Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Meneer Abramovich ontsloeg mij, het was niet met wederzijds goedvinden’

Laatste update:

José Mourinho werd in december 2015 op straat gezet door Chelsea en komende zondag keert hij voor even terug op Stamford Bridge, want met Manchester United neemt hij het dan op tegen the Blues. De Portugees bevestigde vrijdag op de persconferentie dat hij een klein jaar geleden niet uit eigen wil uit Londen vertrok.

/

“Meneer Abramovich besloot mij te ontslaan. Het was niet met wederzijds goedvinden, maar ik vertrok zonder één slecht woord over te hebben voor wie dan ook binnen de club. Ik accepteerde het dat het tijd was voor verandering. Ik heb in het verleden op verandering geaasd, maar daar was dit keer geen sprake van. Het was de beslissing van de eigenaar om mij te laten gaan. Ik heb het netjes geaccepteerd en de papieren getekend. Dat heb ik heel rustig gedaan en we zijn met respect uit elkaar gegaan”, aldus Mourinho.

The Special One bleef na zijn ontslag in Londen wonen omdat hij in de Premier League wilde blijven werken. “En ik had het geluk dat een grote club als Man United mij vervolgens wilde hebben. Ik heb een paar dagen nodig gehad om mijn ontslag te verwerken, maar daarna was het ook klaar en begon ik weer met mijn normale leven.” Mourinho zegt te beseffen dat ontslagen worden nu eenmaal bij de voetballerij hoort. “Dat is voor niemand leuk, maar zo is het leven. Ik heb het positief opgepakt.”

“Ontslagen worden hoort bij de voetballerij; veel van de beste trainers in de voetbalgeschiedenis zijn ooit ontslagen. Het is logisch dat er verwachtingen zijn, maar zeker in de huidige voetbalwereld kan het je overkomen dat je wordt ontslagen. Ik zou er meer moeite mee gehad hebben wanneer ik Chelsea niets had gebracht, maar ik heb de club prijzen geschonken. Ik had het gevoel dat ik mijn werk had gedaan. Ik denk niet dat iemand het wil, maar zelfs als dat het geval zou zijn, kunnen ze me niet uit de geschiedenis van Chelsea wissen. Ik hoor bij hun geschiedenis en andersom is dat ook zo.”

Wat verwacht jij van Chelsea - Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

10e staan na daarvoor kampioen, tja dan is t ook niet zo gek dat ze iets moeten veranderen

Hij heeft dan ook 40 miljoen meegenomen. Met zo'n gouden handdruk zou ik het ook sportief opnemen.

21 oktober 2016 om 20:44

Een club is verplicht onstlagen trainers te betalen tot ze een nieuwe contract tekenen bij een nieuwe club. Check je bronnen voordat je onzin uitkraamt in het vervolg..

21 oktober 2016 om 20:58

Ja en dat heet een gouden handdruk.

21 oktober 2016 om 21:26

Dit is in de meeste gevallen inderdaad zo, echter heeft Chelsea in dit geval Mourinho's contract afgekocht (waarschijnlijk na onderhandelen) en hem een afkoopsom meegegeven. Deze is rond de 40 miljoen geweest zoals Anitcipateur zegt, dus check jij je bronnen in het vervolg..

22 oktober 2016 om 01:27

Nee dit is absoluut geen gouden handdruk, hij krijgt gewoon zijn salaris doorbetaald totdat hij een nieuwe werkgever vind, een gouden handdruk is een extra bonus bonus buiten salaris verplichtingen.

De reden dat hij doorbetaald moest worden is, omdat hij gewoon nog steeds een contract had en daardoor dus recht had op salaris. Je kan niet zomaar zonder geldige reden iemand ontslaan.

chelsea had geen zin om zijn complete contract periode door te betalen en mourinho had geen zin om op de bank te blijven zitten, dus gingen ze om tafel zitten om een middenweg te vinden. Dit heet een contract afkopen.

Hier wil ik hem best geloven.. Tuurlijk is die gouden handdruk lekker, maar het klinkt realistisch en er zijn ook voldoende voorbeelden van trainers die hier anders mee om zijn gegaan. Wel diepzinnig gesproken, maar goed verwoord.

21 oktober 2016 om 22:33

Ik denk dat de afspraak is geweest dat Mourinho zo'n smak geld meekreeg en ik ruil daarvoor niet negatief over Chelsea zou praten. Chelsea had hem ook op de loonlijst kunnen houden en hem zijn normale salaris door kunnen betalen totdat hij een nieuwe baan had (gebeurt wel vaker, Di Matteo volgens mij bij Chelsea), had een hoop geld gescheeld

Ik zie hem ooit nog terug bij Chelsea komen.
Zoals Mourinho zelf zegt, hij hoort in de geschiedenis van Chelsea en omgekeerd is dat net hetzelfde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren