Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mensen beschuldigden mij en m’n moeder ervan het opzettelijk te doen’

Laatste update:
/

Queens Park Rangers-verdediger Nedum Onuoha speelde vanaf zijn jeugd bij Manchester City, en maakte er een ontwikkeling door van ballenjongen tot basisspeler. Aan zijn verblijf bij de huidige nummer twee van de Premier League kwam halverwege dit seizoen echter abrupt een einde. Een controversiële e-mail die voormalig algemeen directeur Gary Cook afgelopen september naar Onuoha’s moeder stuurde, luidde het einde bij the Citizens in voor zowel de bestuurder als de verdediger.
 
De moeder van Onuoha lijdt aan kanker en kreeg plotseling een e-mail van Cook, waarin stond ‘Leer er mee omgaan! Ik begrijp niet hoe jij ’s nachts kan slapen!’ Nader onderzoek wees uit dat de mail voor iemand anders bedoeld was, maar Onuoha neemt Cook het versturen van de email nog immer kwalijk: “Hij heeft een fout gemaakt, een fout die hem duur is komen te staan. En dat is jammer, want hij deed goede dingen voor de club. Maar het is toch mijn moeder en ik zie haar niet graag zo gekwetst worden”, aldus de Engelsman in the Guardian.
 
“Het ergste was eigenlijk nog dat ik destijds niet speelde, en verschillende mensen mij en m’n moeder ervan beschuldigden dit opzettelijk te doen, zodat ik weer een rol van betekenis in het team zou gaan spelen. Dat was erg teleurstellend.” Onuoha spreekt enige vorm van opzet dan ook resoluut tegen: “Dit had puur met mijn moeder te maken, en niets met voetbal.” Als zijn nieuwe club het op de laatste speeldag opneemt tegen zijn oude, hoopt Onuoha dat QPR zich al veilig heeft gespeeld. Mocht dit niet lukken, en City wordt kampioen, dan is hij de eerste speler ooit die in één seizoen zowel voor de kampioen speelde als degradeerde. 

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijp zijn keuze wel. Maar ik snap ook niet hoe jij als directeur zo'n email kan versturen. Lijkt mij toch logisch dat dit bij de hele familie niet goed gaat vallen. En dan nog iemand beschuldigen dat je opzettelijk niet goed speelt. Belachelijk....

31 maart 2012 om 13:59

Dit artikel geeft goed aan hoe hard de voetbalwereld af en toe kan zijn, en dat er van je verwacht wordt dat je altijd maar presteert, ondanks de omstandigheden in je omgeving.

31 maart 2012 om 14:05

Die verwachting is volledig terecht. Je bent een speler van een club en als speler moet jij altijd 100% geven. Maar om iemand te beschuldigen dat je expres slecht speelt terwijl men weet dat zijn moeder k*** heeft ?

Toen ik nog in de jeugd bij Utrecht speelde had ik het ook moeilijk met het overlijden van mijn tante aan k***. Ik had ook een zware dip en weet je wat mijn trainer toen zei? Ik begrijp het, als je even rust nodig hebt moet je het aangeven dan houden wij daar rekening mee. Nu weet ik niet hoe het bij andere clubs zit maar geloof mij dat begrip veel meer werkt dan deze zogenaamde harde aanpak.

Daarbij wat heeft zijn prestatie op het veld te maken met de persoonlijke situatie met de moeder? Die moeder heeft k***, kan zij toch niks aan doen. Wie is meneer Cook om te gaan bepalen hoe iemand daarmee moet omgaan.

31 maart 2012 om 14:11

"nader onderzoek wees uit dat de mail voor iemand anders bedoeld was"

was dus niet gericht naar zijn moeder maar was voor iemand anders bedoelt.

maar alsnog komt zoiets hard aan en is het niet goed te praten.

31 maart 2012 om 14:14

Ik bedoelde juist te zeggen dat dat tegenwoordig te ver gaat, dat die prestatie verwachting ten koste gaat van alles, wat ik juist niet goed vind! Had dat er even bij moeten zetten om verwarring te voorkomen.

31 maart 2012 om 14:15

Beter lezen.

Uit het artikel:

"nader onderzoek wees uit dat de mail voor iemand anders bedoeld was"

31 maart 2012 om 14:33

@aegrath en Xyzz

Hoe verstuurt men dan per ongeluk zo'n email? Daarom verwijt ik het meneer Cook. Daarbij is de beschuldiging van sommigen dat hij opzettelijk slecht speelde nog steeds van kracht.

Maar per ongeluk iemand een email sturen waarvan zijn moeder aan een bepaalde ziekte lijd doet mij serieus verbazen.

31 maart 2012 om 17:04

Dat is denk ik gewoon een poging om de boel te sussen en het in de doofpot te stoppen.

31 maart 2012 om 20:05

Wat mij nog het meest verbaasd is; waarom heeft de algemeen directeur het emailadres van de moeder van een speler?

1 april 2012 om 02:50

@ Zola

per ongeluk verkeerde contactpersoon aangeklikt in de vroege morgen of late avond kan iedereen wel eens gebeuren.

@ peetvader dus jij denkt dat ze bij clubs geen mail adressen hebben van ouders, met name van spelers die uit de eigen jeugd komen??

Hoewel het een pijnlijke vergissing is en het hard kan aankomen, moet je daar als zoon van en als speler op een gegeven moment toch als een grote jongen mee omgaan. Ik denk dat die lui hun energie wel beter kunnen gebruiken.

Dus zijn moeder ontvangt zon belachelijke e-mail en dan rekenen mensen Onuoha er op af? Het moet toch niet gekker worden..

Ik geloof er niks van dat Cook zoiets heeft gestuurd, ik wil Cook zijn verhaal wel eens horen.

Leuke titel, de interpretatie ervan ligt maar net aan waar je de klemtoon legt!

wat betreft het bericht is het natuurlijk achterlijk als mensen hem of haar dit kwalijk nemen, dan heb je gewoon geen hart. Onvoorstelbaar wat voor domme mensen er op deze aardbol rondlopen!

31 maart 2012 om 15:49

Haha xD! Jij bedoelt dan zeker dat die lui geslachtsgemeenschap hebben.. Onuoha en zijnen moeder!

31 maart 2012 om 17:01

Scherp hoor...

Valt niet goed te praten, ook al was het voor iemand anders.

Het niveau in een bestuurlijke functie moet gewoon van dusdanige hoogte zijn dat zulke kinderlijke fouten niet gemaakt kunnen/moeten worden.

Wat is meneer Cook toch een onbenul.

kan iemand mij uitleggen waarom er geen voorspellingen meer staan van vz over de top competities? ik weet dat dit niks te maken heeft met deze wedstrijd, maar toch vraag ik het even.

ohja, vz verwijder maar als jullie altijd mijn berichten verwijderen

Ik vind het behoorlijk verdacht dat precies zo'n e-mail verkeerd verzonden is naar precies die persoon...
Is inderdaad niet meer goed te praten en erg begrijpelijk van Onuoha.

QPR net weer gewonnen met 2-1 van Arsenal, ze zijn sterk thuis!!

Dit is gewoon een trieste zaak. Ik denk dat het echt per ongeluk was verstuurd. Onuha reageert wel wat te extreem vind ik. Dit had het best uitgepraat kunnen worden in plaats van al deze media aandacht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren