Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nagelsmann ontslagen wegens toespraak in de rust: ‘De spelers keken ernaar...’

Laatste update:

Julian Nagelsmann werd door Bayern München ontslagen vanwege een toespraak die hij hield in de rust van het duel tussen Bayern en Bayer Leverkusen (2-1 verlies), zo blijkt uit informatie van Sport Bild.

In de rust van dat duel stond der Rekordmeister nog met 0-1 voor. In de rust betraden toenmalig CEO Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic verrassend genoeg de kleedkamer. Wat zij daar zagen, was genoeg reden voor ontslag.

De bestuurders van de club zagen Nagelsmann een 'onbegrijpelijke' toespraak houden. Volgens het gerenommeerde Duitse medium keken de spelers met verbazing naar de instructies, die zij maar nauwelijks konden volgen.

Vervolgens stuurde de inmiddels bondscoach van de Duitse ploeg zijn elftal terug naar buiten zonder aanmoediging. In de tweede helft ging het volledig mis: dankzij twee doelpunten van Exequiel Palacios bleven de punten in Leverkusen.

Na de bespreking in de rust en de verliespartijen waren de bestuurders van mening dat Nagelsmanns dagen bij Bayern geteld waren. De Duitse recordkampioen benaderde Thomas Tuchel, die toehapte. Met Tuchel werd Bayern afgelopen seizoen op de slotdag weer kampioen van Duitsland.

Uiteindelijk bleek dat Nagelsmann niet lang zonder baan zou zitten. In september van 2023 kwam hij in beeld bij de Duitse bond. Hansi Flick werd toen negen maanden voor het EK van 2024 ontslagen.

Met het nationale elftal boekt Nagelsmann tot dusver wisselende resultaten. Zijn eerste wedstrijd werd met 1-3 gewonnen van de Verenigde Staten, maar daarna volgde een 2-2 gelijkspel tegen Mexico en verloor hij van respectievelijk Turkije (3-4) en Oostenrijk (2-0).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet niet of het allemaal per se aan de trainer ligt. Je merkt sowieso dat de technisch-tactischere landen moeite hebben met het hedendaagse voetbal. Duitsland, Spanje, Nederland; toch landen van de creativiteit en het aanvallende voetbal, maar nu de nadruk zo op het fysiek is komen te liggen, merk je dat die landen in relatieve zin worstelen. Dat hoeft niet per se zo te zijn, maar het is mijn perceptie. Er komt ook nauwelijks creativiteit door op het moment. Ik heb zelf het idee dat dat geen toeval is.

20 december 2023 om 16:01

Dat zal er ook mee te maken hebben dat de spelers tegenwoordig natuurlijk helemaal dood gegooid worden met instructies. Het voetbal gaat in die zin steeds meer de kant op van het American Football, waar creativiteit nauwelijks van de kant van de spelers komt maar vooral van de mensen langs de kant die natuurlijk om de zoveel minuten de kans krijgen om wat instructies rond te slingeren. Het is een logisch gevolg van het hebben van al die data die nu voor handen is en de beste teams zijn nu gewoon de teams die het best om kunnen springen met die data, maar het is af en toe wel jammer.

Voetbal is op z'n leukst (wat mij betreft) als er een enorme mengelmoes van tactieken, speelstijlen en talenten te zien is, maar helaas probeert iedereen tegenwoordig op een bepaalde manier te spelen omdat dat volgens de data de beste manier is. Als je in de Europese competities kijkt dan zijn er heel veel teams die Guardiola na proberen te doen. Sommige gaat dat goed/aardig af (zie een Arsenal) maar anderen veel minder en dan is het bijna lullig om te zien. Dat levert veel rennende spelers op, enorm sterke spelers, maar de echte technicus dreigen we te verliezen.

20 december 2023 om 16:22

Huh, Guardiola (en Arteta) ruimen juist altijd veel plek in voor creativiteit. Ja ze rennen veel, maar dergelijk spel floreert alleen met veel creativiteit. Alleen al door dergelijk spel te implementeren creeer je m.i. juist meer technisch vaardige spelers. Of sla ik de plank mis en mis ik jou punt? Overigens zie ik praktisch elke wedstrijd tactische verschillen alsmede een verschil van spelopvatting.

20 december 2023 om 16:29

Je kan toch voetbal niet toch niet vergelijken met American Football waar de speeltijd rond de 11 minuten ligt qua zuivere speeltijd? Dat spel stopt enorm vaak en is daarop gebaseerd.

20 december 2023 om 16:38

@lelijknatnek
Guardiola en Arteta hebben de spelopvatting dat ze met hun tactieken de beschikbare spelers juist beter willen maken. Havertz is erbij gekomen als extra aanvaller en Odegaard moet de laatste tijden vaker op eigen helft vragen om de bal. Saka is rechtsbuiten geworden in plaats van een linksback door Arteta.
Guardiola heeft Stones op het middenveld gezet zodat Rodri wat minder vaak hoeft te verdedigen en minder duels hoeft aan te gaan. Haaland bemoeit zich minder vaak met het spel dan Jesus zodat je vaker een voorzet kan geven vanaf de tweede lijn(de Bruyne voorzetten vanaf de rechtshalf positie).
Ik vind voetbal een suk leuker. Nu heb je ploegen als Bournemouth dat met een Baskische trainer balbezit voetbal speelt terwijl je voorheen types als Steve Bruce of Tony Pulis zulke teams trainen.

20 december 2023 om 16:41

@lelijknatnek
Ik denk inderdaad dat je de plank mis slaat. Het voetbal wat Pep tegenwoordig speelt is vooral gericht op balbezit en pressie, gecombineerd met een hele strakke tactische invulling. Spelers moeten op specifieke delen van het veld lopen en worden volgegooid met instructies, waardoor er veel minder ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit van spelers. Dat is ook precies de reden waarom al die wedstrijden op topniveau zo saai zijn.

Er is wel een nieuwe trend in opkomst met trainers die hier weer van af stappen, zie bijvoorbeeld een Fluminense onder Fernando Diniz.

20 december 2023 om 16:45

@lelijknatnek, aanvallend voetbal spelen is niet per definitie heel creatief spelen. Zeker Guardiola heeft er een handje van om zijn spelers vol te laden met instructies en taken. Iedere speler heeft een specifieke rol of moet op een bepaald tijdstip in de aanval op een bepaalde plek staan. Zeker nu, nu Guardiola al een tijdje bij City zit, is dat enorm goed te zien. Het vloeiende is er wel af, Pep/city speelt meer behoudend en veel meer volgens het strakke plan.

20 december 2023 om 16:48

@somagunner, ik denk dat je de invloeden die een coach op dit moment heeft over zijn team heel erg goed kunt vergelijken. Nee, coaches hebben nu niet de ruimte om hele tactische plannen in minuut 20 door te spreken maar de spelers hebben niet de ruimte om hun eigen creatieve geest te laten zien. In dat opzicht zijn American Football en voetbal de laatste 5/10 jaar veel meer op elkaar gaan lijken.

20 december 2023 om 17:24

Het hogere tactische niveau en tempo zorgt ervoor dat spelers juist veel technischer worden of in ieder geval hun techniek op hogere snelheid kunnen gebruiken. Ik denk dat jouw idee over hoe de technicus verdwijnt vooral ligt aan het feit dat een hele goede techniek tegenwoordig een minimale eis is waardoor het minder opvalt. Als je vroeger een speler met een fluwelen techniek tussen een stel houthakkers had staan zag dat er simpelweg relatief veel beter uit.

21 december 2023 om 09:15

11 minuten zuivere speeltijd? Is dit een typo of denk je dat serieus?

21 december 2023 om 14:32

De absolute speeltijd in american football is absoluut niet veel meer dan 10 a 15 minuten. Ondanks dat er 60 minuten (4x15) op de klok staan. Belachelijk hoeveel time-outs ze daar hebben.

20 december 2023 om 16:15

Welke technische spelers hebben wij nog? Berghuis? En dat is middelmaat. Volgens mij hebben wij te maken met een playsation generatie. Iedereen die in de jaren 90 is geboren heeft in de jaren 0 een playstation gehad en dat zie je op het veld.

20 december 2023 om 16:29

Wellicht hebben wij een afwijkende definitie van "technische spelers" want ik vind als je kijkt naar het Nederlands elftal dat bijna alle spelers technisch onderlegd zijn. Uitzondering zijn wat mij betreft Denzel (eindbaas) Woutje en evt. de keepers, maar verder zijn alle spelers technisch onderlegd

20 december 2023 om 16:42

littlelebowski wil waarschijnlijk de spelers zien hooghouden, de bal in de nek leggen en een driedubbele schaar met schroef zien doen

21 december 2023 om 23:43

Mwa, ik denk dat er wel heel wat meer achter zit dan een console. Het zit 'm naar mijn mening ook in de manier van opleiden. Niet voor niets leiden 'we' een historisch goede en brede verdediging op. Er is in het hedendaagse voetbal te weinig ruimte voor creativiteit. Meerdere insiders sloegen betreft dat aspect al alarm. In de jeugd is het fysieke plaatje tegenwoordig al dermate belangrijk dat het moment in het jaar waarin je geboren bent al essentieel kan zijn voor het voortbestaan van een eventuele profcarriere, enkel vanwege het fysieke aspect. Hoe dat precies zit weet ik niet, maar het zal vast makkelijk te vinden zijn. Het schijnt dat als je in de eerste helft van een generatiejaar geboren bent, de kans aanzienlijk groter is dat je niet afvalt.

Ik ga dit niet afdoen als feit hoor, maar naar mijn mening botst de manier waarop landen als Nederland, Duitsland en Spanje naar voetbal kijken met het moderne voetbal. Die landen hadden gewoon door moeten gaan met waar ze al mee bezig waren. Portugal heeft dat wel gedaan en leidt nog steeds creatieve spelers op en ze blijven maar komen.

20 december 2023 om 18:36

Het zal misschien door mijn leeftijd komen, maar moet altijd wel lachen als Duitsland ingedeeld wordt bij creatieve landen ipv de fysieke / conditionele landen. Sure, ongeveer vanaf het WK daar in Duitsland, 2008 geloof ik. Dus zo'n 15 jaar nu. Maar alle jaren daarvoor was het toch vooral veel rennen en fysiek 😁 maar goed, we zijn in het nu idd.

21 december 2023 om 03:18

Inderdaad de Duitsers zijn harde werkers. Wel hebben ze nu met Musiala het grootste (creatieve) talent van de wereld . Jammer dat het een Duitser is. Wirtz is ook z’n creatief talent, dus ze zijn er nog wel.

Het feit dat de ceo en de technische directeur aanwezig zijn in de kleedkamer tijdens de rust is al verkeerd vind ik. Die horen daar niet

Oké, maar nu weten we nog niks. Wat was er zo onbegrijpelijk dan? Waarom keken de spelers met verbazing naar zijn instructies?

20 december 2023 om 16:01

Ja dat begrijpt eigenlijk niemand.

20 december 2023 om 17:13

Typische hedendaagse journalistiek. Waarom rijd niemand na bayern voor een uitleg ?

21 december 2023 om 07:28

Weinig hedendaags aan hoor. Bild schijft al rustig 70 jaar stukkies zonder inhoud.

20 december 2023 om 20:21

Ja wat een nietszeggend artikel idd.

Ik vind het vooral bizar dat Duitsland hem daarna als bondscoach aangesteld heeft, zodat hij weer met een groot deel van dezelfde spelers werkt als waarmee hij gefaald heeft

20 december 2023 om 22:33

Hij kon klaarblijkelijk ook wel opschieten met sommige jongens in de selectie, Kimmich is daar een voorbeeld van.

Verder inhoudelijk op het artikel vind ik het meer zeggen over de bestuurders van Bayern dan Nagelsmann zelf. Ze onderhielden al een slechte relatie voor dit incident. Hij kan wel als een rare kwast overkomen met zijn excentrieke jasjes, nieuwe (journaliste) vriendin en skateboard, maar het is wel een innovatieve jonge manager die echt wel al wat heeft laten zien. Ook bij Bayern maar hij loopt niet in de pas.

Ik denk dat hij het wel op rit krijgt voor het EK begint. Het is een ongebalanceerde selectie en hij is duidelijk aan het klutsen. Ik denk dat het wel goedkomt en als zijn contract afloopt na het EK een topclub zal vinden. Juventus misschien Real, iets in die trend.

20 december 2023 om 22:39

Dit is eigen aan de DFB die het noorden volledig kwijt is.

Nou, jongens, het lijkt erop dat onze geliefde Nagelsmann een beetje de weg kwijt was tijdens die beruchte rustpauze, hè? Stel je voor, hij staat daar, in de kleedkamer, met zijn ‘onbegrijpelijke’ toespraak, terwijl Kahn en Salihamidzic met open mond toekijken. Ik kan me voorstellen dat de spelers daar zaten, verward en verbijsterd, zich afvragend of ze in een aflevering van de Twilight Zone waren beland. 😂

En dan, alsof het nog niet erg genoeg was, stuurt hij ze zonder enige aanmoediging terug het veld op. Geen wonder dat ze in de tweede helft instortten! Arme jongens, ze hadden waarschijnlijk geen idee wat hen overkwam.

Maar laten we even serieus zijn, jongens. Nagelsmann had bij Bayern een winstpercentage van 71,4%. Hij heeft in totaal 84 wedstrijden geleid, waarvan hij er 60 heeft gewonnen, 14 gelijk heeft gespeeld en 10 heeft verloren. Dat is niet niks, toch? Misschien was die toespraak gewoon een slechte dag op kantoor. Of misschien was het een geheime code die alleen de voetbalgoden kunnen ontcijferen. Wie zal het zeggen?

21 december 2023 om 08:39

Zeer herkenbaar en tot de verbeelding sprekend inderdaad. Nagelsman die zegt van zus en zo en de spelers denken huh, maar hoe dan? Ja dan ben je ten dode opgeschreven natuurlijk, zelfs een blinde zou weten dat die instructies niet praktisch uitvoerbaar waren. Wat een dwaas zeg. Als je dan ook nog de aanmoediging achterwege laat als in kom op jongens, wel winnen he, dan is dat de laatste nagel aan je doodskist natuurlijk.

21 december 2023 om 23:54

We hebben het hier wel over Bayern, hè? Die hebben op sommige posities zelfs een derde keuze die minstens zo goed is als een speler van Dortmund, de naaste concurrent. Je kunt het ook anders samenvatten: Van de 84 wedstrijden won hij er 24 niet. Dat is voor Bayern-begrippen geen geweldig gemiddelde hoor. Kovac won er bijvoorbeeld van de 65 wedstrijden Bayern 45. Dan zit je ook al bijna op een gemiddelde van 70 procent.

Dergelijke gemiddelden zijn bij Bayern helemaal niet bijzonder. Die zijn in alles beduidend beter dan de ploeg die na hen komt. De aanstelling van Nagelsmann was sowieso een vreemde. Niet zozeer vanwege zijn kwaliteiten als coach, maar zijn spelopvatting. Dat past niet bij Bayern en ook niet bij de Duitse nationale ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren