Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Na Robert Eenhoorn vertrekt ook volgende belangrijke pion bij AZ’

Laatste update:

In navolging van Robert Eenhoorn gaat ook René Neelissen vertrekken bij AZ, zo schrijft het Noordhollands Dagblad. Neelissen, links op de foto, is voorzitter van de Raad van Commissarrissen en wordt beschouwd als een 'belangrijke strateeg' binnen de clubleiding.

Een dag na het vertrek van algemeen directeur Eenhoorn schrijft het Noordhollands Dagblad dat AZ 'een groot deel van de clubleiding kwijtraakt'. De verwachting is dat ook Neelissen dit jaar zijn taken neerlegt.

Waar bij AZ vaak de credits gaan naar Eenhoorn en technisch directeur Max Huiberts, is het Neelissen die achter de schermen vaak wordt geroemd om zijn kennis en kunde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De voorzitter van de Raad van Commissarissen van AZ wordt gezien als een cultuurbewaker en werkte in het verleden als rechterhand van toenmalig eigenaar Dirk Scheringa. Neelissen is zelf eigenaar van onder meer Nelson Schoenen.

Neelissen werd destijds zelf door Scheringa benaderd voor een rol binnen de club. De twee hadden een zakelijke relatie en werden bij AZ herenigd. Neelissen vervulde meerdere functies bij AZ.

Sinds 2010 was hij voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ook was hij financieel directeur en bestuurslid bij de huidige nummer vier van de Eredivisie.

Naast zijn directeurschap bij Nelson was Neelissen directeur/oprichter van Atlas Professionals, dat in oktober 2020 werd verkocht aan HAL Investments.

Maandag reageerde Neelissen nog op het vertrek van Eenhoorn. "Toen Robert ons aangaf niet meer de energie te voelen die nodig is in deze functie overheerste uiteraard eerst teleurstelling, maar al snel ook begrip voor zijn keuze", zei hij onder meer.

Eenhoorn en Neelissen zijn niet de enige namen die hun vertrek aankondigen bij AZ. Eind vorig jaar maakte Alex Kroes bekend te zullen vertrekken om bij Ajax aan de slag te gaan. Trainer Pascal Jansen werd halverwege januari door de clubleiding op straat gezet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

AZ-fans zullen vooral gehoopt hebben dat deze clickbait over Huiberts gaat. Die moet echt weg als ze weer een stap omhoog willen maken, om enigszins aan te kunnen haken bij de uiteindelijke top vier van dit seizoen.

13 februari 2024 om 10:07

Ik weet niet of Huiberts weg moet als Az weer stappen wilt maken. Wat Az al jaren doet met de begroting vind ik wel bijzonder. Ze halen jongens overal vandaan en verkopen ze vervolgens weer voor veel geld. Daarna begint de club ieder seizoen weer op 0 en staan er weer andere jongens op die de kar trekken. Bijzonder knap, vrijwel zonder terugval. En nu met Reijnen en Koopmeiners nu toch al wat spelers afgeleverd die zich ook in de absolute top staande houden.

Ik hoop wel dat Az dat kan blijven volhouden want de eredivisie en het Nederlandse voetbal in het geheel is gebaad bij een sterk en goed georganiseerd AZ. Ook investeren ze in de jeugd en dat zie je in Oranje ook terug.

Wel is het een gegeven dat er in Nederland maar 3 clubs kampioen kunnen worden zonder vervolgens enorm terug te vallen door financiële problemen. Ik hoop dat AZ blijft doen wat het nu doet (namelijk van onderaf stuwen in plaats van bovenaf aankopen). Zeker niet mijn favoriete club maar wel bijzonder leuk om te volgen. Een voorbeeldclub voor vrijwel iedere club in de eredivisie en daaronder.

13 februari 2024 om 10:15

Huiberts heeft voor 30 miljoen aan miskopen inmiddels gehaald en heeft deze winter ook geen linksbuiten gehaald, waardoor we met Van Bommel en van Brederode spelen

13 februari 2024 om 10:25

Miskopen heb je altijd en overal. Eén goed verkoop kan dat weer opvangen.

Daarnaast hebben Van Bommel en Van Brederode echt wel talent, dus die moet je elkaar laten beconcurreren. AZ barst van het talent

13 februari 2024 om 10:35

CoolJ

Het is naar mijn mening erg flauw om te benoemen dat er 30 miljoen aan miskopen zijn gedaan en dan niet te benoemen dat er 220 miljoen + is binnengekomen. Dan doe je het naar mijn mening als technisch directeur vrij aardig.

Noem nog maar eens 5 technische beleidsbepalers die dat met eenzelfde budget gelukt is in Europa?

Ik kan ze niet 1,2,3 opnoemen..

13 februari 2024 om 11:37

Het valt dit jaar gewoon een keer grotendeels tegen maar dat kun je Huiberts moeilijk kwalijk nemen. Er had gekeken moeten worden naar een linksbuiten en dat is het wel.

Van de 5 of 6 spelers die ieder jaar komen waren het over het algemeen wel 4 of 5 voltreffers voor Huiberts. Tot de meest recente aankopen waren Friday en Johnson de enige echte miskopen bij het eerste elftal, met nog wat jongens als Weigelt die mislukten bij de jeugd. Daar staat een ongekend indrukwekkend lijstje geslaagde spelers tegenover. Van bijvoorbeeld Wuytens en Idrissi tot aan Kerkez. Zelfs bij de huidige aankopen zit nog genoeg kwaliteit met Penetra, Zeefuik en Van Bommel als potentiële vaste krachten. Ook Wolfe komt steeds beter tot zijn recht met een linksbuiten voor hem die afspraken nakomt in plaats van Van Brederode die hem laat verzuipen in zijn eentje.

Er is dit seizoen wel terechte kritiek op Huiberts maar de totale balans van zijn beleid is nog altijd uitermate positief en met genoeg perspectief om deze tegenvallers op te vangen.

13 februari 2024 om 11:56

coolj. Zo slecht is van Bommel toch ook niet. Hij is nog jong en komt er wel.

13 februari 2024 om 12:21

@coolJ Ik was als Twente fan enorm blij geweest als Van Bommel bij ons getekend had, bijzonder dat je hem nu tegen vindt vallen… presteert toch best prima volgens mij?

13 februari 2024 om 12:02

Het schijnt dat Sven Mislintat een goede match voor AZ zou zijn.

Ik dacht Huiberts. Gelukkig voor AZ niet. Tenminste dat denk ik. Volgens mij is Huiberts een sterke kracht en goede onderhandelaar.

13 februari 2024 om 10:51

Hier moet toch meer aan de hand zijn? Eerst Janssen de laan, gevolg door Eekhoorn en nu deze man. Het begon met het heel matig samenstellen van de selectie die ze nu hebben. Janssen heeft nog boven hun kunnen presteren maar deze matige selectie. Behalve misschien een Clasie en Pavlidis, zijn het allemaal spelers van het rechterrijtje niveau. Het lijkt zich een beetje aan visie te ontbreken daar in Alkmaar..

13 februari 2024 om 11:01

Ja het is wel opvallend. Heb wel het gevoel dat het goed komt. Naast de jeugd vind ik dat ze bij AZ ook wel kunnen scouten. Waar het nu mist is volgens mij door selecteren. Een mooi voorbeeld hiervan vind ik van Brederode. In het begin dacht ik echt die jongen heeft potentie en zal doorgroeien. Echter is dit niet zo. Hij is typisch een speler die je dan moet proberen te verhuren om later profijt van te hebben of te verkopen. Daarnaast zal je moeten blijven investeren in je selectie mits dit mogelijk is. Die mits kan wel eens meespelen bij AZ op dit moment

13 februari 2024 om 13:19

Gelukkig staat er met Martens nu ook een coach die van het doorselecteren is. BMI is aanvoerder maar presteert niet? Ga maar banken voor Goes. Idem met vBrederode, start nu ook veel vaker op de bank waardoor talenten als Poku en Addai kunnen starten. Ook niet bang om een Odgaard te laten vertrekken. Het was juist Jansen die altijd vasthield aan zijn lievelingetjes zoals vBrederode en BMI waardoor het zijn laatste periode met name voor geen meter meer liep. Hij was veel te bang om basiskrachten te passeren.

13 februari 2024 om 14:45

Dat vind ik wel lichtelijk overdreven. AZ heeft op veel posities gewoon subtop-waardige spelers. Jongens als Bazoer, Sugawara, De Wit, Martins-Indi, daar kun je in de subtop prima mee aankomen. Ze leunen echter wel heel erg op jong talent nu. Een deel is niet eens zo getalenteerd en een ander deel is simpelweg niet ver genoeg. Daar hadden ze een veel betere balans in moeten vinden. Het geld is er wel, dus dat vond ik afgelopen zomer al een merkwaardige keuze. Wel ben ik het met je eens dat het op de transfermarkt niet lekker loopt bij AZ de laatste jaren. Ze verkopen goed, maar kopen tevens slecht aan.

13 februari 2024 om 13:17

Aan de ene kant hoopte ik inderdaad niet op Huiberts, maar ergens stiekem toch ook weer wel. Inderdaad een hele sterke onderhandelaar, maar ook iemand die enorm zuinig omgaat met de verdiende miljoenen. Soms mag er van mij best wat meer gespendeerd worden als dat betekent dat de selectie er op vooruit gaat. Uiteindelijk wel blij dat hij niet gaat, want hij er nog bij en het is wel een enorme leegloop.

Het ziet er momenteel allemaal een stuk minder rooskleurig uit voor AZ dan de afgelopen jaren. Dit waren allemaal toch wel belangrijke mensen die grotendeels verantwoordelijk waren voor het uitstekende beleid, ben heel benieuwd hoe ze dit op gaan vangen. De jeugd presteert in ieder geval nog wel erg goed, daar komen geloof ik nog wel een paar pareltjes aan.

13 februari 2024 om 11:35

Ach ja, mensen komen en gaan. De ene week kan het 'chaos' zijn bij een club, en een andere week weer rooskleurig. Dat weet jij ook als geen ander als Feyenoord supporter hé

13 februari 2024 om 12:02

God... Breek me de bek niet open. Het is ook alleen maar goed voor het Nederlands voetbal als AZ zo blijft presteren dus hoop dat ze zeker adequate vervangers binnen halen.

13 februari 2024 om 12:33

Ik heb vandaag Mislintat zien lopen in Alkmaar samen met Steijn, het gouden duo komt Az versterken

13 februari 2024 om 12:53

Sommige grappen gaan gewoon te ver…

13 februari 2024 om 14:41

Op zich valt het mee. Ze hebben geen mensen nodig die het wiel opnieuw uitvinden, maar gewoon door blijven gaan met waar de voorgangers mee geeindigd zijn. Echte groei op structurele basis zit er sowieso niet meer in buiten eventuele inflatie van de markt, tenzij ze in zee gaan met investeerders. Je kunt je alleen afvragen of je dat moet willen.

Wellicht is Ajax een optie voor deze 2?

13 februari 2024 om 10:22

Met Kroes straks aan boord en RvC die ook aan vervanging toe is, zou ik dit niet eens heel erg raar vinden.

AZ doet het al jaren goed, hebben een neusje voor talent, kunnen enorm goed opleiden en oogt heel stabiel. Dat kunnen wij momenteel niet over Ajax zeggen.

13 februari 2024 om 10:25

Eenhoorn is een AD, daarvoor gaat over 4 weken Alex Kroes beginnen. Zou niet weten wat Eenhoorn zou moeten komen doen.

Ze zoeken nog wel een technische onderhandelaar die aan- en verkoop van spelers gaat doen, die gaat dat dan naast Marijn Beuker doen die sportief directeur is en zich meer focust op lange termijn, maar ook wel echt mee denkt over korte termijn transfers.

Dat is dus een vrij uitgeholde TD positie. Denk niet dat Eenhoorn daar voor in aanmerking komt, en ik hoop ook Huiberts niet mocht die vertrekken.

".....en werkte in het verleden als rechterhand van toenmalig eigenaar Dirk Scheringa."

Dat is nou niet bepaald een aanbeveling.

13 februari 2024 om 13:05

Herman Finkers: “ze hadden een functie voor mij in gedachte, als rechterhand van de directeur. Ik zei: dat doet de directeur maar mooi zelf”

AZ een club met ontzettend veel potentie, maar die misschien nooit de echte stap richting de top 3 gaat maken (mits ze het geld gaan uitgeven wat ze verdiend hebben de afgelopen jaren.) Mede door Eenhoorn is de club een vaste club in de sub-top met af en toe een uitschieter naar boven. Eenhoorn had de ambitie om met de club kampioen te worden, maar dat is nooit gelukt, naar mijn mening door het niet durven investeren aan topspelers.Als je kijkt naar de resultaten van de afgelopen 10 jaar is AZ nooit echt een topclub geweest meer een hele goede subtopper. Vergelijken met PSV of Ajax zal ik dan ook niet doen, maar zelfs als ik ze vergelijk met het Feyenoord waar zij zich gelijk aanmeten komen ze niet in de buurt.AZ is de afgelopen 10 jaar maar 4x in de top 3 geëindigd met 0 kampioenschappen en bekerwinsten.Feyenoord is in die 10 jaar 6x in de top 3 geëindigd en 2x kampioen geworden en 2x een bekerwinst.Dit is nog zonder de Europese campagnes.Eenhoorn en zijn mensen hebben een mooie club opgebouwd die structureel meedoet met met de top 3 maar er niet echt bijhoort. De vraag is nu: Wie zou er moeten komen om AZ een echte topclub te kunnen maken?Ik denk namelijk dat met het vertrek van Eenhoorn niet echt iemand is die het beter gaat kunnen doen.VZ'ers ik hoor graag jullie mening

13 februari 2024 om 18:51

Dat geld wat ze verdienen geven ze ook al uit.
Alleen wil dat er niet bij iedereen in, AZ draait jaarlijks een operationeel verlies. Dat maken ze goed met de verkopen van hun top spelers voor hele mooie bedragen waardoor ze meestal het jaar afsluiten met een mooie winst.

Als je de spelers verkopen en de afschrijvingen op transferfees buiten beschouwing laat hadden ze vorig jaar een verlies gedraaid van 5 miljoen (nu 2 miljoen winst voor belastingen, maar ze hebben voor 16 miljoen spelers verkocht en de afschrijvingen op de gekochte spelers waren 9 miljoen). En ze hadden vorig jaar een buitengewoon goed Europees jaar.

Daarmee varen ze redelijk scherp aan de wind. Ze hebben een behoorlijk eigen vermogen en genoeg liquide middelen om deze verliezen op te vangen als ze een keer een jaar of twee jaar geen spelers verkopen, maar er is geen rekening met 50 of 100 miljoen of zo waar ze de transferfees van al die uitgaande transfers van de afgelopen 10 jaar grotendeels hebben opgespaard, dat geld is al uitgegeven om de operationele verliezen op te vangen. AZ doet hiermee niet iets heel anders als veel Eredivisie clubs overigens (en ik zit ook zeker niet in het hoek die vind dat elke club een operationele winst moet draaien als ze door de spelers verkopen een behoorlijke bankrekening hebben). Maar veel ruimte om nog duurdere spelers aan te trekken en hogere salarissen te betalen zonder flinke financiã«le risico's te gaan nemen is er ook niet.

Daarnaast is het gat naar PSV en Feyenoord zo groot dat ze dat ook met wat extra financiã«le risico's niet dicht gaan lopen, AZ werkt met een begroting van 35 miljoen en PSV-Feyenoord gaan richting de 100-110 miljoen en Ajax zit daar, ook zonder CL nog een stuk boven. Dan kun je best eens, wanneer je zoals in 19/20 een unieke generatie spelers hebt een extra risicootje nemen en een keer iets extra uitgeven, of er voor kiezen om een jaar geen spelers te verkopen, alleen structureel gaat dat niet lukken.

Ik geloof dan ook niet in het idee dat AZ strucureel een top 3 club kan worden of dat er een top 4/5 gaat komen. Daarvoor zijn de gaten financieel gezien veel te groot. Zelfs met een investeerder - suikeroom gaat dat niet lukken. Samen met Twente zijn ze "the best of the rest" en moeten ze de top 3 uitdagen. En dan bij een goed jaar - slecht jaar van een van de traditionele top 3 clubs kunnen ze hoger eindigen (dit jaar is het Ajax, maar het gebeurd immers vaak genoeg dat er een club uit de traditionele top 3 zijn selectie niet op order heeft). En dan kan er, met het samenstellen van de spelersgroep ook zo maar weer een jaar tussen zitten dat ze wel mee doen om het kampioenschap en zelfs kampioen worden, net als de top 3 winnen zij immers ook in een normaal jaar ook 9 vd 10 keer wel van de overige clubs.

Ai, zo begon de crisis bij Ajax ook. Enorme leegloop van capabele mensen achter de schermen.

13 februari 2024 om 14:39

Bij Ajax was er echter maar 1 en die verbloemde alle onkunde bij de club. Bij AZ blijft de TD juist zitten en gaan de bestuurders weg. Dat is een aderlating, maar wel op te vangen. Ik denk dat dit intern allang bekend was en dat ze rustig op zoek gegaan zijn naar capabele opvolgers die de continuiteit kunnen waarborgen.

14 februari 2024 om 00:31

Dat hangt er misschien wel een beetje van af hoe de organisatie in elkaar zit.
Al voor zijn gedwongen vertrek heb ik hier als kritische noot bij het beleid van Ajax wel eens geroepen dat vs Sar en Overmars nergens in de organisatie de Cruijff revolutie hadden geborgd.
In een goede organisatie zijn er intern mensen die het stokje over kunnen nemen, maar zowel aan de TD kant als onder vd Sar zat geen enkele oud voetballer, of andere medewerker, die het zo over had kunnen nemen.

Geen idee hoe dit bij AZ zit, maar als ze daar de organisatie zelf wel goed op orde te hebben is het heel goed mogelijk dat er niemand iets van merkt.

Credits naar Huiberts en Eenhoorn? Dat is dan al wel een tijdje geleden. Dit seizoen hebben ze er een zooitje van gemaakt.

13 februari 2024 om 13:08

Overdrijven is ook een vak. Ze staan vierde. Zo slecht is dat niet. Uiteindelijk gewoon de plek die past op basis van de begroting.

15 februari 2024 om 13:45

Je kunt toch niet met droge ogen beweren dat ze het goed hebben gedaan de afgelopen transferwindows?

Is al een half jaar bekend en dus oud nieuws. Staat ook gewoon in het jaarverslag dat zijn contract afloopt. Wel jammer, Neelissen is zeker van grote waarde voor de club maar opereert veelal achter de schermen.

Edit: net van AZ bericht doorgekomen dat dit niet juist is. Zijn contract loopt simpelweg af maar dat doet het iedere zoveel jaar, bericht over vertrek is voorbarig.


Vermeulen kan zijn geluk niet op. Nu zelfs 2 vacatures beschikbaar bij AZ.

Gevalletje "ratten verlaten het zinkende schip"? Resultaten vallen tegen, buiten Pavlidis, die niet in vorm is, zitten er waarschijnlijk geen financiele klappers meer tussen. Alhoewel ze wel wat hebben lopen in de jeugd maar dat moet nog blijken op eredivisie niveau. We gaan zien hoe Huiberts het zonder dit team kan.

Er is dus wel wat gaande bij AZ. Het is te toevallig dat beide heren vertrekken. Wellicht wordt er nu toch plaatsgemaakt voor een nieuw toekomstig beleid. Nou denk ik niet dat er per se heel veel gaat veranderen en dat hoeft ook niet.

13 februari 2024 om 15:48

Dat is allesbehalve toeval. Dat Neelissen zijn contract afloopt en hij wellicht vertrekt is ook in het jaarverslag te lezen van een half jaar geleden. AZ heeft zojuist aangegeven dat het aflopen van zijn contract iedere zoveel jaar gebeurd en het bericht over een eventueel vertrek voorbarig is.

Jammer dat zoveel mensen dit lezen en dan als waar aannemen en bij de koffieautomaat gaan bespreken wat een downfall AZ in zit. Bovenstaand artikel heeft namelijk niets met de huidige situatie bij AZ te maken. Als er al een situatie is.

Het nieuws was ten eerste al bekend per september, dus NHD is een oude koe uit de sloot aan het trekken voor wat sensatie. Ten tweede, het lijkt er zelfs op dat het niet klopt en dat Neelissen gewoon herkiesbaar is wanneer zijn termijn erop zit.

Is niets van waar. Zijn termijn loopt af en kan gewoon weer worden verlengd. Vooralsnog is er helemaal geen sprake van dat de termijn niet wordt verlengd. Het vertrek van Neelisse is dus gewoon niet aan de orde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren