Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opnieuw torenhoge boete voor Bundesliga-speler na verkeersdelict

Laatste update:

Marco Reus bleek jarenlang zonder rijbewijs te hebben rondgereden en werd onlangs gestraft met een boete van liefst 540.000 euro. Nu is er opnieuw een speler uit de Bundesliga die flink aangepakt wordt na een verkeersdelict: Marco Russ van Eintracht Frankfurt moet 160.000 euro betalen vanwege het afgeven van een valse verklaring na een snelheidsovertreding.

Russ reed ergens in 2012 veel te hard en werd betrapt, waarna hij moest voorkomen. De verdediger overlegde kort voor de zitting een medisch attest om aan te geven dat hij niet in staat was om voor de rechter te verschijnen, maar verscheen op die dag wel gewoon bij een vriendschappelijke wedstrijd van Frankfurt. Er leek helemaal niets aan de hand met Russ.

Volgens de procureur was het attest niet afkomstig van de arts van zijn club en Russ krijgt daardoor nu een enorme boete. Die accepteert hij overigens zonder mopperen: "Ik heb een fout gemaakt en ik aanvaard de gevolgen. Ik zal de boete betalen", zegt de 29-jarige Russ.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe ondankbaar ben je als je geen zin hebt om naar een zitting te gaan en daarmee 130.000 euro op het spel zet (ervanuitgaande dat de boete maximaal 30.000 kost).
Behalve die boete mag hij van mij wel verplichte rondleidingen krijgen door wijken waar ze minder geld hebben.
Dit is gewoon compleet de realiteitszin zijn verloren.

9 januari 2015 om 00:48

Ik denk niet dat hij zich realiseerde dat de boete hierop €130.000 is. Wat ik wel vreemd vind waarom hij zoveel moeite deed om onder de zitting uit te komen. Ik weet niet hoe het in Duitsland geregeld is maar in Nederland ben je niet verplicht om op te komen dagen voor je eigen rechtzaak. De rechter kan ook een vonnis wijzen zonder de aanwezigheid van de verdachte.

Anders is het als hij getuige zou zijn. Als getuige ben je verplicht op te dagen als je opgeroepen wordt.

9 januari 2015 om 00:49

Vind het belachelijk. Je beny immers niet verplicht om bij je eigen rechtzaak aanwezig te zijn.

9 januari 2015 om 01:06

In Duitsland zijn de regels waarschijnlijk anders.

9 januari 2015 om 01:17

Dat is Duitsland en niet Nederland en zelfs in Nederland zijn er uitzonderingen waar je gewoon aanwezig moet zijn bij een rechtszaak.

Daarnaast was zijn briefje nep en ook nog een leugen.
En rechters vinden het niet leuk als je tegen ze liegt.

9 januari 2015 om 03:30

Voor een strafbaar feit moet je gewoon verschijnen.

Kan iemand mij vertellen wie deze boetes oplegt? Duitse justitie? Op grond van welke wettelijke bepaling? In Nederland zijn de meeste (verkeers)boetes forfaitair, dus voor eenieder gelijk. Hier krijg je voor rijden zonder rijbewijs gewoon dezelfde boete, of je nou stinkend rijk of straatarm bent.. Mij is niet bekend dat Duitsland een ander boetestelsel kent (Noorwegen wel dacht ik, daar wordt je beboet naar rato van inkomen)

9 januari 2015 om 01:26

Las de vorige keer bij iemand dat duitsland dit ook hanteert. Zou ook wel moeten met deze bedragen! Het is wat een half miljoen neertellen. Voor hun minder erg maar blijft veel geld.

9 januari 2015 om 01:27

Niet alle boetes hebben vaste bedragen ook niet in Nederland.
Er zijn boetes waar geen vast bedrag maar waar een max bedrag voor staat. Het staat de rechter dan vrij om het bedrag te bepalen zolang hij zich aan het wettelijke maximum houd.

Vaak laten ze zich qua hoogte dan beinvloeden door de situatie.
En deze gast krijgt geen boete voor een snelheids overtreding maar omdat hij erna gelogen heeft tegen een agent en zoiets bestraffen ze in Duitsland zwaarder dan hier. En de hoogte zal wel flink omhoog geschoten zijn nadat men erachter kwam dat hij ook nog gelogen heeft over dat hij niet kon komen vanwege medische redenen.

9 januari 2015 om 08:27

Ko3n,

Er zijn wel meer landen waar de verkeersboetes inkomensafhankelijk zijn.

In Zwitserland is dit ook zo. Daar kreeg een paar jaar terug een rijke Zweed een boete van 720.000 euro omdat ie bijna 300 scheurde met zijn SLS Amg.

Haha Marco Reus en Marco Russ, wat een troll. De justitie wachtte zeker eerst op dat Marco Reus een straf kreeg, om Marco Russ daarna straf te geven

Haha een schuilnaam van Marco Reus

9 januari 2015 om 07:43

Hahaha goeie! :P

Ahha altijd de Marco's

Geweldig, straffen naar draagkracht.. Mogen ze in Nederland ook doen, het moet immers een straf zijn!

Wat mij betreft mogen ze hem namens de club ook nog wel straffen. Hij voegt helemaal niks toe aan het spel van Eintracht. Ik heb tien keer liever Zambrano op die plek spelen, maar ja zolang hij geblesseerd is zal Russ wel moeten spelen.

Wat mij betreft mogen ze hem namens de club ook nog wel straffen. Hij voegt helemaal niks toe aan het spel van Eintracht. Ik heb tien keer liever Zambrano op die plek spelen, maar ja zolang hij geblesseerd is zal Russ wel moeten spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren