Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Minister terug bij Russische bond: 'We staan aan de rand van de afgrond'

Laatste update:

Vitaly Mutko is de nieuwe voorzitter van de nationale voetbalbond (RFU) van Rusland. De 56-jarige minister van Sport is woensdag op een buitengewone vergadering unaniem verkozen, want er was geen tegenkandidaat. In september 2016 worden er nieuwe verkiezingen gehouden.

Mutko was tussen 2005 en 2009 ook al de bondsvoorzitter en in die periode bereikte de nationale ploeg onder meer de halve finale op het EK van 2008. Hij is de opvolger van oud-verdediger Nikolay Tolstykh, die eind juni werd weggestemd, en was na het afhaken van Igor Lebedev de enige kandidaat. Lebedev is de fractieleider van de extreemrechtse partij LDPR in de Tweede Kamer.

De voornaamste taak van Mutko is de schuld van de RFU wegwerken, die in mei werd getaxeerd op 19 tot 27 miljoen euro. “We staan in het rood en staan aan de rand van de afgrond. Dat betekent dat we nieuwe sponsoren moeten aantrekken en de inkomsten zo snel mogelijk moeten verhogen. Het voetbal moet weer professioneel geleid worden”, zei de oud-voorzitter van Zenit Sint-Petersburg op de persconferentie.

Leonid Slutsky werd onlangs als opvolger van Fabio Capello aangesteld om Rusland naar het EK van 2016 in Frankrijk te leiden. Sbornaya staat momenteel met acht punten derde in Groep G en er zijn nog maar vier speelronden te gaan. “We geven een hele generatie aan voetballers op als we het toernooi in Frankrijk mislopen”, aldus Mutko. Zweden en Oostenrijk hebben respectievelijk vier en acht punten meer en Rusland speelt zaterdag thuis tegen Zweden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Financiële zaken kunnen we gerust aan Mutko overlaten, want hij weet altijd wel goede partners te vinden dus wat dat betreft een prima en logische keuze. Hoop dat Slutsky het een beetje goed gaat doen bij het nationale elftal. Hij laat wel teken van objectiviteit zien door gewoon voor Kombarov te kiezen in plaats van Schennikov of Nababkin.

2 september 2015 om 12:42

Over een paar maanden vertrek ik tijdelijk naar Rusland ivm mijn afstudeeronderzoek en ik vraag me altijd af hoe het nou werkt daar met het voetbal. Het lijkt inherent aan Rusland en de geschiedenis van het land om grote hoogten en diepe dalen te kennen wat ook in het voetbal lijkt te gebeuren. Met Anzhi als exemplarisch voorbeeld. Toen CSKA en Zenit de uefa cup wonnen kon het niet op en dacht ik in die tijden dat ze mee zouden gaan doen met de echte top van Europa. Laat staan die halve finale ek erbij. Wat heeft ervoor gezorgd dat het toch allemaal een tikkeltje minder is geworden? Terwijl wel kerels als Hulk en Witsel zijn gekomen.

2 september 2015 om 12:50

Ik denk dat de grootste factor de limieten op buitenlanders is geweest. Daardoor werden de clubs gedwongen om in het meeste gevallen mindere Russen op te stellen in plaats van een goede buitenlander. De Kremlin wil graag het Russische voetbal stimuleren om zoveel mogelijk Russen op te stellen, maar snappen niet dat het in het voetbal om kwaliteit gaat in plaats van nationaliteit.

2 september 2015 om 13:01

Dat klinkt vrij logisch. Een hoger algemeen niveau zorgt voor talenten die een hogere lat moeten overgaan en dus meer uit hun potentie moeten halen om succesvol te zijn. Daarbij valt het me altijd op dat er weinig goede Russen in het buitenland spelen momenteel. Daar zouden ze zichzelf namelijk ook kunnen verbeteren. Na 2008 vertrokken er een paar naar Engeland onder wie Arshavin, maar dat werd niet echt heel succesvol in de zin dat er geen wereldtoppers werden geproduceerd. Echte Russische wereldspelers is toch een tijd geleden. Jaren 80 denk ik. Best gek eigenlijk.

2 september 2015 om 16:19

Klopt ja. Daarom is het nu goed dat een deel van de 'gouden genratie' die in de EK finale stond van onder de 19 jaar nu hun heil elders zoeken. Khodzaniyazov bijvoorbeeld is naar Aarhus gegaan in Denemarken en als hij daar presteert word hij weer teruggekocht door Zenit.

Financieel staat Rusland er momenteel slecht voor. De nationale competitie heeft daar behoorlijk onder te leiden. De clubs trekken nauwerlijks nog sponsors waardoor er geen geld meer is om kwaliteit te halen en/of behouden. Het Russische voetbal zal nooit meer worden zoals het was. Persoonlijk vind ik oostblok clubs weinig meerwaarde hebben in de Europeese competities. Dus ik ben er niet rouwig om.

2 september 2015 om 18:48

Financieel staat de bond er wel slecht voor maar de clubs staan er financieel(buiten Dinamo dan) nog wel redelijk voor. We worden echter wel tegengehouden door die 6-5 limiet. Daarnaast leveren de Oost Europese clubs echt wel een meerwaarde hoor. Zeker nu de klok in Rusland maar 1 uur voor staat dus kunnen wedstrijden gewoon om kwart voor 9 uitgezonden worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren