Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

OGC Nice laat van zich horen met kort statement over Alexis Beka Beka

Laatste update:

Jean-Pierre Rivère, de president van OGC Nice, heeft een korte reactie gegeven op de situatie rondom middenvelder Alexis Beka Beka. De 22-jarige middenvelder dreigde vrijdagmiddag van een 100 meter hoog viaduct af te springen, maar werd gered door hulpverleners en is inmiddels buiten levensgevaar. Nice is geschrokken van de gebeurtenis, maar lijkt niet al te veel details naar buiten te willen brengen over Beka Beka.

In een korte mededeling op de clubwebsite reageert Rivère op de situatie. “We zijn voornamelijk blij dat het allemaal goed af is gelopen voor Alexis. Er is voor hem gezorgd. We zullen de medische vertrouwelijkheid blijven respecteren en we vragen iedereen om hetzelfde te doen en zijn privacy te respecteren. Wij steunen hem, zoals de hele club dat doet.” Eerder annuleerde Nice alle persactiviteiten die voor vrijdag stonden ingepland. De huidige nummer twee van de Ligue 1 komt zondag weer in actie tegen Stade Brest. De selectie van Nice stond vrijdag overigens gewoon op het trainingsveld, terwijl de directie in crisisberaad was.

Vrijdag, rond het middaguur, kwam het zorgwekkende nieuws over Beka Beka door vanuit Frankrijk. De middenvelder uit Parijs dreigde, vermoedelijk vanwege problemen in de relationele sfeer, een einde aan zijn leven te maken door van een torenhoog viaduct vlakbij het stadion van Nice te springen. Na onderhandeling met de politie, brandweer en een psycholoog van de club is Beka Beka uiteindelijk veilig van het viaduct afgehaald. Dat nieuws zorgde voor veel opluchting in Frankrijk.

Hoelang de middenvelder al kampte met suïcidale gedachten is onbekend. Beka Beka zat vorige week tijdens het gewonnen uitduel met AS Monaco (0-1) ‘gewoon’ nog op de bank bij le Gym, maar kreeg dit seizoen nog geen speelminuten onder trainer Francesco Farioli. Beka Beka werd vorige zomer door Nice voor 12 miljoen euro overgenomen van Lokomotiv Moskou. Sindsdien kwam hij tot 22 officiële duels voor de Franse club, waarin hij eenmaal trefzeker was. De voormalig jeugdinternational van les Bleus ligt in de Allianz Riviera nog tot medio 2027 vast.

Denk jij aan zelfmoord? 113 Zelfmoordpreventie is er voor je. Je kunt gratis en geheel anoniem bellen via 0800-0113.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Wat een klote situatie. De media hier voorlopig niet teveel aandacht aan schenken, en die jongen in alle rust laten herstellen. Schaamte speelt in dit soort gevallen vaak een grote rol.

Problemen thuis/in de familie kan echt alles ontwrichten. Daarom is een goede band met je familie/vriendenkring vaak essentieel voor goed leven.
Hopelijk kan hij door met z’n leven en er weer zin in zijn leven krijgen, wat toch iets bevat waar honderden miljoenen mensen van dromen; prof voetballer zijn, al is dat, zoals je kan lezen, geen wondermiddel

Dit toont ook weer hoe slecht er met mentale problemen en suicidale gedachten wordt omgegaan en hoe moeilijk het is goede hulp te vinden. Dit is immers een uiterste (onbewuste) wanhoopspoging en schreeuw om hulp van die jongen. Iemand wiens besluit vaststaat en effectief zichzelf van het leven wil beroven doet dit namelijk afgezonderd waar er geen mogelijkheid tot interventie is en wacht al helemaal geen half uur tot er zorgverleners ter plekke zijn. Gelukkig was dat hier niet het geval maar dat zo'n jongen geen betere manier ziet om de hulp te krijgen / vragen die hij nodig heeft is betreurenswaardig en een behoorlijk probleem. Zeker aangezien zelfmoord de laatste jaren in een stijgende lijn zit en gezien de uiterst pessimistische economische projecties voor de komende jaren zal die trend zich ook blijven voortzetten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren