Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester United had sterspeler WK voor spotprijs in huis kunnen halen’

Laatste update:

Sir Alex Ferguson zal zich nog weleens voor het hoofd slaan, als hij deze weken zit te kijken naar het WK in Brazilië. James Rodríguez is een van de sterspelers van het toernooi om de wereldtitel en de aanvallende middenvelder van AS Monaco had zomaar voor Manchester United kunnen voetballen.

/

De Colombiaans international, die in de achtste finale tegen Uruguay (2-0) twee keer scoorde, verruilde Club Atlético Banfield in 2010 voor FC Porto. Voordat Rodríguez naar Portugal verhuisde, werd hij echter aangeboden op Old Trafford. Ferguson, op dat moment nog de coach van de Engelse topclub, kreeg de kans om de linkspoot voor iets meer dan zes miljoen euro in huis te halen.

Ferguson zag hier evenwel van af, waarop Rodríguez naar Porto ging. De Portugezen verkochten de spelverdeler drie jaar later voor veertig miljoen euro aan Monaco. De Schotse oefenmeester gaf de voorkeur aan Bebé, maar die kon in Manchester nooit overtuigen. De aanvaller speelde sinds zijn komst in 2010 maar twee competitieduels voor Man United en werd verhuurd aan Besiktas, Rio Ave en Paços de Ferreira.

Denk je dat James Rodríguez ooit nog voor Manchester United zal spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aan z'n dingen heb je echt niets...

Ronaldo kon je vroeger ook voor een 'spotprijs' halen...

30 juni 2014 om 10:27

Precies. Het is wel leuk om te lezen maar veel heb je er niet aan. Enkel de United-fans kunnen ontgoocheld zijn.

30 juni 2014 om 10:32

Klopt, iedere topspeler is al wel vroeger in contact gekomen met meerdere clubs.

Pogba nog een blunder van Sir alex..dus zo goed in het herkennen van talent is hij niet

30 juni 2014 om 10:22

Je kunt niet van iedere speler zeggen hoe deze zich zal gaan ontwikkelen! Misschien was deze jongen 4 jaar geleden nog helemaal niet goed genoeg en heeft hij pas bij Porto stappen kunnen maken. Ferguson heeft daarnaast ook genoeg jonge spelers waarin hij het zag zitten de kans gegeven bij United.

30 juni 2014 om 10:22

Pogba had niks te maken met het niet herkennen van talent. Iedereen op de club wist dat het een gigantisch talent was.

30 juni 2014 om 12:23

Het is alleen wel jammer dat Sir Alex hem de kans niet altijd gaf. Volgens mij mocht Rafael zelfs een keer CM spelen en zat Pogba nog steeds op de bank. Maarja het zal deels ook wel met Pogba's gedrag van destijds te maken hebben. Toch ben ik van mening dat SAF hierin te kort is geschoten.

30 juni 2014 om 21:09

Pogba heeft een paar kansen gekregen bij het eerste elftal, hij heeft ze gewoon nooit gegrepen. Je verwijst hier nu naar die wedstrijd tegen Blackburn, maar op dat moment maakte hij zelfs geen indruk bij de Reserves.

Ferguson is iemand die van jongeren dan verwacht dat ze extra hard gaan werken voor hun plek. Als een 17-jarige dan lastig gaat doen omdat ie verwacht in de basis te staan in de plaats van meer ervaren en betere spelers zonder daarvoor aanleiding te geven, dat valt niet goed bij Ferguson. Pogba vond dat hij een basisplek verdiende op basis van zijn talent alleen. En zo werkte Ferguson niet.

Uiteindelijk wilde Pogba wel zelf vertrekken, ondanks aanbiedingen van United om hem te houden. United wist dus wel degelijk dat hij heel veel talent heeft. Enkel is/was dat niet genoeg om bij United in de basis te staan.

Verder ben ik er nog altijd van overtuigd dat geld hier een grote rol heeft gespeeld. United staat bekend (of stond toen toch nog bekend) om niet in te gaan in idiote eisen van en premies voor zaakwaarnemers. En laat de zaakwaarnemer van Pogba nu net Raiola zijn...

30 juni 2014 om 12:44

Kerel hij had pogba toch zelf gehaald maar pogba wou weg omdat hij niet veel of eigenlijk nooit speelde ferguson wou hem geduldig laten brengen maar pogba wou meteen spele dus.

James is wel een fout al weet je niet hoe goed hij toen was

Jimmy Floyd Hasselbaink......spits die nooit scoorde. Zou spotgoedkoop zijn geweest. Tot hij ineens wel ging scoren. Zegt niets. Zijn moment opnames. Hoeveel spelers heeft Sir Alex wel goed aangekocht en beter gemaakt? Wie had Ruud van Nistelrooy nog genomen na zo'n zware blessure maar hij bleef hem steunen en contact houden.

30 juni 2014 om 10:38

Volgens mij zijn ruud en alex niet als vrienden uit elkaar gegaan, maar kan het ook mis hebben hoor.

30 juni 2014 om 10:55

Ruud heeft hem later opgebeld en zijn excuses aangeboden, kunnen dus heel goed met elkaar door een deur en Ferguson was in zijn boek lovend over hem.

30 juni 2014 om 11:21

Nee later kregen ze ruzie. Alex had al contact met Ruud gehad en wilde hem hebben, Ruud kreeg toen weer een knie blessure en tijdens zijn revalidatie bleef Alex hem steunen en aangeven dat hij hem wilde hebben.

Sir Alex heeft meer verstand van goede wijn dan van jong uitzonderlijk talent

30 juni 2014 om 11:29

Slaat nergens op wat je zegt, SAF zijn succes is voornamelijk danken aan het herkennen van jong talent. Niet aan het herkennen van goede wijn.

Maar als bebe bij porto speelde was hij weer de grote man omdat hij daar veel meer minuten zou maken en daardoor zichzelf zou ontwikkelen

Er is altijd een dag geweest waarop de waarde van de messi's, ronaldo's, robben's, en noem ze allemaal maar op die nu voor heel veel miljoenen als zoete broodjes over de toonbank vliegen, NUL was.

Juventus had hem destijds ook afgewezen. Dat zegt helemaal niets, als die jongens in de 17 zijn is talent veel moeilijker te schatten dan op hun 20ste.

Maradonna is in je jonge jaren ook bij diverse Nederlandse clubs(sparta o.a) aangeboden, maar afgetest. Dus blijkbaar is het niet zo makkelijk.

Sir Alex heeft ook een hoop goede gehaald. Zo gaat dat bij elke club

Wat een zinloos stukje journalistiek is dit zeg, ten eerste werd hij waarschijnlijk bij vele Europese clubs aangeboden & niet alleen bij United en ten tweede, aangezien hij nu 22 is was hij dus 18 toen dit speelde, waarschijnlijk had hij dus nooit een werkvergunning in Engeland gekregen. Niemand kon Toen der tijd zeggen dat ie een “uitzonderlijk” talent was & hij had zeker niet het aantal benodigde A-interlands achter zijn naam staan, twee reden voor de FA om geen vergunning af te geven..

Jaa zulke dingen gebeuren, en rooney stond al op nr 10

Ja, en Ronaldo kon het jaar voordat hij naar United vertrok, naar Liverpool, alleen vond de manager hem te duur.

Dit hou je toch altijd, als Bebe een wereldspeler was geworden, dan hadden we dit bericht nooit gelezen.
Soms win je, soms verlies je..

30 juni 2014 om 11:38

Dat Ronaldo-verhaal ging over Arsenal toch, en niet Liverpool?

30 juni 2014 om 14:10

Nee was Liverpool, geloof dat Liverpool voor Harry Kewell koos, omdat deze meer ervaring in de Premier League had..

6 miljoen voor een 18jarige is echt niet niets, ja hij heeft zijn geld meer dan waargemaakt, maar ik denk dat Ajax precies hetzelfde gedaan zou hebben, ja ook nu.

Oh leuk zo, dat achteraf gepraat. Ferguson had de gok al eens gewaagd met Bébé dusja. Man U kreeg ook de Argentijn Emanuel Campos, de Chileen Alejandro Vargas en de Uruguayaan Leandro Valdés aangeboden maar ze kunnen niet zomaar voor elk onbekend talent 6M op tafel leggen.

(die namen zijn gewoon verzonnen uiteraard).

Toch mooi, achteraf dit soort dingen horen. Maar misschien had hij zich nooit zo ontwikkeld als hoe hij nu is. Echter, ze kozen bijvoorbeeld wel voor een Bébé en niet voor James. Toch apart hoe sommige dingen kunnen klopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren