Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC wendt crisis af tegen Jong Ajax, Volendam blijft foutloos

Laatste update:

NAC Breda heeft de dreigende crisis de kop ingedrukt. Na een hectische week pakte het elftal van Robert Maaskant vrijdagavond tegen Jong Ajax de eerste punten van het nieuwe seizoen. Mede dankzij prachtgoal van Kevin Brands eindigde het duel met de Amsterdamse talenten in 3-0. FC Volendam blijft ondertussen foutloos: de lastige uitwedstrijd in Dordrecht, waar het deze week ook onrustig was, werd knap met 1-3 gewonnen. FC Emmen, Jong PSV en Achilles ’29 liepen tegen het eerste puntverlies aan.

/

FC Dordrecht - FC Volendam 1-3
Koploper FC Volendam had het in de beginfase lastig met FC Dordrecht, maar mocht doelman Hobie Verhulst dankbaar zijn dat de 0-0 stand bleef staan. De bezoekers sloegen zelf wel toe. Jack Tuyp kreeg de bal ietwat gelukkig mee, maar bleef vervolgens ijskoud en schoof de bal binnen. Nog voor het scheiden der helften maakte diezelfde Tuyp er ook 0-2 van. Uitblinker Gyliano van Velzen stormde de zestien binnen, behield het overzicht en legde terug op de spits, die simpel kon binnenschieten. Via Jeroen Lumu deed Dordrecht meteen na de pauze iets terug, maar meteen na die 1-2 was het weer raak aan de overkant. De mee opgekomen Kees Kwakman profiteerde dit keer van goed werk van Van Velzen. Volendam hield die marge vast en blijft ook na drie wedstrijden nog zonder puntverlies.

Achilles ’29 - RKC Waalwijk 0-0
Veel gebeurde er niet in de ontmoeting tussen de verrassende medekoploper uit Groesbeek en de bezoekers uit Brabant, die hun eerste twee duels gelijkspeelden. In de eerste helft was de beste kans voor RKC, maar Daan Rienstra zag zijn bekeken lob precies op de kruising vallen. Na de onderbreking liet Arsenio Valpoort zich gelden: de vleugelaanvaller dribbelde door de defensie van Achilles en haalde hard uit. Zijn schot eindigde echter in de handen van doelman Leon ter Wielen. De gastheren lieten in aanvallend opzicht weinig van zich zien en kwamen niet veel verder dan een schot uit de draai van middenvelder Jop van Steen. Die inzet vloog naast.

/

NAC Breda - Jong Ajax 3-0
Om de crisis te bezweren moest NAC winnen van Ajax en dat was te merken. De thuisploeg begon agressief en kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans via Brands, die vol op de vuisten van André Onana mikte. De goalie van Jong Ajax was echter kansloos bij de 1-0 van Mats Seuntjens, die alleen op hem afkwam en koelbloedig afrondde met een schuiver. De 2-0, tien minuten later, was eveneens onhoudbaar. Brands knalde de bal vanaf rand zestien steenhard in de kruising. Nog voor rust besliste Sjoerd Ars het duel: de van NEC overgenomen spits kon na een vrije trap simpel van dichtbij raak koppen. NAC geloofde het daarna wel en hield de ruime voorsprong na rust vast voor de eerste punten van het nieuwe seizoen.

FC Den Bosch - FC Emmen 3-0
Jordy Thomassen hielp de thuisploeg vroeg in de wedstrijd aan de leiding. De jonge spits werd prachtig bediend vanaf de vleugel en zijn kopstoot viel via de binnenkant van de paal binnen. Furghill Zeldenrust had er op slag van rust 2-0 van moeten maken, maar hij knalde van dichtbij over. Na rust leek Emmen iets terug te doen via Marnix Kolder, maar de spits zag zijn kopbal gepakt worden. Niet veel later was het aan de overkant wel raak: Arda Havar leek te weinig kracht achter zijn kopstoot te kunnen zetten, maar zag zijn inzet toch binnenvallen. Malcolm Esajas bepaalde de eindstand vanaf de stip op 3-0.

/

Helmond Sport - Fortuna Sittard 0-2
Fortuna Sittard had het betere van het spel en leek al snel op voorsprong te komen via Gökan Lekesiz. De spits kapte zijn tegenstander uit, maar vond de paal op zijn weg. Op slag van rust kwamen de bezoekers alsnog op 0-1. Lars Hutten leek op zoek te gaan naar een medespeler, maar besloot om in de zestien voor eigen succes te gaan en deed dat met verve. Hij stuurde een tegenstander het bos in en prikte de bal nauwkeurig in de verre hoek. Lekesiz bracht het krachtsverschil na rust verder tot uitdrukking in de stand. De Duitser ontving de bal na een snelle counter, behield het overzicht en schoof binnen. Die 0-2 bleef tot het slotsignaal staan.

Jong PSV - VVV-Venlo 1-5
Jong PSV begon het seizoen met twee overwinningen, maar had vrijdagavond helemaal niks in te brengen. Met een prachtschot opende Gianluca Nijholt na 21 minuten de score en 5 minuten later verdubbelde Jonathan Opoku de marge. De middenvelder kreeg de bal met veel geluk mee, maar rondde netjes af. Nijholt raakte vervolgens de onderkant van de lat, om vlak voor rust met een frommelgoal alsnog voor de 0-3 te zorgen. Matig uitverdedigen van Niels Fleuren stelde PSV na rust in staat om terug te komen tot 1-3, maar die goal van Sam Lammers had weinig waarde. Robin Buwalda tekende kort na de tegentreffer voor de 1-4, waarna Opuku de eindstand met een simpele goal op 1-5 bepaalde.

/

FC Oss - MVV Maastricht 1-3
MVV verloor de eerste duels dit seizoen allebei, maar begon nu veel beter tegen FC Oss. Jordy Croux tekende na een kwartier van afstand voor de 0-1 en toen er bijna een half uur op de klok stond, verdubbelde Prince Rajcomar de score. De uit Thailand teruggekeerde aanvaller maakte zijn eerste goal voor MVV sinds drieënhalf jaar, door een lage voorzet af te maken. FC Oss schrok wakker en uit de eerstvolgende aanval volgde een penalty, toen Raies Roshanali werd gevloerd. Fatih Kamaci benutte die (1-2) en maakte de stand draaglijker. Na rust kreeg MVV weer de eerste kans om tot scoren te komen, maar Luca Polizzi trof Ruud Swinkels in plaats van het net. Stef Peeters was succesvoller en gooide de wedstrijd min of meer in het slot met een rake poging van afstand.

SC Telstar - Almere City FC 2-2
Almere City FC trapte af met één punt uit één wedstrijd en SC Telstar zelfs maar met één uit twee. Er was beide teams veel aan gelegen nu beter voor de dag te komen en Mohammed Ajnane zette die hoop om in klinkende munt: na een een kwartier joeg hij een vrije trap fantastisch binnen in de bovenhoek en liet hij Velsen-Zuid juichen. De vreugde was echter maar van korte duur, want zo’n zes minuten later maakte Sven Braken al de 1-1 na voorbereidend werk van Paul Quasten en Jasper Waalkens. Twintig minuten voor tijd bezorgde Ajnane zijn team weer de voorsprong met zijn tweede van de avond, maar in de allerlaatste minuut scoorde ook Braken weer. Telstar bleef zo beteuterd achter met slechts een punt.

/

Sparta Rotterdam - FC Eindhoven 3-0
Alex Pastoor zette de pas zestienjarige Sherel Floranus in de basis tegen FC Eindhoven en met de piepjonge tiener erbij wist Sparta drie punten te pakken. Kort voor rust sloeg Loris Brogno toe voor de Kasteelclub: hij kopte een indraaiende vrije schop in het doel en maakte daarmee zijn eerste doelpunt sinds hij werd aangetrokken. Er kwamen meer mogelijkheden voor Sparta, maar die werden niet benut door Brogno en Thomas Verhaar. Vroeg in de tweede helft, vrijwel meteen na de aftrap, viel de 2-0 al wel.

Na een uitstekende pass van Verhaar maakte Paco van Moorsel het af en zo kreeg FC Eindhoven meteen een dreun uitgedeeld in de eerste minuut. Het wist er ook niet meer van te herstellen: gauw na de 2-0 maakte Verhaar zijn eerste van de avond en stond het alweer 3-0. De bezoekers uit de lichtstad wisten het niet meer om te draaien en kwamen zelfs met een man minder te staan nadat Chiro N’Toko zijn tweede geel kreeg van Siemen Mulder. Er viel geen eer meer aan te behalen voor FC Eindhoven, dat het volgende week beter hoopt te doen tegen Jong Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi man, gun het NAC, maar gun het Ars nog meer als NEC supporter. Die gaat er gewoon weer minimaal 25 inschieten.

21 augustus 2015 om 22:03

Tuyp 26!

21 augustus 2015 om 22:10

Niet veel gezien. Sws Jong Ajax erg matig.

21 augustus 2015 om 22:11

Niet super, je kon bij vlagen zien dat het een klassespeler is, hij kan als geen ander wegdraaien en leverde mooie passes af (younes kreeg hierdoor een honderd procent kans, maar werd onterecht buitenspel gegeven). Hier tegenover stond dat hij ook slordig was in de passing en mede dankzij zijn slappe teamgenoten niet vaak de creatieve oplossing kon vinden.

Er zit heel veel rek in, maar het kan zeker beter.

21 augustus 2015 om 22:37

Nouri? De nummer 8. Dat klein manneke? Die vond ik vrij aardig spelen. Wel veel ballen die niet aankwamen. Maar ik persoonlijk vind hem veel talent hebben. Onze eigen Ronnie "fucking" Stam die iedereen een amateur vindt, werd zowel heel de wedstrijd voor paal gezet door hem.

22 augustus 2015 om 00:54

Nouri wisselde geniale momenten af met oliedomme acties. Positief waren dat dribbels door 3 a 4 man door, perfecte controles en prachtige steekpasses. Negatief waren het slordige passes op plekken waar het eigenlijk niet kon. Al met al zette hij soms spelers van NAC lelijk te kijk, maar is er nog veel werk aan de winkel.

22 augustus 2015 om 07:55

Je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen maar volgens mij zie je nog veel beter aan alles dat die jongen absoluut de fysiek mist om ooit een belangrijke rol in Ajax 1 te gaan spelen. Die lijkt zelfs naar Lucas Andersen nog klein...wel heel jammer voor iemand met zo'n techniek, fysiek heb je niet voor het uitkiezen.

Lijken wel amateurs dat jong ajax. Wat doen die in de eerste divisie?

21 augustus 2015 om 22:13

Op vrijdag a en b jeugd op maandag halve eerste elftal.

21 augustus 2015 om 22:53

En in de eerste helft was het toch vaak Ajax dat voetbalde. NAC counterde 2 x en het was 2-0. NAC blijft zwak spelen.

3 knappe uitzeges van de Limburgse ploegen!

Die Tuyp toch.. is toch echt een geweldenaar voor Volendam

Zoals ik ook al zei, waarom stellen Ulderink en Stam spelers zoals Warmerdam, Bakker, Vissie, Clement, Hendriks, enz. Opstellen. Die spelen al een aantal jaar in jong ajax(op clement na) en gaat het waarschijnlijk nooit redden tot ajax 1. Waarom hen opstellen als je ook gwn spelers hebt in de jeugd die (bijna) op hetzelfde niveau zitten en het waarschijnlijk wel redden in ajax 1?

21 augustus 2015 om 22:17

Waarschijnlijk omdat op vrijdagavonden dit soort spelers moeten spelen en op maandagavond de niet gebruikte eerste elftal spelers.

21 augustus 2015 om 22:40

Beetje stom dat er xon groot verschil in kwaliteit is tussen elftal van maandag en van vanavond. Ajax nietsnte verwijten maar hEt zou wel eerlijker zijn wanneer de beloften teams met vaste selecties zouden spelen.

22 augustus 2015 om 00:59

Warmerdam en Vissie ben ik met je eens, maar zoals vanavond was te zien kun je niet louter A-junioren of net overgehevelde jeugdspelers opstellen. Bij Bakker heb ik mijn twijfels als toekomstig Ajax 1 speler, maar hij behoort normaal wel wekelijks tot de betere spelers bij jong Ajax.

Heerlijk dat Jackie Tuyp weer terug is bij Vikend

21 augustus 2015 om 22:21

*Volendam. Hoby Verhulst is ook goed bezig!

Sjoerd Ars bij NAC! Puike werk van nac . Ik vind het wel jammer, ik had Ars graag eens een keer in de Eredivisie zien spelen.

21 augustus 2015 om 22:55

Ars heeft al in de eerste twee wedstrijden laten zien het niveau niet aan te kunnen. In de Eredivisie krijgt hij te weinig ruimte. Dat heeft hij nodig.

24 augustus 2015 om 09:45

Wij nemen hem volgend jaar wel mee.

Ik lees dat Fortuna nu echt de betere was.. Voor hetzelfde geldt stonden ze bovenaan als ze de penalty hadden benut tegen den bosch en niet zo achterlijk hadden verdedigd tegen Achilles. Blijkbaar is het wel merkbaar dat de Regt en Fafiani in de basis terug zijn, maandag tegen volendam, gelijkspelleltje, misschien winst hopen.

21 augustus 2015 om 22:33

Lekesiz kan volgens mij wel een sensatie worden, scoort erg makkelijk.

21 augustus 2015 om 22:36

Deed hij ook al in Duitsland, het zegt veel dat we nu al op 20 procent van de doelpunten van vorig jaar zitten.

Wat een klasse, derde overwinning op rij. Van Velzen, wat een geweldenaar.

Als NAC-supporter volg ik jong Ajax (uiteraard) niet, maar wat een onthutsend zwak jeugdteam. Alleen de nummer 2 en nummer 9 lieten heel af en toe iets van klasse zien. De rest was alleen arrogant aan het rondwandelen, maar verloren ondertussen elk duel en hadden een matige passing en positiespel.
Ik snap nu wel dat Gudelj gehaald is. Blijkbaar lukt het Ajax niet om eigen spelers op te leiden die een beetje gif en duelkracht in hun spel kunnen leggen.
En zeer irritant dat jong Ajax blijkbaar geen vaste spelerslijst heeft en er in ons programmaboekje bij de opstellingen geen rugnummers gegeven konden worden, zodat ik nu over een nummer 2 en een nummer 9 moet praten, omdat ik de namen niet kan opzoeken.
Jong Ajax kwam voor ons precies op tijd. Eindelijk eens een tegenstander die het niet van fysieke duelkracht wil hebben. Dat hadden we even nodig om weer wat zelfvertrouwen op te doen. Dank!

21 augustus 2015 om 23:27

Jij snapt dat Gudelj is binnengehaald? 😢ik erger me mateloos aan hem. Zijn spelhervattingen zijn goed maar voetballend is het matig. Hetgene waar hij om geprezen wordt, zijn zogenaamde gif zie ik ook niet terug! Hij is bij tegengoals betrokken en verdedigend absoluut niet sterk. Het enige 'giftige' wat ik van hem gezien heb is die lompe tackle op die speler van W2.

22 augustus 2015 om 07:57

Maar als je gisteren jong Ajax ziet spelen dan ben ik met hipp00 eens dat het werkelijk belachelijk zwak is. Zelfs een NAC op halve kracht met 0 vertrouwen wint zonder maar ook één keer in de problemen te komen met 3-0. Ik hoop voor Ajax dat er veel in de A-jeugd loopt, maar in dit jong Ajax zat werkelijk helemaal niets.

Ik begin te vrezen dat brands zoonlief kevin in de winter naar Eindhoven haalt als er geen verandering komt in de situatie Locadia

22 augustus 2015 om 07:58

Daar zou je niet eens een slechte aan hebben. Wat een beest van een nummer 10 is dat.
Zal zeker geen basisspeler voor PSV zijn natuurlijk maar als breekijzer heb je aan hem wel een hele goede!

Conclusie na eerste helft ajax. Dat zowel stam als zijn xompagnon, niet geschikt zijn als hoofdcoach. Als je na 10 minuten al 3 keer hetzelfde recept om je oren hebt gehad en daar niets mee doet, dan begrijp ik dat werkelijk waar niet. 1 van de voorste zakt in, spits in spelen met man in zijn rug, terug leggen. Dan zorg je toch na 5 minuten dat er 1 van de twee centrale of een van de middenvelders voor die spits gaat staan en 1 er achter. Ben je overal vanaf. Onbegrijpelijk.

Ja Dordt, zelf de kansen niet benutten krijg je dit. Volendam maakt er 3 uit max 5 kansen... dodelijk effectief. Had je in de 1e helft ook nog die fout achterin waarna de bal van de lijn werd gehaald. 2e en 3e goal erg slecht verdedigerd door de gewisselde rechtsachter en de ingekomen rechtsachter. Vond Roorda wel echt goed spelen, ben erg blij dat we hem hebben

Ulderink en Stam kunnen op basis van de laatste paar wedstrijden weer lekker doorselecteren. Onana, van Bruggen, van de Beek, Savastano, Cerny en Muric kunnen de Jupiler League prima aan. Lartey, Nouri, Mirani en el Azzouzi ook, maar hebben het erg zwaar. Owusu, Vissie, Warmerdam en Clement zakken gewoon door het ijs. Met Bakker staat er nog een prima aanvoerder die het team op sleeptouw neemt, maar waarschijnlijk Ajax 1 niet gaat halen.

Je ziet dat een team met zulke jonge jongens het zwaar heeft tegen ploegen als NAC die er vol opklappen. Hoewel de uistlagen anders doen vermoeden zie je die jongens die vorig jaar nog bijna allemaal in de A1 speelden met de week volwassener worden. Ze kunnen het simpelweg niet altijd meer met hun voetballende kwaliteiten oplossen.

Onana
Lartey
van Bruggen
Mirani
Savastano
Nouri
Bakker
van de Beek
Muric
el Azzouzi
Cerny

Heerlijke wedstrijd gezien in Den Bosch! Gretig, goed voetballend Den Bosch. Prachtige goals/aanvallen voorafgaand aan de goals. Havar speelde geweldig, Thomassen attent en gretig. Esajas bij vlagen geniaal... iedereen ging voor elkaar door het vuur!

24. Thomassen (fernandes) 1-0, 67. Havar (esajas), 80. Esajas (pen) 3-0.

1. Heemskerk; 18. Fernandes, 3. Hofstede, 4. Maatsen ©, 23. Statie; 8. Vossebelt, 16. Esajas, 12. Belterman (68/ 17. Boddaert); 25. Havar (82/ 7. Smeekes), 19. Thomassen (87/ 14. Pantophlet), 11. Zeldenrust.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren