Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Meijer heeft keuze al gemaakt en verklapt wie zondag het doel van NEC verdedigt

Laatste update:

Jasper Cillessen behoudt het vertrouwen van NEC-trainer Rogier Meijer, zo weet De Gelderlander vrijdagmiddag te melden. De sluitpost van de Nijmegenaren beleeft een ‘mindere fase’ volgens de trainer, maar staat desalniettemin gewoon onder de lat komend weekend. NEC ontvangt dan AZ in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Twee weken geleden maakte Cillessen een gigantische blunder die zijn team uiteindelijk fataal werd: NEC verloor daardoor met 2-3 van sc Heerenveen, dat een directe concurrent is om een play-off-ticket. Ook tegen FC Twente afgelopen speelronde aarzelde de 34-jarige doelman te lang met de bal aan zijn voet, waardoor Manfred Ugalde ertussen kon komen met een sliding. De 65-voudig international van Oranje kwam met de schrik vrij, want de bal rolde niet het doel in en verdediger Philippe Sandler kon het gevaar uiteindelijk wegnemen.

Meijer zegt naar aanleiding van het duel in Enschede een goed gesprek te hebben gehad met zijn keeper. "Ik heb hem verteld waarom ik vond dat hij een onzekere indruk maakte tegen Twente en we hebben besproken hoe we daar samen een oplossing voor kunnen vinden.” De trainer van NEC gaat zelfs in op het specifieke moment waarbij Cillessen bijna een blunder beging. “Wij willen van achteruit opbouwen, maar als een tegenstander ons hoog onder druk zet, zoals Twente deed, dan moeten we er soms voor kiezen om de lange bal te spelen, zodat niet alles op het bordje van Jasper terechtkomt.”

De trainer, die onlangs zijn contract in Nijmegen met een jaar verlengde, zegt er niet aan te hebben gedacht om de voormalig sluitpost van onder meer Ajax en Barcelona op de bank te houden tegen AZ. “Ik heb nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij zit in een moeilijke fase, dat heeft hij zelf ook gezegd. Daar moet hij even doorheen zien te komen. Het beste medicijn is om te blijven keepen en je niveau te halen. Je kan niet iemand met woorden overtuigen dat de onzekerheid weg is, dat moet je op het veld laten zien en dat gaat hij ook doen."

Meijer maakt de juiste keuze

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, ik sta achter Jasper maar Brandenhorst verdiend nu een kans.

19 mei 2023 om 20:17

Ik vraag me af wat er als tweede keeper dan nog moet gebeuren om een keer de kans te krijgen. Brandenhorst kan beter verder kijken, want als hij nu nog niet speelt na al die capriolen van Cillissen dan zie ik hem nooit meer spelen

20 mei 2023 om 08:27

Brandenhorst verlengt zijn contract niet (wat zijn goed recht is), maar het lijkt me logisch dat je dan niet kiest voor iemand die de club gaat verlaten. Cillessen heeft voor deze mindere periode gewoon goede dingen laten zien. Het zal afwachten zijn of hij zich dit seizoen nog herpakt, maar wij als NEC zijnde hebben er in ieder geval weinig aan als Brandenhorst (die weg gaat en daarnaast niet beter is dan Cillessen) op doel staat.

20 mei 2023 om 08:33

Omdat Cillessen tegen Vitesse een dramatische pot keepte en nu even in een mindere fase zit? Van Heerenveen en Twente heb je namelijk niet verloren dankzij Cillessen hoor. Tegen Heerenveen staat er voorin een paar spelers te slapen waardoor na 75 minuten niet op een 4-1 en tegen Twente was het collectief falen (Cillessen moest namelijk 7 keer redden). Brandenhorst verlengt zijn contract niet. Net als dat Marquez van mij uit de basis mag, hoef ik Brandenhorst er ook niet in. De Goffert is geen etalage voor transfervrije spelers. Ik gun beide heren een leuke stap hoor, maar ik geef als supporter liever het vertrouwen aan speler die volgend seizoen ook onze clubkleuren verdienen in plaats van deze bij een mindere fase af te fakkelen, terwijl ze daarvoor ‘gewoon’ belangrijk waren voor de club.

Brandenhorst is eigenlijk ook te goed om op de bank te zitten. Denk dat die een stap gaat maken

19 mei 2023 om 19:42

Klopt, las net dat hij (Brandenhorst) zijn contract niet gaat verlengen. Volledig begrijpelijk, op en top prof die zich heeft ontwikkeld van bankzitter in de KKD naar een zeer behoorlijke Eredivisiekeeper. Die moet niet op de bank gaan zitten bij NEC en eigenlijk ook niet elders in de Eredivisie maar lekker gaan keepen. Gun hem een mooie stap, zijn wel wat clubs in de Eredivisie die hem kunnen gebruiken.

20 mei 2023 om 08:39

Ik vond voorafgaand aan het seizoen het ook niet per se noodzakelijk dat Cillessen kwam. Brandenhorst is namelijk gewoon een prima keeper voor de middenmoot. Ik vond ‘m vorig seizoen ook geen oase van rust, maar in de beker heeft hij het goed gedaan. Cillessen was ik heel tevreden over na de eerste 24 potjes, waarin hij echt punten heeft gepakt voor ons, maar nu zit ‘ie in een dip. Het is afwachten, maar het zou mooi zijn als Cillessen zich de laatste twee potjes kan herpakken. De keuze om hem te laten staan, kan ik heel goed begrijpen: opgebouwde krediet, langer contract en natuurlijk ook een dik salaris (wat waarschijnlijk een rol speelt). Een club als NEC gaat een grootverdiener met een langdurig contract natuurlijk niet snel op de bank zetten.

Ik kan af en toe moe van mezelf worden. Je kan er van uit gaan dat Jasper niet gewisseld wordt (ja ik weet ook dat hij veel fouten maak laatste tijd) maar toch weer even snel klikken. Binnen 2 sec lees je dat Jasper #1 blijft. VZ gefeliciteerd, trap er helaas weer in…

Als Vitesse fan zeg ik. Laat Brandenhorst maar naar ons komen. Ongelofelijk hoe er met die jongen om gegaan wordt. Cillessen is een clown en een huilebalk. Brandenhorst is gewoon een hele goede keeper. Die jongen verdient meer. Daarnaast wint hij makkelijk de strijd met de keepers in Arnhem. Want dat zijn nog grotere clowns. Letterlijk en figuurlijk.

NEC heeft een betere 2e doelman dan het gros van de clubs vast op goal heeft staan. Achteraf gewoon een rare transfer gedaan op sentiment. En nu Cillessen vrijwel wekelijks grabbelt, ook nog eens weinig toevoegend op sportief gebied. Maar goed, dit is wel "looking a cow in the arse", zoals Ten Hag zou zeggen.

Nec had nooit Cillessen moeten terughalen. Brandenhorst was en is gewoon een betere keeper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren