Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mark-Jan Fledderus houdt het nog geen jaar vol bij nieuwe Eredivisie-job

Laatste update:

Mark-Jan Fledderus (41) stopt per direct als technisch manager van de Eredivisie CV. Dat maakt de organisatie achter de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie maandag bekend. In een onderling evaluatiemoment is besloten niet met elkaar verder te gaan. Fledderus was sinds juli vorig jaar werkzaam voor de Eredivisie CV.

Toen was hij net een paar maanden weg als td bij FC Groningen. Fledderus leefde in onmin met de aanhang van de noorderlingen en werd de toenmalige sportieve malaise grotendeels verweten.

Een kleine vijf maanden later stapte de oud-middenvelder in bij de Eredivisie CV. Daar werd hij verantwoordelijk voor de 'sportief technische ontwikkeling', met als doel de kwaliteit van de Eredivisie te verbeteren en de top zes-positie in Europa te handhaven.

Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, verschaft op de website extra uitleg over Fledderus' vertrek. "Er was recent een evaluatiemoment. Dat hadden we ook met elkaar afgesproken. Daarin hebben we vastgesteld dat we, ondanks de prettige samenwerking, niet verder met elkaar gaan."

"Dat kan natuurlijk altijd gebeuren en daarvoor voer je ook dergelijke gesprekken. Wij danken Mark-Jan voor zijn inzet en inbreng. Het is een fijne kerel, die goed in het team paste maar nu zijn geluk elders gaat beproeven. Daarbij wensen wij hem alle succes!"

Fledderus kwam begin dit jaar nog in opspraak vanwege een actie op de amateurvelden. In zijn debuutwedstrijd voor de Groningse club gaf hij een tegenstander van ODV een klap in het gezicht.

Daarvoor moest Fledderus onder meer op het matje bij De Jong komen. Uiteindelijk hield hij de verantwoordelijkheid bij zichzelf en besloot hij te stoppen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer een mislukt avontuur voor mark jan hoop dat deze arrogante kwal nergens meer aan de bak komt. Nog bedankt voor de degradatie!!!

4 maart 2024 om 17:37

@Dominee bij Groningen kwamen de verhalen naar boven dat ie zelfs geen computers voor data analyses wou halen voor de staf van Buijs en dat uiteindelijk iemand van de supportersvereniging dit gefaciliteerd heeft. dus vraag me af of hij geschikt is.

4 maart 2024 om 14:26

Volgens mij wil hij gewoon graag weer een potje ballen en denkt hij: ''voordat ik zelf ontslagen wordt, hou ik de eer maar bij mezelf''.

Uitermate teleurstellende manager en onbegrijpelijk dat hij überhaupt werd aangesteld door de Eredivisie CV..

Hij kan weer lekker gaan ballen bij de amateurs en hopelijk blijft hij nu wel met zn handjes van de tegenstanders af.

Dit moet toch een klap in het gezicht zijn van onze grote Mark-Jan, het ligt immers nooit aan hem...

Zonder dubbelzinnigheid.. hoe komt zo'n man uberhaupt op zo'n positie? Totaal door de mand gezakt bij de FC, emoties op het veld niet onder controle, niet meer dan logisch dat dit avontuur stopt. Ik ben benieuwd waar hij binnenkort weer opduikt..

Ik heb het vanaf minuut 1 wel een beetje een vreemde aanstelling van de KNVB gevonden. Je kunt volgens mij best hard maken dat hij geen positieve invloed is geweest bij Groningen, in eerste instantie door opzichtig te falen in zijn werk en ook nog eens door persoonlijke problemen.. Op basis waarvan dacht men in Zeist wel dat Fledderus de man was om te zorgen voor een 'sportief technische ontwikkeling'?

4 maart 2024 om 14:21

Het is sowieso wel lastig als je in de top van de KNVB niet echt voetbal-knowhow hebt. Toch lijkt het me wel enigszins lastig om geschikte kandidaten te vinden.

Natuurlijk kun je makkelijk een lijstje samenstellen met interessante opties, maar je hebt bijvoorbeeld de kans dat bijvoorbeeld een Seedorf, Kluivert hoger mikken of elders veel meer geld kunnen verdienen. Ik vraag me af of die graag voorzitter van de Eredivisie CV wensen te worden. Ik denk eigenlijk van niet.

Dan kom je al snel op Td's binnen de Eredivisie uit. De goede Td's hebben uiteraard al werkgevers, waardoor je al snel uitkomt op de Td's die recent een mislukt avontuur op hun CV hebben. Nou vond ik Fledderus wel een hele grote flater, maar zijn aanstelling toont ook wel aan hoe weinig voetbalkennis er is binnen de Knvb. We zijn immers al blij met Nigel de Jong en die had eigenlijk nog niet eens relevante ervaring voor een functie als directeur topvoetbal. Dat zegt misschien wel alles.

4 maart 2024 om 14:42

Ben het in alles eens behalve met het stukje Nigel de jong. Nigel runt meerdere bedrijven succesvol en heeft door zijn ervaringen als speler voldoende kennis. Ervaring zegt niet altijd alles en als ze tevreden zijn over hem zegt dat misschien nog veel meer…

4 maart 2024 om 15:05

Een bedrijf runnen hoeft dan ook niet moeilijk te zijn als je de centen al hebt voor je een bedrijf start. Ervaring zegt ook inderdaad niet alles, maar we hebben het hier niet over een functie als technisch directeur van een degradatiekandidaat of iets dergelijks. Hij is directeur topvoetbal. Dan mag je toch wel enige ervaring verwachten.

4 maart 2024 om 17:39

@Sirius dat vind ik wel meevallen. Je moet goed zijn in de basis, je moet iets kunnen bieden wat er nog niet is en je moet je aan alle randvoorwaarden (bijvoorbeeld administratie en verantwoording) houden. Dit moet je dan vervolgens duurzaam en winstgevend krijgen. Als ik zie hoeveel bedrijven er op de fles gaan en hoeveel ondernemers ik vanuit mijn werk help die in dit traject onderuit gaan, denk ik dat dit echt niet zo makkelijk is als die youtube reclames ons moeten doen geloven.

4 maart 2024 om 17:55

@Sirius probleem is dat meeste ED's al moeite hebben met een TD vinden. Hoorde vorig jaar in een podcast een interview met van Leeuwen, die vertelde hoe lastig het is een TD te vinden en hoeveel mensen die baan te zwaar vinden. Ze vissen in een vijfer dat amper vissen heeft.

Denk dat het vooral komt door dat akkefietje tijdens zijn wedstrijd. Ik zou oprecht als ik hem was een andere hobby zoeken, of gewoon lekker in de skybox van Groningen supporter zijn van je club.

Het is sowieso onvoorstelbaar dat die man zo'n functie kreeg. Die heeft juist bij FC Groningen laten zien het allemaal totaal niet in de vingers te hebben. Die moet dan ineens de Eredivisie innoveren en naar een hoger plan tillen? Dat is al een lastige opgave voor iemand die weet wat 'ie doet, laat staan voor een incapabele TD.

Bij de KNVB is het sowieso al langer een puinhoop. Er gaat genoeg geld om in die bond, dus kun je geen geschikte kandidaten vinden, betaal je maar wat meer voor de mensen die geschikter zijn. In plaats daarvan komen ze uit bij mensen als Fledderus. Het is eigenlijk al ernstig dat we enigszins tevreden zijn met Nigel de Jong als directeur topvoetbal. Die had nog niet 1 functie binnen de voetballerij gehad na z'n carriere als profvoetballer. Dat zegt eigenlijk alles wel over de staat van de Knvb.

Als het dan op andere gebieden wel goed zou gaan, maar het amateurvoetbal is momenteel bijzonder kritisch, de Eredivisie lijkt alsmaar zwakker te worden en binnen het opleiden is ook wel het 1 en ander aan te merken. Kwantiteit genoeg, maar de kwaliteit blijft toch behoorlijk achter. Eigenlijk is alleen binnen het damesvoetbal progressie, maar dat mag je ook wel verwachten van een sporttak die pas sinds 10 tot 15 jaar in ontwikkeling is. Dat ontwikkelt zich sowieso wel.

4 maart 2024 om 20:25

Echt waar?
Ik zou juist denken dat gefaalde mensen een belangrijke positie krijgen bij de Eredivisie CV en Knvb.

Voor elke club die in geldproblemen verkeerd, is dit je aanwinst, want het verkopen van spelers kan Mark-Jan als de beste. Verder heb je er niet zoveel aan.

Tja, vanuit de verhalen die uit Groningen kwamen bleek ie al compleet incomptent. Ging veel zijn eigen gang, maakte valse beloftes en ondermijnde anderen hun posities. Bleek ook erg lastig om mee samen te werken. Zo beloofde hij Buijs een linksback te halen, vervolg kwam ie aan met buitenkansjes als Abraham en Sher, die niks hebben klaargespeeld. Buijs weigerde ook uiteindelijk nog langer samen te werken met Mark Jan. Ook Gudde heeft toegegeven dat hij Fledderus meer had moeten controleren. Enige wat ie kon was verkopen. Heeft mijn cluppie uitgehold en gesloopt. Ga lekker verkoper worden bij de Mediamarkt.

Deze man is echt een wandelende ruziemaker. Misschien de eer aan jezelf houden en lekker gaan tuinieren of vogelspotten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren