Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nevland verlaat Fulham voor ex-werkgever Viking Stavanger

Laatste update:

Erik Nevland gaat met ingang van komend seizoen weer in Noorwegen aan de slag. Viking Stavanger maakt maandagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de aanvaller een contract voor twee seizoenen heeft getekend. De ex-speler van FC Groningen kwam in het verleden reeds voor Viking uit.

/

Nevland startte zijn loopbaan bij Viking en maakte vervolgens de overstap naar Manchester United. Dat was geen onverdeeld succes. In 2000 keerde de 32-jarige Noor naar Viking. Vier jaar later koos Nevland voor een avontuur in Groningen, waar hij in 94 competitiewedstrijden 43 doelpunten wist te maken.

Sinds januari 2008 staat Nevland bij Fulham onder contract. De Scandinaviër wist nimmer een basisplaats te veroveren. Tot dusver kwam Nevland in 45 duels tot acht goals. Viking eindigde vorig seizoen als tiende in de Tippeligaen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik had meer van nevland verwacht deed het erg goed bij groningen zonde voor die jongen ik hoorde dat hij nog uit eigen zak had meebetaald toen hij naar fullham ging

8 maart 2010 om 16:40

Dat heb je inderdaad goed gehoord. Was ook algemeen bekend. Nevland heeft dik 2 ton aan Groningen betaald om de stap te maken. Fulham bood niet genoeg.

Bij Groningen speelde nevlant heel goet, maar had Groningen nooid moeten verlaten. Nevlant is verder in het buitenlant gewoon mislukd

8 maart 2010 om 20:50

Voetballers hebben ook dromen, en 1 van navland was om in engeland te voetballen.
Maar hij heeft een mooie tijd gehad bij groningen en in groningen was hij zeer geliefd.
En volgens mij heeft hij de tijd van zijn leven er gehad.
Maar wens hem nog een paar leuke jaren bij viking

8 maart 2010 om 21:06

spelfoudhumor...

Toch wel een flinke stap terug voor Nevland,is hij zo achteruit gegaan of hebben clubs liggen slapen?
Zijn toch aardig wat clubs die zo'n speler als hem in zijn Groningen tijd kunnen gebruiken...

8 maart 2010 om 18:35

Nevland is 32, en hij heeft bij Groningen destijds al geroepen dat hij zijn laatste jaren bij Viking speelt. Niet zo'n grote verassing dus.

Dat was een kort maar ongetwijfeld lucratief avontuurtje in Engeland!

De tijd bij Groningen was Nevland een goede speler, toen hij naar Fulham vertrok dacht ik altijd dat het te hoog gegrepen voor hem was, gezien de feit dat tussen de Eredivisie en Premier League een wereld van verschil zit, Eric heeft wel aardig wat gescoord daar, ik herriner me nog doelpunten tegen topclubs als Chelsea etc.

Succes Nevland in je eigen land.

8 maart 2010 om 17:25

Jammer dat het hem nooit gelukt is om een vaste plek in het elftal te veroveren, dat had hij zeker verdiend. Alleen bleek het niveau inderdaad een stapje te hoog in Engeland. Maar ja, het was zijn droom ooit nog eens in de premier league te spelen, dus als je dan de kans krijgt pak je die natuurlijk. Succes bij Viking!

Erik heeft zich toch aardig populair weten te maken bij het publiek van Fulham. Dat had ook vooral te maken dat hij zeer belangrijke doelpunten heeft gemaakt, waardoor Fulham in het seizoen dat Nevland daarheen is gegaan zich wist te handhaven in de Premier League.

Ik heb het zelf ook kunnen ervaren toen ik vorig jaar maart met een stel FC Groningen supporters naar de wedstrijd Fulham-manchester United (2-0) ben geweest. Iedereen was vol lof over hem en wilde graag dat hij zich kon bewijzen in de basis. Helaas kreeg hij toen tegen Manchester United
niet de kans.

Ik hoop voor Erik dat hij nog een paar jaar veel plezier kan beleven aan het voetbal bij Viking.

Met de komst van Nevland , ging het ook beter met de fc...ben deze speler nog altijd dankbaar, zijn gedrevenheid, met zwaaiende armen op de keeper af om druk te zetten, dikke tranen omdat hij zoveel kansen miste tijdens Groningen-vitesse, geweldig, blijf Nevlandfan voor altijd..mijn zoontje draagt tijdens koude dagen nog de prachtige Vikingmuts......
Veel succes in Noorwegen vanaf volgend seizoen !

8 maart 2010 om 18:32

Niks aan toe te voegen, die man heeft heel veel voor ons betekend. Ik kan met gemak nog een aantal prachtige momenten naar boven halen zoals die goal van Feyenoord in de Kuijp. (en de manier van juichen)

heel veel succes jongen, bedankt voor de mooie jaren.
hij was misschien geen sterspeler, maar heeft ons wel behoedt voor degradatie!

Nevland will always be a whitey!

Heeft erg goed gedaan in ze FC Groningen tijd deze spits, doet hij het nu ook goed bij Fulham??

Nevland is een prima spits, geen grote spits maar gewoon een prima speler. Bij Groningen vond ik hem altijd heel erg goed. Ook een sympathieke rustige speler met een goede mentaliteit.

@ afca91:

op zich doet hij het prima bij Fulham,
maar als je op moet boksen tegen Zamora Johnson en Okaka is het veroveren van een basisplaats toch wat zwaarder.
wel is hij een goede mentor voor de jongere spelers die veel lovende woorden voor hem hebben.

Sinds waneer beseffen de meeste nu eens dat een goed seizoen in Nederland helemaal geen garantie is op succes in een echte grote competitie, meer als de helft mislukt elke keer maar weer.

8 maart 2010 om 19:41

@ Horst,

Je kan Nevland toch moeilijk mislukt noemen, heeft het bij Fulham ondanks zijn geringe speelminuten toch meer dan redelijk gedaan. Heeft daar ook gewoon zijn doelpuntjes mee geprikt en zoals al door meerdere mensen aangegeven werd hij door de Fulham fans gewoon zeer gewaardeerd.

Er mislukken inderdaad veel spelers die vanuit Nederland naar het buitenland trekken, vind alleen dat je Nevland daar niet toe mag rekenen.

Kon duidelijk het niveau niet aan bij Fulham. Jammer, ik hoop dat hij bij Viking Stavanger nog mooie dingen gaat laten zien, vond hem bij Fc Groningen echt een goede voetballer.

toch duidelijk te zien dat mensen hier hun mening geven door te kijken naar de statistieken..
ik volg Fulham elke week, en Nevland is toch een behoorlijke aanwinst geweest voor Fulham.

Erik Nevland. Volgens mij was hij de persoon van een nieuw tijdperk van FC Groningen. "het Scandinavische tijperk" Na hem volgde Marcus Berg. Volgens mij heeft Groningen nog wel een stuk of 7 Scandinaviërs in het team waarvan er elke week minstens 4 op het veld staan. Erg jammer dat het begin van het seizoen zo slecht afliep, waardoor ze nu een enorme achterstand moeten overbruggen. Gelukkig voor jullie Groningers gaat het in 2010 een stuk beter, waardoor het "linkerrijtje" alweer tot een van de mogelijkheden behoort. Jullie hebben met de aanschaf van die sterke Scandinaviërs een grote slag geslagen richting Friesland, gezien wij tegenwoordig bij de technische, maar fysiek zwakke Balkanners zitten opgescheept. Bovendien zijn wij erin getuind om een Scandinavisch middenveld te bouwen, in plaats van een verdediging of een aanval. De Noren en Zweden zijn bijna de meest a-technische mensen van Europa. Dat was van het weekend ook wel weer bij Granqvist te zien. Daar moet je geen middenveld van bouwen. Jullie lossen dat bijna perfect op door een Middenrif met technische mensen uit Nederland en een technisch begaafde Goran Lovre. En voorin nog een trio met een behendige Deen(?) een wat minder technische Nordstrand. En een zeer slimme Matavz. Volgens mij is dit ook een goede oplossing. Om te vergelijken: Heerenveen komt met een middenveld bestaande uit 3 Scandinaviërs, die niet eens elkaars taal spreken. Ik vind het prima dat ze goed kunnen voetballen, maar we hebben ook een trainer nodig die weet welke opstellingen goed en slecht voor ons zijn. Gelukkig krijgen wij die van jullie, en aangezien hij er bij jullie toch veel goeds heeft gedaan, hoop ik dat wij volgend jaar een beter middenveld krijgen dan dat we nu hebben. Om nog even terug te komen op het onderwerp: Ik vind het geweldig dat voetballers terugkeren bij hun oude club om hun carrière af te sluiten. Zulke voetballers moeten beloond worden om hun gevoel. Dat is toch het mooiste wat je kan overkomen. Henrik Larsson, Erik Nevland, Jaap Stam, noem maar op. Ze hebben alledrie een mooie palmares. Maar keren dan terug bij Helsingborg, Viking en Zwolle. Als je dat doet, dan heb je pas écht een mooie palmares. Petje af Erik, bedankt dat jij het begin was van de goede periode van fc Groningen.

Smara.

Ik vind het best wel goed dat deze jongen terug keert. is aardig op leeftijd. jammer dat zijn avontuur Fulham niet beter verlopen is. Bij groningen was hij nog zo sterk. maar denk dat het wel een goede stap is om rustig af te bouwen

Mooiste sfeeractie in de Euroborg: "nevland: ons boegbeeld van de wederopstanding!"

En bij zijn afscheid de historische woorden: 'en nu ben ik 1 van jullie. Een supporter van FC Groningen!'
'
Nevland, we love you!

Welthuis!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren