Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mickey van der Hart op weg naar ‘land waar je niet als eerste aan denkt’

Laatste update:

Mickey van der Hart is op weg naar Polen. De doelman van PEC Zwolle vervolgt zijn carrière waarschijnlijk bij Lech Poznan, zo geeft hij toe aan FOX Sports. Van der Hart, zondagmiddag in het supportershome nog uitgeroepen tot Speler van het Jaar, stond woensdag tegen NAC Breda (0-0) voor het laatst onder de lat bij PEC.

Deze week kreeg Van der Hart een rondleiding bij Lech Poznan, de huidige nummer zeven van de Ekstraklasa. Hij werd vervolgens op de tribune gespot tijdens een thuiswedstrijd tegen Zaglebie (1-1). Van der Hart, die een aanbod afsloeg om zijn aflopende contract in Zwolle te verlengen, kan voor drie seizoenen tekenen bij de voormalig topclub uit Polen. Na de remise tegen NAC vertelt hij dat het 'hoofdstuk PEC Zwolle' is afgesloten.

"Dat voelt nu gek, maar ik heb heel veel zin in een nieuw avontuur", verzekert Van der Hart. De jeugdexponent van Ajax speelde sinds 2015 in Zwolle. Voor de 24-jarige Van der Hart wordt zijn overstap naar Lech Poznan zijn eerste buitenlandse avontuur. "Er moeten nog wat dingen gebeuren en er is nog niks getekend, maar het ziet er goed uit en ik hoop dat het snel rondkomt. Wat mij betreft komt er zo snel mogelijk duidelijkheid."

"Polen is misschien niet het land waar je als eerste aan denkt, maar ze bieden me een heel mooie kans", benadrukt Van der Hart. "Waarschijnlijk ga ik daar spelen om prijzen. Natuurlijk is het een andere cultuur en competitie, maar voor mijn gevoel wel een mooie stap omhoog." In totaal keepte Van der Hart 82 competitiewedstrijden voor PEC. In het seizoen 2014/15, toen Ajax hem verhuurde, keepte hij ook 22 duels in de Eredivisie voor Go Ahead Eagles.

Omdat Diederik Boer met pensioen gaat, moet PEC op zoek naar twee vervangers onder de lat. Nick Marsman van FC Utrecht en Eloy Room van PSV zijn in beeld, meldden respectievelijk de Stentor en ForzaPECZwolle eerder deze week. De aflopende verbintenis van Marsman bij Utrecht werd in maart al formeel opgezegd; dat Room voor een vertrek bij PSV staat, werd ook al aangekondigd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat de banken in Polen een beetje lekker zitten!

Zegt genoeg over dit seizoen dat een keeper de speler van het jaar geworden is. Maar goed,het is Mickey gegund om een mooie stap te maken. In eerdere jaren nooit de sfeer verpest als die niet speelt, en dit jaar gewoon erg prima gekeept. De 'grappige' opmerkingen die over hem gemaakt worden (zoals hierboven door LeipeSpits) zijn mijn inziens ook onterecht en zelfs een beetje triest. Iedereen die dit seizoen wedstrijden van Zwolle gekeken heeft zal dit beamen.

16 mei 2019 om 09:29

Hij heeft redelijk gekeept dit seizoen, maar nou ook weer niet hele bijzondere dingen laten zien. Zegt inderdaad voldoende dat hij met relatief normaal spel speler van het jaar is geworden bij Pec. Ik gun hem een mooie carriere en een mooie club. Als dat voor hem Lech Poznan is, dan is daar niks mis mee.

Mooi man, kan ik em proberen gek te maken in het stadion als Lech hier tegen Slask komt te spelen

Lech Poznan. Daar ben ik nog geweest bij de kwalificatiewedstrijd Polen Nederland gespeeld voor het WK in 1990. Konden 's ochtends zo het veld oplopen aangezien stadion aan een kant open was. Aantal van ons heeft daar voor paar flesjes bier ook een rondleiding gehad haha. Tegenwoordig is het in Polen wel wat beter te leven. Maar toen was het allemaal nog grauw en grijs.

Grijs seizoen voor Zwolle, om snel te vergeten.
Ondanks dat van der Hart afgelopen jaren veel fouten maakte, vind ik hem dit jaar een van de meer stabiele keepers in de Eredivisie.
Veel succes in Polen.

16 mei 2019 om 11:04

Zeker een seizoen om snel te vergeten. Ze hebben hem gisteren in stijl afgesloten...
Er moet een hoop gebeuren deze zomer, anders wordt het volgend seizoen een heel lastig verhaal...

Had eerder verwacht dat Bram van naar Polen zou vetrekken om daar te gaan voetballen.

16 mei 2019 om 11:02

Haha, ik vind hem leuk

Van Polen zie ik PEC overigens alleen nog verlaten voor een avontuur in Australië. Zoiets staat ook in zijn contract volgens mij, dat hij gratis weg mag als een club uit Australië zich meldt.

Prachtig EK stadion in Poznan. Achter de goal een en al kabaal van de harde kern. Dit seizoen begonnen ze met 2 wedstrijden zonder publiek, omdat het vorig seizoen te hard uit de hand liep. Voetballend gezien geen top team op dit moment. Voorronde Europaleague tegen een Wit Russische club zien spelen, echt matig voetbal; staan niet voor niets onder in, in de kampioens playoffs. Voor vd Hart een leuke keus om mee te kunnen doen om de prijzen komende jaren, misschien zit er een beker of kampioenschap in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren