Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mbappé baalt flink maar is ook enorm strijdbaar na racistische rel rond Lukaku

Woensdag, 5 april 2023 om 14:53Rian Rosendaal • Laatste update: 16:12

Volop steun voor Romelu Lukaku na het racisme waar de aanvaller van Internazionale dinsdagavond mee te maken kreeg in het bekerduel met Juventus (1-1). Onder meer Kylian Mbappé en Mario Balotelli concluderen een dag na de confrontatie in Turijn dat racistische voetbalfans nog steeds een groot probleem vormen. Het management van Lukaku komt woensdag ook met een reactie op de gebeurtenissen rondom de spits, die vanwege provocerend juichen richting de fans van Juventus rood kreeg.

"2023 en nog altijd dezelfde problemen", verzucht Mbappé woensdag in een reactie op Instagram Stories. "Maar we laten het niet toe. ALL AGAINST RACISM", aldus de strijdvaardige aanvaller van Paris Saint-Germain. Balotelli geeft de weggestuurde Lukaku eveneens een steuntje in de rug. De spits van FC Sion toont via Stories een gebalde vuist bij een filmpje van supporters van Juventus die apengeluiden maken richting Lukaku tijdens de clash met Inter in de halve finale van de Coppa Italia van dinsdagavond.

Lukaku kreeg tot zijn ontzetting rood na zijn gelijkmaker ver in blessuretijd, vermoedelijk vanwege zijn manier van vieren jegens de Juve-supporters. De Belg leek woedend te zijn op de fans van de thuisploeg, hield de vinger voor zijn mond en schreeuwde meerdere malen iets naar ze toe. Het blijkt dus dat Lukaku waarschijnlijk boos reageerde op de racistische leuzen van de aanhang van de thuisclub. Ook Juan Cuadrado en Samir Handanovic kregen in die nasleep nog rood te zien na het laatste fluitsignaal.

Het bestuur van Inter komt woensdag eveneens met een steunbetuiging richting Lukaku. "We herhalen krachtig dat we ons verenigen tegen racisme en alle vormen van discriminatie. Voetbal en sport in het algemeen moeten niet alleen een baken van emotie zijn, maar ook van duidelijke en gedeelde waarden, die niets te maken hebben met wat we dinsdagavond zagen in de slotfase van de halve finale van Coppa Italia in Turijn. Daarom herhalen we nu onze steun, genegenheid en solidariteit met Romelu Lukaku. Zoals de voetbalwereld in deze uren op veel plaatsen doet", aldus het statement van de club uit Milaan.

Roc Nation, het management van Lukaku, liet via Twitter reeds van zich horen. "De racistische opmerkingen die de Juventus-supporters vanavond in Turijn maakten tegen Romelu Lukaku zijn meer dan verwerpelijk en kunnen niet worden aanvaard. Romelu benutte een strafschop laat in de wedstrijd. Voor, tijdens en na die strafschop werd hij vijandig en racistisch beledigd. Romelu verdient excuses van Juventus en we verwachten dat de Italiaanse bond het gedrag van deze groep Juventus-fans onmiddellijk veroordeelt. De Italiaanse autoriteiten moeten deze gelegenheid aangrijpen om racisme aan te pakken, in plaats van het slachtoffer van het misbruik te straffen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Bedankt voor het posten VZ!! Echt walgelijk was het gisteravond en hoop dat het snel verwijderd wordt uit het voetbal en in het speciaal het Italiaanse, maar ik vrees dat het te diep in de wortels zit. Gelukkig zie je vooral de jongere generatie Italianen zich sterk afzetten hiertegen. De presidente is ook niet bepaald een vooruitgang en vooral onder de jongeren heerst ontevredenheid, want ze hebben de hele corona aan allerlei regeltjes moeten voldoen voor de oudere, maar die steken nu een middelvinger naar hun op door deze mevrouw te kiezen als premier van Italië die niet bekend staat als tegenstander van dit soort misselijkmakende zaken als gister.

5 april 2023 om 15:11

Weet niet of dit zozeer leeftijdgebonden is. Aan de ene kant heb je overal wel idioten tussen zitten waaronder ook bij onze fanbases. Denk ook niet dat het fenomeen snel zal verdwijnen uit het calcio.

5 april 2023 om 15:21

Oh jawel, het is een statistisch feit dat jonge mensen relatief progressiever zijn en vaker op linkse partijen stemmen (die zich vaak openlijk uitspreken tegen racisme) terwijl met name de boomer generatie stemt relatief vaker op conservatieve en soms uiterst rechtse partijen waar, ehhhm, de vreemdelingenhaat tegen het plafond knalt om het nog maar zacht uit te drukken.

De huidige Tiktok generatie bijvoorbeeld heeft een zeer grote afkeer jegens racisme en zouden volgens sommigen ook wel "social justice warriors" worden genoemd.

Edit: typfouten

5 april 2023 om 17:03

Dat jonge mensen links stemmen komt omdat het Nederlandse onderwijs vrij links is.
Milieu, Immigratie, Lhbtiq, onderwerpen worden op scholen eenzijdig bericht van een linkse kant.
Mijn nichtjes zaten op een basisschool en ik heb regelmatig de boeken doorgelezen, de eenzijdige informatie is zeer schokkend.
Zo eenzijdig dat mijn zusje heeft besloten de kinderen van school te halen, en over te gaan op thuisonderwijs onder toezicht.
Want dan krijgen de kinderen beide kanten mee van het politieke spectrum.

Als voorbeeld bij immigratie staat er in schoolboeken dat immigratie goed is voor Nederland, want het zorgt er voor dat er mensen naar Nederland komen die geld gaan verdienen voor Nederland.
Terwijl uit cijfers van het CBS en de Rijksoverheid blijkt dat asielzoekers juist geld kosten, sinds 1995-2019 vierhonderd miljard Euro.
En inmiddels jaarlijks twintig miljard Euro.
Allemaal bedragen die betaald worden door de staat dus door de belastingbetaler.
Er wordt ook niet gesproken over de stijgende criminaliteit onder asielzoekers.
Bij het Openbaar Ministerie zien we dagelijks tientallen strafzaken tegen asielzoekers binnen komen, daardoor moeten andere zaken helaas langer blijven wachten.
Strafzaken tegen asielzoekers gaan voor omdat het oordeel van de rechter de aanvraag voor een verblijf in Nederland kan beïnvloeden.
Door immigratie alleen positief te benaderen zonder realistische informatie, krijgen kinderen niet alle feiten mee.

Bij milieu lees je nergens over de mensen die klimaatverandering ontkennen, en anders denken over het milieu.
Het is zeer eenzijdige informatie, die Nederland neerzet als het meest vervuilende land wereldwijd.
Terwijl er landen zijn die veel vervuilender zijn zoals bijvoorbeeld India, daar werken ze alleen met fossiele brandstoffen en gooien ze miljoen tonnen aan plastic in de zee.
Maar nee het moet in het Nederlandse onderwijs alleen gaan over stikstof.

Mensen mogen stemmen wanneer ze achttien jaar zijn, maar hersenen zijn pas volgroeid wanneer ze vijfentwintig jaar zijn.
Je ziet dat de jeugd andere keuzes maakt wanneer ze ouder worden, dus ook rechts gaan stemmen en niet alleen maar links.

Daarnaast komt racisme en discriminatie ook voor bij linkse partijen en mensen die zich identificeren als links.
Ze hebben vrouwen en mensen met een immigratieachtergrond sneller aangenomen dan blanke mannen.
Vooral oudere blanke mannen worden snel afgewezen, soms zelfs met de mededeling dat ze te blank zijn om in aanmerking te komen tot de functie.
Sommige blanke mannen slim genoeg om dan aangifte te doen van discriminatie tegen het bedrijf dat ze heeft afgewezen.
Ook zwarte mensen worden gediscrimineerd door linkse partijen of organisaties.
Zoals in Amsterdam waar een zwarte vrouw altijd vrijwilliger was bij de intocht van Zwarte Piet, en toen niet meer mee mocht doen omdat ze teveel op Zwarte Piet zou lijken.
Ze kreeg na een kort geding gelijk van de kortgedingrechter, en mocht ze alsnog mee doen als Piet.
Dus discriminatie komt van twee kanten, en is niet alleen een probleem aan de rechterkant van de samenleving.

5 april 2023 om 17:04

Waarom krijgt hij nou rood? Juichen lijkt mij zeer beschaafd als je daarvoor zo vernederd bent. Serieus wat is er verkeerd aan het juichen uberhaupt? Hoezo rood? Voor mij echt onbegrijpelijk.

Zo triest dit verhaal. Echt hier heb ik het heel lastig mee. Vind dit bizar.
Die supporters van Juve bah bah. Apen of oerwoudgeluiden die mensen verdienen zo’n gigantisch pak slaag. En dan de reactie van Lukaku met rood?! Wat een wereld man

5 april 2023 om 17:59

Mensen die schoolboeken te links vinden hebben vaak niet echt een objectieve en gematigde visie op het politieke spectrum.

5 april 2023 om 18:07

Racisme is geen politiek rechts of links onderwerp. Het heeft te maken met normen en waarden. Er zijn zowel rechtse als linkse mensen die racistisch zijn.
Dat kan een rechts persoon zijn zegt dat alle donkere mensen de schuld zijn van alles of een links persoon zijn die zegt dat alle witte mensen die schuld zijn van alles, bijvoorbeeld

5 april 2023 om 18:13

Kom met argumenten waarom ik geen objectieve en gematigde visie heb op het politieke spectrum.
Zelf heb ik argumenten en feiten opgenoemd in mijn betoog.
Als u daar kritiek op hebt, dan moet u ook met argumenten en feiten komen.

5 april 2023 om 18:22

Ik ken je niet dus heb geen idee of jij of de moeder van je nichtjes er ook zo een kijk op hebben. Vandaar dat ik een algemene uitspraak doe.

5 april 2023 om 21:15

Ook een algemene uitspraak moet je kunnen onderbouwen.
Elke uitspraak die ik doe, zal ik altijd onderbouwen.
Zowel in het dagelijkse leven, op sociale media, en tijdens mijn werk in de rechtbank.
Vooral tijdens het werk moet ik alles goed onderbouwen.

6 april 2023 om 06:31

Ik onderbouw die op basis van eigen observaties. Forum bijvoorbeeld vindt de scholen ook te links en wil dan maar een eigen scholengemeenschap oprichten.

Helaas is dit nog een veelvoorkomend probleem bij Italiaanse voetbalwedstrijden. Ook erg lastig om aan te pakken blijkbaar. Ben wel benieuwd wat de bond hiermee gaat doen eigenlijk.

5 april 2023 om 16:08

Volgens mij moet het helemaal niet lastig wezen. Er hangen overal camera's. Flikker die gasten gewoon het stadion uit en laat ze nooit meer terugkeren. Alleen de clubs denken alleen maar aan geld. Want dan komen de tokkies niet meer naar het stadion.

5 april 2023 om 19:22

Als het echt zo simpel was, zou dit fenomeen zich nog nauwelijks voordoen. En tja de clubs kunnen die tokkies wel op zich missen. Genoeg andere mensen kopen die kaarten dan wel.

5 april 2023 om 19:44

Voor mijn gevoel is het enige wat gebeurd de reclames. En foei zeggen op het nieuws als het gebeurd. Ik heb nog nooit gezien dat mensen echt berecht worden voor dit soort daden. Volgens mij proberen ze het ook niet eens. En als je 10K mensen gaat weren dan verlieze ze wel degelijk geld.

5 april 2023 om 16:20

Italiaanse bond kennende zullen ze waarschijnlijk niks doen. Ze moeten een voorbeeld nemen aan de Engelsen, zulke gastjes moet je oppakken strafrechtelijk vervolgen en een levenslange stadion verbod geven.

Alle goede bedoelingen van Mbappe ten spijt, vrees ik dat we er nooit helemaal vanaf komen. Je blijft gewoon een deel van de bevolking houden dat zo bekrompen is, zo dom, dat ze altijd in racisme hun toevlucht gaan zoeken voor hun eigen tekortkomingen. Racisme in het voetbal is helaas alomtegenwoordig. Prima, acties en oproepen om het tot een minimum te beperken, maar helemaal uitbannen gaat nooit lukken. Wat ik erger vind is dat zo'n scheidsrechter niet Lukaku ter bescherming neemt maar hem straft. Dat vind ik pas schofterig.

5 april 2023 om 16:01

Scheidsrechter is er om de regels te handhaven en hij heeft het dus goed gedaan. Aan Nijhuis achtige praktijken, daar heb ik nou een hekel aan.

5 april 2023 om 16:25

Een speler reageert op het publiek dat hem racistisch uitjouwt en jij hebt als scheids niet de tegenwoordigheid van geest om hem in bescherming te nemen? Dat heet rekening houden met de context, en heeft niks met Nijhuis achtige praktijken te maken. Als je de regels alleen maar letterlijk zou toepassen kun je net zo goed een computer algoritme een wedstrijd kunnen laten fluiten.

De reacties van enkele Juventini gisteren op dit forum zijn tekenend voor het probleem. Te snel wordt er van uitgegaan dat een slachtoffer van racisme zich aanstelt of iets dergelijks, waardoor het niet serieus genomen wordt. Ronduit schandalig ook dat hij rood kreeg.

5 april 2023 om 15:29

Los van racisme is de rode kaart volgens de regels terecht. Hij krijgt een tweede gele kaart voor provocerend juichen, daarbij maakt het niet uit wat de aanleiding is, het gaat erom dat spelers niet zo mogen juichen in verband met veiligheidsmaatregelen. Daarbij maakt het niet uit dat het een reactie is tegen iets verwerpelijks, net zoals dat racisme tegen een individu niet het recht geeft om geweld uit te oefenen, ondanks dat het wellicht niet onterecht is dat iemand een klap uitdeelt.

5 april 2023 om 15:33

Alleen een ongevoelige zak hooi houdt nooit rekening met de context. Verder viel dat provocerend juichen ook goed mee.

5 april 2023 om 17:09

Nadat Lukaku zijn vinger op de mond legt en hoort wat hij terugkrijgt gaat hij er zeer fel tegenin door terug te schelden. Het is voor mij makkelijk om te zeggen dat hij daarboven moet staan, maar daardoor brengt hij de veiligheidssituatie in het stadion en voor zijn medespelers wel in potentieel gevaar. Dat klinkt misschien vergezocht en onredelijk in deze specifieke situatie, maar het is wel waar hij volgens het wetboek geel voor krijgt. Wat is het alternatief? Je kan niet spelers zelf laten bepalen wanneer het wel of niet gerechtvaardigd is om supporters te confronteren, hoe pijnlijk dat ook kan zijn in het moment. Het enige wat je kan doen is wijzen naar de onnozele in het publiek, alleen die zullen er altijd tussen zitten. Dus dan moet je wijzen naar de instanties, want zij dragen hier de verantwoordelijkheid om racisme in stadions aan te pakken.

5 april 2023 om 17:13Ik vind dat je voor zaken als racisme daar wel een uitzondering voor mag maken. Als veel mensen Lukaku racistisch bejegenen neem ik het hem echt niet kwalijk dat hij zichzelf niet helemaal in de hand heeft.

5 april 2023 om 17:57

Marc Juventus

Elke keer als ik dat oude logo zie krijg ik heimwee. Wat een verademing en prachtig logo blijft dat zeg.

Overigens ook helemaal met je eens. Rekening houden met de context is het minste wat je kan. Het zou de scheidsrechter sieren als hij in het wedstrijdverslag de rode kaart als onterecht meldt (of helemaal niet meldt met als uitleg de reactie op racisme).

5 april 2023 om 19:24

Ja, ik mis het oude logo ook wel..
Inderdaad zou het beste zijn als die tweede gele kaart vooralsnog zou worden kwijtgescholden, want nu wordt Lukaku bestraft voor zijn begrijpelijke reactie op racisme.

Lukaku kreeg toch zijn 2e geel? In de 80e minuut kreeg hij zijn 1e gele kaart.

5 april 2023 om 15:49

Had toen al rood mogen krijgen, was best een smerige overtreding.

5 april 2023 om 19:14

Smerig maar geel.

gaan we weer, helaas...
wat een stel kneuzen die treurig racistisch zitten te doen omdat de tegenpartij een goal maakt en dan probeert op deze manier de speler/persoon uit te lokken.
want ik durf met droge ogen te beweren dat 95% als het niet meer is, daar in het publiek geen racist is maar dit doet door onder meer groepsdruk en denken "cool" te zijn door het uitlokken van een tegenstander vanwege zijn huidskleur, geloof of wat dan ook.

5 april 2023 om 16:06

Er zit niet zoveel verschil tussen racisten en mensen die racistisch zijn om erbij te horen.

5 april 2023 om 16:36

Tuurlijk Oreely, man man. Er zijn ook andere manieren om bijvoorbeeld hels uitfluiten, als er huidskleur, geloof of voorkeur bij komt kijken weet ik genoeg. 🤦🏾‍♂️

Hoe verwerpelijk ook, racisme zal altijd bestaan.. zowel in het voetbal als elders in de samenleving. Van blank naar getint, van getint naar donker en van donker naar blank, gaat alle kanten op. De reden dat het nooit zal verdwijnen is omdat het zn oorsprong vindt in een natuurlijke overlevingsdrang. Namelijk vertrouwen in de eigen groep (wat er hetzelfde uitziet en doet als jij) en wantrouwen naar alles wat 'vreemd' is. Dit zie je ook bij dieren. Ergens is het dus logisch te verklaren. De gedachte dat je het ooit gaat uitbannen is dus totaal niet realistisch. De manier waarop het hier echter gebruikt wordt is echt super triest.

Het is ook altijd wel tegen Lukaku. Om maar de vergelijking te maken met bvb Kante van Chelsea, een andere positie op het veld, maar ik schat Kante toch nog wel wat hoger in qua niveau.
En zo zijn er genoeg andere zwarte spelers die niet worden uitgefloten.
Waarmee ik niet wil zeggen dat het soms ook niet willekeurig gebeurd, maar het is zeker eerder een uitzondering.
Balotelli had er ook op veel plaatsen met te maken, ondanks ik hem graag zag spelen was het om het zacht uit te drukken, geen onbesproken figuur..
Romelu Lukaku zijn cijfers voor de nationale ploeg zijn veruit het beste, nu zeker, maar zoveel jaar geleden ook. Toch werdt hij uitgefloten door de supporters van de nationale ploeg. Waren dat dan allemaal racisten? Nee. Het is zijn attitude die heel veel mensen niet aan staat. Batshuayi is nooit uitgefloten bij de nationale ploeg en staat toch bekend als de speelvogel..
De zoveelste domme reactie van Lukaku, net zoals zijn interview bij Chelsea. Maar ook een nog dommere scheidsrechter. Een tweede keer heel geven voor zoiets is er los over.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Internazionale

1030 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Juventus3012
4.Napoli2412
5.AS Roma2110
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. MartínezAanvaller1313
M. ThuramAanvaller134
A. SánchezAanvaller50
Y. SommerKeeper130
F. AcerbiVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

141 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren