Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Moet Koeman debutant oproepen? ‘Het zou natuurlijk niet heel vreemd zijn’

Laatste update:

Het zou niet gek zijn als Ronald Koeman ervoor kiest om Jan Paul van Hecke op korte termijn bij Oranje te halen, zo oordelen journalisten Lentin Goodijk en Matthijs Vegter in de podcast VI ZSM van Voetbal International. Het tweetal is onder de indruk van wat de 23-jarige verdediger wekelijks laat zien bij Brighton & Hove Albion. Goodijk concludeert dat het uitduel met Ajax donderdagavond de perfecte kans is voor Van Hecke om zich te bewijzen aan Koeman.

“Dit is toch wel een wedstrijd waarin de ogen op hem gericht zijn en een kans om zich te laten zien”, aldus Goodijk. Van Hecke wordt net als voormalig Ajacied Joël Veltman in de basis verwacht bij Brighton. Oranje-doelman Bart Verbruggen lijkt genoegen te moeten nemen met een plek op de bank.

“Ik ben benieuwd of hij in beeld kan komen, wat is jouw gevoel”, vraagt Vegter aan zijn collega-journalist. Goodijk velt vervolgens zijn oordeel. “Het zou natuurlijk niet heel vreemd zijn. Normaal gesproken is die positie geweldig bezet in Oranje, maar er zijn nu serieus wel veel blessures.”

“De Ligt, Botman, Van de Ven en Timber natuurlijk al langer”, somt Goodijk de ziekenboeg op. “Dan ga je toch kijken in de groep die daarachter zit en hij haalt echt serieus een hoog niveau, dat zegt De Zerbi ook. Hij is een goede mandekker, heeft de fysieke kwaliteiten en stiekem ook echt een goede inspeelpass.”

“Dat is misschien nog wel zijn grootste kwaliteit”, gaat Goodijk verder. “Die strakke pass tussen de linies door. Ik zou hem weleens willen zien op dat niveau. Bij Jong Oranje heeft hij getoond dat hij meekan, dus ik ben wel benieuwd of hij bij het Nederlands elftal ook kan aanhaken. Misschien niet direct in de basis, maar hem een keer bij de groep nemen zou natuurlijk niet zo vreemd zijn.”

Van Hecke speelde tot dusver acht interlands voor Jong Oranje, maar zat niet bij de voorselectie van Koeman voor de komende interlandperiode. Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Matthijs de Ligt (Bayern München) stonden wel op de lijst van de keuzeheer, maar zijn vanwege uiteenlopende blessures niet beschikbaar voor de duels met Ierland (thuis) en Gibraltar (uit). Mogelijk maakt Van Hecke dus alsnog kans op een eerste uitverkiezing.

Mooie woorden
Brighton-manager Roberto De Zerbi sprak woensdag tijdens de voorbereidende persconferentie op het duel met Ajax nog lovend over Van Hecke. “Jan Paul is een verrassing geweest voor mij en mijn staf. Zijn ontwikkeling is ongelooflijk. Hij verdient het om basisspeler te zijn. Ik hoop dat hij in Amsterdam hetzelfde kan spelen als hij in Engeland doet.”

Is Van Hecke een goede optie voor Koeman in Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie het niet gebeuren. Van Hecke doet het inderdaad goed bij Brighton, maar we kunnen inmiddels 10-0-0 (of 1-10-0-0 zoals Louis zou zeggen) gaan spelen als alle goede Nederlandse verdedigers in Oranje zouden moeten.

Veltman was de vorige wedstrijd tegen Ajax de meest opvallende verdediger van Brighton. Het lijkt me dat hij dan ook geselecteerd moet worden voor de toch al overvolle verdediging van Oranje.

9 november 2023 om 13:30

@myvision
Off: Waar in de tekst wordt Goodijk en Vegter gesproken over Veltman? Helemaal nergens, dus ik begrijp de vergelijking niet goed om Veltman hierin te betrekken. Jouw mening is - zoals je zelf aangeeft - op basis van de ene wedstrijd tegen Ajax.

On: Het tweetal is onder de indruk van wat de 23-jarige verdediger wekelijks laat zien bij Brighton en Hove Albion. Zij volgen dus al langere tijd Van Hecke en Brighton, terwijl Veltman juist niet wordt genoemd. Wat ik bij MOTD zie vind ik dat Van Hecke ook een betere indruk maakt en daarnaast ook nog een stuk jonger.

9 november 2023 om 13:41

@mason38. Het is toch logisch dat hij andere voorbeelden noemt? Het hele punt van dit artikel is dat we nu naar alternatieven zitten te kijken door de hoeveelheid afwezigen. In het artikel wordt van Hecke geopperd, maar myvision oppert Vetlman. Het is opperen van mogelijkheden en daarop beargumenteren. Dat doet myvision trouwens inderdaad op basis van de wedstrijd tegen Ajax, maar dit wil niet zeggen dat dat het enige is waarop hij dit baseert. Dat kan je alleen niet uit zijn reactie halen.
Ikzelf dat dat van Hecke een Belg was, maar dat hij het goed doet in de subtop van de Premier League valt niet uit te sluiten. Ditzelfde geldt voor Veltman. Beter dan van de Ven, Botman, De Ligt of Timber (andere namen die in het artikel worden genoemd, maar afwezig zijn)? Denk ik niet. Alsnog prima opties? Dat denk ik wel. Zeker Veltman, die al jaren een basisplaats heeft bij Brighton en goed speelt. Daarnaast werd hij bij Ajax ook vaak al onterecht omlaag gepraat.

9 november 2023 om 13:37

Precies, want een goede wedstrijd tegen Ajax zorgt automatisch voor een uitverkiezing voor oranje in de ogen van Myvision

9 november 2023 om 14:00

Nee hoor, staat van dienst in de PL en in zijn verdere carrière tellen ook mee.

9 november 2023 om 14:06

Nee tuurlijk niet op basis van 1 duel, maar op basis van afgelopen 3,5 seizoen waarin hij steevast basis staat bij Brighton en het daar echt uitstekend doet, geen ''veltmannetjes'' meer heeft (zoals hij onder F de Boer nog wel eens had) en is gewoon echt een stabiele verdediger die geen gekke dingen doet en altijd een 7 a 8 scoort.

Ik vind het helemaal geen slecht idee dus om hem te selecteren in deze periode van vele blessures bij de verdedigers.

9 november 2023 om 14:08

Maar dat zei je niet. Nu deed je alsof het op basis van 1 wedstrijd was.
Ik denk vooral dat hij er niet bij zit omdat er genoeg alternatieven zijn

9 november 2023 om 13:41

Overigens erg benieuwd wat jij opvallend vond aan:
36 contacten, 1 interceptie, 1 gewonnen grond duel, 1 verloren luchtduel en 1 shot off target...misschien het aantal goede passes, 24 van de 26.
Maar met zo weinig druk naar voren is dat ook niet spannend.
36 contacten in 90 minuten is trouwens bizar weinig. Dat is misschien het meest opvallende.
Van Hecke had in die wedstrijd 135 touches, 127 goede passes van de 129. Iets opvallender

9 november 2023 om 14:00

Grappig, mij viel Veltman juist aanvallend op. Misschien was Van Hecke minder dreigend en had hij minder risicovolle passes. Daarbij mis je mijn hele punt: ik vind het onzin om nu weer met deze jongens aan te komen omdat we dus volgens mij al meer dan voldoende verdedigers hebben bij Oranje. Of zulke gasten moeten een Geertruida vervangen, die meermaals door de mand viel laatste interlandperiode.

9 november 2023 om 14:09

Maar wel opvallend weinig meegedaan aan het spel. En Van Hecke opvallend veel.
Verder met je eens dat Van Hecke nog niet bij oranje hoeft aan te sluiten

9 november 2023 om 15:03

Veltman speelt rechtsback en daar hebben we 2 veel betere opties dan Veltman. Er is een reden dat hij er al jaren niet meer bijzit. Hij kon het bij Ajax al niet meer bijbenen. Laat staan nu. En dan heb ik het niet over het huidige Ajax. Maar toen Ajax nog goed speelde.

Bovendien is hij de meest onsportieve speler die ik de laatste jaren heb gezien en zou dat ook voldoende reden moeten zijn om niet geselecteerd te worden.

Van Hecke is toch echt nog verre van een onbetwiste basisspeler bij Brighton, we moeten niet gaan overdrijven. Zeker gezien we al ongelofelijk veel goede centrumverdedigers hebben bij Oranje lijkt me dat hij er voorlopig nog niet bij zal zitten.

9 november 2023 om 13:54

er staat toch duidelijk dat we 4 a 5 blessures hebben. Dan is het niet gek dat je bij dit soort spelers uitkomt.

9 november 2023 om 14:11

Klopt. Maar alsnog hoef je van Hecke dan, nog niet, te noemen, toch?

Momenteel zijn Geertruida, Van Dijk en De Vrij gewoon fit. Die staan beduidend hoger in de pikorde. Dan heb je nog Jordan Teze die er kan spelen...

9 november 2023 om 14:13

Waarom mag je hem niet noemen? Er zijn 2 geblesseerd afgehaakt. Lijkt mij dan geen gekke optie. Hieronder heb je ook een rijtje genoemd waarvan 4 man fit zijn en altijd opgeroepen worden. Speel je met 3 achterin mag je er 6 oproepen. Dan is Hecke een logische naam?

Het zal allemaal wel. Zo lang Oranje niet in staat is om gewoon te voetballen op het middenveld zal Oranje altijd tegendoelpunten incasseren, Goed verdedigen begint met goed voetbal op het middenveld. Dat kan je niet opvangen met goede verdedigers.

Veltman en van Hecke doen het goed bij Brighton, maar beiden toch ook geen vaste basisspelers momenteel.

Maar ik denk als rechtsbenige Cv's, wij momenteel met De Vrij, Geertruida, De Ligt (mits fit) en van Dijk voldoende goede opties hebben.
Timber komt ook nog terug op die plek...

En links heb je ook voldoende opties. Speelt Van DIjk wel vaak, maar ook Struijk, Botman, Van de Ven, Aké.

Overigens heb je ook nog Teze. Die kan RB en RCV. Is misschien ook nog hoger in de pikorde dan Van hecke.

Ik weet niet hoor... Maar niet elke speler die een paar goede wedstrijden speelt moet direct in oranje. Presteer eerst maar is constant op goed niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren