Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Onrust in Volendam bereikt kookpunt: ‘Voel me op zijn zachtst gezegd genaaid’

Laatste update:

Er is sprake van bestuurlijke chaos bij FC Volendam. Dat schrijft Voetbal International in een reconstructie. De Raad van Commissarissen van de club heeft het dagelijks bestuur opgedragen om de contracten van Team Jonk, een zestal functionarissen inclusief hoofdtrainer Wim Jonk, per 1 april op te zeggen. Daar is het bestuur, met algemeen directeur Jan Smit voorop, mordicus op tegen.

De Raad van Commissarissen van het Andere Oranje zet in op het 'beëindigen van de huidige constructie met Team Jonk' na 30 juni van dit jaar, weet VI. De aflopende contracten van de zes werknemers, waar naast de coach ook onder meer technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur voetbalontwikkeling Ruben Jongkind toe behoren, zouden per 1 april moeten worden opgezegd. Het is echter niet duidelijk of dan ook zou betekenen dat Jonk weg moet als trainer. De exacte betekenis van de formulering van de RvC is niet bekend.

De situatie zorgt voor ergernis bij Smit. Die stelt ten eerste dat de commissarissen helemaal niet bevoegd zijn om een beslissing te nemen over Team Jonk en wil zelf wél graag door met de huidige constructie. "Als je als rvc-lid niet snapt waar wij mee bezig zijn, dat wij miljoenen euro’s aan spelerswaarde aan het ontwikkelen zijn, dan heb je het gewoon niet begrepen. Ik wil zelf de reis met Jonk en de anderen doorzetten, maar ik weet niet of ik dan nog voorzitter ben. Zoals het nu gaat, voorspel ik dat er straks ook bestuursleden op non-actief worden gezet. Misschien ikzelf wel. Ik voel me op mijn zachtst gezegd genaaid door wat er allemaal gebeurt."

Jonk zelf wil het vooral weer over voetbal hebben. De afgelopen weken baalde hij van het negatieve sentiment rondom Volendam, maar bleef hij ook denken aan alle fans van de club die weer naar het stadion komen en trots zijn op hun Wijdbroeken. Mede voor hen wil Jonk koste wat het kost doorgaan. "Prima als iemand anders een andere visie heeft dan wij", zegt hij tegen VI. "Maar kom dan achter je boom vandaan en vertel het. Blijf niet achter ons verschuilen en vanuit de schaduw machtsspelletjes spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heibel en bonje in Volendam! Niet verawcht, doorgaans toch een rustige club.
Kan het ermee te maken hebben dat een entertainer/showbizzman daar voorzitter is?

14 februari 2023 om 10:43

Jan Smit heeft naar mijn weten zijn rol als algemeen directeur prima ingevuld toch? Wat heeft het er dan mee te maken dat het een zanger is/was.

14 februari 2023 om 11:46

Volgens mij niet zoveel. Echter heeft Jonk toch gewoon een aflopend contract en moet deze formeel erop gewezen worden voor 1 april dat deze afloopt. Misschien wil Volendam wel met hem verder, maar onder andere voorwaarden oid? En dat contract is er nog niet.

14 februari 2023 om 11:54

raar dat zo een goede algemeen directuer niet weet wat er in zijn organisatie leeft en bij problemen naar de pers loopt

14 februari 2023 om 12:26

Hoe kom je er bij dat hij niet weet wat er in de organisatie leeft?

14 februari 2023 om 12:27

Wat mij als seizoenskaarthouder vooral zo zonde lijkt is dat het erop lijkt dat de weg omhoog momenteel is ingezet. Dan zou je als bestuur/raad/spelers/staf er juist met zijn allen voor moeten zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan. Het is nu wel duidelijk dat Volendam de kwaliteiten in de selectie heeft om erin te blijven. Laat je als bestuurder dan niet de spelersgroep beïnvloeden door dit soort kat en muis spelletjes. Het is doodzonde wat er gebeurd. Zeker als het niet over voetbal gaat.

14 februari 2023 om 16:44

Vind het een beetje voorbarig wat je zegt. Als ze komende paar wedstrijden verliezen kunnen ze zomaar onderaan staan. Ze missen ook nog hun beste speler komende wedstrijden. De competitie duurt nog ff. Dus niet eten voordat het hert geschoten is.

14 februari 2023 om 19:39

Hij zegt niet dat ze erin blijven. Hij zegt dat ze de kwaliteiten hebben om erin te blijven. Met geluk, hard werken en strak beleid kan volendam er echt wel in blijven.

14 februari 2023 om 19:48

Niet eten voordat het hert geschoten is? Bijna goed... ik help je even, want het is "niet de huid verkopen, voordat de beer geschoten is."
Toch nog een medemens geholpen met wat algemene kennis vandaag. Fijne avond!

15 februari 2023 om 00:38

Helemaal mee eens. Vind het ook een sterk statement van Jan Smit dat hij achter zijn staf, die het gewoon prima doen, blijft staan.

Maar zoals het leest gooien ze Jan straks eruit voor een stroman om diezelfde staf eruit te knikkeren. Zou eeuwig zonde zijn want met Jonk heb je wel echt een goede, fanatieke trainer die verstand van zaken heeft.

14 februari 2023 om 10:47

Ja, Jan Smit is al jaren een trouwe supporter van Volendam.

14 februari 2023 om 10:53

Elke voorzitter zit er elke week toch of heb je dat niet meegekregen vanuit de text!

14 februari 2023 om 11:12

Toen ze een divisie lager zaten en bijna failliet waren, heeft Jan Smit met zijn vrienden dik geïnvesteerd in Volendam.

14 februari 2023 om 11:26

ben je nu puur op basis van de naam Jan Smit spijkers op laag water aan het zoeken?

14 februari 2023 om 11:42

Nou, het maakt me geen ruit uit dat het een zanger is. In dit geval vind ik het niet handig hoe hij zich uitspreekt in de media. Dit vergroot de chaos alleen maar en creëert twee kampen.

14 februari 2023 om 12:16

Die twee kampen waren er al, dat werd duidelijk toen de RvC de aanstelling van Keje Molenaar blokkeerde. ook toen liet Smit zich duidelijk uit dat er een andere visie bij de RvC zit dan bij de directie en de rest van de leidinggevenden.

Dit is gewoon een machtsstrijd en dan wordt de media er vanzelf bij betrokken.

14 februari 2023 om 12:17

Geeft wel weer aan hoe het met de kennis van LeFootball zit. Schreeuwen maar je niet even ergens in verdiepen.

14 februari 2023 om 12:20

@oenieboy - Ik denk niet dat hij een keuze heeft als een RvC met 0 voetbalkennis zo machtlustig is dat ze alle mensen met voetbalkennis op straat willen schoppen. Het lijkt alsof ze succes ruiken en koste wat het kost hun eigen koers willen varen. Rvc's binnen het voetbal zijn altijd een risico (met name omdat daar vaak weinig voetbalkennis zit en vooral veel zakenmannetjes en -vrouwtjes). Bij Volendam lijkt dat echter volledig uit de hand te lopen.

14 februari 2023 om 10:44

Natuurlijk! Jan Smit zet dit allemaal in scène, zodat we straks een dagelijke aflevering van het Volendamse heen-en-weertje te zien krijgen. Wat denk je nou zelf, haha?

14 februari 2023 om 11:38

Bij de Volendamse RVC kun je ook wel je vraagtekens zetten. Hebben zij ook niet een streep door de komst van Molenaar gezet?

14 februari 2023 om 12:17

Zojuist even de RvC opgezocht, maar daar zit dus echt 0 voetbalkennis. Hele vreemde gang van zaken dat een RvC zo nadrukkelijk op de voorgrond treedt.

14 februari 2023 om 12:33

Ik lees het net inderdaad. De RvC van Volendam:
Jaap Veerman (voorzitter)
Erwin Boelhouwer
Elma de Koekkoek
Henk Kras jr.
Kees Mooijer
Jan Plat

Als ik de verhalen van afgelopen tijd op een rijtje zet dan neig ik te zeggen dat de RvC het probleem is. Zijn uit op macht en kijken puur vanuit zakelijk/commercieel belang hiernaar. Dat Volendam een voetbalclub, is voor hen niet van belangrijk.

Je ziet het wel vaker in het voetbal helaas. De verkeerde mensen in de RvC. Hebben totaal geen gevoel/binding met voetbal, spelers en supporters. Allemaal eigen belang en achterkamertje politiek.

14 februari 2023 om 19:59

Die Henk Kras, was dat niet van Kras Reizen en die zoon ging ooit naar Ajax?

14 februari 2023 om 21:06

Volgens mij heeft hij te maken met Kras Recycling, de sponsor. Of daar ook een link zit met Kras Reizen weet ik niet.

14 februari 2023 om 12:28

Ronald Reagan was acteur en is president van de VS geworden. De president van Oekraine ook. Dus laten we er even vanuit gaan dat een zanger ook voorzitter van Volendam kan zijn.

14 februari 2023 om 13:03

Heel goed dat hij dit via de media speelt, dan gaat het publiek zijn kant kiezen.

14 februari 2023 om 19:42

Ach in elke familie komt toch weleens ruzie voor. Straks op een verjaardag maken ze het wel weer goed met elkaar.

Raar verhaal. Jonk doet het toch meer dan prima met Volendam? Als hij ze erin houdt is het seizoen geslaagd. Zie ook dat Volendam met een idee probeert te spelen. Vraag mij af wat er achter de schermen speelt dat je je hele staf, die goede prestaties levert, eruit wilt hebben.

14 februari 2023 om 13:21

Volgens mij is het probleem dat Team Jonk nogal wat centjes vangt en ze daardoor een flink structureel verlies lijden. Dat maakt het tot 2 kampen in de club, althans dat zegt m’n collega.

15 februari 2023 om 08:29

Klinkt zeer plausibel, maar in de kkd konden ze broek wel ophouden met Jonk aan het roer en in de ED dan niet ?

In het geval dat je ED moet spelen om Jonk te kunnen betalen zou je met clausules kunnen werken lijkt me ?

Jonk ontslaan zou echt het slechtste zijn wat Volendam kan doen in mijn ogen.

Bij verschillende clubs hebben we dit seizoen al gezien dat de Raad van Commissarissen zich is gaan profileren. Dat hoeft in de kern geen probleem te zijn, maar zij zouden zich niet bezig moeten houden met het voetbaltechnische beleid, toch? Ze waken over de directie en organisatie, niet over hoe het inhoudelijk gaat.

14 februari 2023 om 10:48

Bij Ajax is het ingrijpen van de RvC meerdere keren toch wel heel goed uitgepakt, streep zetten door miljoenen aankopen enzo. Bovendien als je je bezig met de directie houdt dan vel je wel een oordeel over het voetbaltechnische beleid, daar ontkom je niet aan. Het rare is eigenlijk dat bij Volendam het helemaal niet slecht gaat maar dat er toch heibel is, van wat ik gelezen heb gaat het hier alleen om gekrenkte egootjes omdat "kamp Jonk" teveel aan de touwtjes zou trekken.

14 februari 2023 om 11:05

Het is dom. Je kan een speler afwijzen omdat je vindt dat de financiële kant te risicovol is. Maar dat mag dan zuiver op de financiële kant gericht zijn. Als zo een RVC gaat bepalen dat een speler het geld niet waard is, dan ben je als voetbalclub op weg naar de afgrond. Dan gaan mensen die een functie hebben die niets met voetbalinhoudelijke kennis te maken zou moeten hebben, waardoor dat ook geen vereiste is om lid van de RVC te worden, daar wel beslissingen over nemen.

14 februari 2023 om 11:20

Inderdaad, moet gelijk denken aan Richarlison. Voor 14 miljoen op te halen toentertijd maar de RVC van Ajax wilde niet verder gaan dan 13 tot afgrijzen van Overmars. Toen ging hij naar Wigan of Watford en een half jaar later voor 45 miljoen naar Everton. Daarna kreeg Overmars wel meer macht

14 februari 2023 om 11:29

Onzin Netjesmoetenwit, De transfer was helemaal niet geklapt omdat Ajax niet voldoende wilde betalen, de transfer was geklapt omdat Richarlison last-minute voor Watford koos.

14 februari 2023 om 10:53

"ze waken over de directie en organisatie, niet over hoe het inhoudelijk gaat."

Dé taak van een RvC is toezien en controle houden op het beleid van het bestuur/dirctie. Normaliter doen de meeste Rvc's dat op de achtergrond, maar onderdeel van de bevoegdheden van een RvC is ook dat zij de directie benoemen en kunnen ontslaan.
Maar, de RvC is niet het hoogste orgaan binnen een vennootschap. Dat is de vergadering van aandeelhouders. Die zijn uiteindelijk de baas.

Dus wat de RvC hier doet dat kan dus wel degelijk en valt binnen de taken en bevoegdheden di de RvC heeft. De directie kan nu dus nog wel dit besluit aanvechten door een vergadering van aandelhouders uit te roepen en daar het besluit van de RVC ter toetsing voorleggen. de AVA beslist dan.

14 februari 2023 om 11:04

De RvC heeft wel degelijk iets te zeggen over de directie (dagelijks bestuur), maar geldt dat wel voor alle medewerkers? Bij mijn weten gaat de directie daar over.

14 februari 2023 om 11:17

Toezicht houden op bestuur is iets anders dan het bestuur decreten op te leggen die het bestuur uit moeten voeren binnen een bepaalde termijn. Feitelijk probeert de RvC hiermee Volendam zelf te besturen.

Het bestuur kan het decreet dan ook gewoon naast zich neerleggen.

14 februari 2023 om 12:15

Wellicht, maar het moet wel op grond van iets zijn, lijkt mij. Buiten de 15de plaats (helemaal geen slechte prestatie gezien het budget en de selectie) zijn er niet echt argumenten aan te halen. Het was uberhaupt knap dat ze wisten te promoveren. Het lijkt mij toch dat de RvC hele goede argumenten moet hebben en dat ze ook getoetst worden?

14 februari 2023 om 13:16

"toezicht houden op bestuur is iets anders dan het bestuur decreten op te leggen die het bestuur uit moeten voeren binnen een bepaalde termijn."

Toezicht houden vertaalt zich naar de statutaire bevoegdheid van de RC om de directie te benoemen en waar nodig of gevraagd te ontslaan. Dus daaruit vloeit ook voort dat een RVC wel degelijk de directie kan instrueren over hetgeen de directie moet doen.

Maar, onthoudt dat de RVC niet het hoogste orgaan is. De vergadering van aandeelhouders is de baas van een vennootschap. Dus als de directie het niet eens is met datgene wat de RVC wil, kan de dirctie de AVA vragen om dat besuit van de RVC te vernietigen. Want niet de RVC is de baas mar de eigenaren (aandeelhouders) zijn de baas.

"feitelijk probeert de RvC hiermee Volendam zelf te besturen.

Het bestuur kan het decreet dan ook gewoon naast zich neerleggen."
Nee, dat kan dus niet. Dat leg ik hierboven al uit. RVC kan Directie ontslaan.
Als directie het er niet mee eens is, dan kan het de AVA vragen besluit te vernietigen.

14 februari 2023 om 13:19

"het lijkt mij toch dat de RvC hele goede argumenten moet hebben en dat ze ook getoetst worden?"

Uiteraard moeten besluiten van argumenten voorzien worden, maar je moet niet twee dingen door elkaar halen. Ongeacht motivatie of onderbouwing kan een AVA gewoon een streep halen door elk besluit van de directie of van de RVC. Aandeelhouders zijn immers de baas, niet de RVC. En de AVA kan elk besluit, gemotiveerd of ongemotiveerd, doorhalen.

Wat ook nog kan is een besluit van de AVA laten toetsen door de rechter. In dát geval moet er wel gekeken worden naar de motivatie of onderbouwing. Zie de zaak Cruijff vs Ajax van elf jaar geleden.

Man man man, gaat het op voetballend niveau weer de goede kant op, krijgen we dit even in de schoot geworpen, het is echt ongekend…

14 februari 2023 om 12:12

Wie zitten er in de RvC van Volendam dan? Zit daar uberhaupt veel voetbalkennis? Zo nee, is het van dringend belang om de macht van de RvC te beperken op de 1 of andere manier. Het gehele technisch apparaat op straat zetten zonder dat daar echt argumenten voor zijn, is wel een signaal dat de RvC de macht wil pakken.

Dat je van Jasper van Leeuwen af wil snap ik wel. Jongkind is ook niet direct iemand die ik in een BVO een leidinggevende rol zou geven. Het is zonde dat dat allemaal een package deal is, het heeft daardoor wel wat weg van een cultus. Dat er van de RvC zorgen zijn over die hele kliek snap ik wel, toch ben ik wel benieuwd naar hun kant van het verhaal. Er zal meer spelen dan Smit hier benoemt.

14 februari 2023 om 11:56

Een tijdje terug blokkeerde de RvC nog de aanstelling van Keje Molenaar. Smit liet toen weten: "de RvC is van mening dat Keje te veel dezelfde technische en organisatorische ideeën heeft als Wim Jonk en zijn team koesteren. Kennelijk wil de raad van commissarissen een andere weg inslaan.".

De RvC wil duidelijk iets heel anders dan de directie van Volendam wil. Dat ze nu de directie passeren en zelf een reorganisatie bij het personeel willen doorvoeren, is zeer apart. Het is echt op het randje van hun bevoegdheden, mijn inziens zelfs erover heen.

Het moge duidelijk zijn dat er heel wat speelt bij FC Volendam. Er is een heuse machtsstrijd gaande.

14 februari 2023 om 12:30

Maar ook daar hoor je hun kant van het verhaal niet, en dan vooral de waarom. Jonk is mede verantwoordelijken voor het vermarkten van het 'plan Cruijff' (dat in werkelijkheid niet door Cruijff is opgesteld). Daarvoor zijn ze naar Mexico gegaan en in die hoedanigheid als externen ingehuurd. Ik kan me zo maar voorstellen dat een dergelijke constructie ook nu bij Volendam gaande is en dat de RvC zich daar zorgen om maakt.

Geen idee of dat zo is, het is een ideetje. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik benieuwd naar het reilen en zeilen achter deze rel.

14 februari 2023 om 12:36

Het is allemaal erg vaag. Mijn gevoel zegt dat alles prima gaat bij Volendam maar wij weten niet wat er achter de schermen speelt en hoe het echt financieel gaat. Welke risico's er voor de langere termijn zijn.

Verwacht dat er binnenkort wel veel naar buiten gaat lekken. Ik ben ook erg nieuwsgierig.

14 februari 2023 om 13:20

"de RvC wil duidelijk iets heel anders dan de directie van Volendam wil. Dat ze nu de directie passeren en zelf een reorganisatie bij het personeel willen doorvoeren, is zeer apart. Het is echt op het randje van hun bevoegdheden, mijn inziens zelfs erover heen."

Dit is helemaal niet 'over het randje', dit is exact wat binnen de bevoegdheden en taken van de RVC valt. Directies worden niet voor niets aangesteld en ontslagen door de RVC. Dat zijn gewoon wettelijke en statutaire bevoegdheden.

14 februari 2023 om 14:15

Jan Smit heeft het over miljoenen die op het veld worden gecreëerd, ik ben vooral benieuwd op welke spelers hij specifiek doelt. Van der Ven is al een paar jaar weg en daar heeft de huidige leiding weinig invloed op gehad; voor Jonks aanstelling kreeg hij al een meerjarig contract aangeboden gekregen en de club zag het duidelijk in hem zitten.
Smal is ook een oud jeugdspeler die al in de basis stond voor Jonks aanstelling, maar hij vertrok transfervrij.

Ik ben wel benieuwd waar de waarde in de huidige selectie zit. Hun keeper valt me positief op (in de, toegegeven, weinige wedstrijden die ik van ze zie), maar die is gehuurd. Die Engelse linksback laat wel eens wat leuks zien. Eiting is een leuke samenvattingvoetballer, maar of dat nu de Volendamse spaarpot moet gaan spekken...

Dus ik heb mijn vraagtekens bij de voordelen van 'team Jonk'. Dan hebben we dus niet eens veel inzicht in de nadelen die de RvC kennelijk ziet. Als iemand die verder compleet neutraal naar de club Volendam kijkt hoop ik dat we wat lekken gaan krijgen. Een kijkje achter de schermen is wel leuk. Maar dat het al weer rond 'team Jonk' gebeurt verbaast me dan weer niet zo veel.

14 februari 2023 om 14:29

Ik hou mijn twijfels, het gaat hier niet om het beneomen of ontslaan van een directie maar ook over het ontslaan van diverse medewerkers die niet in de directie zitten. Kortom, de RvC neemt het roer over van de directie, ze eisen dat die 1 op 1 hun instructies uitvoeren zonder eigen afweging.

Bij een BV geldt:

Aan de wettelijke bepaling over instructiebevoegdheid voor de BV werd in 2012, in lijn met de reeds geldende rechtspraak, 2 toegevoegd dat het bestuur gehouden is de aanwijzingen op te volgen, tenzij deze in strijd zijn met het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming. Het bestuur mag instructies van een ander orgaan niet slaafs volgen maar dient een zelfstandige belangenafweging uit te voeren, aldus de MvT (memorie van toelichting) bij de Wet Flex Bv.

Nu is FC Volendam een stichting maar dient een stichting bestuur wel de instructies van een ander orgaan slaafs op te volgen? Ik neig te denken van niet.

14 februari 2023 om 18:31

Volendam is een stichting? Apart. In dat geval had de RVC namelijk 'raad van Toezicht' geheten. En niet RVC. De benaming duidt erop dat er wel degelijk sprake is van een vennootschap. Maar ik kan dat mis hebben.

" toegevoegd dat het bestuur gehouden is de aanwijzingen op te volgen, tenzij deze in strijd zijn met het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming."

Maar dit wijst toch exact op wat ik zei? Dat de RVC de directie controleert, benoemt én ontslaat en dat daar dus bij hoort dat zij een instructiebevoegdheid hebben tov de directie?? En dat de directie ook altijd zelf een belangenafweging moet maken en dus altijd zelf moet beoordelen of hetgeen zij doet nooit het belang van de vennootschap mag schaden, houdt in mijn ogen vooral verband met de aparte en eigen bestuurdersaansprakelijkheid die op elke individuele bestuurder rust. En die impliceert dat als een directeur vindt dat een opdracht van de RVC de vennootschap nadeel toebrengt, hem niet anders rest dan ontslag te nemen en terug te treden als bestuurder.

Overigens, of een besluit van de RVC moet worden gevolgd, of niet gevolgd, dat is uiteindelijk voorbehouden aan de rechter. Zie de zaak Cruijff vs Ajax tijdens de Fluwelen Revolutie. Daar speelde in wezen ook een beetje wat nu hier speelt. Namelijk of een besluit van de RVC geldig is of niet en moet worden opgevolgd.

Een RvC hoort het beleid te controleren, maar hier lijkt het erop dat het 't beleid wil vormgeven en de macht wil pakken. Dat moet je als club altijd voorkomen, vooral omdat Rvc's vaak een heel gebrekkige kennis over voetbaltechnische zaken hebben. Dat zorgt bij elke club wel voor een kink in de kabel, maar dan is het zaak dat je dat oplost en zorgt dat de RvC zich enkel houdt bij het controleren van het beleid.

Dit is gewoon uiterst merkwaardig, vooral omdat de aanwezige heren het helemaal niet zo slecht doen met Volendam. Ze spelen leuk voetbal, hebben het budget van een KKD-club en kunnen zich nog zomaar handhaven (wat je best verrassend zou kunnen noemen als dat gebeurt). Geen enkele reden om het gehele voetbalbedrijf op straat te zetten.

14 februari 2023 om 20:06

Ik vraag me voornamelijk af waaraan het ligt. Als er nog steeds schimmige constructies zijn zoals in 2021, dan snap ik het wel, gezien dat Jonk en zijn team meeverdienden aan de transfers van de spelers (omdat ze zijn gevraagde salaris als ik mij niet vergis niet konden betalen). Naast het feit dat je kan twijfelen aan de legaliteit van dergelijke constructies krijg je ook gewoon scheve ogen vanuit de organisatie.

Als het alleen gaat om het voetbaltechnische aspecten, dan ben ik wel benieuwd naar de uitleg, want daar komt Jonk er nou niet bepaald slecht uit. Gezien de taak van een RvC is om toezicht te houden op het beleid van het bestuur en de algemene gang van zaken, dan zouden ze ook argumenten moeten hebben waarin dit dan afwijkt van de gestelde situatie.



Team Jonk deelt, naar zeggen, mee in in transferopbrengsten. Wellicht dat dit de reden is dat de RvC van deze constructie af wil. Als dit idd zo is dan hebben zij groot gelijk. Een trainer is een passant, en krijgt daarvoor betaald. Neveninkomsten zijn, in dit verband, onwenselijk.

14 februari 2023 om 13:05

Indien dat waar is natuurlijk, is dat natuurlijk niet netjes. Echter voordat team Jonk instapte liep het niet al te best met de club. Slechte prestaties, leeg stadion... Wat hij met de huidige selectie presteert is een klein wonder, RVC moet zich ook realiseren dat wanneer deze man richting de uitgang wordt geduwd, we weer terug zullen vervallen tot middenmoter KKD. Dit zou ook weer resulteren in financiële problemen...

Het feit dat een Eiting bij de FC speelt zegt genoeg over de invloed die Jonk met zich meedraagt in de voetbalwereld...

Volendam speelt ter vermaak van de fans, vooral fans die komen kijken in het stadion.
Ik krijg sterk het gevoel dat de Rvc andere doelen heeft.
Je hebt 2 mensen die sterk tot de verbeelding spreken.en die wil je oa lozen.
Schandalig

Volendam speelt ter vermaak van de fans, vooral fans die komen kijken in het stadion.
Ik krijg sterk het gevoel dat de Rvc andere doelen heeft.
Je hebt 2 mensen die sterk tot de verbeelding spreken.en die wil je oa lozen.
Schandalig

Op zich ook wel het vermelden waard dat 1.5 week terug ook 2 bestuursleden zijn opgestapt. Bestuurslid financien en de penningmeester. Het verschil van inzicht zal dus met name financieel zijn lijkt me, zoals iemand hierboven al opperde.

14 februari 2023 om 21:44

Lijkt me ook. Enige reden om bezem er doorheen te halen is geld. Jonk cs zullen wel duur zijn, zien de bui hangen waarschijnlijk. Niet voor niets dat financiële mensen opgestapt zijn.
Smit begint meteen over waarde creëren op t veld: tegenargument gaat ook over geld maar dan iets onzekerder.
Simpele uitkomst: opstappen als RvC als je de club financieel naar de afgrond ziet gaan. Of Jonk cs en misschien Smit zelf, moeten weg.

RvC id het hoogste orgaan binnen de vereniging en die stellen directieleden aan of ontstaat ze. Als er twijfels zijn over het te voeren beleid dan kunnen zij ook ingrijpen.

Blijft een risico: een RvC die niet begrijpt dat men alleen toezicht moet houden. Het opdragen van instructies hoort een goede van RvC niet te doen. Al helemaal niet op voetbaltechnisch vlak.



Heb er onlangs wat over gelezen op een ajax site van iemand die redelijk ingevoerd was. HIj had over mensen die in de organisatie (trainers,begeleiding) die zich aan de kant geschoven voelden. Met Jonk krijg je ook zijn entourage kado. Jongkind en van Leeuwen, dat zijn mensen die zorgen voor onrust in de organisatie. Dat verbaast niets, dat was bij Ajax al zo. Daar hebben ze ook veel schade aangericht, zoals eigenlijk die hele revolutie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren