Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘200 miljoen salariskosten nodig voor winnen van Champions League’

Laatste update:

Succes is te koop. Dat blijkt wel uit een onderzoek van accountants- en adviesorganisatie KPMG, dat concludeert dat een club minimaal tweehonderd miljoen euro aan salariskosten voor alleen de spelersgroep en de coaches nodig heeft om de Champions League te kunnen winnen.

/

De finalisten die in de laatste vier seizoenen over het kleinste salarishuis beschikten, verloren steeds de eindstrijd van het miljoenenbal. Drie van de laatste vier halve finalisten betaalden in het seizoen 2013/14 al meer dan tweehonderd miljoen aan salaris, aldus KPMG. Regerend bekerhouder Barcelona gaf vorig jaar 248 miljoen aan salarissen uit, maar dat is inmiddels opgelopen tot 270 miljoen, net zo veel als Real Madrid.

Bayern München verloor in het seizoen 2011/12 de Champions League-finale en men betaalde toen 167 miljoen aan salarissen. Een jaar later werd er in totaal 204 miljoen uitgegeven en Bayern won plots de Champions League. Dat was volgens KPMG dus geen toeval. Het adviesbureau stelt overigens wel dat succes in eigen land wel mogelijk is met minder dan tweehonderd miljoen aan salarissen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjua als je het geld heb waarom niet

17 juni 2015 om 21:23

Zeker als je financieel gezond bent zoals Bayern.

17 juni 2015 om 21:33

Bayern is financieel gezond maar kan niet tippen aan de inkomsten van Real Madrid.
Overigens ben ik meer gecharmeerd van Real Madrid die meestal spelers buiten hun competitie halen en de concurrentie niet verzwakken.
En als ze dat wel doen dan vergoeden ze die club meestal meer dan genoeg zie Illaramendi en Isco.
Ik vind de aanpak van Bayern slim maar ook heel achterbaks.
Concurrenten worden leegekocht voor een lage prijs.
Niet mijn smaak.

17 juni 2015 om 21:40

Dan moeten de concurrenten de spelers niet voor een lage prijs verkopen...

17 juni 2015 om 21:56

Als kleine club kan je nooit erg veel geld vragen, want een "groot bedrag" is relatief. Voor een kleine club is 10 miljoen super veel, terwijl t voor bayern een schijntje is.

17 juni 2015 om 21:58

Niemand kan tippen aan de inkomsten van Real madrid daarom staan ze ook bovenaan in de Money League van Deloitte.

17 juni 2015 om 22:01

Als je je eigen team kan versterken omdat de concurrentie een te lage clausule heeft dan kan Bayern er niks aan doen. Waarom zal je een club vergoeden met een te hoog bedrag en vervolgens toch niet laten spelen? Real Madrid is daar in gewoon heel erg dom. De inkomsten zijn zeker geweldig.

17 juni 2015 om 22:14

En wat heeft het dit seizoen verder nog meer opgeleverd?

17 juni 2015 om 22:20

Real doet dat inderdaad niet goed. Die halen te veel spelers. Bayern maakt de Bundesliga saai en onaantrekkelijk. Gelukkig heeft Wolfsburg volkswagen dus wie weet in de toekomst.

17 juni 2015 om 22:25

Inkomsten is geen winst en Bayern heeft toch gewoon recht op interessante spelers te kopen? Als ze geen Duitse spelers kopen dan is het dat er te weinig Duitse spelers zijn.

17 juni 2015 om 22:25

Dan moet je naar het verleden kijken. Figo deco Rivaldo Ronaldo. Zelfs spelers van atletico wou real kapen dus wat je zegt is gewoon onzin. Het is dat barca meer geld is gaan verdienen anders had real echt wel Messi en Co geprobeerd te kapen. Zo'n gentleman club is dat niet hoor. Ze willen de beste spelers hebben ongeacht of ze bij de directe concurrentie wegkomen. Real vind ik zelfs veel erger dan Bayern. Kijk maar naar de bedragen die ze neerleggen.
Dit doen ze zeker niet omdat ze eerlijk zijn maar gewoon omdat die spelers dat waard zijn.
Het is maar dat barca deze cirkel heeft verbroken anders was de liga ook heel wat minder geweest.
Real en Bayern vergelijk is gewoon dom. Real kan geen spelers wegplukken bij barca terwijl Bayern dit wel kan bij Dortmund. Spelers gaan zelfs liever naar barca dan naar real. Je argumenten zijn echt onzin.

17 juni 2015 om 22:59

Real haalt weliswaar spelers uit andere competitie maar ook met geld van andere instanties zoals banken. Daar kunnen ze nog heel veel leren van bayern...

17 juni 2015 om 23:00

Het is me onduidelijk. Wele cirkel heeft Barca verbroken?

17 juni 2015 om 23:07

Spelers gaan liever naar Barca dan Real?? En dan schrijf jij dat een andere zijn argumenten onzin zijn??? En nog iets de trainer van Barca waar is hij groot geworden voor hij in het Camp Nou is beginnen voetballen?? Klopt bij Real. Dus Barca probreert evengoed spelers bij de conurrentie weg te plukken. Zet aub af en toe je Barca bril af. Elke ploeg die de kans krijgt om een speler te halen waar ze een oogje op heeft zal dit proberen en Barca is daar geen uitzondering in.

17 juni 2015 om 23:18

60 miljoen voor Figo ontvangen is volgens mij een faire prijs.
Atletico Madrid was helemaal geen concurrent van Real pas laatste jaren is dat zo.
En geloof je het zelf dat spelers liever naar Barca gaan dan Real?
Kom niet aan met Neymar Tuurlijk gaat hij liever naar Barcelona daar speelt namelijk geen Ronaldo op op zijn plek en die geld die hij in zijn zak mocht stoppen was ook een goede reden om naar Barcelona te gaan;D


17 juni 2015 om 23:24

@Barcastyle

Deco, Rivaldo en Ronaldo?! Ronaldo kwam van Inter en Deco en Rivaldo hebben helemaal niet voor Real gespeeld. Heb ik iets gemist?

18 juni 2015 om 01:48

De concurrenten van Real zijn Barcelona en A.Madrid, deze spelers maken niet zo snel de overstap naar de rivaal.

18 juni 2015 om 04:31

Quatro, als dat je redenering is kijk maar ns hoe Dortmund de laatste jaren een concurrent is....Voor die paar laatste seizoenen was t echt bagger.

Moet de titel niet "200 miljoen euro" ipv "20 miljoen euro" zijn

17 juni 2015 om 21:25

Haha....inderdaad. Anders zou Ajax wel een paar titels kunnen kopen! Geld is leuk, maar je moet het natuurlijk wel goed besteden. Liverpool heeft bijvoorbeeld toch een paar missers gehad.

17 juni 2015 om 21:27

Op verkeerde persoon gereageerd, verwijder maar aub.

Tweede zin en de titel... Klasse..

OT: Tsja, in Engeland 180 miljoen tv rechten en dan nog andere inkomsten. Dan nog beginnen over Financial Fairplay. Haalt niets uit.

Oh, wacht... Dat wisten we al.

17 juni 2015 om 23:09

Wat heeft de tv deal van de PL te maken met Ffp?

In de titel staat 20 miljoen. Afijn, dat wordt waarschijnlijk onder de tafel betaald voor winst.

Wat een onzin zeg. Als je de finale kan bereiken kan je hem ook winnen. Wat heeft Borussia Dortmund, 90 miljoen euro aan salarissen? Atletico Madrid, 80 miljoen? Zou Kpmg op dit gebied niet om advies vragen.

17 juni 2015 om 21:29

Maar dat is het punt niet. Uiteraard kan elke ploeg een finale winnen, maar dit zijn puur statistieken. Dat er dan word geconcludeerd dat je dat bedrag nodig hebt om de CL te winnen is een ander verhaal.

17 juni 2015 om 21:39

Dat is toch wat ze doen? Kpmg zegt dat je x miljoen nodig hebt om de CL te winnen, terwijl dat bedrag onzin is.

17 juni 2015 om 21:50

Haha natuurlijk is dat onzin, maar het word puur geconcludeerd op basis van de statistieken enzovoort die ze hebben. Ik weet net zoals iedere ander VZ lid dat het niet waar is.

17 juni 2015 om 23:12

Heerlijk zo iemand die altijd alles beter weet. Maar volgende keer voordat je de grote wijsneus uit hangt, eerst het artikel goed lezen. Kpmg geeft het volgende aan: "champions League Success Appears Challenging With Total Wage Spend OF Less Than €200m" Dit is notabene de titel van hun artikel. Het is lastiger, zeggen ze dus.

En ze zeggen nergens dat je x miljoen nodig hebt, maar dat het dus lastiger lijkt om onder 200m die prijs te winnen.

We gaan weer allerlei gezeur en geklaag krijgen. Maar zo werkt clubvoetbal, ook met Ffp.

Gelukkig hebben we ook landenvoetbal. Ik vraag me af of degenen die een hekel hebben aan het grote geld ook een voorkeur hebben voor landenvoetbal?

ik roep het al jaren. Geld verzamelen geeft meer kans op succes dan opleiden.

270 miljoen aan salariskosten al, pff, het moet niet gekker worden.

17 juni 2015 om 21:58

zo gek is dat niet bij grote clubs. ga maar eens na, neem een team als barcelona. die hebben messi die zit rond de 20 mil, neymar die 12/16 miljoen verdiend, suarez verdiend ook wel 10 mil, dan heb je nog spelers als iniesta en busquets die ook wel om en nabij de 10 miljoen verdienen dat bij elkaar op is al 62/66 miljoen voor 5 spelers. ervan uitgaand dat teams gemiddeld 30-40 spelers hebben rondlopen kan je toch wel verwachten dat dit bedrag zo hoog uitkomt of niet dan?
en daarnaast waarom niet, mensen kijken ernaar waardoor dat geld wordt verdiend en als zij het kunnen betalen zonder ervoor te lenen (wat de clubs die dit aan salaris uitgeven makkelijk kunnen) dan zie ik het probleem niet. helemaal aangezien dit geld ook bij de belasting terecht komt en daar wordt er van alles mee gedaan om het land te helpen.

En wij in Nederland maar denken dat we de CL weer gaan winnen als we talenten laten doorstromen en die behouden voor de club en bla bla bla. Spelers als Eto'o aantrekken voor iets meer dan het salarisplafond is onmogelijk hier. Bas Dost halen met zijn kwaliteiten voor iets meer geld dan de rest van de selectie is te moeilijk. We gaan het gewoon niet redden met alleen jeugdspelers. Het kapitaal van de club moet op het veld staan en niet zoals bij Ajax op de bank. Hooguit een reserve, voor onvorziene uitgaven, maar niet 100 miljoen, dat is gewoon absurd. De ideale selectie is een mix van de toptalenten met (ervaren) krachten met kwaliteit!

Iedereen smijt met geld dus er over zeuren is niet zo handig.
Ik gun het de traditionele clubs wel het meest om de grootste club prijs te winnen.
Clubs zoals Real en Barca en Bayern draaien al zo lang mee hun mogen van mij winnen.
Chelsea,City en Psg gun ik helemaal niks.
Kleine stadion, geen geschiedenis nooit op eigen krachten gestaan.
Ze verdienen niks.

17 juni 2015 om 22:12

Haha leuk, een cl met alleen Real. Barca & Bayern steeds als winnaar. Hele tijd voorspelbaar standaard dezelfde clubs. Dat zou pas een ramp zijn.

17 juni 2015 om 22:44

Nee hoor van mij mag ook United of Liverpool/Ac Milan de cup winnen.

Het is volledig normaal dat Bayern hun salariskosten wil opdrijven om te kunnen wedijveren met de Europese top.
De salariskosten van Bayern zijn relatief gezien zeer laag. 40% tov de totale omzet is gewoon top!


Het klopt overigens niet. Als je 20 Jhon Beukerings 10 miljoen salaris geeft per persoon kom je er niet

17 juni 2015 om 22:04

Hahahahaha ik ga stuk

Het kwam echt niet door het salaris dat bayern in 2012 de CL finale verloor en in 2013 won. Dat had gewoon met pech te maken, want in 2012 waren ze veeeel maar dan ook veeel beter en hadden ze moeten winnen.

De slotzin, geweldig! "het adviesbureau stelt overigens wel dat succes in eigen land wel mogelijk is met minder dan tweehonderd miljoen aan salarissen." Ik snap waar ze op aansturen, maar het is zo scheef verwoord. Als dit niet aan de orde was zou men maar in 3/4 landen de titel kunnen pakken. Als voorbeeld, in 2012 was er geen enkele Bundesliga ploeg met 200 miljoen salariskosten, dus had niemand de titel anders kunnen pakken, mag Dortmund de schaal inleveren dus. Doet me een beetje denken aan een uitgebreid onderzoek over het gedrag van koeien, waarin 1 van de vele conclusies was dat de kans groter is dat een koe ging staan als hij(/zij) ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren