Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nieuwe bondscoach Suriname trekt oproep voor Dylan Vente op laatste moment terug

Laatste update:

Dylan Vente leek donderdag opgenomen in de voorselectie van de nationale ploeg van Suriname, maar dat nieuws was voorbarig. De spits van Hibernian FC verscheen plotseling op de lijst met de voorlopige selectie, zonder dat hij zelf al een besluit heeft genomen over zijn interlandloopbaan. Dat melden bronnen rond de speler aan Voetbalzone. Inmiddels is het nieuws ook gerectificeerd door de Surinaamse bond (SVB). Verder werd donderdagavond bekend dat Stanley Menzo de nieuwe bondscoach is.

In de voorselectie voor het oefenduel met Martinique stond plots de naam van Vente. De 24-jarige aanvaller uit Rotterdam heeft nooit gespeeld voor Suriname, maar speelde als toptalent van Feyenoord wel tientallen jeugdinterlands namens Oranje. Dat Vente op de voorlopige lijst van de Natio stond zorgde dan ook voor veel verwarring op X.

Screenshot van de eerste gepubliceerde, onjuiste selectie van Suriname.

In de toekomst zou Vente eventueel wel voor Suriname kunnen uitkomen, maar op dit moment is er nog geen sprake van een interlandcarrière voor de Natio. Navraag leert dat de centrumspits wel degelijk Surinaamse roots heeft, maar bronnen rondom de speler melden dat het gerucht verder 'nog niet van toepassing' is.

Uiteindelijk blijkt de vermeende selectie te gaan om een misverstand. Het officiële account van de bond (@officialsvb op Instagram) had in eerste instantie wel een lijst gedeeld met de naam van Vente erop, maar die is nu opnieuw geplaatst. Op de correcte lijst ontbreekt de voormalig clubtopscorer van Roda JC dus.

De eerder geplaatste lijst was echter al snel overgenomen op social media, waardoor het even onduidelijk was. Inmiddels is de lijst gerectificeerd: Vente staat niet meer tussen de overige namen. Aris Limassol-aanvaller Jaden Montnor, die in de tweede versie wel is opgenomen, mag daardoor nog hopen op een oproep voor het oefenduel met Martinique.

Stanley Menzo nieuwe bondscoach


Verder maakte Suriname donderdagavond bekend dat Stanley Menzo de nieuwe bondscoach is. De oud-doelman was in 2022 al eerder hoofdcoach van de nationale ploeg en neemt nu het stokje over van Aron Winter. Brian Tevreden is de nieuwe 'General Manager'. Menzo heeft zich voor twee jaar aan Suriname verbonden.

De volledige voorselectie:


Doelmannen: Warner Hahn, Joey Roggeveen, Ishan Kort Jonathan Fonkel, Jahnilo Wiegel.
Verdedigers: Stefano Denswil, Navajo Bakboord, Anfernee Dijks, Djevencio van der Kust, Damil Dankerlui, Myenty Abena, Shaquille Pinas, Ridgeciano Haps, Liam van Gelderen, Radinio Balker, Alierrio Belfort.
Middenvelders: Dion Malone, Kelvin Leerdam, Dharso Klas, Kenneth Paal, Justin Lonwijk, Shiloh ‘t Zand, Renske Adipi.
Aanvallers: Florian Josefzoon, Sheraldo Becker, Mitchel te Vrede, Yanic Wildschut, Luciano Slagveer, Leandro Kappel, Jeredy Hilterman, Virgil Misidjan, Ché Nunnely, Jaden Montnor, Tyrone Conraad, Jamihlio Rigters.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
8 maart 2024 om 00:16

Ik dacht zondag nog aan Leerdam, toen hij een Heracles shirt aan had.
Is Desi Bouterse trouwens al gevonden?

8 maart 2024 om 00:24

Suriname ligt wel in Zuid-Amerika maar wordt niet echt als Zuid-Amerikaans land gezien omdat ze geen Spaans of Portugees spreken zoals de overige landen. Daarom hoort Suriname wel tot her caraïbisch gebied.

8 maart 2024 om 01:14

Is niet zo apart. Suriname is geografisch wel deel van Zuid Amerika maar op politiek/sociaal/cultureel/economisch en sportief gebied heeft het veel meer aansluiting met het Caraibisch land. Er zijn niet eens vliegverbindingen naar de Zuid Amerikaanse buurlanden (eris een vliegverbinding naar Belem/brazilie, maar dan ben je nog lang niet in e.g Rio), terwijl de Caraibische landen makkelijk bereikbaar zijn. Ook de taal speelt een rol. In de Zuid-Amerikaanse landen praten niemand Engels en in Suriname spreekt men nauwelijks Spaans of Portugees. Suriname, Guyana en Frans Guyana zijn relatief kleine landen en ze zouden schietschijf zijn bij e.g copa America en WK kwalificatie(nu iets minder met de spelers uit Eredivisie). Ook bij andere sporten doet Suriname altijd mee met Caraibisch gebied, net als Guyana en Frans Guyana. Je ziet dit ook bij andere landen in andere delen van de wereld. E.g Israel en Turkije doen mee met Europa en Australie doet mee met Azie.

8 maart 2024 om 02:00

Israël doet mee met Europa vanwege de politieke situatie. De Guyana’s zijn cultureel verbonden aan de Caribische gebieden, heeft niets met de taal te maken, zijn genoeg Spaanstalige Caribische eilanden.

8 maart 2024 om 03:07

Taal is een groot onderdeel van cultuur

8 maart 2024 om 06:46

Frans Guyana speelt geen WK-kwalificatie

8 maart 2024 om 14:33

Dat moet niet veel uitmaken, met die redenatie zou een Mexico ook veel meer bij Zuid-Amerika passen maar toch nemen zij deel aan de Noord-Amerikaanse kwalificaties.

Wat uit het artikel alleen niet duidelijk wordt...heeft Vente uberhaupt een band met Suriname? Heeft ie er gewoond of heeft hij familie daar wonen?

8 maart 2024 om 00:47

Zijn oom is Desi Bouterse. Heb ik uit betrouwbare bronnen natuurlijk!

Huh, heeft Vente iets met Suriname?

8 maart 2024 om 00:45

Jaa hij houdt heel erg van Bara’s dus dachten ze, die moet bij ons komen voetballen.

8 maart 2024 om 03:18

Ja en veel Surinaamse vrienden, begreep ik.

8 maart 2024 om 10:15

Hij heeft de Surinaamse variant van covid, en hij heeft het goed te pakkeh. Hij heeft het heel goed te pakkeh. Zeker weteh.

Wat is de connectie van Vente met Suriname?..Best een belangrijk dingetje..

8 maart 2024 om 10:28

Hij tjapt graag broodjes bakkeljauw met een blikje Fernades on the side en daarom mag hij meedoen.

Nee even serieus, zijn vader of moeder zal wel in Suriname geboren zijn. Of iemand in zijn stamboom zal wel een Surinamer zijn.

Schrijf je zo'n artikel, en dan is nog steeds de vraag, wat heeft hij met Suriname???

@VZ, misschien volgende keer de clubs erbij zetten van de spelers, is wel interessant om te zien voor welke verschillende clubs de spelers uitkomen, beetje een link met Nederland

Benieuwd waarom een Vente niet voor Suriname zou willen uitkomen en op welke selectie de beste man dan 'hoopt'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren