Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi en Mbappé scheuren Ajaccio bij wervelende combinatie aan stukken

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond drie punten behaald op bezoek bij AC Ajaccio. De sterrenploeg van Christophe Galtier werd bij de hand genomen door Kylian Mbappé en Lionel Messi, die verantwoordelijk waren voor alle drie doelpunten en assists (twee goals van Mbappé, een van Messi): 0-3. De mooiste van de avond kwam op naam van de Argentijn, die het na een schitterende hakbal van Mbappé afmaakte. PSG neemt op de koppositie drie punten afstand van runner-up Lorient, dat een duel tegoed heeft, terwijl Ajaccio op de achttiende plek tegen degradatie vecht.

PSG trad aan zonder de geschorste Neymar, die op de linkerflank werd vervangen door Carlos Soler. Sergio Ramos zat zijn tweede wedstrijd schorsing uit, waardoor Galtier opnieuw koos voor twee in plaats van drie centrumverdedigers. Renato Sanches kreeg een kans op de plek van Vitinha, terwijl Nordi Mukiele centraal achterin begon in plaats van Danilo Pereira.

Messi had in de openingsfase pech dat zijn van richting veranderde vrije trap ternauwernood gekeerd kon worden. De Argentijn had na 24 minuten meer succes met een ragfijne steekbal op Mbappé, die in alle vrijheid in één keer binnen knalde: 0-1. De centrumspits had na ruim een half uur spelen opnieuw moeten scoren na terugleggen door Achraf Hakimi, maar schoot hoog over.

Mbappé stichtte ook na rust behoorlijk veel dreiging, maar wist het aanvankelijk niet af te maken. Zo schoot de aanvaller na een klein uur uit een moeilijke hoek wild over, nadat hij zijn tegenstander fraai had uitgekapt. Ajaccio bleef erin geloven en creëerde tien minuten later een goede schietkans voor Youcef Belaili, die zag hoe Gianluigi Donnarumma een voor PSG uiterst belangrijke redding verrichtte.

Twaalf minuten voor tijd werd de wedstrijd in het slot gegooid door de mooiste aanval van de avond. Messi zette een een-twee op met Mbappé, die zijn ploeggenoot met een schitterende hakbal vrij voor keeper Benjamin Leroy zette. Messi sleepte de bal in alle rust langs Leroy en maakte de wervelende teamgoal af: 0-2. Vier minuten later waren de rollen weer omgedraaid: Messi hield de bal lang aan de voet en verstuurde op het goede moment de dieptepass op Mbappé, die net als voor rust ineens binnenschoot: 0-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Minimale inspanning maximaal resultaat. Mbappe had er wel 4 in mogen schieten vandaag, maar dat is detail.

Ja hoor het was weer tijd vanavond. Lekker een avondje voor mezelf. Had nog vanmiddag tegen mijn vrouw gezegd dat ze de kids vroeg in bed moest stoppen. Had de snacks en wijn al gereed. Lekker op deze vrijdagavond met een glas wijn en kaasblokjes naar Messiball gekeken. Voetbal heeft wederom gewonnen dames en heren.

21 oktober 2022 om 23:16

En nu snel een rennie voor het maagzuur

Wat hoop ik dat Messi ook zo schittert tegen landen tijdens WK binnenkort. Hij is ouderwets aan het strooien met assists en het blijft een genot om naar hem te kijken. De connectie die de Bruyne en Haaland hebben zie je duidelijk terug in Messi en Mbappe. Deze spelmakers weten precies hoe ze een spits moeten bedienen. Moet je nagaan als Messi in een team met Ronald of Lewa had gespeeld als spelmaker jeetje. Dat zou toch een dodelijkere combinatie zijn imo, want Mbappe is snel en heeft een aardig schot, maar Lewa en Ronaldo vind ik net beter in positionering in de 16 van de tegenstander. Die kunnen hoge ballen van een type Messi of de Bruyn nog beter afmaken dan Mbappe.

21 oktober 2022 om 23:15

Bedoelde Ronaldo en niet Ronald Koeman, maar kan de comment hierboven niet meer aanpassen

Oh man, wat houd ik toch van Messi.. Met afstand de allerbeste die ik ooit gezien heb! Elke keer als hij (er zin in heeft en) zo speelt dan tovert hij weer een glimlach op het gezicht!

22 oktober 2022 om 04:08

"als hij er zin in heeft" mogen wij dan aannemen dat hij er geen zin in had in de CL de afgelopen 7 jaar? Rare opmerking...

22 oktober 2022 om 07:46

Komt weer iemand met CL praatjes. Ook in de CL heeft Messi echt geweldig gevoetbald, maar zoals je weet is voetbal een teamsport waarbij je teamgenoten balletjes op een presenteerblaadje wel moeten afmaken.

22 oktober 2022 om 09:09

2019 gemist? Goals in de ko tegen Lyon, man utd en liverpool? 2020 laatste 16 gescoord tegen napoli en kwartfinale eruit tegen Bayern. 2021 eruit tegen PSG maar scoorde nog wel een wereldgoal. In al die uitschakeling had Messi een hattrick kunnen scoren en zelfs dan was hij er nog uitgevlogen😂

22 oktober 2022 om 21:24

Had Messi die penalty gescoord tegen Real vorig jaar, dan was het heel anders afgelopen maat en dat weet jij ook. Tegen Roma en Liverpool precies hetzelfde, 1 goal en alles was anders (ik praat over beide return wedstrijden) alleen tegen Bayern zou een hattrick geen verschil maken

22 oktober 2022 om 21:26

@FR-Berend natuurlijk is voetbal een teamsport maar als je een cruciale penalty mist wat had kunnen resulteren in een 2-0 uitslag ipv 1-0... of moesten zijn teamgenoten hem zeggen waar die kon schieten?



Messi had wat stoop op zijn schoenen zitten tijdens het dribbelen vandaag, maar zijn passing was weer van een buitengewoon niveau. Zijn inzicht is echt van een ander niveau en al was dit tegen een degradatie kandidaat hij laat wel zien dat zodra hij even versnelt hij er persoonlijk voor zorgt dat PSG vandaag wint. Maakt een heerlijke goal uit een hele mooie combinatie. Ik neem zijn balverlies op de koop toe als je ziet hoeveel hij creã«ert voor alles en iedereen.

Je zou maar de passing en het inzicht van Messi hebben. En als bonus nog even 782 goals op je naam hebben. Hij is duidelijk een andere speler dan 5 jaar geleden, maar ik vind deze versie nog steeds heerlijk om naar te kijken.

Mbappe had er 4 of 5 moeten maken vandaag. Is toch de minste van de 3 dit seizoen voorlopig. Niet in topvorm voor het WK. Die andere twee wel. We gaan het zien over een maand.

22 oktober 2022 om 04:45

Mbappe kan gewoon niet afmaken. Dan zullen mensen doodleuk komen met zijn aantal doelpunten, maar die man krijgt in de Ligue 1 letterlijk ELKE wedstrijd 4/5 100% opgelegde kansen en scoort er meestal 1 of 2. Wanneer gaat hij er eens meer afmaken? Man maait vandaag ook weer een pass breed van Hakimi 1 op 1 10 meter over.

22 oktober 2022 om 06:27

Heb Mbappe ook vaak zat op het allerhoogste niveau kansen zien creeren uit het niets. Ben geen fan van zijn karakter, maar een slechte afmaker is het zeker niet..

Ooo messi o ioi oi. De beste speler aller tijden gewoon. Lekker avondje messiball. Nu lekker op stap. Lekker man.

21 oktober 2022 om 23:51

Veel plezier man en wordt het druk met opstap..

Farmers league

Tegenstander van niveau FC Twente / Sparta.
Maar goed deze dienen ook gewonnen te worden.

22 oktober 2022 om 11:28

Je vergist je, Ajaccio is meer van het niveau Emmen, Volendam, in vergelijking. Twente en Sparta zijn iets sterker. In vergelijking. Maar van dat niveau - in vergelijking - wint Parijs ook wel. Het is de CL waar de problemen zich voor hen manifesteren. En als City en Liverpool op stoom zijn vrees ik dat het ook dit jaar niet helemaal gaat lukken. Messi heeft een grotere kans om dat ding weer te winnen als hij teruggaat naar Catalonie en Neymar uitgekocht wordt door Parijs en dan met hem meegaat.

Nou nou, de sterren van PSG tegen de kleine club Ajaccio. Laat Mbappe maar eens in de PL of La Liga spelen, daar krijgt hij het moeilijk.

22 oktober 2022 om 11:40

Daar ben ik ook zeer benieuwd naar. Ik neigde dat ook te zeggen over Haaland. Het is maar bij Dortmund. Gelukkig had ik mijn mond gehouden nu hij het ook in de PL laat zien. Mbappe zal denk ik wel nog naar Real Madrid gaan. Dan kunnen we kijken of het zo is. In de CL laat
Mbappe het ook tegen de grote zien, waarom dan niet in een grotere competitie? Internationaal net zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren