Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moisander: ‘We geven de goals zo weg en dat doet pijn, een mentale klap’

Laatste update:

Ajax was de afgelopen seizoenen vooral in de onderlinge ontmoetingen met de directe concurrenten vaak ongenaakbaar en werd vier keer op rij kampioen van Nederland, maar zondag gingen de Amstedammers in eigen huis onderuit tegen PSV. Aanvoerder Niklas Moisander baalt daar stevig van.

/

De verdediger doet dat niet in de laatste plaats omdat hij zelf een gigantische kans op de 2-2 liet liggen, na een uitstekende pass van Daley Blind. “Ik nam nog goed aan, maar schoot te wild in. Daaraan zag je dat ik geen spits ben”, vertelt de Fin aan De Telegraaf. Ook in defensief opzicht was er op bepaalde momenten echter heel wat mis met het Amsterdamse optreden, weet Moisander.

“We hadden de wedstrijd onder controle, maar gaven de overwinning de tweede helft uit handen. We geven de goals zo weg en dat doet pijn. Als je zo makkelijk goals weggeeft, wordt het moeilijk om te winnen.” De captain besefte dat PSV voor het eerst in zes jaar weer eens won in Amsterdam. “Het is een mentale klap. We willen thuis nooit verliezen en hadden hier in toppers allang niet meer verloren.”

Denk je dat Ajax zich in defensief opzicht snel zal verbeteren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk wil je hem liever winnen, maar op basis van het vertoonde spel maak ik me toch weinig zorgen.
Kansen waren er genoeg en met iets meer scherpte gaan die er in de volgende wedstrijden wel in.
Er is werk aan de winkel voor de Boer, maar het seizoen is nog alles behalve verloren.

25 augustus 2014 om 10:01

Precies!! De nederlaag is een domper maar het spelbeeld tegen AZ en PSV geeft wel vertrouwen voor dit seizoen. Ik mis alleen een goede spits bij Ajax, en had zo blij geweest als Eto'o had getekend. Sigthorsson heeft 3x nodig om een bal aan te nemen en haalt zo de snelheid uit een aanval.....beperkte speler en hoop dat er nog een club zo gek is om hem op te halen voor 6 miljoen.

25 augustus 2014 om 11:51

Ben het met je eens. Die sigi kan er niks van. Als je zo lang nodig hebt om een bal aan te nemen als spits zijnde. Zeker bij Ajax die op de helft van de tegenstander speelt. Kan me daar zo aan irriteren. Ajax moet iemand halen of anders die Milek vertrouwen geven.

25 augustus 2014 om 11:53

Juist. Ze zijn niet door de ondergrens gezakt ofzo en de wedstrijd werd beslist op details. Dit was eigenlijk de eerste echte topper in jaren. Qua spelniveau heb ik van zowel PSV als Ajax genoten. En daar gaat het om. Het is zonde dat het kwartje goedvalt voor PSV maar dat had zomaar anders kunnen zijn. Gewoon goed gespeeld maar verloren, kan gebeuren. Een traditioneel PSV.

25 augustus 2014 om 16:20

Vak403 hou daar nou eens mee op die speler kan er niets van
Hij verdiend toch wel een kleine miljoen per jaar , lijkt mij toch wel dat hij er iets van kan
Laat spelers/mensen een beetje in hun waarde

25 augustus 2014 om 18:29

Hij mag toch gewoon een mening hebben? Daar is het een forum voor. Ik ben er mee eens dat Sigtorson normaal de snelheid eruit haalt met zn slechte balaannames. Maar gisteren speelde hij nou juist goed vond ik.

25 augustus 2014 om 22:02

iedereen mag zijn mening geven heb er alleen een hekel aan dat hij zei hij kan er niets van

26 augustus 2014 om 00:26

Hij kan er te weinig van! Zo goed? Hij weet ook wel dat Sigthorsson een aardig balletje kan trappen maar zo bespreek je dat nou eenmaal in het voetbal. Als iemand niveau tekort komt "kan hij er niks van".

Zoiets moet je in perspectief zien. Zet Sigthorsson bij Heerenveen neer en het is een goede spits maar voor niveau Ajax komt hij tekort.

En als je dan kansen kriigt moet je ze wel maken. Daar lag ook een probleem gisteren natuurlijk. Zeker die kans van hem. Die moest erin

25 augustus 2014 om 10:59

Helemaal gelijk. Sommigen zijn helemaal over de toeren van dit verlies en ik was eerst natuurlijk ook flink teleurgesteld, maar als je naar het spelbeeld kijkt dan was dat eigenlijk gewoon positief. Er werd kinderlijk verdedigd, maar in aanvallende zin werd er eindelijk wat directer gespeeld en meer gecreerd dan vorig jaar. Precies hetgene wat de Boer voor dit seizoen had aangegeven (moeten de kansen er wel in natuurlijk). Hoop dat die verdedigende fouten ook te maken hebben met het feit dat er nu nog meer naar voren wordt gevoetbald en dit dus nog anders verdedigen is. Psv heeft gewoon de 2e helft slim op de situatie ingespeeld en gebruik gemaakt van de zwakheden van Ajax. Heel goed gedaan. Vond het sowieso wel weer eens een hoogstaande pot tussen deze 2.

25 augustus 2014 om 18:34

Spelbeeld was gematigd positief vind ik. Inderdaad iets meer kansen gecreëerd dan vorig jaar, maar deze eerste die wedstrijden ook al veel kansen weggegeven. Vraag me af of dat is omdat we tegen drie goede ploegen hebben gespeeld of omdat het verdedigend nog niet goed staat.

Ik heb liever Van der Hoorn erin dan Veltman, met Moisander heb je al een voetballende verdediger.

25 augustus 2014 om 09:50

FdB had Andersen lekker op de bank moeten laten samen met van Rijn! Ajax werd overlopen aan die flank.

25 augustus 2014 om 09:55

Ik ben het met je eens betreffende Andersen, maar van Rhijn speelde gewoon een prima pot zeker als je je bedenkt dat hij net terug is van een blessure. Hij is echt veeeel beter dan Ligeon!

25 augustus 2014 om 09:58

vrhijn heeft depay eruit gespeeld lijkt me al genoeg! Andersen 100000% mee eens bijna nog nooit zo geërgerd aan een domme wissel van de Boer alles draaide om daardoor!

25 augustus 2014 om 10:07

ja brenet had hem helemaal in zen zak en dat zegt volgens mij al genoeg.

25 augustus 2014 om 10:20

Is toch erg als je zit te kijken als psver en je bent blij dat anderson erin komt en niet kishna.

Zegt genoeg denk ik

25 augustus 2014 om 10:23

Kishna had erin gemoeten. echter kan je Van Rhijn weinig kwalijk nemen. heeft een goede pot gespeeld. alleen Veltman merkte je wel dat hij totaal geen ritme had. geen goede beslissingen en niet constant in het verdedigen. Schöne had gewisseld moeten worden, daarom was het zo zonde dat El Ghazi maagklachten had.

25 augustus 2014 om 10:30

Andersen kon er vrij weinig aan doen dat die weer eens op de flanken werd gezet ipv het middenveld. In jong Ajax presteert die altijd erg goed, maar bij Ajax 1 krijg die op deze positie nauwelijks kans. Behalve dan in de Johan Cruijff schaal, maar toen speelde heel Ajax slecht..

25 augustus 2014 om 13:05

Logisch dat frank hem niet op het middenveld zet. Zo een lichtgewicht wil je toch niet in de as hebben man. Grootst Deens talent aub zeg. Ja sierlijke voetballer met een goede techniek , maar hij moet nog zoveel groeien. Letterlijk!

25 augustus 2014 om 16:22

En als zijn eerste steekbak erin was gegaan dan zou hij een held zijn Waan van de gag weer

25 augustus 2014 om 09:56

Van der Hoorn moet nog een heel klein stukje handelingssnelheid winnen daarvoor, hij is nu nog nét iets te traag om Veltman eruit te spelen. Van der Hoorn heeft natuurlijk een aantal hele grote voordelen, hij heerst namelijk in de lucht en is met aanvallende corners erg gevaarlijk. In Veltman zie ik overigens ook een erg goede rechtsback.

vdhoorn! Ja makkelijk na gister, maar aub maakt van je backs geen aanvallers heb Boilesen amper bij Narsingh gezien maar wanneer Blind op linskback kwam was hij direct nergens meer.. speel met serrero en Klaassen en anders speel dan ook gewoon met Blind en Viergever naast elkaar en Klaassen op 10 echt. Het word tijd dat de Boer leert van zijn fouten en evolueert als trainer!

25 augustus 2014 om 09:56

Helemaal mee eens. Gisteren ook al een aantal keren gezegd; backs moeten vooral backs zijn. Stel dan een echte linksbuiten op. En spelen met een 10 zou idd meer dan wenselijk zijn. Maar ja De Boer gelooft daar niet in. Die is van het collectief, geen tempo aanvallen en vooral geen uitspattingen.... En ja daarmee is hij succesvol geweest !

25 augustus 2014 om 10:05

Ja succesvol is het zeker, en na 34 wedstrijden kan het gewoon weer zo zijn, maar als je als coach aangeeft 'leuker' te willen spelen voor de supporters moet je ook wel wat eraan doen. Hij gelooft niet in de 10 nee, maar je kan dan niet serrero passeren in mijn ogen de enige die wel tempo kan wisselen in dit systeem. Met Blind en Viergever is het juist ideaal om met een 10 te spelen. En gister Andersen brengen ipv Kishna een echte linksbuiten heeft de nederlaag ingeleid. Ja schone maakt een belachelijke fout etc. maar de wissel was funest..

25 augustus 2014 om 10:28

Het gaat niet per se om die 10. het spel gaat goed. alleen is het niet slim om Viergever erin te zetten als je Blind heb. anders misbruik je Blind met een te aanvallende rol en zet je niet je beste speler op cvm. Viergever is gewoon niet goed genoeg voor ons aller Ajax en had nooit gekocht moeten worden.

25 augustus 2014 om 10:37

Typisch, de Boer is van het collectief n in de jeugd wordt meer aandacht aan het individu gegeven......gewoon met Kishna moeten beginnen n daarna Ghazi. Jammer

25 augustus 2014 om 13:11

Wat boeit die nr 10 rol? Wordt zwaar overdreven hoor. Klaassen leek gisteren al op een 10 getuige het te laat omschakelen bij balverlies. Dan zijn we gewoon te kwetsbaar. Viergever en blind zijn al geen echte stofzuigers dus we zouden dan alleen maar meer in de problemen komen. Plus Klaassen is ook geen type speler die het met een schitterende steekbal beslist. Enige wat hij meer zal kunnen doen op de 10 is het ondersteunen van sigi. Maar ja laatst genoemde is al slecht genoeg en ik hoop dat iemand hem koopt.

25 augustus 2014 om 13:28

Die nummer 10 boeit ja, als je met een Sigi speelt en tenminste 1 echte buitenspeler dan heb je 2 man in en op de 16 om te scoren, met een 10 kan het spel sowieso directer, neem de Jong en Pantelic dat was genieten! Sigi krijgt heel veel blaam maar in dit systeem is de spits echt bijna onmogelijk.. En in mijn ogen als je serrero niet opstelt en dus voor Blind en Viergever kiest dan moet je met een 10 spelen en 2 'cvm'. Waarom zijn we zo kwetsbaar in de omschakeling? Omdat de backs staan als aanvallende middenvelders en alles naar binnen kruipt.. Backs moeten soms gewoon heel soms opkomen en zeker niet er al staan de hele tijd.. En met Blind en Viergever voor de verdediging en 1 aanvallende middenvelder kan je de backs juist meer laten doen als nu, nu is het en en en, het is dat de eredivisie zo zwak is en Ajax kwalitatief gewoon altijd goed (wat anderen ook zeggen met Psv gewoon weer by far de beste selectie)..

Ik vind Ajax al jaren zwak achterin, tegen Vitesse was het echt drama en gister tegen PSV zag je ook de zwaktes weer.

25 augustus 2014 om 09:55

Je kon gisteren duidelijk zien dat Boilesen en v Rhijn niet helemaal fit waren... Boilesen liet Narsingh er zomaar langs bij zn goal en v Rhijn wilde meteen teveel rennen. Als daarnaast het centrale duo ook nog eens een fout maakt, wordt het moeilijk.....

25 augustus 2014 om 10:40

Narsingh was ook niet helemaal fit en we hadden de jong die nog niet heef gescoord in de competitie,willems was niet helemaal fit...............

25 augustus 2014 om 10:47

Begin maar weer over PSV ja...... We hadden het hier toch even over Ajax? Ik vind het raar dat De Boer 2 nog niet fitte backs opstelt tegen Depay en Narsingh.

25 augustus 2014 om 11:02

V. Rhijn speelde heel goed tegen Depay hoor. Die countergoal van Depay is aan de linkerkant te wijten en voor de rest van de wedstrijd is Depay er tegen v. rhijn niet aan te pas gekomen. Ligeon was duidelijk veel slechter gister.

25 augustus 2014 om 13:14

Boilesen is gewoon een slechte verdediger man. Ik zeg het al jaren. Zet er een echte vleugel op en je hebt hem in de pocket. Zie lens vs boilesen en eerder ook al narsingh vs boilesen. Altijd heeft hij het moeilijk met snelle jongens. Hij geeft ze teveel ruimte. Die joch dekt op 5 meter afstand. Ja dan wordt het voor een sprinter wel heel erg makkelijk.

25 augustus 2014 om 09:59

Heeft ook met tactiek te maken he.. Als je met 2 zulke aanvallende backs speelt vallen er gewoon gaten achterin, ondanks dat de "6" ook nog blijft hangen. Maarja, aanvallend kwamen er heel veel kansen uit gister.

25 augustus 2014 om 10:40

Met oa Vermeer in de goal......

25 augustus 2014 om 11:03

Dus? De op één na beste doelman v.d. eredivisie kan ook nog behoorlijk keepen hoor. Vermeer heeft in die seizoenen meer dan eens punten voor Ajax gered

25 augustus 2014 om 14:29

Dat bedoel ik ook, ging meer om de verdediging. Die laten de keeper in de steek. Dit keer Cillessen, met als voorbeeld die rare kopbal terug van Boilesen. Liep gelukkig goed af....

Kom op zeg.

PSV heeft terecht gewonnen helaas.
Het zij zo, er is nog geen titel verspeeld. Er zijn nog 31 wedstrijden te gaan.
En anders maar een keer geen landskampioen.
Ik ben natuurlijk liever elk jaar kampioen, maar dat is onmogelijk tenzij je Olympiakos heet.

25 augustus 2014 om 09:54

Of Celtic.

25 augustus 2014 om 10:02

Of Hjk Helsinki of Slovan Bratislava

25 augustus 2014 om 10:35

Ja, maar dat is nog lang niet zo als de Grieken.

25 augustus 2014 om 10:06

Haha ik dacht heus is het zo eentonig in Griekenland.... maar van de laatste 20 seizoenen is Olympiakos er 16x kampioen geworden!

25 augustus 2014 om 10:29

Wat is er gebeurd met aek athene en panathinaikos. Waren in het verleden toch ook grote clubs in Griekenland.
On:
Wat ik weinig terughoor is dat PSV ook in de eerste helft al een paar kansen had om te scoren. Er word alleen maar gehamerd op de counters in de tweede helft. Moisander, Veltman en Boilesen zijn allemaal heel aanvallend ingestelde verdedigers. Dan is het niet gek als de tegenstander in de verdediging kansen weggeeft. Ajax had echter voorin meer moeten afmaken. Andersen heeft in de afgelopen 1,5 half seizoen dat hij mocht invallen laten zien dat hij echt veels te licht is. Zeker als buitenspeler. Alle verassing diepgang en snelheid gaat eruit als je Schone en Andersen op de flanken hebt. Met Guardado erbij ben ik helemaal bang dat PSV dit jaar kampioen word. Net als voorgaande jaren hebben ze weer de beste selectie, nu lijkt er echter ook een zekere stabiliteit in te zitten.

Daarom geen fan van Moisander. Een slappe verdediger en alles behalve een coachende aanvoerder. Moisander was zelf ook onzorgvuldig in het verdedigen en in de opbouw. En die enorme kans, tsja een Jan Vertonghen had m wel gemaakt !

Mooie overwinning van psv maar ik maak me geen zorgen. Vroeg in het seizoen en het vertoonde spel was goed.
Beetje tegenstand is ook wel leuk

25 augustus 2014 om 09:58

Moet je ook zeker niet doen, net zoals ik PSV nog geen kampioen acht. Om Mertens te semi-qouten. "Dit was niet de kampioenswedstrijd)

Moisander hoeft niks te zeggen, schiet tegenover de doelman alsnog mis.
Slechte verdediger ook.

In principe is er niks veranderd ten opzichten van vorig seizoen. De verdediging is hetzelfde gebleven. Gewoon heel dom de tegen goals tegen gekregen. Het spel zag er redelijk uit. Hopelijk haalt Ajax nog een vervanger voor Poulsen. Zodat we iets meer creatieve tijd krijgen. Nu zorgen dat je uit bij Groningen wint en thuis tegen Heracles wint.

25 augustus 2014 om 10:15

de vervanger van Poulsen moet voor meer creactiviteit zorgen ? Poulsen was juist een stofzuiger een breker.

Maar dit Ajax mist creativiteit en tempo. Dus een snelle denker ligt meer voor de hand !

25 augustus 2014 om 11:03

Serero.

25 augustus 2014 om 11:08

Zo bedoelde ik het eigenlijk niet. Bedoel te zeggen dat ze voor Poulsen mooi een creative middenvelder kunnen halen. Beetje verkeerd neer gezet.

Vd Hoorn is fysiek wel sterker dan Veldman maar volgens mij ook een stuk langzamer. Het verbaasde me wel dat PSV in de eerste helft met een steekbal dwars Door de verdediging heen kon, ookal kwamen er geen goals uit dat mag gewoon niet.

Het lijkt me nu al wel duidelijk dat deze twee ploegen spelen om wie er kampioen gaat worden.

Hopelijk beseffen ajax en psv ook dat ze allebei wel eens wat meer punten in Europa mogen gaan pakken.

Focus ligt terecht op de fouten die Ajax beging, doordat Ajax verliest zal daar intern ook goed naar gekeken worden. Hopelijk rekenen ze zicht in Eindhoven niet rijk, ook bij PSV is nog het nodig werk aan de winkel. Daar waar bij Ajax meer een colectief staat is PSV (naar mijn mening) te veel afhankelijk van persoonlijke acties (combinatie van beide is uiteraard nodig).
Ajax laat al 4 jaar zien dat het prima constant kan voetballen en slechte periodes kan overleven. PSV is (op basis van 3 wedstrijden maar) lijst aanvoerder. Voor PSV zal het veel belangrijker zijn wat ze doen als het een beetje tegenzit. De afgelopen 4 seizoenen waren de mindere periodes dramatisch.

Voor de 1-1 was er niks aan de hand. De opbouw was goed en we hadden veel kansen. Een grote vooruitgang ten opzichte van vorig jaar waar we tegen de meest matige clubs niks creëren. Maar dan krijg je weer de eeuwen oude voetbal cliché: Als jij ze er niet inschiet, dan vallen ze aan de andere kant. Je krijgt kansen en je bent gefrusteerd dat ze er niet ingaan en dan ga je steeds hoger spelen. Tegen NAC ofso kan je daarmee wegkomen, maar niet tegen Psv. We hadden bij 1-0 veel zakelijker moeten spelen.

Jammer van de nederlaag. Wat tegen Vitesse mee zat zat gisteren tegen. Niks aan te doen. PSV heeft een uitstekend elftal en gebruik gemaakt van de zwaktes. Daar moet je van leren. Kop omhoog en door want dit weekend Groningen thuis, toch de 4e zware wedstrijd op rij (in ieder geval op papier.)

Beste Frank,

Waarom word Ajax nog steeds eruit gecounterd? Dit gebeurd al sinds het begin van jouw aanstelling.
Voorbeelden zijn er zat te vinden waaronder wedstrijden tegen Real Madrid, PSV uit vorig jaar, en nog vele anderen. Het elftal is keer op keer niet goed ingesteld op de snelheid in de aanval van de tegenstander en dit mag jij jezelf toch wel een keer gaan aanrekenen. Er moet een oplossing komen als je tegen een tegenstander met snelle spitsen speelt dat je dat kan opvangen.
Ook deze Moisander vergeet nog wel eens z'n rugdekking taak.
Dan ook je wisselbeleid; hartstikke prima dat je een balvaste speler erin wil zetten met een 1-0 voorsprong, maar er ging veel dreiging uit van El Ghazi, en de linksback van PSV kon er niet zo heel veel van vandaag. Dan ga ik er toch wel vanuit dat de trainer van Ajax lef toont en gewoon Kishna erin brengt als El Ghazi niet fit genoeg meer is, om zo alsnog druk uit te oefenen op de linksback van Psv.
Andersen heeft nog geen één wedstrijd sinds zijn komst naar Ajax (behalve in jong-Ajax) laten zien waarvoor hij gehaald is en ik vrees dat dit ook niet meer gaat gebeuren.
Ook de wissels na een 2-1 achterstand begrijp ik niet. Als Boilesen dan geblesseerd is, ga dan maar 1 op 1 achterin spelen met een 2-1 achterstand en breng Milik om te laten zien aan het publiek dat je nooit wil verliezen in de Arena.
Ik vind dat je vandaag als trainer hebt laten zien dat er voor jou nog genoeg te leren valt.

Dan ook nog over Sightorsson. Wat een drama is deze man. Hij werkt redelijk hard maar ook weer niet zo overdreven als regelmatig gezegd word, en voor de rest presteert hij gewoon niet. Het is allemaal net niks in de spits. Dit toont hij al een aantal jaar, en dan word Milik na 2 wedstrijden gelijk maar eruit gehaald? Geef deze Milik gewoon een wedstrijd of 10/15 de kans, en dan kunnen we zien of hij te kort komt. En als je er nu al van overtuigd bent dat hij het niet gaat worden, haal dan gewoon een extra spits!! Ook als Sightorsson blijft!

25 augustus 2014 om 14:38

Ik vond Sigthorsson nog niet eens zo slecht vandaag, redelijk balvast en hield de verdedigers van PSV bezig.

Vooral dat laatste wat je zegt ben ik het mee eens. De Boer is zo makkelijk in aanvallers afkeuren. Hoesen en Bojan bijvoorbeeld kregen vorig jaar nauwelijks de kans op hun beste posities, terwijl er telkens toch echt wel signalen waren dat ze konden excelleren wanneer ze juist werden opgesteld en het vertrouwen kregen voor pakweg 10 wedstrijden.
Ik hoop dat hij dit niet met ook Milik gaat doen, want die lijkt toch wel de juiste signalen te geven. Dat hij in het begin onwennig speelt is ook niet meer dan logisch.

Nogmaals, er valt genoeg te leren voor De Boer. Zowel op selectiebeleid als op tactisch gebied kan hij nog een hele hoop stappen maken.

Het is haast de zelfde verdediging die de vorige keer ook verloor van PSV maar toen was het makkelijk Vermeer als zondebok aan te wijzen. Gisteren konden wij duidelijk zien dat de verdediging wederom faalt.

Ik heb vooral vermakelijk zitten kijken naar de fysieke duels tussen Wijnaldum en Blind. Toch 2 spelers die enorm zijn gegroeid de laatste tijd. Conclusie; Ze doen niet veel voor elkaar onder

25 augustus 2014 om 11:16

Nou sorry hoor maar wijnaldum was toch duidelijk de sterkste dan zie je meteen dat Blind handelings snelheid tekort komt om wijnaldum te stoppen.

Wijnaldum gaat echt een topper worden BEEST!

25 augustus 2014 om 11:25

Mwa vond het wel meevallen eerlijk gezegd. Misschien kwam Wijnaldum er af en toe beter uit maar ik ind dat ze niet heel veel onder doen voor elkaar!

25 augustus 2014 om 14:50

Kritiek van Cruyff: Blind (en Viergever) komen duidelijk handelingssnelheid te kort.

Ik vond het onbegrijpelijk dat hij Andersen inbracht ipv Kishna die kan er echt niet veel van hij heeft het postuur van een a-junior en Ajax werd eerder slechter dan beter , maar de spelers moeten vooral in de spiegel kijken want buiten dat ze de doelpunten makkelijk weggaven moet Ajax voor rust zeker de 2/3-0 maken en dan kunnen we allemaal wel roepen dat PSV onverdiend heeft gewonnen maar je moet wel je kansen maken want dat was gewoon het euvel gisteren , maar als Ajax zo blijft spelen maak ik mij geen zorgen ze moeten alleen effectiever zijn voor de goal .

Controle vind ik geen goed woord. Balbezit is een beter woord. Controle is wanneer de tegenstander zich gewoon met geen mogelijkheid zich uit de druk weet te voetballen. Bij Ajax hebben ze alleen balbezit en PSV leunt gewoon achteruit. Ook miste Ajax dreiging. Nee, ik vind dit niet voldoende om over controle te spreken. De Boer moet dit eens nodig gaan verbeteren, meer controle op de wedstrijd wil ik zien en minder balbezit om het balbezit.

Hij heeft gelijk. Als deze "verdediging" blijft staan bij Ajax, hebben ze nog steeds een groot probleem. Want verdedigen, dat kan niemand van deze 4 heren redelijk. Maar Frank gaat ze (weer) om de oren slaan met de feiten. En dan staat b.v. Boilesen zowel in de competitie als de CL gewoon zijn hele scala aan onkunde te etaleren aan Frank en het publiek. En dan gaat Frank hem weer en weer en weer in bescherming nemen. Lekker door blijven gaan met deze jongens achterin. Pseudo verdedigers heten dat in vaktermen. Kijk tenslotte eens naar die derde tegengoal van Psv: dat is met 2 man het klaarleggen van de bal voor de tegenstander. Hier, schiet 'm er maar in. Maar het zijn allemaal maar incidenten, structureel staat deze defensie als een huis. Vraag dat maar aan de jongens van RB Salzburg!

Verdedigen moet je met zijn allen doen en dus hebben ze allemaal daarin gefaald. Als je weet dat PSV levensgevaarlijk is op de counter moet je niet met 70 meter vrije ruimte in de rug gaan voetballen. Zeker niet als je niet achter staat. Ajax werd heel naïef en ging als kippen zonder kop naar voren rennen. Gelukkig heeft PSV het ook zeer goed afgestraft.

Een goeie les voor Ajax. Juist deze fouten mag je niet maken in de CL. Op die momenten moet er een aanvoerder zijn die iedereen op de juiste plek zet. Zoals Cocu in zijn goede dagen fantastisch kon. Ik vind Moisander niet de natuurlijke aanvoerder van dit Ajax, die band behoort naar mijn inziens toe aan Daley Blind. Hij neemt dit Ajax bij vlagen bij de hand en is altijd aanspeelbaar. Bovendien is hij het toonbeeld voor de opmars van Ajax.

Tegen Groningen wordt het interessant of Ajax een zodanig tempo kan ontwikkelen dat Groningen echt een maatje te klein blijkt te zijn. Dat is in ieder geval wat ze na moeten streven om de handelingssnelheid te ontwikkelen.
.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren