Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Moest ik uitleggen dat ik de beste trainer van de Jupiler League was’

Laatste update:

Hans de Koning loopt al lange tijd mee in de voetballerij, maar heeft nimmer de kans gekregen in de Eredivisie. De 55-jarige coach boekte successen bij verschillende Jupiler League-clubs, maar kondigde gaandeweg het vorige seizoen al aan dat hij niet bij FC Volendam zou blijven. Er meldde zich vervolgens geen club uit de hoogste afdeling voor hem en dus zit De Koning nu nog werkloos thuis.

/

In het verleden was De Koning wel keeperstrainer bij FC Twente en AZ, de clubs die hij in zijn profloopbaan diende, maar hoofdtrainer was hij er nooit. Hij zegt tegen Voetbal International dat zijn kleinzoon van vier jaar laatst bij hem was. “Hij wees naar een beeldje op de schouw en vroeg: "Wat is dat opa? Mag ik het aaien?" Het was een Gouden Stier.”

“Moest ik dat ventje uitleggen dat opa twee jaar geleden een prijs had gekregen, dat ik de beste trainer van de Jupiler League was. Nu zit ik thuis, zonder club. Ze zijn opa volgens mij een klein beetje vergeten”, aldus De Koning. De Eredivisieclub waarop hij hoopte kwam niet en inmiddels zijn alle ‘stoeltjes weer bezet’, constateert de trainer. Niet een van de achttien clubs uit de Eredivisie is actief bezig met een nieuwe coach. Hij wacht daarom af of er misschien nog iets gebeurt, waardoor hij toch in beeld raakt.

Verdient Hans de Koning een keer een kans in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elk seizoen zijn er trainers, gedurende het seizoen, die de laan uitgestuurd worden, dit zou De Koning zijn kans kunnen zijn om weer aan het werk te komen.

13 augustus 2015 om 08:14

Dat zijn vaak clubs die het al slecht doen.. Dan maak je vaak je eigen carrière niet eens beter van.

13 augustus 2015 om 08:25

Maar je bent wel aan de bak!!!!

13 augustus 2015 om 08:57

Je moet als trainer natuurlijk ook je carriere opbouwen. Ajax, PSV en Feyenoord zullen niet direct voor je in de rij staan na een aantal goede seizoenen in de JL?

13 augustus 2015 om 08:36

Zou een goede trainer zijn voor Go Ahead. Die Demmers bakt er ook niets van. Leuk gedaan bij de amateurs, maar blijkbaar kan hij het 'echte werk' nog niet aan.

13 augustus 2015 om 09:05

Waaruit blijkt dat Demmers het 'blijkbaar' niet aankan?

13 augustus 2015 om 09:25

Heb je de wedstrijd afgelopen maandag gezien? Leek helemaal nergens op hoe go ahead speelde.

13 augustus 2015 om 09:44

Het zal best een slechte wedstrijd zijn geweest. Mijn punt is: op basis waarvan concluderen wij na 11 wedstrijden in het betaald voetbal dat hij er niks van bakt. Hij moest 6 wedstrijden voor het einde van de eredivisie het o dat moment slechtst draaiende elftal van de eredivisie leiden. Hij wint met GAE nog wel uit tegen Feyenoord, maar degradeert wel. Dat kun je niet de schuld van Dennis Demmers noemen. Daarna speelt hij Europees en weet Ferencvaros knap op gelijkspel thuis te houden.
Nu verliest hij welgeteld 1 wedstrijd in de JL en hij bakt er niets van?

Typisch Nederlands om nu al iemand met de grond gelijk te maken.

13 augustus 2015 om 10:30

Heb je die interviews met de beste man wel eens gezien? Hij denkt dat hij de oppergod van de trainers is, boven Mourinho en Van Gaal!

13 augustus 2015 om 10:51

@Sjoerdiev: ik heb hem nooit horen zeggen dat hij oppergod is of beter dan Mourinho of Van Gaal. Dat is jouw beeld van Dennis Demmers.

Deze trainer wil ik wel eens aan de gang zien in de eredivisie! Altijd goede resultaten met minimale middelen dus wat zou hij doen als er wel veel mogelijk is bij een club. Denk dat er veel clubs hebben zitten slapen. Maar enfin, ik gun hem een mooie club

Een hele goeie trainer. Hij verdient wel een club uit de Eredivisie.

Deze man is zo gretig om zich te willen bewijzen op t hoogste niveau. Zou m een x een kans geven

Wat zou ik deze trainer toch graag bij gae zien ipv demmers

Heeft goed gepresteerd bij Volendam, maar op de een of andere manier presteert elke trainer goed bij Volendam. Mijns inziens wordt deze trainer (ook met name door zichzelf) behoorlijk overschat in kwaliteit. Geloof dat ze in Volendam, ondanks zijn prestaties, bepaald niet rouwig zijn om zijn vertrek.

13 augustus 2015 om 10:31

Allereerst heeft hij het maximale gehaald uit minimale middelen. In de 3 jaar bij Volendam heeft hij veel nieuwe jeugdspelers ingepast, en een aantal (ook van hen) is doorgestroomd naar de eredivisie: Kuwas, Marengo, Kramer, Muhren, Veerman. Daarbij speelde Volendam heel aardig voetbal en deden ze mee om de eerste plaats. Ten tweede denk ik dat Volendam beleid hanteert om trainers niet langer dan drie jaar aan de club te binden. Zo houden ze de gezagsverhoudingen intact.

Boekte successen staat er. Wat zijn successen? De Play offs halen of promoveren? Daar zit volgens mij een flink verschil in. Hij heeft goed voetbal gespeeld met zijn elftallen, maar gepresteerd, nee dat niet..

13 augustus 2015 om 10:48

Succes boeken en presteren is niet gebonden aan het winnen van prijzen.

Je presteert als je voldoet aan de verwachtingen. Je boekt succes als je prestatie de verwachtingen overstijgt.

13 augustus 2015 om 11:27

De play-offs halen is inderdaad geen prestatie. Van de 16 ploegen in de JL die mogen promoveren, promoveert er 1 direct en van de 15 overgebleven plaatsen zich 8 voor de play-offs, dus het is haast een grotere prestatie om je daar niet voor te plaatsen.

Neemt niet weg dat FC Volendam het onder hem toch steeds weer goed deed met noteringen bovenin de JL.

Hans is zeker een goede trainer. Heeft het uitmuntend gedaan in ons vissersdorpje. Alleen wilde de promotie maar niet lukken...

Waarom is ie niet gewoon bij een JL ploeg gebleven is toch niks mis mee dat dat je niveau is? En anders in het buitenland proberen engeland heeft veel afdelingen waar je toch leuk trainer kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren