Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

MVV doet vernietigende post op X over Ajax maar verwijdert bericht weer

Laatste update:

MVV Maastricht had het maandagavond heel zwaar op Sportcomplex De Toekomst. Jong Ajax trad in het Keuken Kampioen Divisie-duel met de Limburgers aan met miljoenenaankopen als Sivert Mannsverk en Anton Gaaei. Na twee vroege doelpunten van Julian Rijkhoff, een winterse aankoop van Ajax, meldde MVV zich met een woedende tweet op X.

Rijkhoff speelt maandag zijn tweede wedstrijd voor Jong Ajax. Waar de negentienjarige spits, die teruggehaald werd van Borussia Dortmund, vorige week niet tot scoren kwam tegen Jong FC Utrecht (0-1 winst), maakte hij maandag al vroeg twee goals achter elkaar tegen MVV.

De Limburgse club staat op X bekend om zijn flamboyante manier van verslag doen van wedstrijden en hield zich na de vroege 2-0 achterstand niet in. MVV hekelt de huidige opzet van de Keuken Kampioen Divisie, waaraan sinds enkele jaren beloftenploegen van Eredivisie-clubs meedoen.

"Julian Rijkhoff werd deze winter gehaald voor een bedrag dat gelijk is aan twee keer de salarisbegroting van MVV", claimt de club op X. "Meer waard dan onze selectie, maar mooi voor het hele Nederlandse voetbal dat die vanavond onze periodekansen aan gort mag schieten."

MVV stond voorafgaand aan het treffen met Jong Ajax tweede in de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie. Met een zege op De Toekomst zou de ploeg van Maurice Verberne de koppositie in de periode in handen nemen.

De hatelijke tweet werd door MVV snel weer verwijderd. Jong Ajax won de wedstrijd met 3-0.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan ze eerlijk gezegd wel begrijpen, als ajacied vind ik het ook competitie vervalsing. Kijk met MVV doe je niemand een plezier mee in de eredivisie, maar dat terzijde.

12 februari 2024 om 21:33

Haha ach, als Rijkhof nog bij Ajax speelde had hij dit seizoen toch ook in Jong gespeeld? De aankoopsom van hem benoemen slaat nergens op.Mannsverk enzo overigens wel natuurlijk

12 februari 2024 om 21:36

"als"....maar dat is niet zo,net als Mannsverk en die Gaei ofzo. Kan de aankoopsom wel nergens op slaan maar ze hebben het wel betaald

12 februari 2024 om 21:38

Nou je haalt hem gewoon voor veel geld en dus snap ik de problemen van MVV wel. Fitz Jim, Gaai, Mansverk, Vos, Martha, Kaplan, Rijkhof vanavond. Volgende week treft iemand de JO 19 en heeft vanavond alleen MVV de periode gekost

12 februari 2024 om 21:41

En dan is het competitievervalsing? Als MVV straks Eredivisie haalt en tegen Ajax 1 speelt mag Ajax zeker Brobbey ook niet opstellen?

12 februari 2024 om 21:42

Al die namen die jij noemt zullen vrijwel elk duel op het veld staan bij Jong Ajax, lwd12. Misschien dat Kaplan op den duur nog bij 1 minuten gaat maken dit seizoen, de rest van die spelers zullen allemaal hun minuten standaard bij Jong Ajax maken. Edit: Oh en Mannsverk natuurlijk, die komt terug van een lange blessure en zal normaal gezien ook doorstromen naar het eerste elftal, al zal ook die vrij regelmatig nog minuten pakken bij Jong lijkt me.

12 februari 2024 om 21:43

Ja dan is het competitievervalsing. Het gaat er namelijk niet om dat MVV deze spelers treft, het gaat er om dat hun concurrentie deze spelers (mogelijk) niet treft. Dat verschil blijft lastig voor sommige Aiax fans.

12 februari 2024 om 21:48

@myvision, mijn hemel, ik heb de afgelopen dagen toch veel rare reacties van jou langs zien komen.

Tuurlijk zou het in de Eredivisie anders zijn, Ajax speelt daar namelijk elke wedstrijd met nagenoeg dezelfde selectie. Dus ook de concurrenten van MVV treffen dezelfde spelers.

Het probleem met de KKD is dat Ajax de ene week met veel topspelers speelt, en de andere week de halve A1 in het veld zet. Dàt is het probleem.

12 februari 2024 om 21:49

Ik begrijp het verschil wel alleen is het dan zo dat MVV nooit akkoord is gegaan met het toelaten van de Jong teams?

12 februari 2024 om 21:49

Kaplan kost 9mln 🤣

12 februari 2024 om 21:50

@Saksenros65 niet alleen voor Ajax fans, alle supporters met jong ploegen in de KKD hebben daar last van. Merk het ook structureel aan mijn mede PSV supporters hier. Men wil (of doet alsof) gewoon niet begrijpen wat het probleem is aan dit soort opstellingen en komt dan met drogredenaties als verhoogde toeschouwersaantallen of, de allerergste, 'ze willen zich toch met de besten meten?'. Het is compleet van de zotte dat Ajax rustig een Kaplan en Mannsverk paar wedstrijdjes kan laten meedoen, of dat PSV een Sambo en Pepi ritme kan laten opdoen. Het is vrij simpel: gewoon werken met vaste selecties met een beperkt maximaal aantal spelers. Doorschuiven vanuit de jeugd mag altijd. Doorschuiven naar het eerste elftal ook. Alleen in de winter een 'transfer' mogelijkheid. Als de clubs spelers ritme willen laten op doen kunnen ze met z'n 4en prima afspraken maken over oefenwedstrijdjes onderling, desnoods met een Jong Feyenoord erbij oid. En dan laat je bij onderlinge wedstrijden tussen jong ploegen in de KKD die regel los, zoals nu ook al kan. Dan neem je de KKD serieus, en die andere clubs ook. Dat arrogante 'ze mogen blij zijn dat ze weerstand krijgen' is echt onuitstaanbaar. Tussen de Linies heeft hier ooit nog een mooi artikel over geschreven, hoe overduidelijk het effect van het gebruiken van eerste elftal spelers bij jong ploegen is voor het gemiddeld aantal punten dat ze halen. Spoiler: dat effect is heel groot. En dus competitievervalsing voor de andere clubs.

12 februari 2024 om 21:51

@Myvision, ik denk dat je het punt niet helemaal begrijpt. Het is geen probleem als Ajax met Brobbey speelt. Het wordt een probleem als ze tegen bijv. PSV met een verkapt jeugdelftal spelen, om een week later op volle oorlogssterkte aan te treden tegen Feyenoord en zo direct de titelstrijd kunnen beïnvloeden.

12 februari 2024 om 21:56

Ik begrijp het zoals ik hierboven zeg heus wel maar nogmaals: is hier bij deze competitie opzet al officieel beklag over gedaan of doen die clubs het alleen in zo'n tweetje als een aankoop als Rijkhoff ze kapot schiet? Want ik vind Fossen z'n optie een hele plausibele maar dan moet je dat wel met z'n allen afspreken van te voren!

12 februari 2024 om 21:57

@sanderr, meestal spelen deze jongens op vrijdag niet. Zeker zo'n Gaaei, Kaplan, Fitz, Martha doen dan vaak niet mee voor het geval ze moeten spelen of invallen. Voor Mannsverk en Vos zou hetzelfde gelden als ze fit waren

12 februari 2024 om 21:58

Ik heb wat Rijkhof betreft gewoon gelijk.

Ze moeten zelfs blij zijn dat hij niet bij Ajax was gebleven anders had hij de laatste jaren al veel meer goals tegen MVV gemaakt

Over Mannsverk e.d zei ik zelf toch al dat ze een punt hebben of praat ik soms Chinees?

12 februari 2024 om 22:01

Wat is dat voor een onzin. In de eredivisie speel je met je sterkte 11 en zal je wellicht een speler sparen als je doordeweeks een Europese wedstrijd moet spelen. Bij een 2e team kan je uit een heel andere vijver vissen, en per week grote verschillen zien in samenstelling. Een MVV kan net geluk of pech hebben door in hun wedstrijd een sterkere of zwakkere tegenstander te treffen. Ik vind dit ook competitievervalsing.

12 februari 2024 om 22:10

Precies dit idd Saksenros. Je merkt het aan bijvoorbeeld der reactie van Myvosion die begint over Brobbeyag niet meedoen als MVV promoveert???? Dan mag Ajax iedereen opstellen. Maar goed kritiek geven op Ajax dan kan je dit verwachten

12 februari 2024 om 22:10

Ach jongens, discussie om niks, o.a. Mvv is hier jaren geleden mee akkoord gegaan omdat ze geen zin hadden om zelf de productie kosten te betalen en vanuit Fox (nu ESPN) dan de enige oplossing was dat de competitie interessanter moest worden en er dus jeugd-teams werden toegelaten. Rijkhof is misschien 2x het salaris budget van Mvv waard, maar er kijken ook 8x meer mensen naar Jong Ajax - Mvv , dan elke wedstrijd van Mvv tegen een willekeurige andere Kkd clubs (jong teams niet meegenomen). Hadden ze dit gezeik niet gewild, dan hadden ze dus gewoon simpelweg zelf wat meer kosten moeten gaan maken (was wel hun salaris budget nog kleiner geweest, daar niet van), niet zeuren achteraf.

12 februari 2024 om 22:12

Natuurlijk treffen andere clubs deze spelers ook... Als je zelf een beetje onderzoek doet zie je dat Jong Ajax vrijwel elke week met vrijwel dezelfde spelers speelt... Behalve Rijkhoff want die is net gehaald. Andere clubs hebben zelfs Hlynsson, Godts, Salah-Edinne, Rulli, Ramaj etc tegen gehad en die clubs hoorde je niet.

12 februari 2024 om 22:16

Ik merk aan de reactie als die van mij dat ik gewoon af ga op de regels die vooraf zijn vastgelegd en dat ploegen als MVV op voorhand niet slim genoeg waren om te voorzien dat dit zou gaan gebeuren. Het is toch heel logisch dat de topclubs hun spelers laten terugkomen in Jong of de nieuwe aankopen laat wennen in dat team. Waarom gaan die clubs allemaal achteraf klagen in plaats van op voorhand gewoon duidelijke afspraken maken?

12 februari 2024 om 22:22

@myvision, 100% eens dat de clubs niks te verwijten valt hoor. Die maken gewoon gebruik van de regels die er zijn. Die regels zijn het probleem, niet de clubs. En als andere clubs akkoord zijn gegaan met die regels kun je er achteraf niet over zeuren. (Al weet ik niet precies hoe dit tot stand gekomen is). Maar dat neemt niet weg dat de huidige opzet totaal van de zotte is. Of ze daar nou mee akkoord waren of niet. Edit: ik kom een artikel uit 2018 tegen waarin de KKD ploegen dus bijna precies met het voorstel komen zoals ik hier boven beschrijf. Kan alleen niet terugvinden hoe vervolgens de besluitvorming is gegaan, wie daarover beslist en hoe ze dan uiteindelijk alsnog tot de opzet gekomen zijn zoals die er nu is. Betwijfel dus wel even of MVV ooit voor de huidige opzet heeft gestemd.

12 februari 2024 om 22:30

Exact Fossen. Komende zomer lekker met z'n allen om tafel en vaste elftallen afspreken.

12 februari 2024 om 22:37

Fossen. Ik heb net een artikel gelezen uit 2013 waarin beschreven stond wat ik net heb neergekalkt. Alle teams destijds uit de (toen nog) Jupiler League stemden toen in met het toelaten van de jeugd teams omdat Fox anders andere maatregelen trof om de Jupiler League rendabel op tv te kunnen laten draaien. Ze hebben bij de opzet dus wel degelijk in gestemd, wat er met die besluitvorming van 2018 verder is gebeurd weet ik ook niet.

12 februari 2024 om 22:42

@Inkemontana, maar er zit nog een verschil tussen beloftenteams toe willen laten en akkoord gaan met de huidige opzet toch? Akkoord gaan met toetreding wil nog niet zeggen dat ze daarmee akkoord gingen met elke opzet.

12 februari 2024 om 23:10

Niet zeuren nu. Dit gebeurt in elke competitie, er is namelijk een transferperiode. En de coach met de grootste selectie kan de meeste keuzes maken. Ook niet nieuw.

12 februari 2024 om 23:56

Ach Jong Ajax heeft het anders ook met Eerste elftal spelers flink lastig gehad in de KKD. Manswerk bracht daarnaast niet het gevaar in Rijkhoff, die is gewoon voor Jong gehaald en zal misschien wat inval beurten krijgen in het eerste, maar meer niet.

13 februari 2024 om 01:57

Die vergelijking slaat nergens op.
Brobbey is speler van Ajax 1, dus hij zou niet voor Jong Ajax moeten mogen spelen in mijn opinie.

Wat lwd12 aanhaalt, vandaag spelen er 4-5 spelers in Jong Ajax die regelmatig minuten maken jn Ajax 1, dat is al raar.
Want de volgende keer staan er wel ineens allemaal jeugdspelers die nog nooit in Ajax 1 hebben gespeeld.

Je kunt zo amper een tactische bespreking doen en moet maar geluk hebben wanneer je tegen Jong Ajax speelt.

Hele rare manier van competitievoering.

Wat mjj betreft gaan ze clubs gewoon verplichten om vaste selectie aan te houden met eventueel 2 a 3 dispensatiespelers voor ze jong elftallen.

Dat mocht een jeugdspeler doorbreken, dat ze die nog wel op kunnen vangen desnoods.

13 februari 2024 om 03:46

@saksenros65, als hij begonnen was over Gaaei of Mannsverk had ik het begrepen.

Kaplan niet, die is 2 jaar geblesseerd geweest en heeft nog nooit voor 1e gespeeld.

Rijkhoff ook niet, dat is O19 speler die een week geleden zijn profdebuut bij de senioren heeft gemaakt.

Wat jij zegt is vaker gezegd; Jong teams zouden vaste selecties moeten hebben om het eerlijker te maken. Daar is iets voor te zeggen, maar Rijkhoff is dan wel heel erg slecht voorbeeld, dat zou juist bij uitstek vaste Jong Ajax speler zijn.

13 februari 2024 om 03:49

@Fossen, ik snap je punt wel, maar Kaplan is wel echt slecht voorbeeld, heeft nog nooit in het 1e gespeeld. Met vaste selecties zou die bij Jong spelen, net als Rijkhoff. Kaplan speelt ook wekelijks bij Jong sinds die weer fit is (sinds november).

13 februari 2024 om 06:18

Fitz jim, voe, Martha, Rijkhof, zijn gewoon jeugdspelers.
Kaplan ook nog jong en net terugkerend van 14 maand blessure. Mansverk ook net blessure.
Gaaei wel, maar die komt nog te kort voor het eerste dus speelt in het tweede.

13 februari 2024 om 08:00

Maar dit heeft psv nu ook toch? Wekenlang veel blessures gehad en tegen Volendam op oorlogsterkte... of is dat dan anders..

13 februari 2024 om 08:10

Skasenros65, en wat andere supporters maar niet lijken te begrijpen is dat dit al tig jaar de opzet is en dat je er wel over kan blijven zeuren, maar ook gewoon na zoveel jaar kan accepteren dat t zo is. Want ze zeiken ook niet vanuit MVV als Jong PSV bv met grote namen tegen Groningen speelt.

13 februari 2024 om 08:48

Maar ze reageren wel selectief. Toen Jong Ajax vorig jaar in Maastricht moest spelen met zelfs jongens van 15, omdat die wedstrijd gepland stond in een interland periode, toen was er dus geen sprake van competitievervalsing? Als je reageert op zoiets, dan moet je altijd reageren op zoiets. En niet alleen roepen als het voor jou beter uitkomt om te roepen

13 februari 2024 om 09:16

Rijkhoff is het verkeerde voorbeeld denk ik. Die jongen komt uit de eigen jeugd maar Ajax koopt hem terug. Al geef ik ze 100% gelijk. Spelers als Kaplan, Mannsverk l, Gaaei en vorige week zelfs Rulli zouden niet mogen spelen. Rulli stond een jaar geleden op het WK..😂 Spelers die uit eigen jeugd komen vind ik geen goede reden. Ook al krijgen ze meer betaald dan de complete selectie van MVV. Dat heeft verder niks te maken met conpetitievervalsing maar gewoon een Ajax dat veel meer kwaliteit kan bieden en een betere opleiding.

12 februari 2024 om 21:34

Tjah ik kan het begrijpen, eens. Maar toch een beetje een sneue reactie. Je wilt toch met de 'grote jongens' meedoen als profclub?

Rijkhof heeft nog nooit een duel op het hoogste niveau gespeeld. En zou anders waarschijnlijk ook met jong hebben meegedaan als die niet naar Dortmund was gegaan.

Het is ook geen lewandowski. Vind overigens wel dat jong teams net zoals in Duitsland een eigen selectie moet hebben. Eventueel wisselen in de winter (met uitzondering voor Europees voetbal).

12 februari 2024 om 21:42

Begrijpen jullie het nou echt niet? Het gaat er niet om dat ze niet tegen de 'grote jongens' willen spelen, maar dat er volgende week, tegen een concurrent om de periodetitel, een compleet ander elftal kan staan zonder miljoenenaankopen. Het is dus prima als jong teams mislukte aankopen spelritme wil laten opdoen, maar dan zou er wel elke week ongeveer hetzelfde elftal moeten staan.

12 februari 2024 om 22:09

Marocberkane, als je het schuim even van je mond veegt en mijn eerste zin en laatste alinea even leest..

Heb het over de tweet van MVV. "Begroting van heel MVV". Dat straalt mij teveel calimero uit en daar houd ik niet zo van.

12 februari 2024 om 22:13

Maar dat gebeurd niet... Met een beetje zelfonderzoek zie je dat 90% van de spelers elke wedstrijd speelt dus helemaal geen compleet ander team

12 februari 2024 om 22:47

Slaat zo nergens op. Hoe zit dat met de CL dan en als ze promoveren?

Ajax speelde tegen Real en Juve en won en verloor laatst van een amateur clubje.

Dus alleen als je verlies, dan klopt het, maar als je wint niet. 🤦🏽‍♂️

12 februari 2024 om 22:59

We begrijpen het heel goed. Maar dit is nou eenmaal de afspraak. Er moesten Jong elftallen in de KKD om de competitie interessanter te maken (qua kijkcijfers). Al mag Ajax geen spelers uit het eerste opstellen hadden ze helemaal niet in de KKD willen spelen, je 2e elftal is toch juist het elftal waar je (reserve, terugkerende, aangekochte) spelers ritme wil laten opdoen?

12 februari 2024 om 21:35

Dit is een jeugdspeler van 19-jaar. Heeft nog nooit op het hoogste niveau gespeeld ook. Daarnaast denk ik denk dat de talenten die spelen allemaal wel rond de miljoen waard zijn, misschien moeten ze dan maar alleen met 16-jarigen spelen. Zolang ze zich aan de regels houden moet er gewoon niet zo geklaagd worden, speel die kinderen gewoon kapot.

12 februari 2024 om 21:38

@fcvoetbal: die Forbs ook niet,maar toch riep elke Ajax supporter dat het een absolute topaankoop was....een wereldster in de dop. Daarnaast zijn o.a Gaei en Mannsverk toch geen kinderen meer? Het idee van alleen maar spelers onder de 18 in die jong teams vind ik niet eens zo slecht. Het is ook gewoon oneerlijke concurrentie voor in dit geval Mvv

12 februari 2024 om 21:45

Waarom zou Jong Ajax (ofwel O23) alleen maar spelers onder de 18 moeten opstellen? Daar heb je toch de O18 voor, ofwel de A-junioren.

12 februari 2024 om 21:49

Sander, je snapt zijn punt denk ik wel. Ajax laat doodleuk even wat miljoenen aankopen meedoen tegen MVV en over twee weken speelt een andere club tegen de 'echte' jeugd.

12 februari 2024 om 21:51

Daar gaat het niet om. Als zij iedere week met dezelfde wedstrijd selectie opkomen draven is er niets aan de hand hoe sterk die ploeg ook is. Het probleem is dat die selecties te vaak verschillen. Speel je op een vrijdag tegen een jong ploeg dan heb je kans dat de belangrijkste spelers niet mee doen ivm de ploeg uit de eredivisie die dat weekend nog hun wedstrijd moet spelen. Maar op maandag is dat probleem er niet en dus spelen vaak deze spelers wel.

Nogmaals, als iedere club de jongploegen treft met dezelfde selectie dan is er niets aan de hand.

12 februari 2024 om 21:54

Omdat ze nu voor 20 miljoen aan spelers kunnen opstellen en volgende week dat weer niet doen.

12 februari 2024 om 21:56

Ik snap de bezwaren van fans van KKD ploegen m.b.t. wisselende selecties uiteraard wel, ik zou ook wel voorstander zijn van vaste selecties (al is het wel vervelend dat je dan spelers na een blessure niet meer kunt optrainen in je tweede elftal). Ik snap alleen de opmerking over "alleen spelers onder 18" niet. Dan heb je het over A-junioren, die spelen in de O18 Eredivisie tegen leeftijdsgenoten. Ik zie niet in wat dat met Jong Ajax (of Jong PSV, AZ, etc.) te maken heeft.

12 februari 2024 om 21:57

@oenoeboy dus omdat ze miljoenen gekost hebben zijn het allemaal Messi’s? Gaaei kan er ook in jong niks van. Ga gewoon voetballen, ze spelen zes keer tegen jong ploegen, daar hangt hun seizoen echt niet vanaf.

12 februari 2024 om 22:02

@madmarcel: het probleem is toch niet de aankoopsom? Het probleem is het inconsequent meedoen van bepaalde spelers. Een jongen als Rijkhoff bijv. is sowieso gehaald voor Jong Ajax (het restant van dit jaar) dus die zou bij een vaste selectie ook bij Jong spelen bijvoorbeeld. Dit los je niet op door alle spelers tussen de 18 en 23 uit te sluiten voor Jong ploegen. Dan zou je in het geval van Jong Ajax jongens als Gooijer, Aertsen, Vos, Fitz-Jim, Banel, Kalokoh, etc. ook allemaal niet kunnen opstellen, dat zou natuurlijk nergens op slaan.

12 februari 2024 om 22:09

Maar ja daar zeg je het al: die is speciaal door het vermogende Ajax gekocht om in hun jong elftal te spelen. Dat kan geen enkele kkd ploeg zich veroorloven en dan speelt vandaag ook een Kaplan en een Gaei mee maar die spelen een volgende wedstrijd niet mee omdat ze met het grote Ajax op pad mogen

12 februari 2024 om 22:17

Precies madmarcel. En dat heeft MVV ook aangekaart toen ze akkoord gingen met deze competitie opzet toch?

12 februari 2024 om 22:26

Er zijn wel meer KKD ploegen die een spits van een kleine 1.5 miljoen zouden kunnen kopen hoor, maar dat terzijde. Nogmaals: het gaat niet om het verschil in koopkracht (die verschillen zijn er immers in iedere competitie: Granada kan ook maar een fractie uitgeven van Real Madrid en Volendam maar een fractie van Psv). Het probleem is de inconsequentie, dat zou dus zijn als Rijkhoff tegen MVV wel meedoet maar tegen de concurrentie van MVV niet. Alleen is dat niet het geval, Rijkhoff zal naar alle waarschijnlijkheid gewoon elke pot spelen tot het einde van het seizoen. Voor Gaaie (al moet je als MVV wellicht blij zijn daf hij speelt i.p.v. Gooijer haha) en met name Kaplan en Mannsverk hebben ze wel degelijk een punt inderdaad. Alleen gek genoeg richt MVV haar pijlen specifiek op Julian Rijkhoff, terwijl dat gewoon een jeugdspeler is die vast in Jong Ajax speelt. En helemaal geen hele dure aankoop ook bovendien.

12 februari 2024 om 21:36

Begrijp het volledig! Wellicht moeten de regels aangepast worden dat er geen aankopen van buitenaf mogen spelen in Jong Ajax, tenzij deze onder 18 zijn of iets dergelijks. Dacht laatst te zien dat Rulli daar ook een wedstrijd keepte

12 februari 2024 om 21:40

Geen aankopen van buitenaf??? Geldt dat dan ook voor andere KKD clubs??

12 februari 2024 om 21:47

Rulli keepte inderdaad tegen Jong Utrecht, net als Branderhorst (reservedoelman van het eerste van Utrecht) aan de andere kant. Dat mag enkel bij duels tussen Jong teams onderling en is gewoon conform de reglementen.

12 februari 2024 om 21:50

Een vaste selectie zou veel eerlijker zijn. Die selectie kan je dan, net zoals de andere KKD teams, in de zomer en winter wijzigen.

De KKD is een serieuze competitie, niet een competitie waarbij topclubs hun geblesseerde spelers rustig ritme op kunnen laten doen...

12 februari 2024 om 22:23

@tiesked: Nee, dat is ook niet de oplossing. Als je dan een goede speler in Jong Ajax hebt, kun je hem geen vast onderdeel van de A-selectie maken omdat hij al bij Jong staat ingeschreven. Daarmee rem je de ontwikkeling van een goede speler onnodig.

Spelers promoveren zou altijd moeten kunnen. Een speler van Ajax O19 moet prima een keer een pot met Jong Ajax mee kunnen doen of vast onderdeel van die selectie worden als hij het heel goed doet, ongeacht of het transferwindow open is of niet. Idem voor spelers die van Jong Ajax naar Ajax 1 kunnen.

Andersom moet je het juist inperken. Een speler die als volwaardig lid van Ajax 1 wordt ingeschreven zou geen wedstrijden voor Jong Ajax meer moeten kunnen spelen. En om geklooi met spelerslijsten te voorkomen zou je dan nog kunnen stellen dat een speler volwaardig lid is van Ajax 1 na een bepaald aantal gespeelde wedstrijden of gespeelde minuten.

12 februari 2024 om 21:40

Tja, maar Almere, RKC, Zwolle, G.A.Eagels, Excelsior, Volendam ik kan nog wel even doorgaan zijn die wel een versterking? Dus qua dat kan MVV wel
Echter met het verlies van Roda, WillemII, NAC, ADO, de Graafschap, Groningen en Emmen (ook hier vergeet ik er nog wel wat) is de eredivisie ook wel zwakker geworden in de loop der jaren..Vitesse eventueel out en MVV in maakt het niveau niet beter.

12 februari 2024 om 21:45

@Quillinho, clubs als Excelsior, RKc, Volendam en Almere zitten ook eredivisie. Wat doet MVV daar voor onder kwa stadion en achterban?

12 februari 2024 om 23:35

Het is maar hoe je er naar kijkt, dan is het grote Ajax ook competitie vervalsing tegenover rkc. Kopen 115 milj aan spelers kan rkc 10 jaar van leven

13 februari 2024 om 07:27

Ik denk dat jij het een beetje mist, het gaat er niet om dat Ajax zoveel miljoenen uitgeeft aan spelers. Het gaat erom dat niet elke tegenstander van Jong Ajax tegen steevast dezelfde opstelling speelt.

Nu snap ik wel dat er ook blessures kunnen voorvallen binnen een selectie, maar het is wel een vorm van competitievervalsing t.o.v. andere ploegen.

De ene week spelen ze met Gaaie, Sutalo, Rulli, Mannsverk, Rijkhoff, Avila en de week erop weer zonder. Dus ik kan de frustratie van MVV wel begrijpen.

De opzet om talenten te laten rijpen tegen sterkere tegenstanders vindt ik een hele goede zet van de Knvb, echter zullen ze wel wat met de regels moeten doen om dit eerlijk te maken.

Om in te gaan op het voorbeeld wat jij schetst, je hoort niemand in de competitie hierover klagen, ook niet meer op hoger niveau in CL bijvoorbeeld, we weten allemaal dat dit speelt en kunnen er geen verandering in maken.

13 februari 2024 om 06:18

Weet je wat competitie vervalsing is? Een doelpunt over de lijn niet goedkeuren.

13 februari 2024 om 08:19

Laat even bewijs zien waaruit je 100% zeker bent dat die bal over de lijn was? Met het lijkt erop of het heeft er alle schijn kom je er niet

13 februari 2024 om 08:04

@Quillinho in de gevalletjes Gaaei en Mansverk kan ik het enigszins begrijpen al worden deze ook door heel NL niet goed bevonden voor Ajax 1, maar voor Rijkhof vind het gejank om janken die heeft nog niet eens minuut in een eerste lftal gespeeld. Dan was er voor de wedstrijd nog een gat van 11 punten op de ranglijst in het voordeel van MVV, calimero gedrag dus.

13 februari 2024 om 11:45

Volgens mij zijn alle clubs toch met het volle verstand akkoord gegaan met het toelaten van de Jong teams? Daar hoort dit soort zaken dan bij. Kan me (in dit geval) de frustratie van MVV wel voorstellen, maar dat voegt niks toe.

13 februari 2024 om 12:02

Precies wat je zegt. Wordt een beetje moe van het geklaag over iets waar zelf voor gekozen is.

Helemaal gelijk hebben ze haha!

12 februari 2024 om 21:37

Ze hebben gewoon gelijk ook. Dit slaat ook nergens op. Van tevoren selecties maken. Op papier al een duidelijke selectie van het jong-elftal en een duidelijk selectie van het eerste elftal. Geen uitwisseling, tenzij transferperiode. En dan weer een half jaar "vast"

12 februari 2024 om 21:42

Rijkhoff kwam tijdens de laatste transferperiode dus dan mag hij ook volgens jouw systeem spelen voor Jong.

12 februari 2024 om 22:37

Klopt inderdaad. Alleen mogen Gaaei, Mannsverk en hij dan ook niet met Ajax 1 mee dit seizoen.En Vos, Fitz-Jim, Kaplan. Wat een onnozele opstelling zie ik nu. De frustratie is wel heel erg terecht bij MVV

12 februari 2024 om 23:05

Heerlijk, gisteren na het verlies van Ajax alleen maar provocerende opmerkingen maken en nu jong Ajax positief in het nieuws komt huilie huilie doen. Valt niet veel te genieten in de KKD maar deze reacties kan ik wel waarderen. Ga zo door!

12 februari 2024 om 23:21

Mangalitsa, je kan toch niet zeggen dat een speler die bij Jong Ajax heeft meegedaan dan niet bij Ajax 1 mag meedoen? Dat is echt het meest onlogische ooit. Andersom, oke. Maar het doel van Jong Ajax is juist om spelers klaar te stomen voor het eerste. Dan heb je bijvoorbeeld een transfer of een geblesseerde speler in het eerste en mag je niet iemand uit nota bene je eigen jeugd oproepen? Je kan het ook wel heel moeilijk maken.

13 februari 2024 om 06:36

Wat is er mis met jeugdspelers als vos en fitz-jim die in het elftal spelen waar ze in horen?

14 februari 2024 om 06:36

@Ajaxfan: Ik heb precies 0 provocerende opmerkingen gemaakt en ik doe nergens "huilie huilie" jegens Ajax. Ik kaart terechte vervalsing aan. Jong Ajax en Ajax moeten verschillende selectie hebben. Net als bij AZ, PSV, Utrecht en Feyenoord of wiedanook. Jouw kinderlijke reacties doen alleen blijken dat er iets anders speelt bij jlmou, geen idee wat trouwens.

@Leidsehood@Isel; Echt in de verste verte oneens met jullie natuurlijk.

Gelijk hebben ze pure competitievervalsing en voor ploegen net als MVV funest

Sommige talenten van de NL top zijn nou eenmaal al miljoenen waard voordat ze 21 zijn. Als het zou gaan om een aankoop van 28 snap ik de kritiek maar dit is toch gewoon een jeugdspeler?

12 februari 2024 om 21:34

Maar hoevaak zouden die, buiten de jong-elftallen, dan in de KKD spelen?

12 februari 2024 om 21:46

Stond Rulli vorige week niet op goal?? Gewoon een wereldkampioen in de basis van een kkd wedstrijd.

12 februari 2024 om 22:02

Rulli mocht alleen keepen omdat er 2 jong ploegen tegen elkaar speelden.

12 februari 2024 om 22:06

Dat is een onzinnig voorbeeld. Rulli en Branderhorst keepten vorige week bij een onderlinge pot tussen twee Jong teams. Voor die onderlinge duels zijn er wat dispensatie regels zodat (ook oudere) keepers minuten kunnen maken. Tegen de overige 16 niet-Jong teams mag dit niet dus is verder irrelevant in deze discussie.

Ze moeten sowieso stoppen met periodetitels. Je kan net een relatief makkelijke reeks hebben en als 11e een periodetitel hebben. Gewoon bovenste aantal play offs laten spelen.
Het verhaal mbt de Jong teams snap ik goed. Leidt tot frustratie, maar zoergt ook gewoon voor meer omzet in de gehele kkd

13 februari 2024 om 06:37

Periodetitels is idd ook competitievervalsing.

Eigenlijk is dat Jong gebeuren gemakkelijk op te lossen… alle jong ploegen spelen op vrijdag.

Dan krijg je niet het halve eerste in je opstelling.

13 februari 2024 om 07:56

Idd de jong teams een dag voor het eerste laten spelen. Dan gebeurt dit niet. Met daarbij een regel dat zoveel wedstrijden in eerste betekend dat die speler niet meer in jong mag spelen.

Ze hadden echt kunnen. Winnen ja net als quillinho hieronder

Gewoon de Jong teams uit de kkd halen. Ze voegen gewoon niks toe. Als de clubs toch spelers willen laten spelen in de kkd, verhuur ze dan gewoon aan een club.

12 februari 2024 om 23:05

Het blijkt dat ze wel wat toevoegen (commercieel/financieel), en dat is nou precies de reden dat ze erin zitten.

13 februari 2024 om 11:33



Is dat aantoonbaar, die toegevoegde waarde, cijfermatig dan? En dan bedoel ik niet voor de rekening van Ajax, PSV, e.d., maar voor de KKD in het algemeen.

Hier in Belgie hetzelfde verhaal, en vooral veel geklaag vanuit tweede klasse over lege stadions, lege uitvakken. Wel niet dezelfde 'competitievervalsing' qua namen, vooralsnog.

Het grootste probleem vind ik dat dit een onoverbrugbare voorsprong geeft aan de grotere clubs die nu veel vroeger dan andere eersteklassers een professioneel contract kunnen bieden aan jongeren. Zo zuig je de jeugdwerkingen, en vaak ook de financiele bodemlaag, van kleinere clubs structureel leeg.

'Vernietigende post', 'woedende tweet', en 'hatelijke tweet'. Iets zegt me dat de redacteur zijn eigen mening niet helemaal heeft kunnen verbergen.

13 februari 2024 om 06:51

Ja idd.. scherp. Volgens mij zegt die tweet overigens ook meer over het beleid/de knvb (...dat mag dan onze periodekansen aan gort schieten..) dan over (de mogelijke haat jegens) Ajax.

Ik kan het voorbeeld van Rijkhof absoluut niet begrijpen. Die jongen zat al bij Ajax. Dus als hij niet was weggegaan naar Dortmund tussendoor was er niks aan de hand? Dan is het alsnog dezelfde speler, die veels te goed is voor MVV. Nu is er voor betaald en anders niet. Dan was het niet erg geweest dat een Ajax jeugdspeler te goed is voor de MVV verdedigers?

Mansverk is een ander verhaal natuurlijk.

12 februari 2024 om 22:02

Ik ben het met je eens. Rijkhof kun je nog prima als jong Ajax zien. Mansverk, Gaaei en Kaplan is een totaal ander verhaal. Die zijn voor het eerste gehaald en niet voor jong Ajax.

13 februari 2024 om 06:38

Mansverk en kaplan zouden voor de kkd constructie ook in het jong elftal hebben opgebouwd na hun lange blessures.

13 februari 2024 om 11:48

Hoezo zijn Mannsverk en Kaplan een ander verhaal? Die hebben bij elkaar nog niet 1 wedstrijd gespeeld in Ajax 1.

13 februari 2024 om 18:33

Volgens mij zijn die beide (net als Gaaei) als volwaardige speler voor het eerste gehaald en niet als talent dat eerst nog eens in de jeugd moet spelen.

13 februari 2024 om 18:35

@iseldiroed,

Maar zijn Mansverk, Gaaei en Kaplan als jeugdspeler gehaald of als selectie lid ? Als je met vaste selecties zou spelen, in welke selectie zouden zij dan zitten ? Volgens mij niet in Jong Ajax.

Volledig gelijk hebben ze. OF de Jong-teams gaan met een vaste selectie spelen OF ze zetten maar lekker een eigen competitie op. De huidige situatie is zo oneerlijk als maar kan....

12 februari 2024 om 21:53

Okay. En de niet-Jong teams mogen ook geen aan- en verkopen doen in de winter?

12 februari 2024 om 21:55

Die gebruiken geen miljoenenbudgetten die door een ander team worden verdiend, maar doen het met hun eigen portemonnee.

12 februari 2024 om 22:04

Ook in de kkd spelen ploegen die het niet met hun eigen portemonnee doen hoor.

12 februari 2024 om 23:46

Mag Feyenoord ook nog maar net zoveel uitgeven als rkc dan? Rkc heeft ook geen miljoenenbudget. Zo kun je alles als oneerlijk beschouwen. Maar hier hebben ze eenmaal zelf akkoord aan gegeven en levert ze geld op. Het is ook al jaren zo waarom dan blijven zeuren

12 februari 2024 om 22:07

Het is een selectieve verontwaardiging. Ook MVV is akkoord gegaan ooit. Rijkhoff is ook nog eens speelgerechtigd (lees: een jonge speler). Vervelend voor de Matigste VoetbalVereniging dat hij tegen hun het net weet te vinden. Wellicht dat een ploeg die een jonge spits te lastig vinden om tegen te spelen misschien ook geen periode zou moeten winnen.

13 februari 2024 om 11:36

Dan wordt het het tweede, ze gaan weer belofte competitie spelen op de maandag. En de grootste talenten die nog niet aan het eerste toe zijn, kunnen weer verhuurd worden zoals het altijd ging.

Heel veel succes met de eerlijke KKD met nu nog 16 teams. Want de amateur teams willen niet in de KKD spelen. Hoop wel voor je dat de komende jaren geen clubs in de KKD failliet gaan want dan wordt het een mini competitie.

KKD-clubs zijn zelf akkoord gegaan met de regels omtrend de Jong-teams. Dus nu niet zo lopen zeuren.

Hahahahaha, lekker huilen. We hebben t over rijkhoff he, niet over mbappe ofzo. Nog nooit opt hoogste niveau gespeeld. Waar maak je je druk over? En nog triester dat er nu allerlei rotterdammers uit hoeken en kieren komen om hierover wat te vinden

Ze hebben bij MVV zelf ook wel door dat het een kinderachtige post was en hebben hem al weer verwijderd. Deze spelers zijn ondanks hun aankoopprijs eigenlijk allemaal niet goed genoeg voor Ajax 1 en dus spelen ze in Jong Ajax. Wat is het probleem. Ook andere ploegen zullen wel eens rouleren en een reserve team hebben (dat wel lager speelt) waar af en toe uit noodzaak uit moet worden geput voor hun eerste elftal. Dit is bij Ajax niet anders, alleen gaat het om de bedragen wat scheve gezichten trekt. Ik vind het een beetje een calimero verhaal van MVV. Als je veel spelers hebt zul je af en toe wel moeten rouleren om mensen tevreden te houden. Ook goed om blessures te vermijden trouwens.

Laat die tweet dan gewoon staan. Nu ben je net die stoere jongen op het schoolplein die wegrent omdat ie niet kan vechten.

Flauwekul. Overal in de wereld zo.

12 februari 2024 om 23:47

Oh ja? In welk (groot voetbal)land spelen in de nationale tweede hoogste divisie ook jong clubs, met aankopen uit het eerste?

13 februari 2024 om 07:59

Overal in de wereld zelfs! Wat een domme simpele opmerking… speelt jong man city in de second division? Inter B? Bayern B? Real B?

Denk dat je het antwoord wel ziet hè? Soms wel soms niet… dus geen flauwekul en zeker niet overal. Erg dom.

Vaste kernen voor 6 maanden vastzetten zoals iedere andere club.

Och och, nu piepen, maar als ze niet presteren dan uitlachen. Niet zeuren nu, dit gebeurt in elke competitie. Spelers mogen nou eenmaal een transfer maken in de winter.

Als je op maandag tegen Jong Ajax speelt ben je gewoon de Sjaak. Niet alleen Jong Ajax maar ook tegen Jong AZ die laatst nog met van Bommel en Poku speelden.

13 februari 2024 om 11:10

Ja en? Als er niet op maandag gespeeld kan worden, dan moeten de clubs weer een belofte competitie opstellen voor de reserves. Dan is er geen ruimte meer voor een jong team.

Alles begint ermee dat er maar zestien KKD teams zijn waarvan er een aantal in financieel niet al te beste omstandigheden zitten. Vallen er een of twee teams om, dan heb je met 14 teams geen KKD competitie meer.

Flauw om dit nou te benoemen. Dan ben je een slechte verliezer. Ik als Ajacied blijf Jong ploegen in de Eerste Divisie ook raar vinden, maar dit weten we nu toch al jaren? Ook bij Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht spelen wel eens spelers die daar ook in het eerste uit kunnen komen. Dat wist MVV toen de competitie van start ging toch ook wel??

13 februari 2024 om 11:11

Exact. Maar de jogn temas warne nu eenmaal nodig voor de KKD om te overleven. Ze gingen ten onder.

Maar ja, geheugen werkt niet al te best dus daarna begint het eeuwige geklaag.

Ik vind het ook maar raar, die jong teams in de competitie, zonder echte regels.

Nu heb he met Martha, Gaeei, Mannsverk en Vos spelers die normaal in het 1e elftal spelen.

Vorige pot stond notabene Rulli zelfs op doel.

Je kunt als tegenstander ook amper een tactische bespreking houden, want je weet nooit welke 11 je gaat treffen bjj Jong Ajax.

Hrb het idee dat dit bij PSV, Utrecht en AZ ook veel minder is.

Maarja, het zal allemaal wel mogen

13 februari 2024 om 11:12

Rulli mag alleen tegen ander jong teams spelen, dat is een non discussie.

In de jong teams moeten ook de reserves van het eerst elftal die niet gespeeld hebben in het weekend alsnog spelen. Het is niet mogelijk om en een jong team te hebben en een belofte competitie op de maandag. De grote clubs hebben niet genoeg spelers voor drie competitities.

Dit moet gewoon kunnen hoor. Madrid castilla and barcalona B brengen al jaren parels en hun competitie is er ook beter op geworden.

Natuurlijk is het competitievervalsing dat er vier (!) teams meedraaien waarvoor helemaal niets op het spel staat en die inderdaad in sterk wisselende opstellingen spelen en daarmee het competitieverloop beïnvloeden. De beste oplossing is de Jong-teams uit de piramide halen. Dan kun je een Eredivisie O21 opzetten die veel interessanter is dan bijvoorbeeld de Eredivisie voor vrouwen.

2x verliezen van Ajax incalculeren en de rest win je gewoon. Zo simpel is het MVV.... Ajax kan toch niet promoveren.

13 februari 2024 om 08:46

Totdat je concurrent tegen het echte jong Ajax speelt en ze met 5-0 oprolt.

13 februari 2024 om 11:14

Heel vervelend maar aan de andere kant, je kan nog spelen. De KKD bestaat nog altijd.

Zonder de jong teams wordt het echt heel tricky voor de KKD om te overleven want de amateur teams weigeren te promoveren vanuit de tweede divisie. Dan kom je met 16 clubs te zitten. Als er dan een paar omvallen is het einde oefening.

Snap MVv volkomen je ziet het ook vaak aan de uitslagen bij jong Ajax, het is vaak of ze winnen heel makkelijk of ze verliezen dik

Haha ik kan mij nog wel een jong Ajax aanval herinneren met David Neres, Cassiera en Cerny. Was ook 20+ miljoen aan aankopen...



Gewoon Jong ploegen laten spelen op maandag (niet vrijdag, want komt de kwaliteit van de competitie niet ten goede als er alleen a-jeugd spelers op het veld staan).

Spelers moeten onder 21 zijn en wanneer ze meer dan 500 (of 1000) minuten in de hoogste competitie van een land gespeeld hebben (geld dus ook voor buitenlanders) moeten ze niet meer speelgerechtigd zijn. Deze grens gewoon elke winter en zomer weer beoordelen. Hebben ze vanaf de zomer 500 (of 1000) minuten behaald door invalbeurten/hele wedstrijden in ajax 1, vanaf winter niet meer speelgerechtigd. Zo sluit je spelers als een Mannsverk en Gaaei uit van deelname, maar zo laat je spelers die vanwege blessure's of andere redenen een kans in ajax 1'hebben gekregen wel speelgerechtigd tot ze deze grens hebben bereikt. Spelers als Martha uitsluiten zodra ze 500 (of 1000 ) minuten gemaakt hebben. Als ze dan nog niet volwaardig lid zijn van 1e elftal moeten ze maar verhuurd of verkocht worden.

13 februari 2024 om 11:16

Prima, de clubs besluiten dan om de jong teams terug te trekken om dan gewoon weer spelers uit te lenen en een beloftecompetitie op de maandag te spelen. Scheelt miljoenen euro's op jaarbasis.

De KKD heeft dan nog 16 teams. Fingers crossed dat er geen enkele club de komende jarne failliet gaat want dan wordt het wel heel erg krap.

En deze club zou graag terug willen naar de Eredivisie? Waar ze iedere wedstrijd tegen clubs moeten voetballen waar spelers rond lopen die nog vele malen meer hebben gekost hebben dan hun begroting? Get a life, zodra ze wat tegenstand krijgen, beginnen ze al te mekkeren. Als ze commentaar hadden gehad op Gaaie, oke, maar deze Rijkhoff is gewoon een jeugdspeler die nog geen enkele wedstrijd in het eerste team van Ajax heeft gespeeld. In mijn ogen een populistische tweet

13 februari 2024 om 08:17

Denk dat het vooral gaat om eerlijkheid. Allemaal dezelfde tegenstand, wat bij de jong elftallen natuurlijk flink kan verschillen.

Jong ajax is dramatisch karig dit seizoen die gasten staan bijna laatste. Ik snap MVV maar dit hoort bij topvoetbal. Ik zag ajax ook niet huilen toen Borrusia plots met Haaland ging spelen. Of dat bij juventus Ronaldo meedeed. Hou toch op!

Weet je wat raar is , ze willen allemaal promoveren , maar ze kunnen eens Niet winnen van een belofte team ..Wat de knvb moet doen is vaste lijsten voor 2e elftallen en max 2 dispensatie spelers na een blessure

13 februari 2024 om 08:19

Is toch ook niet zo gek dat ze moeite hebben met belofte teams? Zit gewoon veel meer geld in. Ligt er alleen heel veel aan wie er opgesteld word en dat verschilt nog weleens.



Huilen als je pijn hebt he. Maar als een tegenstander van Ajax tegen de halve A-jeugd mag, dan hoor je ze niet klagen. Selectieve verontwaardiging van MVV.

Bovendien staan ze bij MVV als f-pupillen te verdedigen bij de eerste goal en de tweede goal had mijn blinde oma ook nog gemaakt. Ze moeten het zich vooral zelf aanrekenen

13 februari 2024 om 08:45

Het hele punt is dat sommige teams de halve A-jeugd treffen en andere teams de halve A-selectie (wat overdreven). Dus, nee, dit is geen selectieve verontwaardiging maar de essentie van de klacht. De KNVB heeft hier gewoon niet bijster goed over nagedacht.

13 februari 2024 om 11:18

De KNVB heeft hier heel goed over nagedacht. Het probleem is het korte geheugen dat mensen hier hebben. De KKD ging failliet. Alle teams konden ermee stoppen.

De grote clubs mochten de boel redden. Feyenoord vond het te duur en weigerde. Ajax en PSV stapte wel in.

Als je je eigen broek niet op kan houden, dan is elke keer dat geklaag echt vermoeiend. Kom dan met een opolossing om KKD voetbal te spelen zonder jong teams. Zolagn die oplossing er niet is, moet je ook niet over de jong teams klagen.

13 februari 2024 om 09:33

Daar geef je al precies aan waar het ontzettend botst.. de ene keer tegen de halve A-jeugd, de andere keer tegen een ploeg met een waarde van tientallen miljoenen.

13 februari 2024 om 12:07

Dat is niet waar het botst. Het probleem is dat de KKD haar eigen broek niet op kan houden. Dus moesten de grote clubs de KKD redden.

Tot de dag van vandaag gaat er heel veel geld van de eredivisie clubs naar de eerste divisie. Uitzendrechten worden door de eredivisie betaald, ze kunnen geeneens los verkocht worden want er zijn geen geinteresseerden.

Elke keer dat gezeur weer over de jong teams. Terwijl zonder de jong teams er maar 16 KKD teams over zijn. Tot het volgende Faillissement, dan heb je er nog 15. Gewoon een kwestie van tijd en het is klaar.

Jong teams altijd op vrijdag laten spelen; probleem opgelost. Of mis ik dan iets?

13 februari 2024 om 09:30

Dat bedacht ik mij inderdaad ook. Prima als jong-teams op de maandag tegen elkaar spelen, maar laat ze tegen de "normale" teams altijd op vrijdag spelen. Dan treffen ze de teams allemaal onder dezelfde omstandigheden.
KNVB lijkt blind voor de argumenten van andere teams. Als ze nou eens meedenken in oplossingen..

13 februari 2024 om 11:21

Ja je mist zeker iets. De grote clubs met jong teams hebben niet genoeg spelers voor drie competities. Dus op maandag een extra belofte team erbij, dat gaat niet. Dan kunnen de reserves van het eerste elftal niet spelen op de maandag.

Enige oplossing is dan stoppen met de jong teams en weer belofte competitie op de maandag gaan spelen. Scheelt miljoenen euro's qua kosten en de grootste beloftes kan je gewoon uitlenen aan andere clubs.

Probleem voor de grote clubs opgelost. En hoe nu verder met de KKD?

Het valt mij toch wel op dat het ook nooit goed is, je kan veel zeggen over dit jong ajax dit seizoen maar die spelen gewoon met een aantal vaste jongens van tussen de 16 en 21 jaar dit seizoen. Het enige wat dit jaar eruit sprong was Rulli vorige week wat belachelijk is dat hij speelde. Verder hebben Martha en Benal minuten gemaakt in het 1e die daar noodgedwongen spelen vanwege blessureleed bij het eerste. Verder kijkt iedereen naar een aankoopsom wat natuurlijk ook nergens op slaat natuurlijk, het gaat om de leeftijd en dat je wegespeeld wordt door een stel tieners moet je natuurlijk de aankoopsom van rijkhoff als excuus gebruiken ik snap het wel maar is wel makkleijk. Sterker Rijkhoff zou met dispensatie nog mee mogen doen met de O19 van ajax dat geld overigens ook nog voor Forbs die met zijn leeftijd gewoon nog in een jong team behoord te spelen.

13 februari 2024 om 11:46

Nogmaals, Rulli mag alleen tegen andere jong teams spelen. Dat is dus een non-discussie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren