Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ochtendkranten concluderen: één man maakte verschil tussen Lazio en Feyenoord

Laatste update:

Feyenoord kan Rome met opgeheven hoofd verlaten na de nederlaag tegen Lazio (1-0), zo luidt de conclusie van de Nederlandse pers woensdagochtend. De ochtendkranten zagen dat het elftal van trainer Arne Slot niet onderdeed voor de Romeinen, maar dat er wel ruimte is voor verbetering indien Feyenoord ook qua resultaat echt wil imponeren in de Champions League.

‘Baaldag in Rome’, kopt De Telegraaf een dag na het verloren duel in Stadio Olimpico. Journalist Marcel van der Kraan zag Feyenoord zichzelf tekort doen in de Italiaanse hoofdstad en spreekt van een ‘gemiste kans’. “Feyenoord dacht totale controle te hebben en aan te kunnen sturen op een eerste overwinning in een Champions League-uitwedstrijd.”

“Het was los van een paar corners en een enkel schot van de Romeinen geen enkel moment in gevaar en kwam zelfs in een fase terecht waarin het de thuisclub alle kanten op liet rennen”, aldus Van der Kraan, die één man het verschil zag maken na een fout van Feyenoord. “Het gaf Ciro Immobile, de held van de Lazio-aanhang, een vrije doortocht richting Justin Bijlow en met zulke kansen weet de goaltjesdief wel raak.”

Waar de Italiaanse media volgens Van der Kraan al klaar zaten om Immobile na een matige eerste helft te fileren, liet hij vlak voor rust toch weer zijn klasse zien. “Immobile heeft dus wel de ervaring van zoveel jaar topvoetbal, zoals Robin van Persie bij zijn terugkeer als dertiger bij Feyenoord ook goud waard was met prachtige doelpunten.”

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad zag Feyenoord net als in Madrid domineren, maar opnieuw verliezen in de Champions League. “Slots formatie laat zich in uitwedstrijden regelmatig de kaas van het brood opeten. En dat doen ze keer op keer na een lange fase domineren. De 1-0 moest als een mokerslag hebben gevoeld voor de Rotterdammers, want er was een lange fase waarin de vierde poulewedstrijd in Groep E van de Champions League moet hebben aangevoeld als een grote rondo met Lazio in het midden.”

Ook Gouka zag Immobile gebruik maken van zijn kwaliteiten als goaltjesdief. “Quinten Timber verspeelde de bal en dan is de geslepen Ciro Immobile op zijn best.” De journalist concludeert dat het Stadio Olimpico niet tot de favoriete stadions van Feyenoord behoort. “Lazio hield Feyenoord er wederom onder en AS Roma versperde vorig seizoen de weg naar de halve finale van de Europa League.” Wel komt Gouka met een nuance. “Dit keer viel de schade nog te overzien.”

De Volkskrant is met name complimenteus over het positieve interview van Slot na afloop. “Zoals Slot de ontwikkeling van Feyenoord in een handomdraai kan toelichten, van een gevallen grootmacht tot een elftal dat trots uitstraalt en tot diep in Europa complimenten oogst, is een kunst op zich.”

Immobile-mania
In Italië schrijft men vooral over Immobile, die tegen Feyenoord zijn tweehonderdste doelpunt in dienst van Lazio wist te maken. Daar had de 57-voudig Italiaans international 311 officiële wedstrijden voor nodig, waarin hij ook 53 assists gaf. La Gazzetta dello Sport richt zich in de kop tot de spits: ‘Gouden Ciro’. “De terugkeer van de aanvoerder die zijn tweehonderdste goal heeft gemaakt voor Lazio.” Ook Corriere dello Sport prijst Immobile. “Lazio leeft weer op dankzij goal nummer tweehonderd van Ciro.” Tuttosport schrijft zelfs dat Feyenoord knock-out is geslagen door de comeback van Immobile.

De spits zelf liet in gesprek met Corriere dello Sport weten blij te zijn met zijn aandeel in de zege. “Dit was een erg belangrijk doelpunt op een moment dat we het moeilijk hadden”, aldus Immobile. “Deze goal is voor mij veel waard en ik heb het ook al even gevierd met de jongens. In het voetbal beleef je altijd ups en downs, maar wie daarin de balans vindt, houdt de moraal hoog.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met opgeheven hoofd vind ik nog vrij positief klinken. Ja je was de betere maar echte grote kansen zijn er ook niet geweest. Ondanks dat je alles in eigen hand hebt wordt het nu wel een lastig verhaal natuurlijk.

8 november 2023 om 08:44

2 weken geleden kon Feijenoord volgens velen nog wel de halve van de CL halen. Gisteravond heeft bewezen dat dit team moeite heeft met ploegen die niet willen voetballen. Dan hoor je allemaal verhalen als we hebben goed gespeeld, we hadden meer balbezit blablablabla. Ploegen als Lazio en Atletico hebben aan één (halve) kans voldoende en gooien de wedstrijd daarna gewoon op slot.

8 november 2023 om 08:54

ZidanevdIJmond volgens velen? Echt waar? Ik denk echt dat bijna iedereen weet dat zoiets niet heel waarschijnlijk is, en sws extreem veel van de loting afhangt.
Veel mensen maken de fout hier 1 of 2 keer iets op vz te lezen, en er dan vanuit gaan dat dat de gemiddelde opinie is.

8 november 2023 om 08:54

Zidane: Dat was Hugo Borst hè die dat zei. Die moet je niet met één korrel zout nemen, maar met een enorme zoutvlakte.

8 november 2023 om 09:00

Het ligt eraan wat jij en ik allebei de definitie van ‘velen’ vinden. Maar lees de reacties er na de wedstrijd Feijenoord - Lazio maar op na. Het zijn er meer dan 1 /2.

8 november 2023 om 11:25

Dat was gewoon de euforie. Net als dat wij als Ajacieden nu ook ineens weer vertrouwen hebben en zelfs nadenken over plek 3 na twee redelijke potjes. Zo dacht Feyenoord dat ze eerste gingen worden in de groep. Laten we niet de hele tijd vliegen afvangen van elkaar. Heb er zelf ook een handje van maar iets genuanceerdere mening zou ons allemaal sieren.

8 november 2023 om 20:38

Deze moet je even uitleggen maatje, sjaakpolak070 en je bent Ajacied? (niet negatief bedoeld)

8 november 2023 om 08:44

Het was mooi als je in Rome of Madrid had gewonnen, je had er op beide plekken zeker een punt verdiend. Maar laten we niet doen alsof dit een dramatische uitgangspositie is. Thuis moet je drie keer winnen en uit een ergens een punt pakken, laat Celtic op papier de makkelijkste uitwedstrijd zijn uit de poulefase. Dus ik snap niet waarom mensen zo negatief zijn, ja qua spel had je nu op 12 punten kunnen of misschien wel moeten staan, maar nog alles in eigen hand.

8 november 2023 om 08:58

Men wil graag negatief zijn, omdat de positiviteit rondom Feyenoord ze de strot uitkomt. Prima, ik ga er niet in mee. Kwamen goed voor de dag, waardoor Lazio een matig team leek.
Met een scherpere voorhoede win je gewoon. Zonde, hopelijk tegen Atletico 3 punten.

8 november 2023 om 09:00

Daarnaast moet men gewoon realistisch blijven. Dit Feyenoord is individueel gezien zeker niet beter dan Atletico en kun je ongeveer op hetzelfde niveau als Lazio inschalen. Tactisch gezien zat het gisteren prima in elkaar, net als tijdens de eerdere CL-wedstrijden dus kudo’s voor Slot. Een speler met genoeg ervaring had de fout van Timber niet gemaakt, we moeten niet vergeten dat dit niveau voor al deze spelers helemaal nieuw is.

8 november 2023 om 09:12

Heeft toch niks met negatief te maken? Als je naar de kale cijfers kijkt staat Feyenoord in de competitie 7 punten achter op PSV en hebben ze van de 4 Europese wedstrijden er 2 verloren en staan ze 3e in de poule. Dat is niet negatief, maar zijn gewoon de feiten. Met complimenten pak je geen punten. En begrijp me goed: ik vind dat Feyenoord een heel leuk elftal heeft en goed voetbal speelt. Maar dat vertaalt zich nog niet in hele goede resultaten. En al helemaal niet in de wedstrijden die er toe doen. Atletico, Lazio en Twente uit.

8 november 2023 om 09:17

@zlatan, maar die onzin dat ze niks te zoeken hebben in de CL....
Dat was 5 jaar geleden toen we 20 kansen tegen kregen en kansloos verloren.
Daarbij, zoals ik al vaker typ, met wat meer scherpte voorin is er niks aan de hand. We staan organisatorisch goed, geven vrijwel niks weg en creëren altijd wat.

8 november 2023 om 09:18

Ja het is jammer dat we alleen wedstrijden winnen die er niet toe doen Zlatan65

8 november 2023 om 10:00

Feit is wel dat dit een cruciale wedstrijd was tegen een directe tegenstander voor plek 2. Niks is nog verloren, maar nu heb je wel 2 resultaten nodig in de laatste 2 wedstrijden.

8 november 2023 om 10:02

@zlatan: 7 punter achter op psv, maar wel 2 punten meer na 11 speelronden dan vorig jaar toen we 'ongenaakbaar' kampioen werden. Het is maar waar je de nadruk op wilt leggen. Door te roepen dat Feyenoord toch vooral faalt doordat het 7 punten op psv achter staat, doe je volgens mij vooral PSV veel tekort.

8 november 2023 om 10:35

Goed gesproken met je eens

8 november 2023 om 10:37

Achteraf gepraat. Als als doet er niet toe. Gebeurd gewoon maakt dan niet uit welke speler een fout maakt

8 november 2023 om 10:59

Lange tenen zijn niet nodig. Feijenoord wordt door bijna iedereen overladen met complimenten, en terecht. Maar je hoeft niet alles door een roze bril te bekijken. Cijfermatig presteert Feijenoord gewoon gemiddeld. Derde in niet de moeilijkste CL poule en in de Eredivisie inmiddels 7 punten achter op PSV. Ook afgelopen zondagmiddag uit bij RKC ging het niet op rolletjes. Pijnpunt is dat als Gimenez uit vorm is en zijn doelpunten niet maakt, Feijenoord direct een scorend probleem heeft - zie gisteravond. Heel veel balbezit, maar weinig gecreëerd. En niet gescoord. Jammer. Uit tegen Atletico Madrid vond ik Feijenoord messcherp en frisser ogen. Alleen beschikken de Spanjaarden ook over extra scorende klasse,
die Feijenoord opbrak. Resumé: doorgaan op de huidige weg, maar wel de selectie proberen te versterken met extra klasse. Dat kan, want Feijenoord krijgt veel meer inkomsten, waarschijnlijk volgend seizoen nog meer uit de CL ruif, dus wil je echt meedoen zal je moeten investeren. Of akkoord zijn met de huidige situatie en financieel een stevige basis hebben, met kans op veel vaker CL deelname. Het is maar wat je ambities zijn.

8 november 2023 om 11:21

@pinko,
Toch heeft Feyenoord de meeste doelpuntenmakers in de competitie (12, een meer dan PSV, met 11)
Daarnaast 35 goals in de competitie, dat is meer dan 3 per wedstrijd, dus stellen dat Feyenoord een scorend probleem heeft ben ik niet mee eens.
Wel denk ik dat we vanuit eigen kracht moeten uitgaan. We scoorden er op los met een middenveld met Stengs, Timber en Wieffer.
De eerste weken en de laatste weken, waarbij Zerrouki en Wieffer samen op het middenveld spelen is het scoren enorm moeizaam.
Verder moet Feyenoord afscheid nemen van Alireza en misschien ook Dilrosun (jammer van die laatste, krijgt weinig kansen) en investeren in een extra buitenspeler en een rechtsback.


8 november 2023 om 15:16

Het gaat om de wedstrijden die je net wel of niet wint. Niet direct die tegen de kleintjes. Of in de CL. Goals daarin gescoord zijn juist extra belangrijk. Het gaat dus niet alleen om de hoeveelheid die je scoort, maar vooral welke op de cruciale momenten. Daarin moet Feijenoord nog een stap maken. Echter, de toekomst ziet er rooskleurig uit. En nieuwsgierig naar de wedstrijd thuis tegen Atl. Madrid. Daarnaast, er komen in de Eredivisie ook een paar belangrijke wedstrijden aan met AZ en PSV. De uitslagen daarvan kunnen wel eens bepalend worden voor de titelrace. Al krijgt PSV een nog zwaarder programma voor de kiezen.

8 november 2023 om 08:59

Je moet ook realistisch blijven. Na 4 wedstrijden is Feyenoord eigenlijk al geplaatst voor EL en heeft het nog alle kansen op overwintering in de CL. Je kan niet verwachten dat Feyenoord zo maar door deze groep wandelt

8 november 2023 om 10:54

Ik had verwacht dat we een gouden ticket kregen van Infantino om alvast naar de kwartfinale te mogen, vanwege het leuke spel. Kennelijk moet je daadwerkelijk winnen...

8 november 2023 om 11:53

Met alle respect voor feyenoord maar dit was juist wel een poule waar je je al had kunnen plaatsen. Lazio en Celtic zijn ergens de subtop van de subtop. Grappig om te zien dat het nu zo gedraaid wordt dat het een lastige poule is. Je bent ook een grote club als je gewoon erkent dat er tot nu toe veel meer in had moeten zitten

8 november 2023 om 12:42

Feijenoord doet gewoon wat ze moeten doen. Winnen thuis van Celtic en Lazio, uit verliezen van Atletico lijkt me normaal en uit verliezen van Lazio was onnodig maar kan ook gebeuren.

Het zal niet eenvoudig zijn maar als Feijenoord zo blijft spelen zie ik ze in een volle Kuip wel winnen van Atletico. En dan is een pintje uit genoeg. Ik vind het keurig zoals Feijenoord het doet en snap de negatieve tendens ook niet zo goed.

Feijenoord zit nog in de opbouwfase en met de miljoenen die ze dit jaar binnen hengelen kunnen ze de volgende stap zetten.

8 november 2023 om 09:16

Wat een saaie wedstrijd, waar Lazio in het begin probeerde maar niet echt lukte. Feyenoord probeerde controle telkens te houden en dat lukte aardig op 1 moment na. Dat kan gebeuren, als je zelf ook met je halve kansen iets doet. Dus idd opgeheven hoofd vind ik te...

Voor mij is het duidelijk, Nieuwkoop stuur hem maar terug. Wie nog positief over hem is, kan niet serieus genomen worden. Wel heel vervelend voor hem dat hij met blessure eruit gaat. Alleen zie je wel gelijk hoe stabieler het staat.

Middenveld met Timber Wieffer (of zerrouki) en Stengs is het enige juiste. Paixao had paar momenten, die moest hij gewoon toeslaan. Helaas. Gimenez, als hij zo doorgaat dan verkoop je hem helemaal niet in de winter of volgende zomer. Waarom laat je Dilrosun niet spelen ipv Jahanbaks. Je had meer gehad aan zijn snelheid.

8 november 2023 om 10:03

Hoop echt dat we die Alireza voorlopig niet meer zien. Wat een drama was dat weer zeg. Zie nog liever Dilrosun

Hartstikke leuk al dat opportunisme rond Feyenoord. Ondertussen staan ze zowel in de competitie als in de CL poule 3e, onder ploegen waar ze beide boven konden staan.

Feyenoord doet het dit seizoen gewoon heel matig, de pers is geïndoctrineerd door Feyenoord “fans”. Was een matige en saaie wedstrijd waarin Feyenoord weinig weg gaf, maar ook weinig creëerde terwijl dit wel nodig was. Bij verlies volgende week, lig je gewoon uit de CL terwijl Lazio 10e staat, Atletico 4e en dit dus niet eens absolute top kan noemen dit jaar.

8 november 2023 om 08:53

Dat is de negatieve kant.Je kunt het ook zo zien: waar het 5 jaar terug open huis was, doet Feyenoord nu goed mee en zijn ze zelfs dominant.Prima ontwikkeling. Helaas missen we nog een beetje scherpte voorin en een beetje geluk om het echt af te maken.Ow ja en bij winst volgende week maken ze kans om te overwinteren.......

8 november 2023 om 08:56

Zou heel mooi zijn als ze van Atletico kunnen winnen. Maar in dit soort wedstrijden zijn de Madrilenen vaak op hun best.

8 november 2023 om 09:00

@formus, het wordt moeilijk, maar niet onmogelijk. Gewoon eigen spel blijven spelen

8 november 2023 om 09:02

Zeker. Hoop dat jullie t lukt. Maar vind t sinds Lazio thuis wel wat minder gaan, dus hoop dat de vorm weer terug komt. Al is het maar voor die ene dag 😉

8 november 2023 om 09:07

Ja, paar spelers zitten er minder goed in. Komt ook door het middenveld. zou zelf gewoon weer gaan spelen met Stengs, Timber en Wieffer. Dan Ivanusec links en Paixao rechts.
Daarmee hebben we hele goede wedstrijdrn gespeeld. Vanuit eigen kracht.

8 november 2023 om 09:24

Helemaal mee eens.

8 november 2023 om 09:27

Stukje volwassenheid in de CL mist nog in mijn optiek, niet dat Lazio nou zo vaak CL speelt maar toch vaker dan Feyenoord de laatste decennia, plus Italiaanse teams zijn vaak geslepen en gemaakt voor dit soort potjes. Dure fout van Timber maar een wijze les tot volwassenheid. Scherpte voorin was minder alleen de kansen die er waren, waren geen 100% kansen. Schot van Gimenez is een lastige vanuit die hoek met links in de lange hoek van een lange keeper. Vond z’n kopbal gevaarlijker, als we doodspelmoment als kans mogen rekenen. Italianen stonden echt goed compact en overal rugdekking. Als je wissels op de vleugels ook niks brengen en toevoegen geeft Lazio nog meer motivatie om het vast te houden.
100% eens met je dat we positief mogen zijn dat we in het verleden moeilijk hadden en met grote nederlagen terug kwamen en nu heb je controle (domineer je niet) en ben je gelijkwaardig alleen is dan zo’n foutje enorm duur en zuur.

8 november 2023 om 13:00

Feyenoord was niet dominant. Ze mochten de bal hebben van lazio ...en deden er niet veel mee.

8 november 2023 om 09:37

@kouwearie, Volgens mij heeft geen enkel Feyenoorder de illusie dat ze met de absolute top mee kunnen doen. Met desbetreffende groep kan de munt beide kanten vallen, met een beetje geluk ga je door. Alleen heeft Feyenoord toch enige onvolwassenheid getoond tegen Atletico en Lazio uit, dan wordt de kans des te kleiner dat ze volgende ronde gaan bereiken.

8 november 2023 om 09:59

Dus je praat zelf over opportunisme, maar noemt atletico daarna wel een team 'waar ze boven hadden kunnen staan' dan ben je er blijkbaar zelf ook schuldig aan. Want dat is gewoon niet realistisch. Daarnaast ga je er dus ook al voor het gemak even van uit dat lazio wel ff wint van celtic. Ik raad je aan om hun vorige wedstrijd erbij te pakken. Dat is verre van een zekerheidje.

8 november 2023 om 10:34

Ik vind dat de Nederlandse kampioen wel door kan in deze poule. Tevens werd Ajax de afgelopen seizoenen behoorlijk gekraakt, met soortgelijke resultaten, dan mag je ook bij Feyenoord kritisch zijn. Zelfde is het geval bij PSV, ook een hosanna stemming, die doen het dan goed in de competitie, maar de CL is wat telt, en ook in die poule mag je gewoon verwachten dat PSV zich plaatst voor de volgende ronde.

8 november 2023 om 11:24

@kouwearie,
Het verschil is dat Ajax van een ander niveau af komt. Zij konden altijd al mee in de poule. Als ze dan ineens met 6-1 een oorwassing krijgen dan krijg je kritiek. Feyenoord speelt voor het eerst in 5 jaar weer eens CL en die keer dat ze het speelde werden ze van het kastje naar de muur gestuurd.
Dan gelden er andere beoordelingscriteria.
Je beoordeelt Almere toch ook op een andere manier dan Heerenveen en Utrecht in de competitie?

8 november 2023 om 11:29

Lazio drama. Staat 10de. Atletico is niet het Atletico van een paar jaar geleden. Celtic is statistisch de slechtste uit de CL- historie. Fnoord doet het niet goed als ze niet doorgaan. Kun je lullen als Brugman.

8 november 2023 om 13:20

Hey Arie, ik word liever kampioen in de competitie dan een rondje verder gaan in de CL, dus nee, de competitie is belangrijker. En die hosanna wordt vooral door de buitenwereld gecreëerd, ik vind dat Slot en Bosz dit uitstekend managen.

8 november 2023 om 11:53

Een typisch ajacied commentaar.

Die het vorige jaar zware loting vonden tegen Union Berlin omdat ze even op 2e plek stonden ofzo. Je frustratie komt zo erg naar boven, dat je het verschil niet weet volgende week en 28ste november.

Waar staat ajax op dit moment in een niveau lager Europa league? Oei oei moeilijke poule heeft ajax. Het is denigrerend omdat je ernaar vraagt.

8 november 2023 om 15:44

Als Ajax supporter kan ik het goed hebben, kan ook gewoon eerlijk zijn dat Ajax slecht draait, dat valt ook niet-bepaald te ontkennen. Vorig jaar heb je mij niet horen zeggen dat Union een moeilijke loting was, was een schande dat ze daarvan verloren. Maar omdat Ajax slecht draait mag je nog wel kritisch zijn op andere clubs.

8 november 2023 om 18:24

Kinderachtige reaktie. Ajax is een drama en was vorig jaar een drama. Fnoord kwam vorig jaar welgeteld 1 ronde verder dus ook niks bijzonders. Maar omdat Ajax nu zeer matig is/was mogen we niks over Fnoord zeggen? Zwakste groep vd CL geloot en Psv de andere zwakke groep. Geen echte topclubs. Moet je eigenlijk bij de eerste 2 eindigen. Toch??

8 november 2023 om 15:18

Niemand noemt dit een topjaar, dat doe jij. En het zijn niet de fans die jou geïndoctrineerd hebben, maar de media. Dus leuk al die negativiteit, maar vooralsnog liggen we op koers voor top 2 en is overwinteren CL niet onmogelijk.

Ze hadden meer balbezit, de absolute Nederlandse maatstaf als het gaat om hoe "goed er gevoetbald wordt", maar echte kansen heeft het niet opgeleverd en ik durf wel te zeggen dat het voor Lazio een lekkere avond was. Laat dat Feyenoord de bal maar rond tikken.

Uitstromen naar de Europa League moet het doel zijn voor Feyenoord denk ik. We hebben in de afgelopen uitwedstrijden gezien dat ze niet sterk genoeg zijn om te kunnen winnen en voor het Nederlands voetbal is het ook beter als Feyenoord in de Europa League terecht komt.

8 november 2023 om 08:47

We hebben 3 100% kansen gemist en nog een aantal keer waar de eindpass net niet goed is, dus "geen" kansen is vrij overdreven. We helpen ze gewoon in het zadel door na ze 20 minuten totaal te domineren waarin een goal in de lucht hing, uit het niets een goal weg te geven. Dát is inderdaad lekker voor ze.

8 november 2023 om 08:55

Als je 3 100% kansen had gehad zou Feyenoord er wel eentje ingeschoten hebben, ik vond het echt wel meevallen. De kansen voor Feyenoord waren toch minimaal? Zeker als je zo "dominant" bent geweest zijn dit niet de kansen die je krijgt, je xG laat ook niet zien dat er 3 geweldig grote kansen waren trouwens.

8 november 2023 om 08:58

Naja niet 100% kans alsin, je loopt hem ff een leeg doel in, maar normaal maak je hier gewoon een goal (ook volgens xG, 1.6 tegen 1.2 oid geloof ik). We hadden gisteren niet hoeven verliezen en hebben absoluut meer te zoeken in de CL dan Lazio, want over twee wedstrijden zijn we letterlijk en figuurlijk beter.

8 november 2023 om 09:32

Als ik tel kom ik op 4 mogelijkheden die ik allemaal 50/50 kansen vond. Schot Gimenez, lastige hoek, lange keeper in zijn lange hoek. Kopbal Gimenez, gevaarlijkste, want keeper was kansloos. Kopbal Ueda en het Schot van Paixao in de korte hoek, die toch best een meter naast was. Misschien heb ik er wat gemist 😉. Lazio stond goed compact en Gimenez werd nauwelijks instelling gebracht, vleugel wissels brachten ook niks helaas.

8 november 2023 om 10:01

Welke kans was een 100% kans. Ik heb namelijk geen enkele 100% kans gemist. Eigenlijk alleen 1 kans die er eigenlijk alleen in zou kunnen indien de keeper een blunder zou maken.

8 november 2023 om 19:25

2x een vrije kopkans in de 5 meter en een 1op1 met de keeper (zij het diagonaal).

8 november 2023 om 08:49

Europa league is gewoon interessanter inderdaad. Daar hebben ze vorig jaar aangetoond ver te kunnen komen. Wat in de CL een utopie is natuurlijk.

8 november 2023 om 08:56

Voor de punten wel, maar ik zou toch liever ff een keertje een CL knockout spelen. Gewoon omdat dit nooit gebeurt, en je weet nooit wat er gebeurt

8 november 2023 om 08:59

Liever eens een tweede ronde in de CL dan een mogelijke finale in de EL?

Niet dat dat laatste heel waarschijnlijk is, maar echt wel mogelijk. Zeker als je instroomt als CL-team.

8 november 2023 om 09:00

Ja oke, een finale EL wel, maar zoals je zegt, die halen we niet denk ik hoor. Als we dan toch dromen; liever een halve finale CL

8 november 2023 om 09:03

Nu stel je wel uitersten tegenover elkaar. Je kunt ook zeggen: kans op 2e ronde of dromen van een kwartfinale in de cl tegenover een wat grotere kans ver te komen in de EL?
Ik denk dat veel Feyenoorders kiezen voor het eerste

8 november 2023 om 09:28

De kans op verder te komen in de EL lijkt me stukken groter dan in de CL.

8 november 2023 om 09:42

Uiteindelijk gaat het om de prijzen, leuk zo’n tweede ronde alleen in alle waarschijnlijkheid wordt je tweede achter Atletico (als) en pak je een nummer 1. Moet dat maar zien. Na Lazio thuis gaf een analist aan op tv dat Feyenoord de halve finale zou kunnen halen, vond dat wel heel enthousiast. Mooi om te zien dat Fey gegroeid is en ook op Europees niveau, alleen je ziet maar dat de drie potjes erna weer lager niveau wordt aangetikt. Je moet voor je kansen gaan altijd en lekker doen ook alleen er liggen zeker meer mogelijkheden ik de EL voor ons. Maar goed iets met koffiedik kijken 😅

8 november 2023 om 10:03

Eerlijk gezegd is de groep van een EL niveau. Daarom vind ik persoonlijk dat Feyenoord door moet en dat kan ook nog. Al maken ze het wel moeilijk door niet van Lazio te winnen.

8 november 2023 om 10:06

Toch mooi hoe je een stunt in de CL bij voorbaat al uitsluit zonder ook maar enige kennis te hebben van gekwalificeerde teams, loting, blessures, winter window versterkingen.. Alles hangt van je loting af en zelfs dan kan er nog van alles gebeuren.

Maar goed, laten we nu maar eerst eens proberen de groepsfase door te komen.

8 november 2023 om 09:36

Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen bij Feyenoord. Het hoogst haalbare moet je doel zijn en dat is op dit moment nog steeds knock-out fase van van de Champions League. Pas als je geen resultaat behaalt tegen Atletico dan moet je aan de EL gaan denken.

8 november 2023 om 10:15

Uitstromen EL moet het doel zijn? Wat is dat nou voor onzin, je staat momenteel meer 1 punt achter op overwintering CL met 2 wedstrijden te gaan. Je heb al laten zien dat als je goed speelt niet onder hoeft te doen voor atletico en het onderlinge resultaat met lazio is gewoon in jouw voordeel. Waarom zou EL dan het doel moeten zijn? Overigens alleen al de volgende ronde halen in de CL levert meer prijzengeld op dan de finale halen van EL.

Opgeheven hoofd m'n achterste. Dit was gewoon een matige tegenstander die wint door een rij domme fouten van ons. Hoofd naar beneden en staart tussen de benen, want als je nou een keer kon winnen in Rome was het gisteren.

8 november 2023 om 08:51

Stoort me nog steeds aan Italiaanse ploegen dat zodra ze voor staan, de wedstrijd praktisch al voorbij is. Heel knap dat Feyenoord zich niet liet gekmaken, maar ik zat alweer gefrustreerd op de bank van al het tijdrekken en theater. Balletje pakken en meenemen, ballenjongens die vertragen. Dat is al met al voor de (gekleurde bril) kijker wel een verschrikkelijke pot. Vond de eerste helft trouwens en zeker het eerste half uur gewoon helemaal niet goed. Leek nergens op.

8 november 2023 om 08:59

Ja dat tijdrekken is echt verschrikkelijk haha. Maar goed, dat doen ze niet alleen in Italie. Ik zal nooit snappen waarom het beleid vanuit scheidsrechters niet is. Bal weg gooien, geel. Bal nog een keer weggooien, 2e geel, doei. Dan is het echt zo klaar. dan maar een paar potjes die 7 tegen 7 eindigen in het begin. Maar waar ik me net zo aan stoorde gisteren is Gimenez die bij elk duel gaat liggen. Blijf een keer op je poten staan.

8 november 2023 om 08:56

Vooral een matige tegenstander door ons spel.
Vroeger leken dit soort tegenstanders altijd geweldig tegen ons. Nu bakken ze er niks van

8 november 2023 om 09:08

Lazio is Italiaanse middenmoot. Een team zonder flair, power en echte kwaliteit.
Doelsaldo van 0 na 10 wedstrijden in de Serie A.

Het is een matige ploeg en dat kwam niet door Feyenoord. Feyenoord had hiervan moeten profiteren.

8 november 2023 om 09:52

@Migi: vond je ze echt zo matig? Als team en tactisch in de Kuip inderdaad matig alleen je zag wel dat er jongens lopen met enorme kwaliteiten. Vond die Zaccani echt gevaarlijk of Nieuwkoop enorm slecht 😏. Maar daar zat wel dreiging in. Vorig jaar werd dat ook gezegd van Lazio, werden toch tweede. Dit jaar is het hoge pieken en diepe dalen in er Serie A. Dus er zit echt wel kwaliteit in blijkbaar die niet te onderschatten is. Vond ze gister niet dominant op de eerste 20 min na, alleen voetbalde niet matig want ze lieten Feyenoord voetballen. Was lekker met de kont op de 16 en op z’n Italiaans het spel op andere manieren beïnvloeden.

Je kan niet van ze winnen maar wel van ze verliezen. Maar weer eens gebleken dat dit waarheid als een koe is. Zo ongelofelijk stomme fout vlak voor rust. Anders had dit wellicht een bloedeloos gelijkspel geworden. Dan was je weer spekkoper geweest.

De kranten gaan mee in de euforie van het legioen. Niet winnen, maar wel kunnen zeggen "we waren beter" is waar het legioen al tevreden mee is. 3e in Europe, 3e in NL, maar wat hebben we goed gespeeld tegen atletico he! Hoop voor ze dat slot het kan omdraaien, want anders is het snel de Europa league in (wat ook prima is) en 2e in NL als maximale.

8 november 2023 om 08:59

Waar maak jeje dan druk over. Als we blij zijn met het vertoonde spel en tevreden zijn met de huidige positie, dan is dat toch prima. Of dacht je serieus dat we in Rotterdam van mening zijn dat we nu elk jaar kampioen worden met een zekerheid van overwinteren. Je moet er alleen altijd wel voor gaan.

8 november 2023 om 09:02

Ik denk dat je tevreden mag zijn over het vertoonde spel, dat zeg ik ook niet. Ik denk alleen helemaal niet dat mensen tevreden zijn met het aantal punten. Ik las daar al enorm veel geklaag over. Over tien jaar herinneren mensen zich liever het kampioenschap en een evt 1/8e of kwartfinale CL dan een mooie wedstrijd in de poulefase. Ajax haalde toen 18 uit 6 in de CL poulefase, maar ging toen roemloos ten onder tegen benfica. Heeft niemand het meer over.

8 november 2023 om 09:10

Maar juist het veldspel vond ik slordig en helemaal niet geweldig.

8 november 2023 om 09:14

Die euforie komt vrijwel standaard van anderen zoals Vd Vaart die zegt dat we de halve finale kunnen halen.

Het is de tactiek van een team dat zelf niet wil voetballen. Tegenstander aan de bal laten en laten denken dat ze goed gespeeld hebben, maar uiteindelijk met 0 punten naar huis gaan. Lazio enorm matig team wat aan de bal echt onthutsend was af en toe, maar plan heeft perfect gewerkt.

Als Feyenoord een resultaat haalt tegen Atletico (minstens gelijk) dan kan het nog wel, uitwedstrijd op Celtic Park zal wel meevallen aangezien Celtic kansloos uitgeschakeld is al.

8 november 2023 om 09:17

Sarri staat bekend om zijn aanvallend/ballbezit spel... 4-3-3 waarmee ze vorigjaar tweede kwamen. Tweede in de Italiaanse competitie.. dit jaar loopt het niet goed. Ze hebben gisteren Feyenoord serieus genomen (vol lof) en anders gespeeld. (Door het goede spel van Feyenoord). Lazio heeft Denk ik tweekeer meer km afgelegd Om Feyenoord tegen te houden. Complimenti aan beide ploegen mag ook..

8 november 2023 om 09:22

Zijn jullie de echte kwaliteitsspelers kwijt geraakt afgelopen zomer?
Dit Lazio is een pover elftal, waarmee je echt geen aanvallend spel kunt spelen.

8 november 2023 om 09:38

Milinkovic missen we heel erg. Het team moet zich Igg terugvinden/resetten na vorigjaar.. Maar Felipe Anderson, Zaccagni, Ciro, Vecino, Luis Alberto, Guendouzi, Kamada, Pedro.. kunnen best voetballen. Work in progress. Nieuwe samenstelling & nieuwe uitdagingen voor Sarri.

Baggerweek. Vind de kranten hier ook bijzonder mild. Hoe kun je het nou hebben over totale controle als we ik de gehele tweede helft gewoon nul uitgespeelde kansen uit een aanvalsopbouw hebben gecreëerd? Verschil met Spaanse media is wel mooi in hoe voetbal beleeft wordt, daar hebben ze het vooral over een Feyenoord dat niet heeft geleerd van de lessen in Madrid.

Volle focus en met borst vooruit het weekend in, waar je de teneur weer volledig kan omdraaien tegen AZ. We hebben deze maand een loodzwaar programma waar na gisteren alleen nog maar meer druk op is komen te staan, maar die maand is wel afgetrapt met een ongelooflijke kater helaas. Het goede nieuws is dat je die kater binnen de maand volledig kan wegspoelen, laten we ons daar vooral aan vasthouden.

Oja, wat erg onderbelicht blijft trouwens is hoe geweldig Trauner inviel, by far de belangrijkste man gisteren. Hij krijgt hier vaak genoeg de kritiek dat hij te langzaam is, doorgeselecteerd moet worden, Europees niet mee kan etc. etc. Maar gisteren kantelde het spelbeeld compleet toen hij erin kwam. Gernot is zo belangrijk voor deze ploeg, laten we hopen dat hij fit blijft gedurende deze cruciale maand.

Wieffer trouwens ook, maar die krijgt doorgaans nog meer kritiek hier op VZ, en dan vooral van supporters van andere clubs haha. Arme Mats, in Zuid ben je een f*kking held goos.

8 november 2023 om 09:33

Het verschil met en zonder Trauner was echt gigantisch. De 16 min van Nieuwkoop waren we helemaal nergens. De ballen tussen de linkes van Trauner zijn zo ontzetten belangrijk. Hij ziet er een beetje uit als een lompe houthakker. Maar hij brengt echt veel voetbal.

8 november 2023 om 10:35

Het heeft volgens mij inderdaad te maken met het feit dat Nieuwkoop vervangen wordt door Geertruida als Trauner centraal speelt. Dat is een enorme vooruitgang, want wat is die Nieuwkoop slecht zeg. Traag, onrustig aan de bal. Met Geertruida heb je op zijn plek een speler die kan verdedigen, maar ook aan de bal wel lekker comfortabel is. Misschien niet zijn favoriete plek, maar voor Feyenoord wel de beste opstelling.

8 november 2023 om 09:39

Trauner is idd gewoon vaste basis. Is gewoon heel belangrijk achterin. Nieuwkoop komt zoals verwacht flink tekort. Hopelijk blijft Trauner fit. Wieffer vond ik ook erg sterk spelen gister.

8 november 2023 om 09:59

Ja helemaal eens Trauner is onze rots. Zodra hij erin staat is het zoveel meer georganiseerd en je hoeft niet een omgeturnde back op rechts te zetten. Heimwee naar onze Noor.

8 november 2023 om 10:28

Trauner brengt rust. Dat vind ik z’n belangrijkste eigenschap en door de rust gaan de spelers erom heen ook beter spelen vooral een Zerrouki, die veel meer tijd heeft om aan te bieden en de bal kan komen halen. Wat Kokcu vorig jaar ook vaak deed. Omdat Trauner bewust even wacht en als hij moet passen is het vaak naar voren ook, zijkanten of linie overslaan.
Ik snap dat hij niet zo snel en wendbaar is als Luts en het risico is met hem Europees maar goed, Terry Piqué en Hummels waren ook niet de snelste en stonden in de grote potjes er ook gewoon in. (Puur kijkend naar snelheid en beweeglijkheid van een CV en niet tussen Trauner en deze drie grote meneertjes)

Ik vind het wel grappig dat we ploegen als Lazio en Sevilla etc. classificeren als 'niet bijzonder'. Vanuit het oogpunt van Man City is dat misschien wel zo, maar hoe vaak gebeurt het dat een Feyenoord, Psv of Ajax de laatste 16 haalt in de CL? Juist. Niks mis mee om 3e te worden in de CL-poule voor Nederlandse teams.

Met alleen Giminez als belangrijke doelpuntenmaker kom je er niet op dit niveau. Gisteren werd Santi geisoleerd door Lazio en dan nog had ie een doelpunt kunnen maken. Snap ook niet dat Slot niet eeder met Ueda kwam, iets oppurtunistischer aub. Veldspel was prima, maar daar scoor je geen punten mee. Doelpunten zijn nodig, dan kan je beter met 2 spitsen gaan spelen...
Hopelijk leren ze er van en doen ze niet hetzelfde thuis tegen Atleti of uit in Schotland

Er moet wel echt wat gebeuren en snel. Mis het vuur momenteel. Vond zelfs Hartman voor zijn doen mat spelen. Ze speelde de 2de helft rond minuut 60 heel rustig de bal rond en verprutste weer corners en vrije trappen. Jeweet dat je tegen zuid Europese landen als je in een sterke fase zit moet doordrukken alsof het de laatste 10 minuten zijn. Ik mis de noodzaak. In tegenstelling tot vorig seizoen is de slotfase niet iets waar je op kunt rekenen. Als er een overwicht is directer spelen. Balbezit win je geen wedstrijden mee. Blijf ook balans in dit elftal missen. Vind het lastig te duiden behalve dat je Kokcu ontzettend mist. Hij was de aanjager en regisseur en bepaalde het tempo in de wedstrijd.

8 november 2023 om 10:33

Met je eens maar vergeet niet dat Lazio wel heel anders voor de dag kwam dan twee weken terug. Toen konden onze middenvelders tussen de linies ballen aannemen, open draaien en steekballen geven. Lazio stond nu veel compacter, 1 steek pass van Timber op de kans van Santi maar. Wat ik al eens benoemde, het wisselen van zijkanten kan ook doorslag geven in het spel. Toch anders spelen met een Paixao of een nog lang niet op oude niveau, Ivanušec. Of met Paixao links of rechts. Ondanks dat ze hier dag in dag uit trainen. Bij een wedstrijd komt meer kijken dan een trainingspartijtje.

Het is eeuwig zonde dat Lazio de drie punten heeft kunnen stelen. Feyenoord moet nu winnen van Atletico, ervan uitgaande dat Lazio thuis wint van Celtic. Anders wordt het gewoon Europa League na de winterstop.

8 november 2023 om 13:37

Sorry maar deze zege van Lazio was niet gestolen, want dit is hoe ze het tactisch wilde doen en ze hebben de grotere kansen gehad. Feyenoord amper tot een echt grote kans gekomen. Geen onlogische uitslag dus.

8 november 2023 om 15:23

Zw wilden echt wel aanvallen, dat zag je in het eerste kwartier, daarna lukte da gewoon niet. Ja na de gelukkige goal konden ze het makkelijk dicht houden.

Feyenoord heeft gisteren heel naïef gevoetbald. Je wist dat Lazio zo ging spelen en je wist ook dat Lazio eigenlijk moest winnen. Dan ga je als Feyenoord gewoon lekker achterover leunen, laat de Romeinen maar het spel maken. Dat kunnen ze namelijk niet en dan krijg je ook ruimtes om zelf te voetballen. Een gelijkspel was voor Feyenoord prima geweest, voor Lazio niet. Dus nogmaals, ik begrijp de tactiek van Slot gisteren echt niet.

Ondanks dat het niet goed is voor net NL voetbal kan ik hier wel van genieten. Twee weken geleden was alles Hosanna en werden volop grappen gemaakt omdat Ajax laatste stond en Feyenoord meer punten had gepakt en nu krijgen ze even een keiharde realitycheck. Dusja lekker stukje karma

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren