Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mikel Arteta trekt harde conclusies na totale offday van Arsenal in Porto

Laatste update:

Arsenal speelde woensdagavond tegen FC Porto een beroerde wedstrijd en dat is ook manager Mikel Arteta niet ontgaan. The Gunners gingen in Estádio do Dragão met 1-0 onderuit door een treffer diep in blessuretijd en dus dreigt uitschakeling voor de Londenaren. "Dit was niet goed genoeg", vertelt de manager onder meer.

Porto en Arsenal maakten er in het heenduel van de achtste finales van de Champions League bepaald geen spektakelstuk van. Tot het prachtige doelpunt van Wenderson Galeno kwam het enige hoogtepunt eveneens op naam van Galeno, die in de eerste helft een enorme dubbele kans liet liggen. Arsenal genoot het balbezit, maar hield het tempo bijzonder laag en viel dan ook erg tegen.

"Ik heb tegen de spelers gezegd dat we dit veel beter moeten managen", deed Arteta zijn verhaal na afloop tegenover TNT Sports. "We hebben driemaal controle over de bal in hun zestien gehad... Dit is niet goed genoeg, maar uiteindelijk zijn we halverwege. Als we in de kwartfinale willen komen, moet we de tegenstander in het Emirates Stadium verslaan."

Toen niemand het meer aan zag komen krulde Galeno de bal op schitterende wijze in de verre hoek en dus dreigt uitschakeling voor Arsenal, dat eerder al in dezelfde fase zijn Waterloo vond in 2011, 2012, 2013, 2016 en 2017.

"Het ontbrak bij ons aan dreiging", analyseert Arteta de teleurstellende avond in Portugal. "Het ontbrak bij ons aan agressie op hun final third. We moeten veel beter aanvallen. Wij kunnen beter dan dit. Porto staat defensief goed georganiseerd en weet constant je ritme te breken. Dat we dat toestaan... Dit is niet goed genoeg."

"We zullen het thuis veel beter moeten doen. We kennen ze nu veel beter en weten wat we kunnen verwachten." Ook uit spelhervattingen, waar Arsenal normaliter vrij gevaarlijk uit wordt, lukte het de ploeg van Arteta niet om serieuze kansen te creëren. "We moeten hiervan leren en het in de return gaan doen."

De return in Londen vindt op 12 maart plaats. Arsenal, dat ook nog meestrijdt om de Engelse landstitel, neemt het voor de terugwedstrijd tegen Porto nog op tegen Newcastle United (thuis), Sheffield United (uit) en Brentford (thuis).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Titel alsof verliezen bij Porto met minimaal verschil zo'n schande is, het was simpelweg gewoon een doodsaaie wedstrijd van beide kanten maar oke

Het was een zeer matige vertoning van Arsenal. Ze kwamen in de eerste helft nog goed weg, toch verdiende deze wedstrijd geen overwinning. Saaie wedstrijd.

Vooral rond het strafschopgebied moest het inderdaad beter. Goede analyse van Arteta. Wedstrijd voor nu even vergeten en alvast voorbereiden tegen Newcastle. Zij gaan net zo vervelend doen als Porto.

22 februari 2024 om 07:16

Sporting all over again.

Ik herinner me dat jij een walk over verwachtte voor Arsenal… Dit zal een zware terugwedstrijd worden.

Arsenal is het aan zijn stand verplicht om door te gaan maar ze zullen echt wel uit een ander vaatje moeten tappen want dit Porto is een vervelende ploeg.

Of blijven de 1/8 finales het eeuwige eindstation in de CL voor Arsenal?

22 februari 2024 om 08:46

Ik heb dat nooit gezegd. Wat loop je te liegen voor niks.
Jij behoort tot het uiterste van de Arsenal fans die na een nederlaag in paniek mode raken.
Arsenal verloor maar met 1-0 en heeft nog een thuiswedstrijd.
Waarom niet alvast de handdoek in de ring gooien?

Uit een ander vaatje tappen hoeft niet eens. Arsenal heeft al laten zien dat ze genoeg doelpunten kunnen maken en kansen kunnen creëren in eigen huis.
Spelers leren ervan en het was de eerste ko fase in 7 jaar tijd.

22 februari 2024 om 12:34

Arsenal kan dat nog makkelijk winnen thuis natuurlijk en dat zullen ze waarschijnlijk uiteindelijk wel doen, maar dat het anders moet in de thuiswedstrijd is wel duidelijk lijkt me, anders loop je nog een keer tegen een precies gelijke pot aan en maak je het jezelf wel onnodig moeilijk.

Spelers leren hier misschien wel van, maar ze moeten ook niet teveel leren van dit soort dingen, dit heeft City namelijk jaren de CL gekost en als Inter maar iets beter was in de finale had ze dat nog een keer de CL gekost. Een paar keer op deze manier verliezen en het gaat echt in de koppies zitten. City (en Pep zelf) was ook doodzenuwachtig in afgelopen CL-finale en ze vlogen er al een paar keer op die manier uit waar ze verloren van zichzelf.

Op zulke momenten zou Arsenal er echt wel goed aan doen om een echte spits te halen, dat kan tegen zulke ploegen net wel dat tikje variatie in je spel brengen waardoor je dat soort wedstrijden over de streep kan trekken. Dat Arsenal het kan zonder echte negen hebben we gezien, maar een spits als Toney, Watkins of Guirassy zou voor Arsenal echt een zegen zijn om achter de hand te hebben denk ik.

22 februari 2024 om 13:08

De spits die het goed in de CL was weer eens geblesseerd jammer genoeg. Ik denk dat Arteta in de zomer voor een spits gaat dat Arsenal helpt.
Arsenal verloor van Lens uit en het leek precies hoe Porto speelde. Vanaf de middellijn agressief druk zetten en het spel vertragen. Uit tegen Fulham ging het precies zo en ook uit tegen Newcastle.

Arsenal moet hopen dat Partey, Zinchenko en Jesus in de return erbij zitten. Dat zijn drie spelers die goed tussen de linies kunnen spelen en dat is iets wat Arsenal gisteren totaal niet deed.
Het is een leer ervaring en 10/11 spelers gisteren heeft nog geen enkele keer een KO fase gespeeld.

prachtig doelpunt? Raya denkt dat zn goal links van m stond ofso, wat een waardeloze keeper is dit zeg, leuk dat ie kan voetballen maar een keeper staat er om ballen tegen te houden, gewoon weer een fout van de goalie, Ramsdale terug in starting 11 nu meteen

22 februari 2024 om 08:41

Sluit me deels bij je aan.
Het is een mooie goal, echter is dit deels ook een keeper fout, hij staat echt heel raar en iets te ver gepositioneerd.
Daardoor lijkt de goal mooier dan die was.

22 februari 2024 om 09:33

Haha 1 doelpunt tegen en er wordt weer vanalles van stal gehaald? Typische Arsenalfans

22 februari 2024 om 12:14

Nee, je hoort niemand als hij niet getest word nee, maar hier zie je gewoon weer dat die daar veel slechter in is dan Ramsdale, hij heeft al veel blunders dit seizoen

22 februari 2024 om 13:50

Minst gepasseerde defensie dit seizoen en meeste clean sheets. Ik denk dat ik die blunders (die ik trouwens niet zie) dan wel op de koop toe neem.

Het gaat er mij vooral om dat we niet met zijn allen meteen weer iets anders moeten willen omdat het 1x niet werkt of tegen zit... Dan mag Ramsdale van jou direct onder de lat en als hij 1 fout maakt moet Hein erin ofzo? Als je de aankoop nog niet verwerkt hebt kan je beter gewoon niet kijken, want Raya is overduidelijk de nummer 1.

22 februari 2024 om 14:06

Inmiddels 5 a 6 blunders. Dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar. Dat noem ik niet goed. minst gepasseerde defensie en meeste clean sheet kun je voor op de verdediging en Rice zetten. Als je ziet dat Raya soms niks te doen heeft of geen serieuze redding hoeft te maken kun je niet op zijn conto schrijven natuurlijk. Hoeveel top reddingen heeft Raya nou gemaakt?

22 februari 2024 om 16:59

2 blunders tegen Luton, 1 tegen Newcastle, 1 tegen Chelsea en gister ook weer niet best. Hoe kun je dat over het hoofd zien?

22 februari 2024 om 18:30

Zullen we dan ook ff de blunders van het alternatief (ramsdale) erbij pakken? Die maakt ook met regelmaat enorme blunders.

Volledig mee eens. Maar hij mag wel eens kritiek op Raya leveren.
Wederom staat hij niet op als het moet hé. Weer komt hij lengte te kort en staat hij te ver voor zijn goal in de 90e minuut nog wel!!!!

Arsenal mist vooral progressive passers vanuit het middenveld/achteruit.

Zinchenko en Partey erin voor Havertz en Kiwior en ik zie Arsenal dit wel rechttrekken. Samen met een Saka en Ode met goede vorm overigens.

En Jesus in de punt maakt ook een wereld van verschil qua creatie.

22 februari 2024 om 09:15

Hij sprong te vroeg maar ik vond het geen blunder van hem. Raya staat altijd ver voor zijn doel, zo pakt hij altijd hoge ballen. Ramsdale had in de El vorig jaar nog een grotere blunder tegen Sporting.

22 februari 2024 om 09:22

Intussen heeft dat ver voor zijn doel staan al meerdere tegendoelpunten opgeleverd.

22 februari 2024 om 09:29

Valt wel mee. Beste defensie in de PL en 8 cleansheets op Raya zijn naam.
Ik maak me eerder zorgen om het spel dan de keeper.

22 februari 2024 om 09:52

Nou. Raya is mij toch echt te klein in veel opzichten hoor. En hij maakt geen topreddingen als het daadwerkelijk nodig is.

En ja, misschien pakt hij hoge ballen als ''kleintje'' toch aardig, omdat hij zo ver voor zijn goal staat. Maar waarom moet hij zo ver voor zijn goal staan, als Galeno van de linkerflank naar binnenkomt op 20 meter? Daar hoef je niks te vangen in de lucht. Je moet die bal gewoon hebben. Wel degelijke een kapitale blunder van Raya. Niet de eerste.

Ik roep overigens ook niet perse voor Ramsdale. Liefst zie ik gewoon Ramsdale en Raya vertrekken en Restes en Diogo Costa komen, maar dat zie ik niet gebeuren.

Diogo Costa heerste in de lucht, voetballend goed en daarnaast ook

22 februari 2024 om 10:29

Inmiddels al 3 tegengoals doordat hij te ver voor zijn goal staat. Daarnaast meerdere blunders tegen Luton. Leuk die cleansheets maar dat komt echt niet door Raya. Kijk naar de afgelopen wedstrijden. Hij heeft amper wat gedaan.

22 februari 2024 om 12:28

Zowel @Glenn als @arsenal890
Raya is onmisbaar hoe Arsenal speelt.
Arsenal is een ploeg geworden dat minstens 60% de bal behoud in wedstrijden en dan hebben we vrij weinig aan een keeper dat alleen op de lijn goed is.
Raya was voetballend goed gisteren en had nog een doorgebroken speler tegengehouden gisteren.
De schot kon iets beter maar kijk naar de herhalingen en dan zie je dat de schot best goed was.
Ik vind het zeker geen blunder van Raya en met Raya op doel is Arsenal een titelkandidaat.
1-0 verliezen kan gebeuren maar er waren gisteren spelers die nog slechter scoorden dan Raya. En dan kijk ik naar Saka, Odegaard en Martinelli. Maar nee, laten we de keeper bekritiseren die eindelijk een goede run heeft en door een zondagsschot beetje verrast wordt.

22 februari 2024 om 13:04

Raya maakt een blunder en dat is de reden waarom we verloren hebben. Logisch dat hij bekritiseerd wordt. Hij is geen keeper die goede reddingen maakt. Leuk dat die dan kan voetballen maar als je zoveel blunders maakt ben je niet goed genoeg.

22 februari 2024 om 13:51

Welke blunders allemaal precies?

Ik snap het best dat we balen van een tegengoal maar ik snap nooit waarom er elke keer als we verliezen gewezen moet worden naar 1 speler en dat die dan nooit meer opgesteld mag worden. Stel je met zijn allen even niet zo aan joh.

22 februari 2024 om 14:07

Tegen porto, Chelsea, Luton (x2), lens. Dan vergeet ik er waarschijnlijk nog een paar.

22 februari 2024 om 14:40

Raya is (volgens Arteta) ook degene die er voor zorgt dat we weinig kansen incasseren. Maar goed blijkbaar weten wij het op VZ weer beter dan Arteta. Sommigen zullen het nooit leren blijkbaar.

22 februari 2024 om 14:53

Tja Arteta zou nooit een negatief woord over Raya zeggen. Dat weten we onderhand ook toch? Zelfs na de wedstrijd tegen Luton waar hij er op los blunderde.

We geven gewoon onze mening. Daar is VZ toch voor?

22 februari 2024 om 15:44

Martinelli dat een ziekenhuis bal vooraf heeft blijft buiten schot?
En de keren dat we met Raya konden counteren neem je voor lief en hij is de keeper met de beste defensieve record sinds tijden bij Arsenal. Volgens mij beter dan Szczesny, Fabianski, Almunia, Cech en Leno.

22 februari 2024 om 15:49

Het balverlies is niet ideaal maar geen ramp, heb je een fatsoenlijke keeper op doel dan had het geen consequenties.

Alsof dat record komt door Raya zelf. Die profiteert gewoon van de topdefensie.

23 februari 2024 om 13:33

soma, ik vond de aankoop van Raya in het begin ook vreemd, maar vind het prima als er op elke positie een concurrentiestrijd is. De meeste fans zijn na 1 fout van Raya meteen weer boos over het kopen van hem en zullen nooit objectief kunnen kijken. Zoals hierboven wordt gezegd dat Raya geen enkel aandeel heeft in onze goede defensieve cijfers of dat Raya niet eens een fatsoenlijke keeper is. Tja, als je zo vooringenomen bent dan heeft discussiëren geen enkele zin meer natuurlijk.

24 februari 2024 om 17:09

Helemaal mee eens Samcro.

22 februari 2024 om 09:34

En Jesus in de punt maakt ook een wereld van verschil qua creatie.

Trossard heeft het imo meer dan verdiend om te blijven staan als Jesus weer fit is.

22 februari 2024 om 09:56

Jazeker. Trossard heeft goed gespeeld. Blijf Trossard overigens wel een betere invaller dan basisspeler vinden hoor.

Enige voordeel: Trossard lijkt een betere click te hebben met Havertz dan Jesus en ook Martinelli... Martinelli loopt te veel en vaak met de bal. Kan met regelmaat Havertz in de ''hoek'' inspelen in de diepte, maar dat gebeurd dan vaak niet. Havertz heeft voldoende goede loopacties vooruit hoor, maar dan krijgt hij ze niet...

Zo starten. Zinny of Tomi op de back. En verder gewoon Martinelli, Vieira, ESR en Partey kunnen brengen, idem voor Jorgi.

Partey zie ik vanuit het middenveld ook nog genoeg kunnen creeren met zijn progressive passing hoor!

Raya
White
Saliba
Gabriel
Zinny/Tomi
Odegaard
Rice
Havertz
Saka
Jesus
Trossard
22 februari 2024 om 09:40

Arteta heeft afgelopen week nog aangegeven waarom hij Raya altijd opstelt. Misschien even opzoeken als ik jou was

22 februari 2024 om 09:54

Dat heb ik gelezen, maar dat is nonsense in mijn ogen.
Hij ''voorkomt'' dingen gaf die ook aan, dingen die je zogenaamd ''niet ziet''.

Echter is de eerste taak van een keeper om zo veel mogelijk clean sheets te houden en houdbare ballen (zoals deze van Galeno) tegen te houden.

Mooi doelpunt, maar een keeper van 1 meter 90 die gewoon in de 5 meter staat, heeft deze bal met een mooie fotogravenduik....

Gewoon, wederom, zeer matig gekeept.

Vond Raya de laatste tijd wel een steeds betere indruk maken, maar dit kan echt niet. In mijn ogen een kapitale blunder in de KO van de CL, in een moeilijke uitwedstrijd, in de 90e minuut...

22 februari 2024 om 15:33

Volledig met je eens Jari-Gunner. Ik heb dat stuk ook gelezen. En idd, hij en keeperstrainers enz. hebben er absoluut meer kijk op dan allen hier op Vz bij elkaar. Dat we met z’n allen die capaciteiten missen is jammer maar helaas. En natuurlijk balen we allemaal van de uitslag. Maar zoals Samcro ook zegt moeten we ons niet richten op 1 speler en ons ook niet aanstellen.

We moeten beter aanvallen en beter zijn in de laatste fase. Ik had inhoudelijk iets meer verwacht van Arteta. Te beginnen om eerst te kijken wat hij zelf misschien beter had kunnen doen?
Ik had van Arteta, die ik als manager hoog heb zitten, echt wat meer verwacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren