Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe spits arriveert voor keuring: Ajax blijft nog stil

Laatste update:
/

Het lijkt erop dat Ajax donderdag of vrijdag zal aankondigen dat het zich versterkt met Yaya Sanogo. Maandag maakte De Telegraaf als eerste bekend dat de Amsterdammers de spits willen huren van Arsenal en in de dagen erna bevestigden andere media dat verhaal. Nu geeft verslaggever Mike Verweij van de ochtendkrant aan dat Sanogo inmiddels gearriveerd is in Amsterdam.

Sanogo zou rond het middaguur zijn aangekomen op sportpark De Toekomst en later in de middag medisch gekeurd worden in het VU Medisch Centrum in de hoofdstad. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten onder het huurcontract: vrijdag volgt dan waarschijnlijk de presentatie voor pers en publiek. Ajax zegt zelf nog niets over zijn komst.

De 22-jarige Sanogo, die speelde voor Auxerre (31 duels, 15 goals), Arsenal (11 duels zonder doelpunten) en Crystal Palace (10 duels zonder doelpunten) wordt versterking nummer vijf voor Ajax voor het seizoen 2015/16. De club haalde John Heitinga, Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en Amin Younes al in huis.

Ben jij blij dat Ajax zich versterkt met Yaya Sanogo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou mooi zijn.. Internationale ervaring erbij.

Ben best jaloers op deze versterking. Ik zie hem liever dan Kazim en te Vrede.

16 juli 2015 om 12:44

jouw naam afc?

16 juli 2015 om 12:48

Arsenal football club

16 juli 2015 om 12:48

Misschien ook een Feyenoordfan?

16 juli 2015 om 13:07

AFC staat niet voor Ajax, want dan zou het Afca zijn. Het zou wel kunnen verwijzen naar de amateurclub Amsterdamsche Football Club, maar in dit geval gaat het om Arsenal Football Club. Zijn mening is op basis van zijn naam dus niet gekleurd, waaruit de opmerking waarschijnlijk wel voortkwam. Daarnaast is hij naast Arsenal supporter waarschijnlijk ook Feyenoord supporter (gezien de namen die hij noemt).

16 juli 2015 om 13:28

klopt mijn fout dacht aan amsterdam

16 juli 2015 om 13:56

Jouw naam? Een vrouw? Aha xd

All jokes aside, Sanogo kan er geen kut van ... Valt echt uit de toon bij Arsenal en als Gunner volg ik het wel daar. Maargoed van de andere kant, Luuk de Jong schoot er ook niet in in Engeland en in Duitsland en is hier bijna topscoorder, om over Vlemickckckxs nog maar te zwijgen ... Hij heeft in elk geval een body waarbij hij flinke duels kan winnen en duels tegen Terry en Cahill is andere koek dan Isimat, van Eijden en die belg van Vitesse ...

16 juli 2015 om 14:01

@wimpatsj

Ja hou die jokes maar voorlopig aside

16 juli 2015 om 15:44

Ow goed dat je het als "gunner" wel volgt, kan zien dat je er van alles van weet. En wat bedoel je met uit de toon vallen bij Arsenal? Hij heeft nooit echt slecht gespeeld, eerder als een ruwe diamant. Nooit wedstrijden lang achter elkaar in de basis gestaan en ook vanwege blessures.

Ik wil niet zeggen dat hij goed genoeg is voor de basis, maar het is zeker geen slechte speler en gewoon te vaak geblesseerd.

16 juli 2015 om 16:09

@marieke90 Arsenal Football Club

De statistieken zijn niet in het voordeel van Sanogo maar ik hoop dat hij het goed gaat doen bij Ajax. Milik blijft wat mij betreft de eerste spits van Ajax gezien zijn potentie maar als Sanogo als invaller er inkomt dan hoop ik dat hij zijn waarde gaat bewijzen. Ajax heeft alleen nog een ervaren lb nodig die moet concurreren met Dijks en dan is de selectie compleet voor het volgende seizoen.

16 juli 2015 om 12:38

statistieken zeggen Helemaal niks.

dahlgaard, topscorer in denemarken, kan er geen reet van in nederland
vlemincx topscorer nederland
pelle was niks in nederland+italie, afgelopen jaren opeens wel
en zo zijn er nog honderden voorbeelden wss.

16 juli 2015 om 12:43

Statistieken zeggen Iets en zeker niet Niets. Pelle deed het niet goed nee en daar waren zijn statistieken ook naar de eerste jaren. Toen kwam hij bij Feyenoord en waren zijn statistieken super. Maar ook zijn voetbal was geweldig.

Het is dus een indicator. Maar het zegt ook weer niet alles nee.

16 juli 2015 om 12:46

Oreely. Statistieken zeggen wel iets, maar kunnen inderdaad in veranderde omstandigheden ook wel eens helemaal omslaan. Milik scoorde de laatste jaren ook niet veel, maar was bij Ajax aardig op schot. Kan met absoluut vertrouwen (vorig seizoen kreeg sigi nog wel eens teveel kans) volgens mij ook echt een doelpuntenmachine worden.

16 juli 2015 om 12:47

Dus uiteindelijk zegt op voorhand nagenoeg niks...

16 juli 2015 om 12:49

Btw, Pelle was bij Az voetballend al heel goed. Hij werd voor de rest gewoon niet goed gebruikt of werd als stormram gebruikt. We hebben allemaal gezien dat hij meer is dan een eenvoudige kapstok.

16 juli 2015 om 12:52

Pelle was tijdens het jeugd-WK dat indertijd in Nederland gehouden werd wel een van de beste spelers van het toernooi. Je moet ook kijken naar de mogelijkheden die een speler heeft.
Ik ken Sanogo persoonlijk niet goed genoeg, maar Ajax heeft wel behoefte aan een ander soort spits dan Milik, een aanspeelpunt. Sanogo lijkt daar in ieder geval de bouw voor te hebben.

16 juli 2015 om 12:54

CocoAfc. Jawel. Als statistieken vrijwel niks zouden zeggen op voorhand, zouden clubs als Midtjylland en Brentford niet zo succesvol zijn met het scouten op basis van statistieken

16 juli 2015 om 13:01

Dan zeggen statistieken inderdaad iets, maar daar zit een heel systeem achter. Statistieken die wij als leden voorleggen komen van Wikipedia en zijn ook echt enkel de statistieken.

Of wil je mij zeggen dat je ook diep op de statistieken ingaat door bijvoorbeeld af te vragen hoe dat ene doelpunt is gemaakt en onder welke omstandigheden?

Statistieken die hier worden voorgelegd zeggen niets.

16 juli 2015 om 13:06

+1, bovendien, een speler van die leeftijd met GOEDE statistieken in de PL komt toch nooit naar Ajax.

16 juli 2015 om 13:08

Cocoafc. Nee klopt inderdaad. Bedoelde ik ook te zeggen, maar had misschien een iets te kleine uitleg erbij. Je kan inderdaad niet alleen op basis van goals en assists een speler analyseren, dan moet je de statistieken diepgaander maken.

16 juli 2015 om 13:12

@jodelahitie, statistieken zeggen inderdaad iets, maar dat ligt wel aan het type. Een statistiek als gespeelde duels zegt niets, want je weet bij deze statistiek niet of een speler een volledig duel gespeeld heeft, of in blessuretijd is ingevallen.

16 juli 2015 om 15:45

Precies Inke en laat het nou net zo zijn dat ik een dergelijke diepgang van helemaal niemand hier verwacht. Het is ook niet zomaar iets om dergelijke statistieken te gebruiken in de praktijk hoor.

16 juli 2015 om 12:53

Sanogo kan wel scoren, als hij volle wedstrijden de kans krijgt laat hij het ook zien. Emirates Cup vorig jaar: hattrick tegen Benfica (niet de minsten), ook een CL goal. In de competitie heeft hij alleen nooit echt de kans gekregen, zowel bij Arsenal als Palace niet. Hopelijk geeft de Boer he mwel die kansen en hij laat het zien.

16 juli 2015 om 13:02

Hij kreeg wel kansen, iig bij ons, maar was steeds geblesseerd. Als hij had gespeeld had hij bijna altijd een blessure opgelopen.

16 juli 2015 om 13:07

klopt idd statistieken zeggen niet altijd wat, en ik denk dat dit voor een jaartje een prima oplossing is. hopen dat Zivkovic zicht verder gaat ontwikkelen zodat hij volgend jaar de concurrentie aan kan gaan met milik. voor de LB positie hebben we toch al riedewald? die kan daar prima spelen. viergever zou er ook nog kunnen spelen. Ik gok namelijk dat frank met heitinga en veltam in het centrum gaat spelen.

Straks wordt ie afgekeurd. Niet fit. Verbaast me niets...

16 juli 2015 om 12:56

Sanogo is gewoon fit en mankeert niks.

16 juli 2015 om 13:00

Want? Heb je redenen om dat te suggereren?

16 juli 2015 om 13:10

@ Morgan

Kan altijd zo lachen om zulke reacties. Je hebt vast ergens gelezen dat hij blessuregevoelig zou zijn, en daar maak jij nu op dat hij niet fit is. Je weet er niets vanaf.

Behalve Gudelj heeft Ajax allemaal goedkope spelers binnengehaald. Het is al vaker gebleken dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. (viergever, Sana, Duarte, Zimling).
Ik heb het gevoel dat Karma gedurende het seizoen zal toeslaan bij Ajax. Door pure middelmaat te halen zul je waarschijnlijk je ambities niet behalen om de CL te behalen en om kampioen te worden.
Dan moeten er harde conclusies worden getrokken dat Overmars en De Boer niet (meer) geschikt zijn voor Ajax. Dan afscheid nemen dus van die twee.

16 juli 2015 om 13:00

Remember Sulejmani? Als dan toch terug gaan in het verleden waren de goedkope (en daarbij jeugd spelers) het meest succesvol.
Bovendien zal Sanago gehaald worden als back up voor Milik. Het is onnodig om een dure spits te halen als je al een goede spits in huis heb en talentvolle voor de toekomst heb uitgeleend.

16 juli 2015 om 13:06

Goedkoop duurkoop?

sana heeft z'n 400k wel waargemaakt. Geen cent meer maar dat risico is de moeite waard.
Zimling is helemaal mislukt, maar was gehuurd. Viergever is multifunctioneel en degelijk back-up.

Duarte is een ander verhaal. Suljelmani ook zoals hierboven aangegeven. Vergeet bijv. Lodeiro, Luque niet. Die waren duurder en hebben het ook niet waargemaakt.

Prijs zegt niet alles.
Schone was gratis, heeft zijn waarde toch wel bewezen

16 juli 2015 om 13:15

Het is ook een kwestie van goed inkopen/scouten. Voor Suarez en Huntelaar werden ook zo'n 10 miljoen betaald en dat waren versterkingen die Ajax echt beter maakten. Voor echte kwaliteit moet je gewoon meer neerleggen. Maar dan moet je wel een topaankoopbeleid en top scouting hebben, om de juiste spelers te halen die geschikt zijn om bij Ajax te spelen.

16 juli 2015 om 14:31

Gudelj en Sinkgraven waren ook noet de goedkoopste. We moeten nog even afwachten of ze het waar kunnen maken, maar de potentie hebben ze.

16 juli 2015 om 13:31

Wat is veel. Cillessen was relatief goedkoop, is toch geen duurkoop gebleken. Spelers die duurder waren, die bleken vaak alsnog duurkoop. Het is niet door middel van prijs aan te geven of iemand wel of niet zal slagen. 16 miljoen voor iemand die ineens niet meer wist hoe die moest lopen toen die in Amsterdam aankwam, of het gratis aantrekken van Schone, die veel aandeel heeft gehad in zeker 2 kampioenschappen.

Een spits huren van Arsenal, en niet eentje van 17 of 18 of eentje die altijd geblesseerd is, dat moet toch kunnen. Zeker eentje die met zijn fysiek en kwaliteiten iets anders brengt dan wat je al in huis hebt. Je kan conclusies trekken gedurende het seizoen, maar dan moet je dat seizoen niet al in gaan met een bepaalde verwachting van falen. Een eerlijke kans moet je toch wel krijgen.

Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Als hij blessurevrij weet te blijven kan hij best een leuke spits voor Ajax zijn

Nou ik had liever Téo Gutierrez naar Ajax zien komen eerlijk gezegt. Maar we moeten het maar doen met wat we krijgen. Misschien word Sanogo wel een sensatie...

16 juli 2015 om 12:48

Overmars heeft maar een beperkt netwerk lijkt het. Hij haalt bijna alleen spelers uit de eredivisie, scandinavie en van zijn oude clubs. Enkele uitzonderingen daarop daargelaten.

16 juli 2015 om 13:17

@ difference09

En hoe weet jij precies hoe groot het netwerk van Overmars is? Omdat er toevallig wat spelers van zijn oude clubs komen? Zelfs bij de grote clubs in Europa gebeurt dit hoor, Wenger die alleen maar Fransen haalt, Van Gaal die bij Barca alleen maar ajacieden haalde, Guardiola die Barca spelers haalt enz enz. Dat je spelers haalt die je kent of van je oude club kent, wil niet zeggen dat je een beperkt netwerk hebt.

16 juli 2015 om 12:51

Die had waarschijnlijk naar aantrekkelijker competities kunnnen gaan, en daar meer kunnen verdienen.. maar hij was absoluut een aanwinst geweest.

16 juli 2015 om 13:37

Ik had Martin Cauteruccio wel een mooie aanwinst gevonden. Echter moet er ook rekening worden gehouden met Zivkovic, die een potentiele topspits is. Als je weer een eerste spits gaat kopen gaat dat ten koste van het talent van Milik en Zivkovic. We willen allemaal graag dat de grote talenten naar Ajax komen, omdat ze hier veel kans op speeltijd krijgen. Die reputatie moet je dan ook waar willen/kunnen maken. We hebben ondertussen wel geleerd dat aankopen absoluut geen garantie bieden op succes

Ik snap dat de mensen hier blij mee zijn. is in ieder geval iets.
Maar mensen worden weer eens blij gemaakt met dode mus.
Wat heb je hier nou aan voor de toekomst, je huurt m voor een seizoen waar hij misschien zal uitblinken in de Ed?! weer weg gaat en misschien wordt je zelfs wel kampioen! wouw en dan? en nieuwe spits halen die moet wennen tijdens de CL? Slim dit.
Dit is geen zet voor de toekomst maar alleen gericht op aankomend seizoen.
Ik ruik wanhoopsbeleid.

16 juli 2015 om 12:51

Sanogo is puur een tussenoplossing voor een jaartje. Ajax heeft Zivkovic niet voor niks gekocht, dus die zal volgend seizoen weer gaan concurreren met Milik. In de hoop dat Zivkovic dan wel een Ajax waardige spits is.

16 juli 2015 om 13:52

Ja precies difference09, Zivko is nu verhuurd en gaat zijn wedstrijden spelen voor de Tilburgers komt volgend seizoen terug en hopelijk kan hij kan wel mee komen. En kan dan zeker met Milik concurreren. Ik hoop dat Milik volgend seizoen ook weer sterker en sterker wordt en dat hij ooit twee benig wordt. Of in ieder geval een goed kan schieten met rechts. Als Zivko weer terug is dan kun je ook El Azzouzi bijvoorbeeld toevoegen aan Ajax 1. En dan heb je ook weer drie spitsen. Dus Sanogo kun je er bij halen voor een jaartje. Maar ik had toch liever Téo Gutiérrez gezien.

16 juli 2015 om 17:24

A @diff

Ahhhh, dat is dus nog steeds precies wat ik zeg. (eens spit die moet wennen aan het systeem) als Zivko namelijk ergens anders voetbalt zal hij weer moeten wennen aan het systeem van thuis. Toch?
En sorry, ik begrijp het echt niet, jullie volgen een hype. Zivko gaat het niet redden.

16 juli 2015 om 12:52

Zo kan je altijd beginnen bij een gehuurde speler. Ajax huurt bijna nooit, maar als ze het een keer doen is het weer niet goed. Als ze het niet doen sta jij ook vooraan om kritiek te uiten. Ik ben blij met de acties die er ondernomen worden, maar bij deze speler ben ik wat twijfelachtig.

16 juli 2015 om 14:36

Soms moet je nou eenmaal naar het heden kijken toch? Zivkovic is al voor de toekomst.

16 juli 2015 om 17:23

Wat is dat met jullie en Zivkovic. gaat het niet redden!
Hoef geen reden te geven, dat zie je.

18 juli 2015 om 18:58

Makkelijk discussiëren dan! Waarom zie jij dat wel en de coaches die met hem werken niet?

Zivkovic heeft gewoon veel talent, stond niet voor niets in de basis bij Groningen. En dat alles terwijl hij nog zo jong is.

Bij Arsenal gaat Sanogo het nooit redden. Hij heeft wel talent, maar het had er ondertussen wel uit moeten zijn gekomen. Bij Arsenal is Akpom hem nu al verbijgestreefd en ook Iwobi ontwikkelt zich goed. Ik hoop dat Sanogo het bij Ajax goed gaat doen, en dat hij na de loan doorverkocht kan worden.

Wat is hier het nut van? Als ie het goed doet loopt ie milik in de weg en is ie volgend jaar weg. Als ie t niet goed doet is t verspilde tijd en geld...

16 juli 2015 om 12:55

Ik denk dat Sanogo meer een stormram is dan een basisplek waardige spits. In dat geval is hij geen bedreiging voor Milik.

16 juli 2015 om 13:14

Nee als hij het goed doet, scoort hij als back-up voor Milik of breker in de laatste minuten veel doelpunten. Dan loopt hij Milik dus niet in de weg. Hoogstwaarschijnlijk zal hij echt niet eerste spits worden, zeker als Milik productief en vooral effectief blijft zijn.

Nouja ik zie Ajax niks betekenen in Europa met deze none-risk transferbeleid. Mischien over 5 jaar mits ze al die talentvolle jeugd bij elkaar houden.

16 juli 2015 om 12:57

Dat is een utopie, ik zie Klaassen en Veltman al verkocht worden volgend seizoen als ze een goed seizoen draaien. En Cilessen staat ook nog steeds op de nominatie om verkocht te worden aan Manchester United.

16 juli 2015 om 13:00

Ja heel triest hoe de werkelijkheid is tegenwoordig voor zo'n grote ploeg als ajax. Volgens jou is het dus niet meer mogelijk dat ajax europees weer een grote rol speelt?

16 juli 2015 om 13:03

De nieuwe atouba!

16 juli 2015 om 13:04

Met een hele goede jeugd en ervaren versterkingen kan Ajax nog wel wat moois bereiken in de Europa League en soms de poulefase van de CL overleven maar de CL winnen zit er niet meer in voor Ajax.

Als je naar de cijfers kijkt zou je niet zeggen dat het een spits is. Afgelopen 21 wedstrijden 0 goals. Maar dan past hij wel mooi in het rijtje sigthorsson,zivkovic,milk,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren