Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ongeloof heerst: ‘Het gedrag van de clubleiding van Ajax is ongekend’

Laatste update:

Wim Kieft vindt het ongelooflijk dat niemand bij Ajax nog weet wie volgend seizoen de eindverantwoordelijke is, zo laat hij optekenen in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. De zestigjarige Amsterdammer is van mening dat de onduidelijkheid rondom de toekomst van trainer John Heitinga niet bij een topclub past. Kieft beschrijft dat zo’n beetje alles mis is gegaan in de Johan Cruijff ArenA dit seizoen en noemt het gedrag van de clubleiding van Ajax ‘ongekend’.

De voormalig topspits ziet dat niemand rondom Ajax weet wat er gaat gebeuren. “Ongelooflijk, zelfs ongekend dat de clubleiding niet kan of wil zeggen of John Heitinga voor de groep blijft staan als hoofdtrainer of dat een nieuwe man wordt aangesteld. Als trainer-coach moet je ook al bezig zijn met het nieuwe seizoen”, concludeert Kieft, die graag actie zou willen zien. “Geef iedereen in ieder geval duidelijkheid. Nu bungelt Heitinga en de hele Ajax-organisatie. Onbegrijpelijk dat het zo lang moet duren en een totaal brevet van onvermogen voor de Ajax-leiding.”

Kieft is tot dusver nog niet onder de indruk van Heitinga. “Overigens heeft Heitinga zich afgelopen maanden niet dusdanig gemanifesteerd als een zwaargewicht dat Ajax niet om hem heen kan als toekomstig hoofdtrainer. Als die veronderstelling leefde, is dat niet terecht gebleken. Heitinga werd bij zijn aanstelling weliswaar opgezadeld met een zieke groep, onevenwichtig samengesteld, toch heeft hij niet kunnen zorgen voor een ommekeer.” Ajax staat momenteel derde, verloor de finale van de TOTO KNVB Beker tegen PSV en het spelen van Champions League voetbal is minder reëel dan deelname aan de Conference League.

De analist van Veronica Offside ziet meerdere dingen die misgaan onder Heitinga. “Het spel bleef plichtmatig, onder de maat, de resultaten zwak en het negatieve sentiment blijft heersen in Amsterdam. Terwijl je mag verwachten dat een nieuwe trainer tenminste iets kan bewerkstelligen wat op een frisse wind duidt”, aldus Kieft. “Dat voor Ajax met twee wedstrijden te gaan deelname aan de Conference League dreigt, vertelt het hele verhaal. Bij een club met als doelstelling het bestormen van de Europese top met minimaal overwintering in de Champions League.”

Moet Ajax verder met John Heitinga als hoofdtrainer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat kan de media dingen opblazen zeg. Mislintat is niet eens een dag officiëel begonnen en zou dit niet gewoon iets zijn wat zich intern afspeelt? Binnen de deuren van de ArenA zal men heus wel weten wat er staat te gebeuren. Het aantrekken van een trainer gaat niet 1, 2, 3. Deze gasten leven echt in een fantasiewereld.

20 mei 2023 om 07:10

Niveau van zijn analyses is echt ongelooflijk inderdaad. Denk ook dat ze hun plan wel gemaakt hebben, maar lijkt mij vrij logisch dat je niet ruim een week voor het einde gaat communiceren; laat het team zich focussen op de laatste 2 wedstrijden.

Daarna zullen ze gaan communiceren denk ik. Jammer voor hem is dat met Mislintat niets meer lekt, lijkt mij juist goed.

20 mei 2023 om 07:24

Ik zie het argument om het team te laten focussen niet. Het is niet alsof ze nog slechter kunnen spelen dan ze al doen. En je kan ook zeggen dat zodra nieuwe trainer bekend is, spelers weten waar ze aan toe zijn en proberen zich extra te bewijzen.

20 mei 2023 om 07:36

Hij mag dan net begonnen zijn.. hij heeft hier al een uitspraak over gedaan een maand geleden dus officieus is hij al veel langer bezig.

Maargoed. Als pover wil ik ook wel graag dat dit beleid wat ik het afgelopen jaar zie doorgezet wordt. Ga zo door!

20 mei 2023 om 07:53

Het grappige is dat ze zeggen: dat je als topclub dit niet voor elkaar hebt.....
Maar misschien hebben Feyenoord en PSV dit ook niet voor elkaar. Misschien gaat Slot wel weg? Misschien RvN ook wel? Ach, zulk gezeur van een Kieft, die mister optimisme is 😂😂

20 mei 2023 om 08:04

Voor PSV kan ik het niet zeggen, maar Feyenoord wilt natuurlijk dolgraag door met Slot. Dit heb je alleen niet volledig zelf in de hand. Ga er bij PSV vanuit dat dit ook het geval is. 2e worden nadat je je 2 beste aanvallers hebt laten gaan in de winter is gewoon een prima prestatie.

Ajax lijkt mij wel opzoek naar een nieuwe coach, want de huidige presentaties geven niet het idee dat Johnny volgend seizoen even kampioen gaat worden. Als je hem wel de kans had willen geven, dan hadden ze dit vast al naar buiten gebracht

20 mei 2023 om 08:50

Stel dat Ajax al contact heeft gelegd met een nieuwe trainer maar deze wil graag zijn job afmaken met zijn club. Misschien zijn ze nog druk met de titelrace bezig. Ik noem maar wat.. Neem aan, het zou kunnen. Heb gehoord maar weet niet zeker. Doe ff alsof ik bij de media werk…. Nou ja werk. Onzin lullen en toch betaald krijgen. Denkt Kieft nou echt dat Ajax dat dan wel ff aan Kieft en of zijn vriendjes gaat communiceren??
Misschien weet Heitinga allang waar hij aan toe is maar weet de media dat niet omdat Ajax toch zeker niet verplicht is om dat te “communiceren “??

20 mei 2023 om 09:15

Nadat het grensoverschrijdende gedrag van Overmars uitkwam kreeg hij eerst nog een bonus en contractverlenging voordat hij moest wieberen.

De zoektocht naar een nieuwe TD duurde 1,5 jaar en leverde 12 miskopen op.

De oplossing van de zaak Nouri spreekt ook voor zich.

Dan verwachten ze op basis van de getoonde daadkracht nu wel snel een oplossing?

Cruijff draait zich denk ik om in zijn graf.

20 mei 2023 om 10:04

Eh nee, na het onderzoek naar het gedrag van Overmars werd hij meteen op non-actief gezet, besloot men hem te ontslaan en moest hij zijn bonus terug betalen.

De oplossing van de zaak Nouri spreekt zeker voor zich. Ajax heeft het salaris van Nouri keurig doorbetaald tot einde contract, heeft geholpen een huis aan te schaffen waarin hij verpleegd kon worden, alle medische kosten tot aan de schdeloosstelling betaald en tot op de dag van vandaag bezoeken fysiotherapeuten van Ajax Nouri voor behandelingen.

Tevens is de grootste schadevergoeding van een werkgever wegens letsel ooit in Nederland uitbetaald aan Nouri.

20 mei 2023 om 10:14

Zoals gebruikelijk ben je beter ingevoerd dan alle journalisten van Nederland en de club zelf en komt Ajax er bij jou op de een of andere manier altijd beter uit. Je bent een goed voorbeeld dat clubliefde blind maakt.

Hierbij een stukje van Nos:

"de voormalig directeur voetbalzaken stapte begin deze maand op vanwege grensoverschrijdend gedrag. Zo'n anderhalve week voor zijn ontslag werd zijn verlenging, die in december werd aangekondigd, bekrachtigd door de raad van commissarissen op de buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava). Later bleek dat de club daarvoor al op de hoogte was van zijn grensoverschrijdend gedrag."

20 mei 2023 om 11:08

Dat Kieft bepaalde zaken niet snapt, ligt vooral aan hem zelf. Uit zijn bijdragen blijkt dat hij niet bepaald het slimste jongetje van de klas is en zelfs moeite heeft om volstrekt begrijpelijke zaken te snappen. Zoals het feit dat de coach nauw met de nieuwe TD moet samenwerken en diens aanstelling één van zijn taken is, terwijl hij zoals hierboven al terecht wordt opgemerkt, pas een dag officieel in functie is. Wat Wim kennelijk ook maar niet wil begrijpen, is dat Ajax na dit rampseizoen natuurlijk bij voorkeur een toptrainer wil aanstellen en dat feitelijk ook moet gezien het dure huishoudboekje. En het lijkt mij niet zo moeilijk te begrijpen dat de haalbaarheid van zo'n coach afhankelijk is van wat je hem te bieden hebt, het maakt voor zo'n man natuurlijk een wereld van verschil of hij straks in de CL of de EL of zelfs de conference league terecht komt.

Het lijkt me ook evident dat het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid missen van de CL gevolgen gaat hebben voor het transferbudget aangezien het een inkomstenderving van rond de 40 miljoen betreft. Wat ook meespeelt is dat potentiële aanwinsten, gezien het segment waarin Ajax tegenwoordig pleegt te winkelen, sowieso al niet staan te popelen om hun kunsten in onze laag gewaardeerde competitie te tonen. Wat ze eventueel over de streep kan trekken is CL deelname en die bonus is dit jaar volkomen terecht door Feyenoord veroverd. En die club zou daar zomaar eens profijt uit kunnen trekken bij het versterken van de selectie. Het zal voor Ajax heel lastig worden om zonder CL deelname kwalitatief hoogwaardige spelers naar de Arena te lokken die een duidelijke meerwaarde voor de selectie kunnen vormen en ook dat maakt het heel begrijpelijk dat de club wacht met het nemen van belangrijke beslissingen tot helemaal duidelijk is waar men aan toe is. Iedereen begrijpt dat, alleen Wim kennelijk niet.

Natuurlijk is men bij Ajax al met volgend seizoen bezig, ook al heeft men Wim niet persoonlijk gebeld om hem dat mede te delen. Maar de eindstand op de ranglijst is natuurlijk medebepalend voor mogelijkheden en onmogelijkheden van de club. En dus is het logisch dat met eerst afwacht hoe die er uiteindelijk uit gaat zien, voor men een mogelijk nieuwe hoofdcoach en potentiële aanwinsten gaat benaderen. Lijkt mij persoonlijk heel logisch, maar daar denkt Wim kennelijk heel anders nodig. Een eventuele nieuwe coach van Ajax zal vooraf waarschijnlijk willen weten met welke selectie hij zal moeten proberen om het doorgaans volstrekt onrealistische verwachtingspatroon in Amsterdam waar te maken. En Ajax is natuurlijk nog niet in staat om die vraag te beantwoorden.

De club is vorig jaar 10 (!) potentiële basisspelers kwijt geraakt en de verwachting is dat dit seizoen minimaal 3 sterkhouders zullen volgen, al helemaal als de CL niet wordt gehaald. Het wordt alleen al een enorme klus om de waarschijnlijke vertrekkers (alvarez, Kudus en Timber) te vervangen zonder al teveel kwaliteitsverlies, laat staan de selectie in één transferwindow zodanig te versterken dat de strijd met de concurrentie kan worden aangegaan. Dat is waarschijnlijk een vrijwel een onmogelijke opdracht, terwijl in de coulissen de messen al scherp worden geslepen om die in de rug van de nieuwe TD te planten als die niet in staat is om die opdracht naar verwachting uit te voeren.

20 mei 2023 om 11:13

Daar gaan we weer. Het onderzoek van bureau Bezemer & Schubad is afgerond begin mei 2022. Overmars is vertrokken bij Ajax begin februari 2022.

Je haalt zaken door elkaar. Kennis van geruchten is iets heel anders dan een afgrond onderzoek. Je kan geen mensen ontslaan op basis van een gerucht. Eerst zal er zorgvuldig onderzoek gedaan moeten worden.

Maar ja, als het om Ajax gaat dan gaan basisprincipes van onze rechtstaat zoals onschuldig totdat schuld bewezen is al snel overboord.

20 mei 2023 om 15:33

Speedy dit is wel een beetje dubbel vind ik. Je hebt grotendeels gelijk, maar als er al geruchten zijn, lijkt het me logischer om eerst onderzoek te doen wat ervan waar is en hoe de vork in de steel zit, en een bonus of contractverlenging even on hold te zetten tot het onderzoek gedaan is.

20 mei 2023 om 16:52

@ Gerard Arninkh Jij als groot Ajax fan moet toch weten dat er geen 12 aankopen , maar 8 aankopen gedaan zijn ?

20 mei 2023 om 08:25

Men zal heus wel weten wat er staat te gebeuren? Er is een chronisch gebrek aan daadkracht, al sinds het vertrek van Overmars. De ene na de andere nobody is verantwoordelijk voor het nemen van verregaande beslissingen in een miljoenenbedrijf en keer op keer falen ze (logischerwijs). Ik ga morgen voor de vorm naar de Arena, maar tegenwoordig ben ik de hele wedstrijd in gesprek met m'n maat i.p.v. iets van de wedstrijd mee te krijgen. Hoe totaal ongeschikte personen je de liefde voor een club kunnen ontnemen, echt bizar. En nee, het zit niet in het verliezen want daar heb ik genoeg in meegemaakt door de jaren heen. Ajax voelt voor mij niet meer als Ajax.

20 mei 2023 om 10:41

Amen.
Ben bang dat het eerste waar we om kunnen juichen wanneer deze lichtgewichten en hockeybal met de staart tussen de benen wegrennen uit de Arena en vertrekken bij Ajax. Pas dan kunnen weer bouwen en staan we hopelijk nog niet aan de rand van een faillissement. De gelaten sfeer onder de supporters snap ik ook niet eerlijk gezegd. Maar dat zal niet blijven.

20 mei 2023 om 11:25

"men zal heus wel weten wat er staat te gebeuren? Er is een chronisch gebrek aan daadkracht, al sinds het vertrek van Overmars".

Hilarische reactie. Ajax heeft dit jaar meer dan 100 miljoen uitgegeven op de transfermarkt, dat is met afstand het hoogste bedrag dat ooit is gespendeerd. Dat de aankopen (nog) niet renderen is een heel ander verhaal dat helemaal niets met een gebrek aan daadkracht te maken heeft. Ajax heeft heel veel moeite moeten doen om een opvolger voor Blind en Overmars te vinden en is daar maanden mee bezig geweest. Heeft niets met een gebrek aan daadkracht te maken, maar met de weigering van de benaderde personen om de vacatures in te vullen. Dat is vwb de voetbalcommissaris volstrekt logisch omdat het een onbezoldigde functie betreft (betrof) met bovendien een onwaarschijnlijk hoog afbreukrisico gezien het volstrekt onrealistische verwachtingspatroon en het chronische gebrek aan realiteitsbesef dat een fiks deel van de achterban en de hijgerige media.

De moeite die het heeft gekost om geschikte personen te vinden, is waarschijnlijk de voornaamste aanleiding voor het besluit van de bestuursraad van de vereniging om de commissarissen een acceptabele beloning te geven voor hun werkzaamheden. Je kunt Overmars inderdaad geen gebrek aan daadkracht verwijten, al hebben sommige van zijn daden de club behoorlijk in diskrediet gebracht en zijn zijn medebestuurders nog steeds bezig om de enorme schade die dat heeft opgeleverd te herstellen.

20 mei 2023 om 12:25

De laatste jaren las ik altijd dat Overmars het zo goed voor elkaar had. In de winterstop al spelers voor het volgende seizoen gecontracteerd. Daar komt dit seizoen nog niets van terecht. Sterker nog de trainer is nog niet eens benoemd.

Die Misinlat kan wel alvast bezig zijn maar lijkt me dat je de selectie en aankopen voor komend seizoen wel bespreekt met de trainer. Want als er spelers gehaald worden die de trainer niet ziet zitten worden deze waarschijnlijk niet zo snel opgesteld. Dan krijg je hetzelfde als dit seizoen namelijk onrust en dure spelers op de bank.

Kieft heeft simpelweg gelijk. Voor elke club is duidelijkheid en rust belangrijk. Des te eerder alles op orde is des te beter Ajax zich kan voorbereiden op komend seizoen.

Overmars had dat goed in de gaten. Grappig om te lezen dat sommige Ajax supporters dat nu opeens niet meer belangrijk vinden.

20 mei 2023 om 13:15

Grappig om te lezen dat jij uiterst selectief bent in artikelen tot je nemen. Meerdere journalisten en Heitinga zelf hebben bevestigd dat Johnny bezig is met de selectie samenstelling van volgend seizoen. Meerdere malen is al naar buiten gekomen dat Mislintat ondanks dat hij gisteren pas begonnen is, wel al druk bezig is. Ook in het AD interview van timber lees je het terug. Heitinga zit volgend seizoen 100% bij het eerste, zijn rol is onduidelijk. Maar neem er maar vergif op in dat hij allang weet dat hij mag aanblijven. Of als hoofdtrainer of als assistent. Anders was er allang een hetze vanuit de telegraaf bezig. Nu is het kalm en wat speldenprikjes voor de vorm....

20 mei 2023 om 13:25

Veendammerwind: Kieft heeft helemaal geen gelijk want weet absoluut niet wat er intern bij Ajax afspeelt. Net zoals de rest vd media. Allemaal aannames en “storyverhalen”.

20 mei 2023 om 14:05

Het is ook een beursgenoteerde bedrijf, als er word gezegd wat er gedaan word, dan word dat handelen met voorkennis volgens mij is dat ook illegaal.

Het wordt tijd voor een revolutie.
Ajax dacht het Bayern van Nederland te zijn, echter bleek het bestuur amateuristisch.
Heel veel miljoen is weggegooid.

20 mei 2023 om 07:19

Met een beetje beleid was dit zomaar gebeurd idd.. zonde

20 mei 2023 om 10:49

Tot Overmars zijn kleine vriend liet zien en er niks van zijn kennis op papier stond. Nu mag KJH het doen maar verwacht geen wonderen van hem. Ben heel benieuwd naar deze transferzomer in Amsterdam maar ook zeker van mijn cluppie in Rotterdam, het wordt in ieder geval een hete. Ben trouwens zeer content met de chaos bij Ajax, was verschrikkelijk geweest als het elk seizoen 1 club is die 95% zeker de titel pakt.

20 mei 2023 om 10:53

Niemand bij Ajax heeft geroepen dat ze het Bayern van Nederland wilde zijn. Dat zijn alleen mensen in de media en een paar papegaaien hier die dat steeds roepen.

20 mei 2023 om 14:41

Paul, je reageert constant met je Ajaxbril op, uiteraard is dat helemaal prima.
Maar het wordt lastig wanneer je in discussie gaat, inhoudelijk sla je de plank mis

20 mei 2023 om 16:01

Wat klopt er niet aan wat ik zeg? Noem eens een persoon op die in dienst is of was bij Ajax die dit heeft gezegd?

20 mei 2023 om 16:40

@hvdh7 Afgelopen week riep Aad de Mos dat Bondscoach Koeman Jorel Hato niet eens meer hoefde te bekijken maar dat hij hem zo kon oproepen voor Oranje. Als we een paar maanden verder zijn dan zeggen mensen zoals jij weer dat Ajacieden beweerden dat Hato klaar was voor oranje ....

Paul heeft gewoon 100% gelijk, er wordt veel over Ajax geroepen maar mensen zoals jij hebben moeite om dat allemaal te filteren of niet ? De analisten en pers slingeren zelf allemaal quotes de wereld in waar ze Ajax later weer op kunnen afzeiken

Hier heeft Kieft 100% gelijk. Of je zegt tegen Heitinga je blijft of je zacht dat ze naar een andere trainer gaan zoeken. Dit brengt nu zoveel onrust met zich mee. Het lijkt wel alsof ze op twee paarden gokken. En als ze niet de geschikte trainer kunnen vinden dat ze dan maar Heitinga binnenboord houden. Zit natuurlijk nul beleid achter. Eigenlijk
Zou 1 juni heel de organisatie op de schop moeten. Alle nietsnutten eruit en voetballers op de juiste plekken. Maar ben er bang voor dat dit niet gaat gebeuren. Ajax is momenteel een afspiegeling van de maatschappij, niemand durft impopulaire beslissingen te nemen of elkaar de waarheid te vertellen. Alles maar pappen en nathouden.

20 mei 2023 om 10:10

Heitinga moet ook gewoon realistisch zijn en onderkennen dat hij nog lang niet klaar voor is (twijfel zelf of hij er ooit klaar voor zal zijn).

In belang van Ajax moet hij gewoon niet zelf willen en dit openbaar maken.

Kom op Heitinga, maak Ajax niet verder kapot. Wees eerlijk naar jezelf. Ga een 2e klasse club pakken en leer van onderaan in de luwte.

20 mei 2023 om 10:55

Of het is intern al wel bekend, maar is De Telgraaf sinds het ontslag van Schreuder zijn bron bij Ajax kwijt.

Buiten het feit dat ik vind dat Heitinga ondermaats gepresteerd heeft met dit elftal, moet ik zeggen dat het tussentijds instappen bij een club die altijd kampioen wil worden, een elftal heeft wat niet in balans is en op directie niveau totaal geen steun ondervindt, Heitinga lekker de eer aan zichzelf moet houden als ze hem weer terug willen plaatsen als assistent c.q. trainer Jong Ajax.
Ik vind dat Heitinga de poppetjes niet altijd op de juiste plek heeft gezet, maar het is gewoon ontzettend moeilijk om dit opeens recht te trekken.
Samen met de kritiek van buitenaf, iedereen riep om Tadic eraf te halen. Ja hij leek wat uitgeblust, maar ik ken geen trainer die de MVP van de Eredivisie eruit haalt.
Daarbij, als Heitinga volgend seizoen ook trainer is, dan verdient hij het toch gewoon om zich te kunnen voorbereiden?
Nu wordt iedereen in spanning gehouden en zou ik als Heitinga zijnde het gevoel hebben dat je op deze manier 2e of misschien wel 3e keus bent voor volgend seizoen.
Daar is niks mis mee, maar dat moet je wel communiceren.

20 mei 2023 om 07:15

Communiceren is zeg maar niet echt Van der Sar zn sterke kant.

20 mei 2023 om 08:57

Communiceren is niet vriendjes met de media zijn. Communiceren is praten wanneer dat nodig is. In dit specifieke geval zou ik niet weten wat er op dit moment gecommuniceerd moet worden. Misschien is alles al beslist en intern gecommuniceerd maar wordt door Ajax zelf beslist wanneer men nieuws naar buiten brengt en niet door de media.

20 mei 2023 om 09:33

Ik gok zeg maar, dat over een week, maand of jaar, communicatie nog steeds niet Vd Sar zn ding is. Maar dat is slechts een voorgevoel.

20 mei 2023 om 09:45

Dat zal best zo kunnen zijn maar heeft op dit moment over een nieuwe trainer niks met communiceren te maken. Misschien vindt de media het niet leuk dat er niks gelekt wordt. Misschien vindt Kieft dit niet leuk. Nou en ?

20 mei 2023 om 09:35

Het lastige voor Heitinga is, dat als volgende seizoen niet doorgaat, hij eigenlijk al klaar is als trainer van een bvo. Ik kan mij niet voorstellen dat andere club hem wilt hebben in Nederland.

20 mei 2023 om 10:05

Als geen enkele andere club hem wil hebben dan lijkt mij dat genoeg zeggen.

20 mei 2023 om 11:08

Nouja, dat vind ik meevallen.
Sterker nog, ik vind hier niet uit blijken of Heitinga een flop is.
Hij heeft t maar moeten doen met dit materiaal, met een aantal 'toppers' die gewoon zwaar uit vorm zijn/waren.
Je mag hem pas beoordelen als hij vanaf de zomer 2023 tot zomer 2024 er niks van heeft gebakken.
Echter begrijp ik wel dat Ajax die tijd niet heeft, dus had Heitinga beter kunnen rijpen bij een Volendam o.i.d. is in de buurt en ik schat in dat Jonk binnenkort zal vertrekken.

20 mei 2023 om 11:19

Ik denk dat Ajax niet een club is waar je een trainer wil laten beginnen. De risico's zijn te groot. Gewoon eerst elders vlieguren maken zoals Slot en Ten Hag gedaan hebben is echt veel beter. Stap voor stap hogerop.

20 mei 2023 om 16:43

Coco faalde ook in zijn eerste termijn bij PSV , is daarna ook wel weer goed gekomen
Dus dat hoeft niet alles te zeggen.

Ik zeg het al een hele tijd: een slechte leider/ manager/ directeur kan een bedrijf totaal kapot maken. Daar zijn voorbeelden genoeg van. Dit geldt ook voor vd Sar! Totaal incompetent!! Was hij al vanaf de eerste minuut
Door zijn slechte beleid gaat Ajax helemaal kapot en dat gaat nog jaren duren. Hij laat een bloedbad achter.
De eerste actie moet daarom zijn dat hij moet opstappen. Hoe eerder hoe beter. Een topclub met zo'n slechte directeur is een aanfluiting!!!

20 mei 2023 om 07:16

Hieronder komt wrs een argument dat Van der Sar er ook bij was toen Ten Hag en Overmars er nog waren, dus hij zal wel wat goeds hebben gedaan.

20 mei 2023 om 07:18

Maar waarom is hij nu dan ineens slecht en de voorgaande jaren niet? Dat iemand zich slecht voor de media kan verwoorden wil toch niet betekenen dat hij slecht functioneert? Je ziet gewoon dat de trainer en voormalig TD goed samengingen en goede aankopen deed (maar ook die hadden wel enkele missers ertussen). Nu dat weg viel (ook nog tegelijkertijd) dan moet je dat opvangen en dat is compleet mislukt. Door het vele geld zijn ze gewoon te makkelijk geworden en hebben ze met geld gesmeten. Ze moeten weer terug naar de basis en niet met geld smijten omdat ze het misschien hebben maar gewoon de normale weg blijven bewandelen. Gewoon nu met Misilat na het huidige seizoen een nieuwe trainer aanstellen (logisch om de rust nu te behouden omdat het seizoen nog loopt) en dan kunnen ze gaan bouwen aan een nieuw elftal.

20 mei 2023 om 07:27

De rust te behouden? Is dat wat er nu gaande is, rust? Kijken wij naar hetzelfde seizoen?

Volgens mij is er al enige tijd onrust vanwege onduidelijkheid. Meer duidelijk, meer rust toch.

20 mei 2023 om 10:09

Wat een kolder zeg. Het ging jarenlang geweldig met Ajax. Al die tijd was van de Sar directeur.

Dan moet onverwachts de TD wegens grensoverschrijdend gedrag vertrekken, precies op het moment dat men eigenlijk moet bouwen aan het elftal voor het komend seizoen.

Dan komt er een grote club om de succestrainer weg te halen.

Dan komen er vele mega aanbiedingen binnen waardoor vijf basisspelers weggekocht worden.

Dan wordt de rechtsbuiten ook nog weggekocht voor een mega bedrag terwijl het seizoen al begonnen is. Tegen de wens van de directie maar overruled door de Rvc.

En dan gaat het mis. Dan is Ajax niet in staat om kampioen te worden, om de beker te winnen. Moet Ajax het doen met een derde plaats en een finale plaats beker.

Lekker belangrijk, Wim.
Kan over een paar weken ook wel

Lekker potje stoken van de Telegraaf. De column is geeneens geschreven door Kieft. Visieloze kerel.

Heitinga is wel de grote verliezer in dit hele verhaal. Schreuder is de oorzaak en nu wordt Heitinga afgerekend.

Ben benieuwd of Heitinga uberhaupt nog een toekomst heeft bij Ajax. Misschien niet eens meer bij Jong Ajax.
Hij had nooit ja moeten zeggen om de puin van Schreuder te ruimen.

Of als je dan toch wel instapt, gelijk Bassey, Wijndal, Sanchez buiten de selectie laten. En puur kijken van wedstrijd tot wedstrijd om alles te winnen. Dat heb ik Heitinga niet zien doen, hij dacht dat hij tijd genoeg had om alles rustig op te bouwen.

20 mei 2023 om 09:10

Puin van de technische leiding bedoel je? Is toch allemaal middelmaat… op 2 spelers na die deze zomer weg willen! Dus je houdt alleen troep over!

20 mei 2023 om 09:33

En geen cl. Dus komt meer troep binnen als ze mislintat zijn gang laten gaan. Echt dramatisch.

20 mei 2023 om 10:11

Dat is het risico dat Heitinga genomen heeft. Trainer worden in het betaald voetbal is niet makkelijk, er zijn vele met de juiste diploma's die werkeloos thuis zitten.

Gezien het spelers materiaal en de prestaties van Ajax onder Heitinga, is er veel kritiek. En dat is terecht want hij heeft het minder gedaan dan Schreuder. Er is onder Heitinga geen enkele verbetering zichtbaar.

Heitinga is ingestapt als interim trainer, om het lopende seizoen af te maken. Dat is bepaald geen doorslaggevend succes geworden. Duidelijk zat toch?

Ik hoop dat Heitinga blijft! Uiteindelijk is hij begonnen met 3 punten achter Feyenoord en het gat is nu 13 punten! Oftewel schreuder had het helemaal nog niet zo slecht gedaan! Geef Edwin en Johnny een contract voor het leven💪😂

20 mei 2023 om 11:24

Heitinga heeft in 14 eredivisie wedstrijden 10 maal winst, 2 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld.
Schreuder won 9 van zijn 18 wedstrijden, speelde 7 keer gelijk en verloor 2 keer.

Oftwel Schreuder deed het aanzienlijk slechter als Heitinga.

En als ze nu al bekend hadden gemaakt dat Heitinga het niet wordt, dan zouden ze zeggen dat de spelers niet meer voor hem willen 'vechten' of geen respect voor hem hebben omdat hij de club toch al gaat verlaten .. lekkere stemming makerij

20 mei 2023 om 09:35

Stel je voor dat ze dat vuur wat ze momenteel in zich hebben, gedooft zou worden. Dat moeten we niet willen. Straks raken ze nog uit vorm.

Met van der Sar als AD en uithangbord (), verbaas ik me bij Ajax nergens meer over. Zo lang die aanblijft, zonder geschikte entourage rondom hem, zal Ajax bijzonder veel moeite krijgen om weer op het rechte pad te komen. Dat wil zeggen, meedoen om de schaal en de CL plaatsen.

Wat een onzin allemaal weer. Alsof bij de andere clubs zeker is wie er volgend jaar voor de groep staat.

Het seizoen loopt hier en in het buitenland nog, de trainers carrousel moet nog beginnen.

Ik vind het allemaal wel meevallen, die Mislintat zit er net en is gewoon bezig met een analyse van wat er nodig is. Heitinga is niet de voetbalprofessor die dit Ajax nodig heeft, maar als ze hem dat nu vertellen dan worden ze zeker vierde.

Ik neem aan dat nu de nieuwe TD er officieel zit ze wel snel met duidelijkheid zullen komen. De heren analisten die blijven maar schieten in de hoop ze wat los krijgen bij Ajax. Geduld is een schone zaak.

Bij de Telegraaf is het enorme paniek nu ze het niet weten. Ze hadden met Schreuder een lek op de hoofdtrainers-positie. Nu is dat lek er niet meer en doen ze er alles aan om paniek te zaaien. Binnen Ajax zal er vast al veel meer duidelijk zijn. Er wordt waarschijnlijk afgewacht tot na het seizoen om dit naar buiten te communiceren, om zo voorlopig de rust te houden binnen de selectie en staf, zodat ze zich alleen kunnen focussen op de wedstrijden

Een nieuwe, goede coach komt niet ff uit de lucht vallen meneer Kieft.

Vanaf maandag 29 mei zal er veel meer duidelijk gaan worden, het is overduidelijk dat het een kwestie is van het seizoen uitspelen en dan zal er duidelijkheid komen. Dat is ook het moment om bijvoorbeeld de positie van Van der Sar onder vuur te nemen.

Het enige wat we ons moeten beseffen is dat het gewoon even gaat duren. Het is een illussie dat alles weer goed op de rails staat in augustus. Natuurlijk moet dat wel het streven zijn en moeten we zoveel mogelijk stappen in die richting zetten. Maar er bestaat een dikke kans dat we ook in volgend seizoen nog kampen met de naweeen die zijn ontstaan vanaf februari 2022. Het is gewoon niet anders.

Minimaal overwintering in de Champions League is helemaal niet de doelstelling van Ajax. Kieft roept maar wat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren