Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nederland stijgt toch nog wat plekken op belangrijke UEFA-lijst

Laatste update:

De Europese prestaties van de Eredivisieclubs waren dit seizoen in het algemeen niet om over naar huis te schrijven. De Telegraaf schreef donderdag al dat Nederland slechts op een zeventiende plaats stond op de coëfficiëntenlijst van de UEFA en dat zelfs Liechtenstein het beter deed. Een dag later is de situatie volgens de ochtendkrant iets rooskleuriger, met dank aan AZ en Ajax.

/

De Alkmaarders speelden gelijk tegen Athletic Club (2-2), terwijl Ajax een punt pakte tegen Molde FK (1-1). De totaalopbrengst van de Nederlandse clubs in Europa is 31,5 punt. Dat wordt gedeeld door het aantal Nederlandse deelnemers en waar Nederland voor donderdag nog zeventiende stond dit seizoen, stijgt het dankzij AZ en Ajax naar plaats dertien.

De snelle aftocht van Vitesse en Go Ahead Eagles in Europa blijft een vervelende herinnering. Vitesse stuitte in juli en augustus op Southampton en moest meteen het hoofd buigen in Europa: twee nederlagen. De Arnhemmers haalden nul punten binnen, roept De Telegraaf in herinnering. Go Ahead mocht Europees meedoen dankzij de eindklassering in het fair play-klassement, maar kon geen vuist maken tegen Ferencváros. De club uit Deventer sprokkelde een half punt voor Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groningen toch ook nog 2 maal gelijk. Mag gezegd worden , verder te treurig natuurlijk zeker van Ajax. Weliswaar maar 1 x verloren maar in deze poule had er meer in moeten zitten. Ajax en de Europa League is drama. Bedankt aan PSV die hopelijk nog ver gaan komen

11 december 2015 om 07:30

Nou poepoe dat mag vermeld worden.. zelfs bij 1 zege en 5 nederlagen hadden ze meer punten vergaard voor de lijst. Groningen heeft het helemaal niet goed gedaan en een toonbeeld van het Nederlands voetbal in europa de laatste jaren: veel gemiste kansen, geschutter achterin en wedstrijden in de laatste 5 minuten verliezen.

11 december 2015 om 07:35

En Ajax wil weer kampioen worden zodat ze weer schandalig kunnen presteren in de CL.
Laten we hopen dat we trouwens nooit meer de Fair Play winnen. Want dat de Eagles Europa in zijn gegaan is te gek voor woorden.

11 december 2015 om 08:02

Plaatsing voor Europees voetbal op basis van Fair Play is met ingang van dit seizoen niet meer mogelijk.

11 december 2015 om 08:03

Schandalig presteren in Europa? Sorry dat ze psg en barca niet uischakelde vorig seizoen

11 december 2015 om 08:44

En dat is de keerzijde van het succes van PSV. Prima prestratie om de volgende ronde ye bereiken, maar daarbij kpmen direct weer de grote praatjes. Daarbij wordt voor het gemak vergeten dat het met Wolfsburg, United en CSKA een relatief zwakke poule had. Wolfsburg is niet meer hetzelfde zonder de Bruyne, United is een en al drama, en ook CSKA stelde niet bijzonder veel voor. Als je dit vergelijkt met de ploegen die Ajax heeft geloot, is het echt geen wonder dat zij het toen niet hebben gered. Alleen met APOEL en Celtic hebben ze mindere ploegen geloot. Verder hebben ze met Barca (x2), Real (x2), PSG, Dortmund, City en AC Milan zware tegenstanders gehad. Ik gun het PSV van harte, maar een supporter die zo minachtend doet richting Ajax heeft totaal gebrek aan het vermogen om te relativeren. Maar nogmaals, uitstekende prestatie PSV

11 december 2015 om 08:55

Ajax kan niet eens doorgaan in hun europa league poule. Laat staan in de CL

11 december 2015 om 08:57

Ik heb niks met Ajax of PSV (ben Belg), maar als je een club met het budget van Man Utd achter je laat, dan mag je best wel even hoog van de toren blazen.

11 december 2015 om 08:59

Ajax had inderdaad altijd een echte topploeg in de poule, maar Milan, het weggezakte Lyon, Zagreb en anderen waren niet beter dan Wolfsburg, manU en CSKA.t

11 december 2015 om 09:09

Lees nog maar eens alle artikelen na van psv of ajax deze week en dan zie je dat mensen zoals jij worden afgebrand em terecht want je verzint smoesjes gebaseerd op niks. Ajax komt nu geeneens door de voorronde en de groepsfase en psv overwintert, zie je het verschil?

11 december 2015 om 09:53

Dat klopt Sander80 maar dan ben je met je selectieve geheugen even vergeten hoe Ajax daar werd uitgeschakeld.
Door een 1 - 7 uitslag tussen Zagreb en Lyon terwijl het bij rust 1 - 1 stond en er knipogende spelers op het veld stonden.
En corruptie prins platini niks verdachts tegen zijn landgenoten vondt.

11 december 2015 om 10:21

Sorry hoor maar we hebben het over dit seizoen

11 december 2015 om 10:32

@Sander80: weet je ook nog op welke manier Ajax het toen aflegde? Want een heel makkelijk gegeven penalty in de laatste minuut tegen Milan en later 2 terecht goals tegen Real afgekeurd zien worden en de andere wedstrijd die zeer waarschijnlijk omgekocht is daar doe je als club weinig tegen en dan zit het je tegen net zoals het PSV meezat om United te treffen in slechte vorm.
Neemt niet weg dat PSV een goede prestatie heeft geleverd maar ik wil wel eens zien hoe ze het doen als ze zometeen een Barcelona loten of ze het dan wel even gaan winnen ik denk dat ze dan ook volledig kansloos zijn. En als je in de CL 2 top10 clubs van Europa hebt zitten in de kans om 2de te worden natuurlijk erg klein dat zou een PSV ook niet redden.

11 december 2015 om 13:19

Ook sorry dat jullie Jablonec , Salzburg , Rapid Wien , Steua , Dnjerp , Celtic , Molde , Auxerre , Dinamo , Lyon niet konden uit schakelen.

11 december 2015 om 13:30

@ Vesta ...
Jij bent niet serieus te nemen .. Ik denk dat ik me wel kan herinneren dat je zei dat PSV de Poule nooit door zou kunnen komen .. nu kom je met smoesjes en laat mij het ook dan maar gelijk mooi maken. Wolfsburg staat nu wel mooi 3e in Duitsland ja ook zoder KDB. Man United is helemaal niet zo zwak als je 2/3e staat in Engeland en het mooiste is ze hebben onze beste speler nog van ons weggekocht .. of vind jij een team met een Duitse wereld kampioen , Mata , Matrial , De Gea , Shaw , Rooney , Carrick slecht ? Vorig jaar kregen we klop van een team dat even goed is als CSKA.
Laten we nu op jou namen terug komen Man United zwak noemen maar Ac Milan een goede ploeg noemen ? Ooh Man United speelde zwak waauw en City niet dan ? Apoel en Celtic de mindere tegenstanders maar vergeet je Dinamo Zagreb , Auxerre en een leeg gekocht Lyon niet ? man altijd komen met smoesjes als jullie nou echt maar half zo goed waren als jullie nu beweren dan was je al geplaats voor die bekende 1-7 wedstrijd.

11 december 2015 om 17:24

Bij jou boven zit het ook goed vastgegroeid, we leven inmiddels in 2015, en 2016 staat op de stoep. Maar meneer kan maar niet verkroppen dat ajax geen zak heeft toegevoegd dit jaar.

Groningen mag t grootste bedankje dan want daar verwachtte niemand wat van

11 december 2015 om 07:36

Jij vond het onverwachter dat Groningen - Braga een gelijkspel werd, dan dat AZ uit bij Bilbao een punt kon pakken? Oke dan ..

11 december 2015 om 10:27

'Met dank aan Ajax (1-1) en AZ (2-2).' En de Groningse 0-0? Levert net zo veel punten op hoor.

11 december 2015 om 10:34

AZ wil zo nu en dan nog wel eens iets goeds neerzetten in Europa dus daar zijn de verwachtingen iets hoger. Daarnaast Groningen een beetje afbranden is triest. Die zaten zeer zeker in een pittige poule.

Zeik niet zo jongens, t is allemaal helemaal ruk

Wat boeit zo'n lijst nou.. ik bedoel nederlands voetbal is toch stervende (europees gezien) dat we europese plaatsen gaan missen is onvermijdelijk

11 december 2015 om 09:08

Eigenlijk was dit natuurlijk logisch dat nederland zou zakken. 2-3 seizoenen achter elkaar een extra plek scheelt gewoon een hoop punten.

11 december 2015 om 09:10

Als ze eenmaal verder gezakt zijn en nog maar 4 clubs aan europa kunnen afleveren, zullen de punten weer vanzelf meer worden.

11 december 2015 om 10:34

Maar wat heb je aan de extra punten, als je daarna weer teams in Europa krijgt die afgaan?

11 december 2015 om 10:43

Ons manko zit hem dit seizoen vooral in dat die extra play off plek een last is. Als zoiets als prijs gezien moet worden en als een extra start plek zou het niet moeten tellen voor de deler. Dan treft Vitesse de slechts mogelijke tegenstander. Blijkt Ajax niet gemotiveerd te zijn. Want Ajax had de ideale kans om CL te halen rapid had je in de eerste wedstrijd al op 0-4 moeten zetten. Maar dat laten ze na en betalen ze de prijs voor. Net als PSV leken ze niet zo veel zin in de EL te hebben en hebben het vooral in thuiswedstrijden laten liggen. AZ speelt een heel wisselvallig seizoen en dat is ook het geval in europa. Ze hebben tegen atletico Bilbao 4 punten gepakt en niets tegen de rest. regen Partisan en Augsburg thuis hebben ze het laten liggen. PSV heeft een erg goed CL seizoen gedraait. Het verhaal dat Ajax zwaardere poules heeft gehad klopt niet helemaal. Ook ajax had groepen waarin ze hadden moeten overwinteren. Ik kan me nog herinneren dat iedereen vooraf zei dat PSV kansloos was. Ten slotte vind ik het een beetje sneu dat er afgegeven wordt op FC Groningen. Ze hebben gewoon een erg lastige poule gehad. Braga en Marseille zijn echt niet de minste teams hoor. Zeker niet minder dan een Bilbao, Augsburg, Celtic, Fenerbahçe of Molde.

Een week ongeslagen in Europa!!!! Wat een luxe....

11 december 2015 om 09:52

Sterker nog, de komende twee maanden zullen we ook niet verliezen in Europa!

En nu als Nederland zijnde stoppen met de stomme play-offs en het doorschuiven van een Europees ticket naar een niet winnaar van de Knvb beker. Deze prijs alleen geven aan de winnaar en anders naar de eerstvolgende team in de competitie dat op de ranglijst staat.

Zo zorg je er voor dat de beste er zijn en je de meeste kansen maakt.

11 december 2015 om 08:04

Dat alleen de bekerwinnaar een ticket kan verdienen en een verliezer niet is al zo he... Beetje opletten.

Beetje onterecht om Ajax te danken voor die stijgen. Dat was helaas echt een afgang in Europa dit jaar

En als PSV klaar is in de Cl,slepen die toch ook wat punten aan voor de lijst?
Dat is hoe dan ook een geweldige opsteker voor het NL voetbal in Europa.
Ben benieuwd,of aan de hand daarvan volgend seizoen, plek een en twee in de eredivisie,voldoende is voor rechtstreekse plaatsing en playoffs in de CL.

11 december 2015 om 08:59

Nee hoor, PSV kan alleen nog punten verdienen voor de lijst door effectief nog wedstrijden te winnen of gelijk te spelen. En als je die lijst met mogelijke tegenstanders ziet, dan zou ik daar niet meer te hard op rekenen, in alle objectiviteit.

11 december 2015 om 13:11

Ja maar dat zit er al in, normaal gezien.

11 december 2015 om 09:55

Altomaniac, plek 2 rechtstreeks de CL in? Dat gaat nog jaren duren. We moeten eerder bang zijn voor het scenario dat onze kampioen voorrondes CL moet gaan spelen. Kijk maar eens op de website van Bert Kassies, als je je daar een beetje in verdiept dan zie je hoe erg het is gesteld met onze positie op de lijst.

11 december 2015 om 15:17

Ze gaan nl sowieso voorbij. Heb je gezien hoeveel punten nederland gaat inleveren. Goede seizoen valt weg ( 13.6000 ) dit jaar en krijg je lullige 5.4000 punten ongeveer erbij.

Eigenlijk gewoon bizar dat mee mogen doen op basis van fair play je country coefficient beïnvloed (meestal negatief omdat het vaak over middelmatige club gaat)... dit stimuleert juist om de fair play niet binnen te halen. In een normale stimulerende situatie zou de fair play winnaar Europees mogen deelnemen, punten mee mogen tellen maar niet als extra team mee moeten tellen (waardoor de behaalde punten bv. /5 blijft i.p.v. /6). Dan is het pas echt van toegevoegde waarde.

11 december 2015 om 09:02

@Robertos. Die regel is al niet meer. Was alleen afgelopen seizoen nog vandaar dat de Eagles meteen ja zeiden, enige kans. Verder hebben ze het coor een degradant redelijk gedaan door iid geval een half punt te halen tegen Ferencvaros. De grote nederlandse clubs, die hebben het de afgelopen jaren laten liggen. Utrecht Vitesse Groningen Ajax noem maar op..

11 december 2015 om 09:09

Ajax had een poule waarin mogelijkheden lagen, AZ mss ook.. Vitesse en Groningen waren vooraf al zo goed als kansloos. Of had jij verwacht dat Vitesse het zou redden? Of Groningen? Maar laten we gewoon realistisch zijn het gat word steeds groter, en als je dan ook nog eens ongelukkig loot kan dit het gevolg zijn

Hopen dat PSV niet te zwaar loot en nog wat punten kan pakken. Op dit moment is het Nederlands voetbal echt een drama.

Dat we met minder ploegen Europa ingaan op termijn is niet erg. Het verliezen van het directe CL ticket uiteraard wel. Beide zijn tijdelijk. In de nieuwe situatie met minder ploegen kan de coefficient weer vlot omhoog.

Dommies hier allemaal, de ranking van dit jaar heeft geen consequenties, het zijn de vijf afgelopen jaren die tellen, en dan hebben jullie een probleem. Na dit seizoen zal Nederland op een 14e plaats staan. Dus in 2017: geen rechtstreekse plaatsing voor CL en bekerwinnaar die eerst voorrondes moet doen...
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2017.html

11 december 2015 om 09:29

Dommie, Nederland staat 4 punten voor op Tsjechië dat 13e staat met een nog een club in de El. Nederland gaat dus niet meer zakken

11 december 2015 om 09:33

Heb je de link wel bekeken Bob? Bruyne heeft wel gelijk hoor. wanneer je de punten van 2van 2011/12 weg laat vallen en iedereen volgend jaar op 0 begint voor het seizoen 16/17 sta je een half puntje achter griekenland.

11 december 2015 om 11:23

Lees deze link anders even
http://www.nu.nl/voetbal/4180813/nederland-doet-go...

11 december 2015 om 09:31

Hier moet je wel bij zeggen dat resultaten van volgend jaar ook nog mee tellen. nederland staat begin van het seizoen weliswaar een klein half puntje achter op griekenland maar het is niet ondenkbaar dat ze die gedurende het seizoen inlopen en dus 13e worden.

11 december 2015 om 10:06

Neen die tellen niet mee voor 2017. Net zoals die van nu niet meetellen voor 2016. En de 13e plaats geeft ook geen recht op rechtstreekse plaatsing... Dus ik vrees dat er voor jullie donkere jaren aankomen...

11 december 2015 om 14:39

klopt, 13e plek geeft geen rechtstreekse plaatsen. Al moet de voorronde met alleen kampioenen wel door te komen zijn. Hopelijk worden er volgend jaar veel ppunten gesprokkeld, anders wordt het wel erg droevig.

11 december 2015 om 10:50

Nope, de ranking op het einde van dit seizoen maakt de instroom van 2017...

11 december 2015 om 10:52

Edit: je hebt gelijk, is idd pas voor 2018

Waarom wordt Groningen niet genoemd, die hebben toch ook een punt gehaald.

Plaats 12 op de ranglijst geeft als laatste land nog rechtstreeks toegang tot de CL voor de kampioen. Voor die plaats 12 moet je meestal zo'n 32 - 33 punten verzamelen gerekend over de laatste 5 seizoenen. Oftewel, je moet zorgen dat alle deelnemers samen per seizoen gemiddeld 6.5 punt behalen. Sinds het geweldige seizoen 11/12 hebben we dat echter nooit meer behaald! Het is dus heel logisch en bovendien terecht dat we binnenkort geen directe toegang meer hebben tot de CL. Misschien is de kampioen van 2016 wel de laatste die voorlopig de CL haalt voor Nederland...

11 december 2015 om 11:11

O ja, je hebt gelijk, Tsjechië kan ons inderdaad niet meer inhalen dus eindigen we op de lijst van 2016 ten minste op de 12e plaats dus inderdaad nog 2 jaar directe plaatsing voor CL. Maar voor daarna geldt dus wel dat verhaal van het gemiddelde: het lijkt erop dat je toch echt gemiddeld 6.5 punt per jaar moet halen om die 12e plek te behouden. Wil je voor Ranking 2017 daarop uitkomen, dan zal je in 16/17 ongeveer 11 punten moeten halen en dat is erg veel. Grote kans dus dat er in 18/19 geen rechtstreekse CL is, tenzij we volgend jaar echt gaan vlammen. Voor het jaar daarna gaat het misschien weer iets makkelijker worden omdat dan het dieptepunt voor Nederland (seizoen 12/13) wegvalt.

Maar je kunt het ook positief bekijken: als PSV nou eens in de volgende ronde 2 keer wint dan halen we sinds het seizoen 13/14 ieder jaar meer punten dan het jaar ervoor... en zijn we dus uit het dal aan het kruipen.

11 december 2015 om 11:25

Ja heren jullie reactie is perfect,we moeten uit die gevaren,zone blijven.nu moeten psv en a-z voor punten zorgen. Het zal niet meevallen Heren maar ik hoop wel dat we,nog punten halen.anders zijn er maar twee die ueropees, voetbal halen.

Ach, nog een seizoen zo dramatisch spelen en "we" mogen nog 4 teams afvaardigen... Dan moet je natuurlijk wel wat geluk bij de loting hebben om de topploegen te ontlopen, maar dan zouden Ajax, Psv, Feyenoord en ..... (vul maar iets in, want de rest van de clubs heeft denk ik niet veel in Europa te zoeken). Maar dan moet een club als bijvoorbeeld Ajax niet alleen met jong talent gaan spelen, er moet ook ervaring in een ploeg staan een 30 plusser die die jonge jongens de waarheid durft te zeggen... Als je met 4 teams in Europa speelt dan hou je per definitie al meer punten over en zal je ook sneller weer gaan stijgen.

11 december 2015 om 12:10

Ajax had gewoon Heitinga moeten gebruiken.
Je moet de mee bij a-z kijken met vlaar als dat lukt hoor,
met zijn blessure al thans daar heb hij nog last van.
zegt men zoń oude rot acter in.

Haha, met dank aan Ajax en Az...

Doen alsof het na de prestaties van PSV alsnog beroerd was, maar puur door het gelijk spel van Ajax en Az(waar is groningen trouwens?) ineens rooskleurig is. Er is ieder jaar veel gezeik over de europese wedstrijden en iedere keer weer gejank dat een team niet zijn best doet en daar dus de andere ploegen mee verneukt. Ik denk echter dat we het er gewoon over eens kunnen worden, helemaal niemand heeft zin in de EL. De enige reden om ook maar een beetje je best te doen in de EL is als je uitzicht hebt op de CL het jaar erop en daar een betere loting voor wilt hebben.
Verder kunnen alle jankverhalen dat PSV in het verleden de EL liet lopen de kast in, en alle verhalen dat Ajax het nu heeft verpest ook. Niemand boeit het iets. En in de afgelopen jaren heeft Ajax meer punten gepakt en dit jaar heeft PSV dat goedgemaakt. Dus staat het gelijk. Ze hebben het beiden evengoed verneukt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren