Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oppermachtig Zenit bijna zeker van titel na misstap van concurrent

Laatste update:
Hulk9855000.jpg'>
/

Zenit Sint-Petersburg wordt voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 kampioen van Rusland. Nummer twee FK Krasnodar kwam maandagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Amkar Perm en kan de koploper van de Premjer Liga daarom met nog drie speelronden voor de boeg alleen nog bij een groots wonder achterhalen. Het wordt voor Zenit de vijfde landstitel uit de clubgeschiedenis.

Zenit, dat de afgelopen twee seizoenen steeds onder CSKA Moskou finishte, staat sinds de tweede speelronde bovenaan in eigen land. Het team van trainer André Villas-Boas verloor slechts twee keer en is nu al twaalf wedstrijden ongeslagen. De blauwhemden sluiten het seizoen af met optredens tegen Ufa, Amkar Perm en Lokomotiv Moskou. Tegen Ufa kan men zaterdag dus echt kampioen worden. In de nationale beker en Europa League is men reeds uitgespeeld.

/

Krasnodar heeft acht punten minder en alleen als Zenit nu alles verliest en Krasnodar alles wint, kan de lijstaanvoerder nog van de eerste plaats worden gestoten. Krasnodar, dat in 2008 werd opgericht, kwam maandag op voorsprong door een treffer van sterspeler Mauricio Pereyra (foto), maar Janusz Gol maakte na een kwart wedstrijd gelijk voor Amkar. In de tweede helft miste Pereyra nog een strafschop en daardoor bleef het 1-1 in het Kuban Stadion.

Krasnodar heeft twee punten meer dan nummer drie CSKA Moskou en heeft dus de beste papieren om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. De derde en vierde plaats, die worden ingenomen door CSKA en Dynamo Moskou, zijn goed voor een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. De topscorer van de Premjer Liga is Hulk, met veertien doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Staat Fk krasnodar zo hoog! Knap hoor van krasnodar!Hoop dat Wanderson Joazinho En ari kunnen blijven. Bij krasnodar zijn hun toch wel zo'n beetje de smaakmakers. Hoop dat Ze volgend seizoen CL halen zou prachtig zijn voor deze club!!

11 mei 2015 om 19:51

Vergeet Mauricio Pereyra en Odil Ahmedov niet. Dat zijn ook twee mooie creatieve middenvelders om naar te kijken en verder heeft Shirokov ook een grote indeel gehad. Hoop dat die daar blijft en dat Krasnodar in de zomer wat leuke spelers weet te halen als ze de Champions League in gaat.

En wat krijgt de nummer 4 als prijs? Of is de tekst "3e en 5e plaats niet juist?

zat eraan te komen, de 'echte' concurrenten lagen al best ver achter en zenit is gewoon niet te kloppen.
hulk schoot er trouwens weer een mooie vrije trap in afgelopen weekend.

Was natuurlijk wachten totdat het officieel. Zenit is helaas weer veel te goed gebleken. Had gehoopt dat we derde jaar hadden kunnen toevoegen waarin wij kampioen zouden worden, maar dit seizoen zat het er niet in en zeker niet nadat Doumbia verkocht werd aan AS Roma. Zaak is nu om vol voor de 2e plaats te gaan en anders derde te blijven.

Zenit vind ik toch een leuke ploeg om naar te kijken. Blij dat ze kampioen zijn geworden.

Vind het vreemd dat de Russische competitie maar 2 teams in de CL kan krijgen. Lijkt me toch de 6e sterkste competitie van Europa na Spanje, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Maar snap dat Portugal met de sterkere topclubs meer punten krijgen.

11 mei 2015 om 20:04

En het feit dat Zenit in Europa niet al te best presteert. Hebben dit seizoen ook weer gunstig geloot in de CL, maar slagen er maar niet in om een ronde door te komen. Wordt tijd dat Zenit voor een project a la PSG gaat vind ik, maar ik denk dat ze dat pas doen als de Gazprom Arena af is.

11 mei 2015 om 20:30

Joah maar Monaco bewees zeer sterk te zijn en Leverkusen is ook gewoon een goede ploeg. Slecht hebben ze het niet gedaan in de groep, al zouden ze qua selectie waarschijnlijk wel beter hadden moeten eindigen denk ik.

In de Europa League kwamen ze best ver, denk dat Sevilla de winnaar wordt dus geen schande om tegen hen uitgeschakeld te worden.

Zenit heeft toch wel een prima selectie? Waar hebben ze nog echt versterkingen nodig volgens jou?

11 mei 2015 om 20:31

@koni020 wat is de begroting van Zenit? Zeker wel 170 miljoen of niet?

11 mei 2015 om 20:48

@ Geert Vs,

Maar in verhouding met wat Cska voor zijn kiezen kreeg met Roma, Man City en Bayern, heeft Zenit toch gunstiger geloot en gezien het budget hadden ze het echt veel beter kunnen doen.

In mijn ogen ontbreekt het aan een echte ster zoals PSG die heeft met Zlatan. Zenit zou ook een speler van dat kaliber moeten halen zodat de rest ook graag naar Zenit willen komen.

@omfan50,

Ja, ongeveer in die richting.

11 mei 2015 om 21:06

Ben er niet mee eens, Zennith heeft genoeg sterren en als je het daar niet mee red wat maakt die ene ster nou uit? Lijkt me een beetje een geval 'het gras is altijd groener bij de buren..'

11 mei 2015 om 21:10

Die ene ster kan het verschil maken in het ver komen in Europa en het maakt het halen van goede spelers ook een stuk makkelijker.

11 mei 2015 om 21:14

Met alle respect, met dat budget heb je genoeg mogelijkheden om ver te komen. Wanneer zennith dat niet kan is er iets structureels niet goed. De basis moet goed zijn en het is natuurlijk makkelijk om een ster te kopen (als je het geld hebt) maar je koopt er geen beleid mee.

11 mei 2015 om 21:21

Met alle respect, je ziet bij PSG dat ze met een echte ster zoals Zlatan minimaal de kwartfinales van de CL kunnen halen. Die potentie heeft Zenit ook, maar er is eeen verschil tussen wat zij hebben rondlopen en wat PSG heeft rondlopen. Het beleid is nu meer dan degelijk. Ze kopen hartstikke gericht in, maar in mijn ogen ontbreekt het aan één ding en dat is een echte ster.

11 mei 2015 om 21:29

Eigenlijk heeft PSG nog bar weinig bewezen voor wat er is geinvesteerd en is het juist een voorbeeld hoe het niet moet naar mijn mening. Het is leuk om een ster te hebben in een team die eigenlijk te groot is voor de competitie maar uiteindelijk zullen spelers op lange termijn niet graag komen. Ja of ze moeten aan het eind van hun carriere zitten. Waarom heb je een ster als Zlatan nodig om minimaal kwartfinales te halen? een speler als Zlatan zou doorslaggevend moeten zijn om een finale te winnen en dan ben je goed bezig. Nogmaals en wederom met alle respect, met zo een budget en een speler als zlatan nodig hebben om een kwartfinale te halen lijkt me weinig ambitieus en lijkt me ook niet de manier om spelers naar je toe te halen. Spelers gaan graag naar Spanje en Engeland en in mindere maten Italie. De rest moet een beleid gaan voeren dat spelers graag bij hen wil voetballen door de filosofie van de club. Kopen kan je altijd nog maar zoals PSG een goed voorbeeld is, kopen is geen garantie tot absolute succes. Om over Monaco maar te zwijgen natuurlijk

11 mei 2015 om 21:37

Bij PSG heerst er nu juist een topsportklimaat en is juist een perfect voorbeeld van hoe Zenit zou moeten zijn. Zenit acht ik nog niet rijp om een CL te winnen, maar wie weet over een jaar of vijftien wel wanneer er een echte topsport klimaat te zien is. Nu hebben ze heel veel spelers die ik tot de categorie subtop schat en voor ons niveau is het al een prachtige prestatie als je de kwartfinale van de CL haalt. Hoger kun je altijd ambiëren wanneer je structureel de kwartfinale haalt.

11 mei 2015 om 21:43

Ik respecteer je mening maar vind toch dat er voor een topsportklimaat een winnaars mentaliteit moet zijn. Ik zou als fan van Zennith niet genoegen nemen met een kwartfinale als prestatie zien. Het zijn meningen en gelukkig kunnen we het eens zijn met het feit dat we niet eens zijn

11 mei 2015 om 21:56

Natuurlijk wil je als fan altijd meer zien, maar dat is met deze selectie niet mogelijk. En gezien het feit dat Zenit een speler als Dzyuba haalt, wat een prima speler is maar niet meer dan dat, zou je als fan realistisch moeten zijn dat je echt vvan geluk mag spreken als je de kwartfinale van de CL haalt. Alleen met de juiste spelers kun je dromen van het winnen van de CL en naar mijn mening moet daar iemand bij komen die deze ervaring al heeft.

11 mei 2015 om 22:00

@ Koni,

Als niemand weggekocht wordt lijkt het mij het beste om een superster op de plek van Danny te zetten. Dus vanaf links. Shatov vind ik echt een heerlijke speler op tien.

Waar wie? Robben? Denk niet dat hij dat ooit zou doen. Misschien dat Di Maria haalbaar is.

@ Callmegod,

Het is Zenit St. Petersburg. Het woord "zenit" komt van de sterrenkunde en is het punt recht boven je als je naar de hemel kijkt. In het Nederlands is het zenit en in het Engels is het zenith, maar de clubnaam in het Engels blijft Zenit, dus zonder h (en zeker zonder dubbele n).

11 mei 2015 om 22:03

@geert Vs,

Ja, daar zat ik ook al aan te denken, maar ik zou ook graag iemand als Pepe zien naast Garay en naar mijn mening moet er ook een superspits bij komen.

11 mei 2015 om 23:05

De Russische competitie vind ik interessant en volg ik ook via Internet. Zenit is duidelijk de beste en dan word je kampioen. Garay vind ik een goeie verdediger, ik hoop dat hij naar Man Utd gaat daar past hij mooi. Pepe zie ik graag bij Zenit. Als Zenit de kwartfinale van de CL haalt dan zal dat heel knap zijn. In Rusland zit wel geld. Zelfs bij clubs als Dinamo Moskou die even Valbuena halen. Jammer dat er zo weinig publiek in de stadions zitten.

11 mei 2015 om 23:20

@psvchelseaboy,

Ligt ook wel een deel aan die oude vervallen stadions waar die niet van hun club is. Je zag bijvoorbeeld vorige week dat de Otkrytie Arena van Spartak tegen Zenit wel uitverkocht was. Zoiets zie ik ook gebeuren als Dinamo, Zenit, Cska en Krasnodar allemaal een gloed nieuw stadion hebben.

12 mei 2015 om 11:56

Pepe staat volgens mij nog boven Varane in de pikorde. En ook als 3e van de CVs zal hij, net zoals Varane nu, genoeg minuten maken. Real heeft hen alle 3 nodig dus Pepe lijkt mij onhaalbaar.

Lombaerts vind je dus niet goed genoeg eigenlijk? Verder is de spoeling ook wel dun lijkt het, of is die Neto wel een goeie?

En in de spits, Rondon voldoet toch wel? Of moet Dzeko bijvoorbeeld gehaald worden?

12 mei 2015 om 15:34

Lombaerts vind ik wel goed genoeg, maar ik vind Neto tien keer niks. Als je nog iemand van het kaliber Garay zou kunnen halen, zou ik ook Lombaerts behouden mocht er 1 geblesseerd raken. Pepe noemde ik alleen als voorbeeld omdat die al bijna tegen het einde van zijn carrière aan zit.

Rondon doet het wel aardig, maar als je een stap verder wil gaan vind ik hem daarin net iets te kort komen en met Dzyuba ga je het niet veel beter doen. Dzeko zou een optie kunnen zijn, al zie ik zelf liever een type Cavani of Higuain.

Beste team van Rusland. Dus terecht.

Het word eens tijd dat een club als PSG of Athletico die Hulk eens kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren