Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marcelo neemt definitieve revanche en tekent bij in Duitsland

Laatste update:

Marcelo speelde van 2010 tot 2013 voor PSV en werd in die tijd vaak kritisch beoordeeld door de buitenwacht. Hij kreeg weliswaar het vertrouwen van zijn trainers in Eindhoven, maar voldeed volgens de ‘kenners’ niet aan de maatstaf bij PSV. Twee jaar geleden week hij uit naar Hannover 96 en daar viel hij wél in de smaak. De club maakt dinsdag bekend dat het zijn contract heeft opengebroken en verlengd.

/

De 28-jarige Braziliaan ligt nu een jaar langer vast, tot medio 2018. Hij miste vorig seizoen geen wedstrijd in de Bundesliga en had een aandeel in de dertiende plaats van zijn club. Met zijn nieuwe contract in Hannover bewijst Marcelo definitief dat de overstap hem goed heeft gedaan. “Ik draag het shirt van deze club met veel trots. Mijn verlenging is een bewijs van mijn band met deze mooie club en de fantastische fans”, zegt Marcelo.

“We hebben nog veel moois voor de boeg”, belooft de Braziliaan. “Ik wil met mijn spel graag een belangrijke speler voor de club blijven.” Hannover wil graag naar een klassering in het ‘linkerrijtje’ van de Duitse competitie: de vierde plaats uit het seizoen 2010/11 was de beste prestatie van de voorbije jaren. Deze zomer trok de club onder meer Charlison Benschop aan in de missie hoger te eindigen.


Marcelo heeft het achteraf ... gedaan bij PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb hem nooit zo slecht gevonden als men beweerde. Iemand enig idee waarom hij dan bij PSV 'mislukt' is, als je het zo mag zeggen?

11 augustus 2015 om 12:05

hij kon niet voetballen en had af en toe een foutje.
gewoon niveau bruma als je het mij vraagt, daarbij is bruma een nederlander dus krijgt misschien iets meer krediet.

11 augustus 2015 om 12:10

Af en toe een foutje? Haha hij liep constant te blunderen man. Gewoon een typische mandekker die totaal geen ruimte kan verdedigen. Gewoon een mannetje aanwijzen en die schakelt die zonder problemen uit.

11 augustus 2015 om 13:23

Is dat dan zijn fout of werd hij door de trainer verkeerd ingezet?

11 augustus 2015 om 14:02

Dat komt door de trainer en de hele tactiek van PSV in die (niet even succesvolle) periode maar laten we niet te ingewikkeld worden. Volgens de PSV fans toendertijd lag alles aan de spelers

11 augustus 2015 om 12:06

Omdat ie niet kan opbouwen. Daar wordt in nederland (te) veel gewicht aan gegeven

11 augustus 2015 om 12:14

Die open deur wordt ook gewoon keer op keer weer ingetrapt he? Denk je dat er in Spanje en italie niet opgebouwd wordt ofzo?

11 augustus 2015 om 12:19

Nee, maar daar wordt er bij een verdediger wel een stuk meer aandacht aan het echte verdedigende aspect. Hier in Nederland vinden ze het soms belangrijker dat een verdediger kan helpen met opbouwen. Veltman bijvoorbeeld. Hij is goed in de opbouw, maar is verdedigend wel erg zwak. Toch speelt hij bij Ajax. Zelfde geldt voor bijvoorbeeld Jop v/d Linden. Verdedigend maar matig, maar hij kan wel opbouwen. In Italie heb je veel meer brekers in de achterhoede. Ik zeg niet dat ze daar niet kunnen opbouwen, maar het verdedigende is belangrijker.

11 augustus 2015 om 12:45

In spanje en Italie wordt een verdediger gewoon verteld dat hij die bal moet afpakken, en vervolgens het stadion uit moet lanceren of inleveren bij een middenvelder van zijn team.

Spelers als Xavi en Pirlo zijn bij dat soort teams gewoon de start van een aanval.
Chiellini en Pique/ramos zijn geen fantastiche opbouwers, maar wel erg goede "brekers".

11 augustus 2015 om 12:50

Opbouwen wordt in Duitsland ook echt wel veel waarde aan gehecht. Kijk naar de betere Cv's in Duitsland. Hummels, boateng, Naldo. Zijn voetballend allemaal goed

11 augustus 2015 om 13:18

Pique en Ramos vind ik voetballend juist wel sterk dan kan je beter Mascherano en Pepe als voorbeelden nemen.

11 augustus 2015 om 13:19

Pique is juist een fantastische opbouwer, maar is verdedigend juist minder...

11 augustus 2015 om 12:10

Ik had het toen al gezegd en enkelen met mij... hij kon niet opbouwen, omdat zijn voetballend vermogen ondermaats is, maar eenmaal in het buitenland zag ik hem het wel goed doen. Waarom? Omdat verdedigen daar de hoofdprioriteit is en voetballend vermogen voor een verdediger op nummer 2. Hij heeft zich bewezen door het zo goed te doen dat zelfs Borussia Dortmund interesse had. Daarbij had hij wel een beetje last van de ruimte achter zich.

@oreely
Ik schat hem wel ietsje hoger in dan Bruma. Ik vind Bruma verdedigend ook niet zo spectaculair.

11 augustus 2015 om 12:16

Pff vermoeiend. Ja voetbal is hier de prioriteit bla bla. Als marcelo zon topper was dan gaf PSV destijds geen 2-0 voorsprong weg en kwam het niet constant op achterstand. Dat had namelijk niets met opbouwen te maken maar met blunders.

11 augustus 2015 om 12:48

mentalist, wat is je probleem? De grootste kritiek op Marcelo was toch gewoon dat ie niet kon opbouwen. Daar kwamen ook veel van zn blunders uit voort. Niemand zegt bovendien dat t een topper is, hij is een basisspeler bij een duitse middenmotor. Het punt is dat hij minder slecht is dan hier soms werd doen geloven omdat verdedigers hier ander beoordeeld worden. Dan kun je wel zeggen dat het een open deur intrappen is maar het is gewoon de waarheid.

11 augustus 2015 om 13:04

Dat is gewoon gelul henkurt. De kritiek was niet zozeer dat die niet kon opbouwen. Maar dat die verdedigend gewoon ver ondermaats was. Denk je dat PSV hem weg had gedaan als die niet kon opbouwen maar verdedigend weergaloos was? Nu wordt het weer zo gedraaid dat het een fout van "Nederland" is dat marcelo het goed doet. Hij voldeed gewoon niet bij PSV en een stapje lager bij een underdog wel. Kan gebeuren maar hij deed gewoon pijn aan de ogen defensief gezien.

11 augustus 2015 om 14:04

Het is geen gelul, veel kritiek was op zijn voetballende vermogen. Voor de rest was het een aardige stopper, niet weergaloos maar won wel altijd veel van zijn duels. Ik vond ook dat hij al met al wel wat te kort kwam om voor een nederlandse topclub te spelen maar ik blijf er bij dat de kritiek overtrokken was. En ja, ik vind de filosofie wat betreft verdedigers in nederland fout. Hoeveel goede verdedigers hebben we de afgelopen 20 jaar nou gehad? Veltman is wat dat betreft een beetje het prototype Nederlandse verdediger: mooie crosspass, goede opbouw maar niet hard genoeg en kost je te vaak op cruciale momenten punten.

11 augustus 2015 om 12:12

Bij PSV speel je om te winnen in de Eredivisie en daarbij hoort het spelen met een hogere defensieve lijn en ook nog opbouwen. Daar is hij lachwekkend slecht in. Maar als hij rustig achterin mag staan en ballen wegscheppen is hij een prima verdediger. Daarom werkt het nu wel, bij een team dat vaak de underdog is.

11 augustus 2015 om 12:46

PSV is in het jaar met van Bommel, strootman, mertens, Lens enzv. niet kampioen geworden door de waardeloze verdediging. Marcelo staat symbool voor dat mislukte jaar onder Advocaat.

Marcelo kan goed verdedigen, maar niet met ruimte in zijn rug. Dan heb je bij een topclub vaak toch een probleem. Aan opbouwen zullen ze daar wel niet zoveel waarde hechten denk ik. Mooi voor die jongen dat hij zijn plek gevonden heeft.

Degelijke verdediger die met een voetballende verdediger naast hem het ook bij PSV had kunnen redden maar niet meer als dat. Het spel in Hannover past hem als gegoten dus logisch dat zijn contract verlengt wordt.

Mooi voor die jongen dat hij in Duitsland wel goed op zijn plek zit....

Mooi voor hem dat hij het bij Hannover goed doet en dat is hem ook gegund. Echter maakt dat hem bij PSV niet minder mislukt. Daar was hij gewoon niet goed genoeg. Verdedigend hield het niet over, omdat hij bijvoorbeeld niet met ruimte in de rug kon spelen. Ook was het in balbezit erg pover. Zijn fouten hebben PSV gewoon punten gekost, daar veranderd goed presteren bij Hannover niks aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren