Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mexicaanse bond neemt maatregelen na heftige supportersrellen

Laatste update:

De Mexicaanse voetbalbond neemt maatregelen tegen Querétaro. De club wordt verantwoordelijk gehouden voor de heftige rellen die op het veld van het Estadio La Corregidora, de thuishaven van Querétaro, en buiten het stadion plaatsvonden. De huidige nummer twaalf van de Mexicaanse Primera División mag een jaar lang geen wedstrijden voor eigen publiek spelen.

De Mexicaanse voetbalbond strafte daarnaast de harde kern van Querétaro, die de komende drie jaar niet welkom is in het stadion. Daarnaast werd het bestuur van de club uit functie gezet. De autoriteiten maakten dinsdag bekend dat er veertien verdachten zijn gearresteerd. De politie is nog op zoek naar twaalf andere verdachten.

In tegenstelling tot eerdere berichten in Mexicaanse media, zijn er zaterdagavond geen doden gevallen bij hevige rellen tussen supporters van Querétaro en Atlas, zo maaktde de procureur-generaal van het district Queretáro begin deze week bekend. Onbevestigde berichten meldden zondagochtend nog dat er bij het supportersgeweld zeventien doden waren gevallen.

Uit officieel onderzoek is gebleken dat er wel nog negentien mensen in het ziekenhuis liggen, maar geen van hen in levensgevaar is. Het onderzoek naar de rellen krijgt een vervolg. Betrokkenen worden de komende dagen verhoord, waarbij poging tot doodslag door de Mexicaanse politie niet wordt uitgesloten. Na een uur spelen bestormden fans van Querétaro en Atlas het veld van het Estadio La Corregidora, de thuishaven van Querétaro, en werd de wedstrijd stilgelegd. Ook op de tribunes en buiten het stadion werd gevochten.

Op beelden op sociale media is te zien hoe families op de tribunes proberen te vluchten voor het voetbalgeweld, ook over het veld. Vaders en moeders ontdeden hun kinderen uit angst van het shirt van hun favoriete club. Ook fans die niet betrokken waren bij rellen zouden het doelwit zijn geweest van agressieve supporters. De politieagenten en beveiligers waren niet in staat de rellende supporters in toom te houden.

De wedstrijd in de hoogste Mexicaanse competitie werd vooraf niet betiteld als risicowedstrijd. De lokale media omschreven de rellen als ‘het zwaarste voetbalgerelateerde geweldsincident in Mexico ooit’. Zowel de lokale politie als de Mexicaanse voetbalbond (FMF) veroordeelde de rellen en beloofde een diepgaand onderzoek. Op sociale media doen de meest verschrikkelijke beelden de ronde.

Liga MX-president Mikel Arriola kondigde in een video op Twitter aan dat alle andere duels van speelronde negen niet werden afgewerkt uit solidariteit met de slachtoffers. Beide clubs hebben een fanatieke aanhang. Fans van los Gallos Blancos (witte hanen) en die van Atlas, los Zorros (de vossen), zoeken elkaar vaker om te vechten.

Over vier jaar organiseren Mexico, de Verenigde Staten en Canada het WK. Internationale media vroegen zich na de incidenten in Querétaro openlijk af of Mexico een geschikte locatie is om het mondiale toernooi mede te organiseren. Querétaro is in ieder geval geen speelstad. Guadalajara, Monterrey en Mexico-Stad zijn dat wel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geloof er helemaal niets van. Ik raad het je niet aan om te bekijken maar op de beelden die ik op Twitter voorbij heb zien komen zitten zeker een aantal mensen tussen die het niet hebben overleefd.

Dit lijkt mij een bericht om het organiseren van het WK in 2026 (eventueel) niet in gevaar te laten komen. Ik heb vrij veel filmpjes op Telegram voorbij zien komen de afgelopen dagen en ik kan het me bijna niet voorstellen dat alle mensen waar zo achterlijk op wordt ingeslagen/geschopt/gestoken het hebben overleefd.

dit klopt niet, anders werd het bericht van zaterdag niet de wereld in geholpen en als je de beelden terug kijkt, maak je mij niet wijs dat er niemand is overleden aan het voorval.
dit alles heeft te maken met het volgende wk wat in Mexico gehouden wordt

Ach man! @VZ ook jullie mogen hier meer op filteren. Vele hebben de filmpjes al gezien, die overigens ten zeerste afraad om te kijken. Ik kan daar uit op maken dat bepaalde mensen het (helaas) niet gered hebben. Verder komt het aantal "17" niet zomaar uit de lucht vallen, ik weet niet wat ze recht willen trekken, maar mij hebben ze niet. Schandalig!

7 maart 2022 om 16:44

Toch ben ik zo type die uit nieuwsgierigheid toch kijkt, ook al wordt het afgeraden, wat ik zag was echt afschuwelijk hoe kun je zoiets doen weerloze mensen blijven neermaaien.

7 maart 2022 om 17:38

De beelden zijn absoluut niet aan te raden. Een groep mensen die een levenloos (ogend) lichaam uit de handen van hulpverlenende omstanders trekken om meerdere keren op het hoofd en de ruggengraad in te slaan en trappen zijn niet echt fijne beelden. Onmenselijk eigenlijk. Kan mij daarom ook niet voorstellen dat hier geen doden zijn gevallen en de gewonden buiten levensgevaar zijn. Wellicht speelt het organiseren van het WK over 4 jaar een grote rol in deze berichtgeving.

Op meerdere filmpjes is te zien hoe mensen minutenlang buiten bewustzijn tegen het hoofd aan worden getrapt en mensen met steekwonden in de hals en dan al het andere wat waarschijnlijk niet is vastgelegd.. Dit waren geen vechtpartijen tussen supporters meer, dit was echt geweld op z'n ergst en het is onmogelijk dat hier geen doden zijn gevallen.

Van 17 doden naar 19 gewonden...🙄

Geloof er zelf ook weinig van eerlijk gezegd. Bewusteloze mensen die minutenlang tegen het hoofd getrapt worden. Echt verschrikkelijk.

Zo, dat zijn nog eens harde maatregelen. Uiteraard sneu voor de fans die hier niets mee te maken hebben, maar gelukkig hebben die daarna 2 jaar geen last van de harde kern (mocht die niet gewoon ergens anders gaan zitten).

Echt om te kotsen wat er daar gebeurden. Heb nog nooit zulke agressie gezien bij een voetbal wedstrijd. Dit was verre van abnormaal. De dode lichamen die daar maar liggen en dan worden gestript en nog op in getrapt ook. Dit is zo zo diep triest en wat een idiote berichtgevingen, op al die videos zie je jammer genoeg dat er wel overduidelijk doden zijn gevallen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren