Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NAC Breda maakt straf bekend aan man die de auto van Joey Kooij bekogelde

Laatste update:

NAC Breda heeft een stadionverbod uitgedeeld aan de man die woensdagavond een plastic beker richting de auto van scheidsrechter Joey Kooij gooide. Het gebeurde na afloop van het duel tussen NAC en FC Emmen (1-2) in de Keuken Kampioen Play-Offs, toen de arbiter weg wilde rijden. Kooij zelf heeft ondertussen besloten om geen aangifte te doen tegen de man, die heeft bekend.

Kooij stond woensdagavond op het punt om te vertrekken bij het Rat Verlegh Stadion, toen boze NAC-supporters het hadden gemunt op zijn auto. De arbiter werd volgens verschillende berichten bekogeld, waarop Kooij uitstapte en de menigte toesprak. De Telegraaf schreef op basis van een ooggetuige dat een van de daders meteen kon worden gearresteerd door de politie. De scheidsrechter was gedurende de wedstrijd al het mikpunt van fluitconcerten en kwetsende spreekkoren.

Vrijdag reageert NAC op de clubwebsite op het incident. “Gelukkig had de auto van de arbiter geen schade. Met de bekentenis van de dader heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt. Een vertegenwoordiger van NAC heeft gisteren contact gehad met de scheidsrechter om namens de club excuus te maken voor het voorval. Het ging in dit geval om een eenmansactie, waarbij de dader schuld heeft bekend. Hij heeft inmiddels via de gemeente en politie een omgevings- en stadionverbod opgelegd gekregen.”

Donderdag gaf de KNVB al aan onderzoek te gaan doen naar het voorval. “Wij hebben contact met Joey. Samen gaan we bekijken hoe we verder met deze situatie omgaan. Blijft onverlet dat dit soort acties belachelijk zijn en wij vinden dat scheidsrechters te allen tijde veilig hun werk moeten kunnen doen.” Kooij heeft nu dus besloten om geen aangifte te doen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sport is emotie. Maar de emoties gaan de laatste tijd ver over de grens.
Zowel bij spelers, trainers als supporters.

2 juni 2023 om 20:05

''nac Breda heeft een stadionverbod uitgedeeld aan de man die woensdagavond een plastic beker richting de auto van scheidsrechter Joey Kooij gooide''
''vrijdag reageert NAC op de clubwebsite op het incident. “gelukkig had de auto van de arbiter geen schade.''
Het is maar een plastic bekertje. Stadionverbod is voldoende

2 juni 2023 om 20:35

Omdat het deze keer maar een plastic vekertje was. Volgende keer een steen?

2 juni 2023 om 20:53

Overdrijfsol. De fan heeft toch z'n straf? Er zit een groot verschil tussen je bekertje gooien uit frustratie en een steen oppakken en gericht gooien

2 juni 2023 om 20:06

En scheidsrechters

Misschien moeten we voor straf maar gewoon eens een maand alle stadions leeghouden. Het is zo onderhand toch niet meer te filmen, hoe men zich overal maar massaal aan het misdragen is. Alsof alle tokkies in Nederland in het voetbal rondlopen. Duidelijk dat er grote aantallen mentaal minderbedeelden het voetbal als een excuus zien zich te misdragen. Daar kan niet hard genoeg tegenop getreden worden.

2 juni 2023 om 19:30

En wat denk je dat er gebeurt in de eerste de beste wedstrijd? Juist ja, beker op het veld.

2 juni 2023 om 19:42

We doen nu alsof dit heel apart is, terwijl overal in het land spanningen oplopen. Het is echt niet zo dat het overal rustig is en alleen in en rondom een stadion het een gekkenhuis is.

2 juni 2023 om 19:47

Straten maar grotendeels leeg houden dan? Heeft ook wel wat, kun je in elk geval veilig en rustig over straat 🤣

Stadions leeg houden voor een periode is een signaal, maar geen oplossing vrees ik.

2 juni 2023 om 19:54

Leeg houden zal denk nergens helpen. Mensen zullen gefrustreerd blijven tot hun problemen in het dagelijkse leven minderen(althans ik denk dat het daardoor komt).

2 juni 2023 om 19:59

Vreemde manier wel om je frustratie te uiten. Ik doe dat meestal in de sportschool. Misschien een tip voor deze lui...

3 juni 2023 om 07:48

Laten we het allemaal ook niet overdrijven.

2 juni 2023 om 21:06

Hou toch op man. Voetbal is een sport van het volk. Met lege stadions straf je de goedwillenden ook! Dus iedereen moet maar voeten voor een paar idioten. Laten we dan gelijk iedereen vast zetten voor een maand omdat er criminaliteit is 🤣

Dapper dat hij zijn auto stopt, uitstapt en weerwoord geeft.

Wat zou er nou in het hoofd van dit soort lieden omgaan. Ik ben toch wel benieuwd... iemand die het weet?

"verplicht alle wedstrijden van dit seizoen terugkijken"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren