als je het hele seizoen ongeslagen blijft, maar de kans op een uitglijder blijft bestaan.

Vind NEC een erg leuk team, dus ben benieuwd.

Als PSV supporter wordt het voor mij iedere wedstrijd spannender omdat ik hoop op een ongeslagen kampioenschap. De langste zegereeks van 17 wedstrijden werd slechts geëvenaard en helaas niet verbeterd door de 1-1 bij Utrecht-PSV in ronde 18. PSV jaagt ook nog op het record van de langste ongeslagen reeks, dat record is in handen van Ajax uit de periode 1994-1996 met 52 en PSV staat op 42 en dat kan vandaag dus 43 worden. De opstelling is wel logisch al had ik graag Saibari weer eens gezien, misschien krijgt hij nog een invalbeurt.

30 maart 2024 om 16:22

Toch zie ik ook graag 100 goals in een seizoen. Is toch een magische grens. Het leek lang een makkelijk doel. Maar afgelopen wedstrijden wel beduidend minder gescoord. Nu nog19 goals in 8 wedstrijden...Al zijn dit allemaal wel bijzaken, uiteindelijk kampioen worden is het doel.

30 maart 2024 om 16:35

Het doelpuntenrecord is trouwens 122 van Ajax in 1966-1967, dat is vrijwel uit zicht nu de doelpuntenproductie een beetje stokt. Die 100 gaat volgens mij wel lukken gezien het programma. Het record van minste tegendoelpunten staat trouwens op 13 van Twente in 1971-1972 en het meeste punten (omgerekend) 93 van Ajax in alweer 1971-1972, dat waren toen 30 zeges en 3 remises met slechts 1 nederlaag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren