Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oostenrijkers rekenen zich niet rijk: 'Nederland is nog steeds een topland'

Laatste update:
/

Oranje blijft thuis, maar voor Oostenrijk begint de tijd richting het EK in Frankrijk te dringen. Het land won deze week moeizaam met 2-1 van voetbaldreumes Malta en staat over elf dagen voor het openingsduel tegen Hongarije. Zaterdag wacht een krachtmeting met Nederland en dat is volgens voormalig FC Twente-spits Marc Janko geen eenvoudige opgave.

Want alhoewel de manschappen van bondscoach Danny Blind zich niet wisten te plaatsen voor het EK, is het aanzien in de rest van Europa nog altijd groot. “Feit is dat Nederland in het voetbal een topland is. Ze hebben dit keer verrassend het EK niet gehaald, maar bij de volgende eindtoernooien kan je weer op hen rekenen”, verwacht de goalgetter.

Janko, tegenwoordig actief voor het Zwitserse FC Basel, kijkt onder meer uit naar het weerzien met ex-collega Luuk de Jong. De twee lagen elkaar goed in hun gezamenlijke periode in Enschede. “We konden het heel goed met elkaar vinden tijdens onze anderhalve jaar samen bij FC Twente. Ik kijk ernaar uit hem weer te zie”, besluit hij in gesprek met de Oostenrijkse staatsomroep ORF.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik baalde zo ontzettend dat Nederland niet naar het EK ging, maar ik ben er inmiddels redelijk aan gewend. Nu ik elke keer dit soort berichten zie en het EK dichterbij komt, baal ik echt weer als een stekker.

3 juni 2016 om 13:27

Haha ja heel herkenbaar. Het zal nog wel erger worden wanneer het eenmaal is begonnen. Mijn blik gaat daarom vooral naar Rio deze zomer, is wat minder pijnlijk...

3 juni 2016 om 13:29

Als het eenmaal begint, denk ik dat elke Nederlander weer baalt als een stekker en alle frustraties weer omhoog komen. Zoiets went bij mij helaas niet :P

3 juni 2016 om 14:07

Ik zelf vind het wel lekker rustig zonder Oranje op het EK. Eindelijk eens niet al dat stomme Oranje etc. Mijn voorkeur gaat uit naar Zwitserland op het EK, en IJsland vind ik ook wel leuk, omdat dat een klein land met 300 000 inwoners is en ook heel mooi noordpool/toendra achtig landschap. Maar uiteindelijk gun ik Zwitserland toch het meest.

3 juni 2016 om 14:20

Ik ben voor de Fransen en de Italianen dit EK. Zolang belgie en Duitsland maar niet winnen ben ik tevreden. En ja, dat is afgunstig en jaloers van me, dat weet ik.

3 juni 2016 om 15:22

Haha, ik ben voor Belgie. Meeste affiniteit mee na Nederland en ze hebben een goede selectie.

3 juni 2016 om 15:43

Als het nu alleen Vlaanderen was, absoluut! Het maakt niet zoveel uit of het nu Vertonghen of Veltman is. Maar ik heb een beetje moeite met de Walen. Het is me te vaak voorgekomen dat we voor werk daar compleet genegeerd worden. Is het niet bij het inchecken in het hotel dan is het wel bij bestellen van eten of betalen van benzine. Inmiddels zijn we zo ver dat als we in Wallonie moeten werken we kijken of we niet in Luxemburg in het hotel terecht kunnen of anders liever Vlaanderen of Noord Frankrijk.

Vlaanderen vind ik prachtig trouwens, mooie steden en vriendelijke mensen. Maar vandaar ik een beetje moeite heb met het fenomeen Belgie....

3 juni 2016 om 13:37

Toen we ons niet kwalificeerden vond ik het terecht en niet eens heel vervelend omdat we het gewoon zelf verkloot hebben. Nu het dichterbij komt begin ik ook steeds Meer te balen, zeker als je al die poules weer langs ziet komen en je oefeninterlands speelt tegen (met alle respect matige) landen die wel naar het EK gaan.

Nu heb ik ook nog de 'pech' dat ik in het buitenland woon en dat de EK koorts hier begint toe te nemen. Over 10 dagen geloof ik ook een BBQ van het werk met live voetbal kijken.....dat zal pas echt raar zijn

3 juni 2016 om 13:53

Mijn straat had Oranje moeten zijn rond deze tijd

3 juni 2016 om 14:28

In elk café een feest, de pleinen vol met mensen in het Oranje.. Ik ga het echt missen dit toernooi! Wat zonde dat we deze missen want het had niet gehoeven in onze poule. Ik ga wel kijken maar dan heel neutraal. Wel jammer want die spanning bij het NL elftal is heerlijk!

3 juni 2016 om 15:07

Het is wel goed om er vast aan te wennen want we zijn er pas in 2020 weer bij.

3 juni 2016 om 14:17

Zou het eerder subtop noemen. Als je dit elftal vergelijkt met die van Spanje, Frankrijk, Duitsland, Engeland etc. is dit toch een paar niveaus lager. Denk dat alleen Robben zich zou mogen melden bij de selectie van Spanje, Duitsland en Frankrijk.

Polen, Roemenië, Slowakije, Hongarije,Turkije, Ierland, Ijsland, Wales, Albanië, Noord-Ierland, allemaal deelnemers en Nederland is er niet bij. Hoe kan dat gebeuren en hoe kan het toch dat de verantwoordelijken er niet op zijn afgerekend? (Maar ook de spelers hebben de supporters enorm laten zitten.)

Nederland mag dan een topland zijn en topspelers hebben, maar als collectief geheel heeft het gefaald. Je kan wel de beste spelers van de wereld hebben, maar je speelt als een team. Kijk maar naar Portugal. Het heeft een van de beste spelers ter wereld, maar speelt niet denderend en verliest ook van kleinere landen. Wat ons wel gelukt is bij het WK van 2010 en 2014, hebben we dit jaar grandioos in gefaald.

Ach joh, er wordt nu gebouwd aan opnieuw een belofte vol elftal. Als alle jongens heel blijven en goed terecht komen gaat ook deze groep mooie prestaties leveren. Defensief worden we bijna on-Hollands sterk, vooral in de breedte. Op het middenveld hebben we ook redelijk veel opties en er lopen nog wat jongens rond die zomaar op korte termijn de aansluiting kunnen vinden met de rest.

Aanvallend mag er vooral voor de breedte wel wat meer door komen. Met El Ghazi en Bergwijn loopt er in ieder geval wat potentie rondt. Ik verwacht dat dit oranje de komende tijd vooral zal groeien. Ik ben optimistisch over de mogelijkheden van het nieuwe oranje.

Hoogstens in naam. We gaan niet eens naar het EK, dus we stellen niets voor. Snap nog steeds niet hoe je in zo'n belachelijk zwakke poule niet eens derde kan worden.

Het zou bijna grappig zijn, maar geen Oranje op het EK is gewoon ka u tee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren