Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mauro komt goed weg met minimale schorsing; Kraay junior verontwaardigd

Laatste update:

Rui Mendes is de komende tijd niet inzetbaar bij FC Emmen, zo meldt de Drentse club via de officiële kanalen. De 23-jarige Portugees is onderzocht in het ziekenhuis en de schade na de horrortackle van PSV’er Mauro Júnior is flink: de knieschijf van Mendes is uit de kom geweest terwijl ook de binnenband van zijn rechterknie is beschadigd. De buitenspeler zal de komende zes weken een brace dragen en kan zich pas daarna weer optrainen. Mauro hoeft slechts twee duels te missen na zijn rode kaart, waaronder wel de cruciale uitwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip.

Het nieuws is een aderlating voor Emmen in de degradatiestrijd, daar Mendes vrijwel altijd kan rekenen op een basisplaats onder trainer Dick Lukkien. Dit seizoen was de rechtsbuiten goed voor één doelpunt en drie assists. Mendes had vorig seizoen een belangrijke rol tijdens het kampioenschap van de Emmenaren. In 36 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie was de Portugees goed voor vijftien doelpunten en zeven assists. Aan De Oude Meerdijk ligt Mendes nog vast tot medio 2025.

Mendes werd dinsdagavond tijdens de knappe 1-0 zege van Emmen op PSV op roekeloze wijze uit de wedstrijd geschopt door Mauro. Laatstgenoemde wilde de bal op de helft van Emmen onderscheppen en zette een onbesuisde vliegende tackle in. De linksback van PSV raakte de aanvaller van Emmen vol op de kuit. Mendes moest vervolgens per brancard het veld verlaten en ligt er nu dus maanden uit.

Mauro zelf meldde zich overigens al tijdens het duel in de kleedkamer van Emmen om zijn excuses aan te bieden aan Mendes. De KNVB meldt woensdagmiddag dat de linkspoot voor twee duels wordt geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Dat betekent dat trainer Ruud van Nistelrooij het op 5 februari tegen Feyenoord moet stellen zonder de linksback. Daarvoor mist Mauro het thuisduel van PSV met Go Ahead Eagles, dat aanstaande zaterdag al op de planning staat.

Hans Kraay junior reageert verontwaardigd
Hans Kraay junior kan zich niet vinden in de minimale schorsing voor Mauro Júnior. "Als dit twee duels schorsing oplevert, dan ga ik met terugwerkende kracht nog in beroep tegen de schorsing van 24 wedstrijden die ik als speler van NAC Breda heb gekregen", zei de oud-voetballer woensdagavond op ESPN. "Zo heb ik ze zelfs nog nooit gemaakt." Kraay junior werd in 1993 overigens voor liefst 24 duels geschorst na een beuk aan een scheidsrechter te hebben gegeven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel ongelukkig, maar daardoor niet minder gevaarlijk. Gepaste straf. Wel mooi hoe Mauro zich om het slachtoffer bekommerde en hem in de kleedkamer direct opzocht.

25 januari 2023 om 16:16

Ongelukkig zegt hij. Gewoon een horror tackle.

25 januari 2023 om 16:25

Ook een horrortackle kan ongelukkig zijn. Opzet of geen opzet speelt natuurlijk wel ergens mee, al weet ik eigenlijk niet wat ik van de straf moet vinden. 5 wedstrijden zoals hieronder wordt aangegeven, vind ik te hoog en 2 wedstrijden vind ik te laag, zeker met 1 wedstrijd voorwaardelijk.

25 januari 2023 om 16:32

Ik had drie wedstrijden plus eentje voorwaardelijk niet gek gevonden. Onbewust of niet, dit was een zeldzaam gestoorde sliding.

25 januari 2023 om 16:45

Ik snap ook niet waarom zoveel mensen dit zo geforceerd als ongelukkig willen bestempelen. Dit was gewoon een extreem lompe zaag, gestrekt been, bijna op kniehoogte. Mauro zal echt niet gedacht hebben "die Mendes zal ik eens een maand of drie in de lappenmand trappen" ofzo, maar 'ongelukkig' is dan weer het andere uiterste hoor. Het was gewoon zijn intentie om zijn tegenstander neer te leggen want hij kon op geen enkele manier de bal spelen.

25 januari 2023 om 16:45

Ja, het was vrij heftig. Sluit ik mij bij aan.

25 januari 2023 om 17:01

Ik denk dat het ook 3 waarvan 1 voorwaardelijk is als ik de tekst lees. Anders zou hij Feyenoord niet missen toch?

25 januari 2023 om 17:45

Klopt, het is drie waarvan één voorwaardelijk. Ik had gewoon vier waarvan één voorwaardelijk passend gevonden.

25 januari 2023 om 16:20

Gepaste straf? Ze mogen wat mij betreft voor zulke dwaze tackles wel een keer meer straf geven, wedstrijd of 4 a 5 was meer gepast geweest

25 januari 2023 om 17:17

En dan gaat Mauro het veld af, krijgt hij nog schouderklopjes van van Nistelrooy en Rutten. Wat een maffe bedoeling. Echt een schandalige doodschop. Hadden 10 wedstrijden schorsing moeten zijn

25 januari 2023 om 17:34

Als je dit ongelukkig noemt heb je nooit zelf gevoetbald. Als voetballer, zeker als prof, weet je dat je met dit soort schoppen helemaal fout zit.
Hij zal vast niet de intentie hebben gehad om iemand te blesseren, maar wel om hem hard neer te sabelen.

Van mij had er wel een wedstrijdje extra schorsing bij gekund.
Als je een doorgebroken speler even vast houdt krijg je 1 wedstrijd, voor een smerige tackel 2. Lijkt me niet in verhouding.

25 januari 2023 om 22:40

@Football033 Sorry, maar ik denk zelfs dat hij niet eens de intentie had om hem neer te leggen, laat staan sabelen. Gewoon geheel verkeerd getimed, zeer ongelukkig resultaat. Meer niet.

25 januari 2023 om 18:18

2 wedstrijden een gepaste straf? Veel te laat inkomen, van achter, met been en noppen vooruit en je tegenstander in de kuit rammen. Minstens 4 wedstrijden.

25 januari 2023 om 22:28

Je zou bij dit soort bewussies bijna schorsen naar de lengte van blessure… totaal onrealistisch natuurlijk, maar toch. Emmen mist hun spelen vele malen langer

25 januari 2023 om 18:50

Donder toch op met het bekommeren...
Camerageil ...

Schopt hem gewoon het seizoen uit, camera erop, snel even een act uitvoeren en weer door...

Zullen we in de bekerwedstrijd Luuk de Jong en Xavi doormidden zagen en even daarna sorry zeggen...

Dit was gewoon 100% frustratie.

25 januari 2023 om 19:54

Ongelukkig?
Wat wilde ie dan behalve die gast neerschoppen

Kon no way bij de bal komen

Belachelijk lage straf

25 januari 2023 om 22:38

Helemaal met je eens. Iedereen doet hier net alsof hij het bedoelt heeft deze jongen zo lang eruit te schoppen. Dat is grote onzin natuurlijk. Gewoon ongelukkig, net als Shaw die zijn been breekt tegen psv.

Schandalig lage straf dit. Wat mij betreft zou hij met 5 wedstrijden onvoorwaardelijk al erg goed weg zijn gekomen.

25 januari 2023 om 16:41

Inderdaad, dit is echt een bizar lage straf. Ook al zou het niet bedoeld zijn (wat ook echt zou kunnen), als je zo erg iemand blesseert met een keiharde tackle, moet je minimaal 5 wedstrijden brommen wat mij betreft.

25 januari 2023 om 16:57

Helemaal mee eens! Zou 5 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk een passende straf vinden! Ik denk dat psv ook 5e gaat eindigen dit seizoen! Alle kwaliteit is verkocht! Bij Ajax hebben ze wel kwaliteit lopen alleen een aanfluiting van leiding in de staf en bestuur! Feyenoord AZ en Twente hoeven geen kampioen te worden maar hebben in mijn ogen de meeste kans! Vooral omdat de druk minder is dan bij psv en Ajax vanwege hun begroting!

25 januari 2023 om 19:41

Ik begrijp dit ook niet .. Tannane van NEC krijgt 4 wedstrijden schorsing voor een klein tikje ( wat natuurlijk onnodig en dom is). Mauro zaagt iemand volledig neer en krijgt slechts 2 duels schorsing..

Jeetje wat klinkt die blessure verschrikkelijk. Op de beelden leek de kracht aardig uit de tackle, dus hoopte ik dat t zou meevallen. De straf voor Mauro vind ik gepast

25 januari 2023 om 18:20

Nou ja hij schopte een speler die gewoon nog in actie was. Als je iemand op zijn standbeen raakt, dan hoef je zelf geen volle kracht te geven om grote schade te doen. ter vergelijking; ik heb finaal mijn enkel gebroken zonder iemand in de buurt. Verkeerd stappen, gewicht er vol op, krak. Enkeltje op 90 graden naar links gedraaid.

2 wedstrijden is natuurlijk te weinig. Zal vast niet zijn intentie zijn geweest maar hij schopt die jongen er gewoon voor bijna 2 maanden uit als ik het verhaal hier zo lees. Dit soort overtredingen mogen wel wat harder bestraft worden.

25 januari 2023 om 16:47

Volgens diverse websites gaat het om een schorsing van 3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk.

25 januari 2023 om 18:21

6 weken brace en dan eerst optrainen. Dus die gaat wel over de twee maanden heen hoor.



Had niet anders verwacht.

Hele nare tackle. Gelukkig zag je aan zn reactie dat het absoluut niet zijn bedoeling was.

Er zal heel snel iets moeten veranderen om uberhaupt niet vernederd te worden tegen Feyenoord..

Las eerst dat het mee lijkt te vallen maar lees nu dat het 6-8 weken eruit is.
In eerste instantie zou je denken dat het behoorlijk lang is, maar als je daarna leest dat zijn knie uit de kom is geweest en kruisbanden zijn opgerekt dan valt het nog enigszins mee. (nog steeds enorm balen voor hem en Emmen natuurlijk)



25 januari 2023 om 16:17

Ik heb het gevoel dat Feyenoord aardig zenuwachtig is. Hoe anders hebben ze niet van een zielloos Ajax gewonnen. Eens, tegen PSV spelen ze over het algemeen beter, maar eerder dit seizoen werden ze ook verrast. Zou me niets verbazen, als PSV er een gelijkspel uitsleept (wat al een wonder mag heten, met de huidige selectie en vorm).

25 januari 2023 om 16:18

Feyenoord zal zeker zenuwachtig zijn.

Maar Feyenoord uit voor PSV is al jaren een enorme valkuil.

PSV mag al van geluk spreken als ze 1 keer scoren.
Nouja, de bal is rond zullen we maar zeggen, blij als dit seizoen voorbij is.

25 januari 2023 om 16:21

Om eerlijk te zijn denk ik dat Twente uit meer zenuwen opwerkt dan PSV thuis.

25 januari 2023 om 16:23

Twente blijft lang mee doen, let maar op.

25 januari 2023 om 16:30

Beste mede leden, besef wel dat we pas op de helft van het seizoen zitten, 17 gespeeld, nog 17 te gaan.
Er is nog zoveel mogelijk, mensen praten alsof Feyenoord al kampioen is en de rest meespeelde om de 2e plaats.
De verschillen zijn zo klein dat ik me nergens aan durf te wagen.
Waar ik me wel aan durf te wagen dat is de realiteit van de dag en die zegt mij dat het op dit moment rete spannend is bovenin ( onderin trouwens ook).

25 januari 2023 om 16:32

Ik denk dat wedstrijden tussen Feyenoord en PSV altijd spannend zijn, het zijn toch wedstrijden op zich. Feyenoord is de laatste weken in betere vorm en PSV (net als Ajax) totaal niet. Maar dat Feyenoord met meer vertrouwen de wedstrijd in gaat is duidelijk.

25 januari 2023 om 16:40

Precies. AZ zie ook erg lang mee doen. mits iedereen fit is hebben jullie echt een goed team.

ach Feyenoord in de Kuip verliezen we standaard en in deze situatie sowieso, dus het wel of niet aanwezig zijn van Mauro zal dan het verschil niet maken

Nou, dikke 2 maand voor Mendes. Valt me opzich mee, als ik kijk naar hoe het eruit zag. Had het eerder richting een half jaar verwacht.

Wat een verschrikkelijke Schande! Vergelijk dit met de schorsing van Tannane. Die geeft iemand een tikje tegen het hoofd en krijgt 4 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk.
Mauro schopt iemand doormidden, blesseert diegene door onbesuisd gedrag en krijgt een wedstrijd minder. Wat is dit voor gekkigheid? Kan me hier echt kwaad om maken.
Walgelijk!

25 januari 2023 om 16:22

Bij Tannane zijn ze gewoon zijn streken zat. Misschien de volgende keer 5 wedstrijden schorsen, leert hij het een keer af.

On:
Ik had 2-3 wedstrijden in mijn hoofd zitten, hele nare tackle maar je kon zijn dat hij er zelf ook van schrok.
Gelukkig "maar" 8 weken eruit. Als je leest dat zijn knie uit de kom was verwacht je dat het vele malen langer is.

25 januari 2023 om 16:28

Zijn streken zat? Dat doet toch niks af aan wat hij nu deed? Had hij nog een wedstrijd voorwaardelijk open staan dan was het terecht dat hij een hogere straf kreeg maar het blijft toch van de zotte dat zo'n tikje dus zwaarder wordt bestraft dan een doodschop waarbij iemand minstens 2 maanden uit de running is. Of het nou zo'n aardige jongen is of niet, en of hij er nou van schrok of niet.

25 januari 2023 om 16:32

Je reageert puur uit emoties of bent enorm gefrustreerd.

Kijk naar de reactie van La~decima, die verwoord uit uitstekend.

25 januari 2023 om 16:35

Ik ben inderdaad gefrustreerd omdat ik de beide straffen niet in verhouding vindt staan tot de straf. Ik zie bij jou echter een logo in je picto staat wat mij ook verklaard waarom je het voor Mauro opneemt. Laat duidelijk zijn dat ik niet voor Ajax of Feyenoord ben maar ik denk dat je in deze situatie bij Bassey of Kokcu ook anders had gereageerd.

25 januari 2023 om 16:39

Ik neem het zeker niet voor Mauro op.
Het was gewoon een vieze tackle die hem voor een jaar had uit kunnen schakelen.

Als PSV zijnde had je ook niet hoeven klagen met 4 of 5 wedstrijden.

Het feit dat het absoluut niet zijn intentie was (ja hij komt lomp in) zal er ook voor gezorgd hebben dat de straf lager is.

Ik snap ook niet goed dat je het met Tannane blijft vergelijken. Slaan (hoe zacht ook) hoort gewoon niet en die gozer heeft ene draadje los zitten. Dat heeft hij al meerdere keren bewezen.
Van mij mag hier zelfs nog harder tegen opgetreden worden.

25 januari 2023 om 17:27

Tannane is een recidivist en dus valt een straf hoger uit, niet zo lastig te bevatten toch?

25 januari 2023 om 19:46

Dus een speler die al 10 jaar op het hoogste niveau voetbalt heeft met jou redenering meer kans op een hogere straf bij een rode kaart.

25 januari 2023 om 21:18

Dat hij zelf schrikt zou geen factor moeten zijn toch?

Het zal ongetwijfeld volgens de regels kloppen.
Maar in mijn hoofd zijn dit soort tackles toch eerder 3 wedstrijden met 1 voorwaardelijk dan 2 meet 1 voorwaardelijk.

Alle elementen voor een behoorlijke straf zitten er in ieder geval wel in, behoorlijke intensiteit, noppen vooruit, knie hoogte, geen enkele intentie om de bal te spelen, etc...dan lijkt 2 wedstrijden mij aan de lage kant.

Vroeger kon je op google redelijk eenvoudig de strafmaten vinden maar zie het overzicht nu even niet.

25 januari 2023 om 16:27

Er wordt gekeken naar de overtredingcen niet naar de gevolgen. Tanane ging slaan, daar staat sws een zwaardere straf op. Dit was een ongelukkige tackel die erg naar uitpakt voor Mendes maar het is "maar" een stevige te late tackle

25 januari 2023 om 16:31

Ik vind ongelukkige tackle wel erg ongelukkig en zwak uitgedrukt. Het was een actie waar je iemands benen mee kan breken. 4 wedstrijden zou ik eerder een passende schorsing vinden.

25 januari 2023 om 16:32

Een stevige maar te late tackle? Kijk waar de bal was, die was niet eens in de buurt... Die was echt niet net een stapje te laat.
Als Tannane hem een knal had verkocht was een zware straf terecht geweest, maar het was gewoon een tikkie met veel aanstellerij van de tegenstander. Tannane nam niet het risico iemand te blesseren en dat was bij Mauro wel degelijk het geval.

25 januari 2023 om 16:34

@Paul als ik tragisch zou zeggen klinkt ik alsof Mendes in coma ligt. Dat de straf iets zwaarde4 zou mogen zijn (2-3 onvoorwaardelijk) ben ik mee eens, maar tackles horen op het voetbalveld, iemand slaan niet.

25 januari 2023 om 16:36

Hahaha, tackles horen inderdaad op het voetbalveld maar in die categorie wil je de overtreding van Mauro toch niet plaatsen? Man man...

25 januari 2023 om 17:44

Denk je zelf dat hij dit bewust doet?

25 januari 2023 om 18:33

Ja, dat denk ik inderdaad. Mauro kon de bal niet spelen, zijn intentie was om Mendes onreglementair neer te leggen. Als je dat dan met een 40cm hoog geheven (vrijwel) gestrekt been op je tegenstanders kuit uitvoert dan kun je m.i. echt niet van ongelukkig spreken. Was gewoon een lompe gevaarlijke inzet.

25 januari 2023 om 19:51

@La-Decima: Waar heb ik het over tragisch? Ik zeg ongelukkig omdat jij het een ongelukkige tackle vind. Ik vind daar niets ongelukkigs aan. De situatie waarbij Senesi Van De Beek zwaar blesseerde was ongelukkig, omdat hij uitgleed.

Tackles op de bal horen erbij. Dit was alles behalve een tackle op de bal, maar eerder een poging om iemand zwaar te blesseren.

Bij dit soort overtredingen kijken de scheidsrechter en de VAR ook altijd naar de intensiteit van een tackle. Waarom wordt deze benadering niet gehanteerd bij een slaande beweging? Iemand vellen met een vuistslag vind ik veel erger dan iemand theatraal naar de grond zien gaan na zo'n licht tikje.

25 januari 2023 om 16:29

Helemaal mee eens. En om even door te gaan, in de wedstrijd dat Tananne die rode kaart kreeg, kreeg Wittek slechts geel na zijn doldwaze tackle op Tananne, direct na het incident.

25 januari 2023 om 17:07

Als we schorsingen gaan geven aan de hand van de gevolgen van een actie, zijn we alle redelijkheid voorbij. Allereerst, Mauro komt hier goed weg met 2 potten, lichte straf voor hem. Maar stel dat je iemand een licht duwtje geeft die verkeerd terechtkomt en daardoor z’n arm breekt. Diegene ga je toch ook niet voor 6-8 weken schorsen? Je moet t puur beoordelen aan de hand van de tackle en ik geloof dat r allerlei richtlijnen zijn aan de hand waarvan bepaald wordt hoe hoog de straf zal zijn. Lijkt me ook niet meer dan redelijk.

25 januari 2023 om 17:20

Helemaal met je eens wat betreft het meenemen van het gevolg Rubentje13. Alleen wat is dan de reden voor deze te lichte straf van Mauro? Want die volg ik niet. Dit is juist erg random heb ik het idee. Hier nemen ze eigenlijk de oorzaak te licht mee. Dat het niet zijn intentie is hoort namelijk net zo goed niet mee te tellen dan. Dus die straf vermindering, die hier blijkbaar is toegepast, hoort er ook niet te zijn ...

25 januari 2023 om 17:31

Ik heb geen idee wat hierachter zit. Het heeft alles van een zware tackle, namelijk vrij gestrekt been, boven de voet (in dit geval vol in het achterbeen), risico op zware blessure, speler is te laat. 1 of 2 wedstrijden meer was zeker passend geweest (onvoorwaardelijk).

Als ik dan even wat redenen moet benoemen om de straf 'maar' twee wedstrijden te laten zijn: het was in die zin 'ongelukkig' dat die jongen echt een paar miliseconden voor die overtreding de bal wegspeelt en zn been verzet, het is de eerste rode kaart voor Mauro en Mauro toonde meteen na de overtreding en tijdens de wedstrijd al spijt met oprechte schrik en excuses. En misschien zijn er eerder voor vergelijkbare overtredingen 2 wedstrijden uitgedeeld.

Nogmaals: ik vind 2 wedstrijden heel licht en PSV mag hiermee echt in de handjes knijpen.

Ook met Mauro maak ik me om het PSV van nu absoluut geen enkele zorgen, maar de wereld kan er over een paar weken anders uit zien.

25 januari 2023 om 16:23

Ik zou me als Feyenoord fan ook absoluut geen zorgen maken.

Dit wordt easy 3-0 voor Feyenoord, zeker ook omdat ze thuis spelen aangezien PSV al jaren niets presteert in de Kuip.

25 januari 2023 om 16:40

De jaren dat we wel winnen in de kuip hebben we daadwerkelijk een heel goed plan en een goede selectie gehad. 2018, 2016. Er was destijds veel haat op de 2018 selectie maar op de zwakke plek (CV) na was het een heel goed team en met de speelstijl een heel fatsoenlijk idee erachter

25 januari 2023 om 16:45

Ik heb nog steeds vertrouwen in Ruud.
Dit kun je hem onmogelijk (volledig) aanrekenen.

De 2 beste spelers vertrekken.

Wij als supporters roepen al jaren dat de verdediging niet op orde is, wat wordt er mee gedaan? Precies 0,0.

25 januari 2023 om 17:09

Mwoah in topwedstrijden waar de druk niet per se bij psv lag, hebben we vooralsnog prima gespeeld. Feyenoord thuis, Ajax uit en Arsenal werden allemaal dik verdiend gewonnen. Laten we afwachten welke aankopen psv nog gaat halen voor ik met je mee ga in je oordeel dat t een ‘makkie’ voor Feyenoord wordt.

Verschrikkelijk voor Mendes.
Het was wel een heel smerige overtreding. Hier moet veel harder tegen worden opgetreden.
Mauro, die het vast en zeker niet bewust deed, komt er goed mee weg en Emmen en de geblesseerde zijn de lul
Met ingang van het seizoen 2024 - 2025 zou in heel Europa moeten gelden dat als je een speler dermate blesseert dat hij minimaal een half jaar uit de roulatie ligt, de club van de betrokken speler 1 speler van de club van de dader mag eisen.
Natuurlijk zijn er haken en ogen, zoals de termijn en de aard, maar daar zijn oplossingen voor.

25 januari 2023 om 16:30

Wat een onzin. Ik heb goede tackles gezien waarbij spelers verkeerd landden of net vast stonden met hun been en zwaar geblesseerd raken. Ja als iemand met eem frustratietackle iemand uit de wedstrijd schopt mag je daar echt een stevige straf geven, maar voor de rest hoort dit gewoon bij de sport. Als je zo n belachelijk idee zou doorvoeren zou niemand meer een tackle durven in te zetten. Heel ongelukkig, maar dit gebeurd helaas. Met die actie heeft Mauro zichzelf en het team.

25 januari 2023 om 16:47

Als je zo n belachelijk idee zou doorvoeren zou niemand meer een tackle durven in te zetten
Mooi , dat is ook de bedoeling. Het voetbal wordt schoner.
Er zijn spelers die nooit meer kunnen ballen.
Dicht bij huis, een Nederlandse speler die tot de top vijf behoort

25 januari 2023 om 21:27

Dit kun je toch nooit objectief bepalen in 99 procent van de gevallen.
Er zitten zo nu en dan tackles tussen die alles te buiten gaan, maar hoe vaak komt het echt voor dat een speler door zo'n tackle langdurig uitgeschakeld is. hooguit een paar ker per seizoen.

De meeste forse blessures komen uit kleine vergrijpen waarbij een speler verkeerd neer komt, vast blijft staan, of net op de verkeede plek geraakt wordt.
Vaak genoeg zelfs in situaties waar de scheidsrechter net zo goed de andere kant op had kunnen fluiten.

25 januari 2023 om 16:31

Gelukkig ligt Mendes er geen half jaar uit.

25 januari 2023 om 16:48

Nou niet om Mendes/mauro.
Ik hoop voor Mendes dat hij met een week of 2 weer kan ballen. Timber was ook snel terug

25 januari 2023 om 18:37

Knie uit de kom geweest en schade aan de kniebanden. Die kan absoluut niet over een week of twee ballen, denk dat ie met twee maanden al in zijn handen mag knijpen.

25 januari 2023 om 17:37

Haha jij bent de redelijkheid op dit forum ook al een tijdje voorbij he Cas1? "1 speler van de club van de dader eisen", ben je wel lekker in je paasei?

Iemand de rest van het seizoen eruit trappen en dan maar twee wedstrijden schorsing... Beschamende lage straf.

25 januari 2023 om 16:27

Dat de straf te laag is ben ik met je eens, maar het was niet opzettelijk en voetbal blijft een contactsport.

Het ergste is echter dat als dit wel opzettelijk zóu zijn, er waarschijnlijk 5 wedstrijden op stond.

25 januari 2023 om 17:05

Bij zo'n hoge tackle vind ik het minder belangrijk of het opzettelijk of niet is. Met zulke tackles neem je gewoon al risico's om iemand ernstig te blesseren.

Eigenlijk zouden ze voor dit soort overtredingen waar een ernstige blessure uit voortkomt de strafduur moeten gelijk trekken met de herstelduur

25 januari 2023 om 16:32

En vervolgens durft niemand meer een tackle in te zetten in de sport :/ dit was gewoon ongelukkig. Sneu voor Mendes maar shit happens. Mauro mag lekker 2 weken op de bank zitten en psv heeft ontzettend dure punten verloren in de strijd om de kampioenschap

25 januari 2023 om 17:02

Een tackle waar een rode kaart voor getrokken wordt is niet ongelukkig maar onbesuisd. En ja, als dat ervoor zorgt dat er minder onbesuisde tackles worden ingezet dan betekent dat de strafmaat werkt. Een strafmaat hoort afschrikwekkend te zijn.

Waarom voeren ze niet iets in on dezelfde straf in te voeren als dat er ong voor een blessure hierdoor komt?? Wel zo eerlijk!

Ze hadden hem net zo lang moeten schorsen als dat Mendes weer fit is.

"de KNVB meldt woensdagmiddag dat de linkspoot voor twee duels wordt geschorst, waarvan één voorwaardelijk"

Dit betekent toch dat ie 1 wedstrijd effectief is geschorst en is hij er dan juist tegen Feyenoord weer bij? 1 geschorst (Go Ahead) en 1 voorwaardelijk, wat normaal gesproken geen effectieve straf is zolang je je aan de voorwaarden houdt

25 januari 2023 om 17:27

Ja denk dat het artikel niet goed is geschreven want het gaat om 3 duels schorsing waarvan 1 voorwaardelijk.

Dit is echt zuur zich voor die Emmen speler en dit wetende waarom is de straf dan zo laag?

Wat een horror tackle en of dit nou ongelukkig/gelukkig was of met opzet of zonder opzet ik vind 3 duels waarvan 1 voorwaardelijk heel magertes hoor. Zeker als je dit ook afweegt naar de rode kaart van Tannane die 4 duels waarvan 1 voorwaardelijk krijgt voor wel een hele lichte tik in het gezicht. Deze Mendes is dus gewoon 6 weken alleen al zoet met het dragen van een brace en hierna kan die zich dus pas weer optrainen. Zeg in totaal da hij er gewoon +/- 8 tot 10 weken uit is? En Maura mag na 2 potjes weer ballen wat belachelijk zeg.

Gewoon net zo lange straf geven als dat t slachtoffer niet kan spelen. Dat zou de enige juiste straf zijn.

De overtreding was behoorlijk, en dan ook een terechte straf. Als deze overtreding op een normaal grasveld was geweest had die speler binnen twee weken weer gespeeld. Maar ja, in Emmen hebben ze liever kunstgras en een paar Peruvianen.

25 januari 2023 om 16:55

Daar istie......ik zat er alweer op te wachten.het ligt weer aan het kunstgras 😂😂😂
Dus iemand een doodschop geven ligt aan het veld .....tis maar even dat jullie het weten 🤔🤔

25 januari 2023 om 16:58

Oh ja nog wat......alle Peruvianen stonden op het veld......wel 1. Dat had natuurlijk ook behoorlijk invloed op de tackle van achteren door een Braziliaan? Gefrustreerd door de uitslag??

25 januari 2023 om 18:42

Dus die blessure komt door het kunstgras en niet door dat kleine tikje.

Schandalig! Hij trapt iemand uit de wedstrijd die vervolgens lang uit de roulatie is en meneer krijgt slechts 2 wedstrijdjes aan z'n broek!

Een dikke fail.

Schofterig dat er maar twee wedstrijden gegeven worden

2 wedstrijden voor een tackle waarin je iemands carrière kapot kan maken. Bewust of onbewust! Een week eerder geeft een speler na een paar seconden vast te zijn gehouden iemand een tik in t gezicht. 4 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk. Ik heb liever een tik in mijn gezicht i.p.v. dat iemand met een horrortackle mijn carrière verpest. Totaal niet rechtvaardig tuchtcommissie KNVB!

Er wordt hier weer eens met twee maten gemeten. Ronald Koeman jr. kreeg 3 wedstrijden aan zijn broek voor zijn rode kaart inde wedstrijd tegen Jong AZ. De rode kaart was terecht maar er was geen letsel bij het "slachtoffer". De overtreding die Maurpo maakte was aanzienlijk zwaarder met langdurige blessure atot gevolg en dus zou als zodanig ook zwaarder bestraft moeten worden.

25 januari 2023 om 23:05

Ja eens. Echter keept Koeman voor Telstar en speelt Mauro voor PSV. Klassenjustitie. Niet voor de eerste keer.

Dit heet dus meten met 2 maten. Duidelijk voor iedereen. Jammer dat dit nog steeds zo gaat. Je schopt iemand van achterin wekenlang - met kans op erger - de ziektewet in, en krijgt slechts twee wedstrijden schorsing. Een klein tikje van een uitgedaagde Tannane kost meer duels. Het is wat het is. Maar maakt wel duidelijk dat er bewust naar de (club)naam van de speler wordt gekeken.

Heel erg milde straf, ik had gerekend op zeker vier wedstrijd. Wellicht waren er wat verzachtende omstandigheden:
- Hij heeft nog nooit eerder rood gekregen (en zelfs maar 12 keer geel in 156 wedstrijden).
- Hij is in de kleedkamer van Emmen zijn excuses aan komen bieden.
- Hij had duidelijk wel de intentie om de bal te spelen, maar komt heel ongelukkig uit.

25 januari 2023 om 18:21

Dit is toch een volslagen belachelijk lage straf , als een speler van pak weg RKC , Cambuur , deze had gemaakt had die zeker 4/5 wedstrijden gehad , en dan nog zeggen dat hij de intentie had om de bal te spelen ik zou zeggen kijk nog even voor dat je onzin uitkraamt hij kon nooit meer bij die bal dus volslagen zinloos om die tackle in te zetten .

25 januari 2023 om 19:14

100% Zeker dat Mauro de intentie had om de bal te spelen. Vanuit een van de hoeken zie je duidelijk dat hij de tackle precies in de richting van de bal inzet, maar dat dat been er tussen komt.

Neemt natuurlijk niet weg dat Mauro een heel groot risico neemt met zo'n roekeloze tackle en volledig terecht rood heeft gekregen.

25 januari 2023 om 23:29

Ongelooflijk

Belachelijk lage straf. Zou minstens 3 wedstrijden schorsing moeten hebben en 2 a 3 voorwaardelijk.
Sterkte Rui!

Kan Emmen niet hiertegen in beroep gaan ?Belachelijk lage straf, voordeel van een topclub weer. Te gek voor woorden dit

25 januari 2023 om 21:01

Maar daar heeft Emmen niets aan. Sterker nog, als hij niet kan spelen tegen concurrenten van Emmen, dan is het zelfs in hun nadeel.

Benieuwd wat hier uit gaat komen, vond het een smerige overtreding met ernstige gevolgen voor mendes en emmen. To h een bepalende speler van emmen die ze nu lang kwijt zijn

Zijn schorsing qua duels pas laten ingaan zodra zijn slachtoffer weer kan spelen. Dan leer je het wel af.

Hoe kun jij hier 2 wedstrijden voor geven!!!!
We zijn na Kieftenbelt nu weer een speler kwijt door psv!!!

Voor ons Emmen begrippen 2 spelers met een erg groot kapitaal!

Maurood plant zijn volle voet bewust vol op de kuit van Mendes zonder ook maar 1 intentie op de bal

Ik vindt 4 wedstrijden wel het minimale!

Ik schrok van deze overtreding van hem. Diep rood natuurlijk. Maar hij is een goede back normaal. Hij zocht na de wedstrijd de slachtoffer gelijk op . Dat hoort zo vind ik.

Sorry hoor maar deze schorsing van Mauro is veel te kort. verdiend echt wel 6 wedstrijden schorsing.

Kan Emmen hiertegen in beroep ofzo? Absurd lage straf

25 januari 2023 om 22:54

Wat schiet Emmen daar in godsnaam mee op? Als Mauro nu een extra wedstrijd schorsing zou krijgen, dan is die extra wedstrijd die hij mist uitgerekend tegen Groningen. En Groningen staat momenteel 1 plek lager dan Emmen.

Zal wel met intensie te maken hebben en omdat hij niet veel kaarten pakt over het algemeen

Misschien is het een idee de speler die de overtreding begaat, net zo lang aan de kant te houden, todat de geblesseerde speler weer kan voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren