Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City stuurt pas aangetrokken aanvaller op huurbasis naar AZ

Laatste update:

AZ neemt Félix Andrade Correia voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Manchester City, zo meldt de club woensdag via de officiële kanalen. Tevens is de optie op een jaar extra opgenomen in de huurovereenkomst met the Citizens, die de achttienjarige aanvaller deze zomer overnamen van Sporting Portugal. Correia sluit in eerste instantie aan bij het beloftenelftal van AZ.

“We zijn blij met de komst van Félix”, reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op het aantrekken van Correia. De huurling beschikt volgens de AZ-directeur over veel kwaliteiten. “Félix is een echte buitenspeler met veel snelheid, een individuele actie en diepgang. Een speler met deze eigenschappen dat zie je tegenwoordig niet meer zoveel.”

Correia, wiens contract in Manchester nog vijf seizoenen doorloopt, speelde meer dan veertig interlands voor verschillende jeugdelftallen van Portugal. Huiberts zocht al enige tijd naar aanvallende versterkingen voor AZ, mede door het gegeven dat Guus Til onlangs voor circa achttien miljoen euro werd verkocht aan Spartak Moskou.

Is Félix Andrade Correia een aanwinst voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit snap ik niet helemaal. Het kan zijn dat ik het verkeerd begrijp maar zoals ik het nu lees is hij deze zomer pas overgenomen door Manchester City? En nu haalt AZ hem op huurbasis met een optie tot koop? Dan neem ik aan dat deze optie tot koop hoger ligt dan de prijs waarvoor Manchester City hem haalt. Blijf het maar vreemd vinden en helemaal dat dit zo mogelijk is. Dan had AZ hem beter eerder kunnen scouten en overnemen, dan waren ze goedkoper uitgeweest.

21 augustus 2019 om 14:49

De informatie in het artikel klopt niet. AZ huurt Felix voor één seizoen met een optie om hem nog een seizoen te huren. Over een optie tot koop wordt met geen woord gerept op de officiele kanalen van AZ.

21 augustus 2019 om 15:14

Waarom zou AZ dit doen. Als hij bij de beloften gaat spelen leidt je letterlijk spelers op voor een andere club.

21 augustus 2019 om 15:54

Hij begint bij de beloften, betekend niet dat hij daar blijft.

21 augustus 2019 om 14:50

Denk dat het een fout in het artikel was die nu gecorrigeerd is. Er is enkel een optie voor een tweede jaar.

21 augustus 2019 om 14:52

Er is geen optie tot koop Er is enkel een optie om hem nog een extra jaar te huren.

21 augustus 2019 om 15:53

Waarschijnlijk was deze jongen niet eens bekend bij AZ en is hij via-via in het netwerk nu met een huurconstructie terecht gekomen bij AZ.

Huh, City heeft hem deze transferperiode aangetrokken, laat hem vervolgens direct op huurbasis vertrekken én geeft een optie tot koop mee? Wat mis ik hier... ?

21 augustus 2019 om 14:41

De potentiële winstmarge van een handelshuis.

21 augustus 2019 om 14:52

Geen optie tot koop

21 augustus 2019 om 15:13

Het artikel is inderdaad aangepast, anders zou Kowalski hierboven gelijk hebben... mijn eerste gedachte was namelijk ook een slimme transactie van een handelshuis.

21 augustus 2019 om 14:53

Er staat een optie tot een extra jaar, niet optie tot koop. Lezen...

21 augustus 2019 om 15:05

Buitenspelgoal, er stond eerst wel degelijk optie tot koop, dit is later aangepast dus om te reppen dat men moet lezen is overdreven.

21 augustus 2019 om 15:12

Helaas, je stond buitenspel op het moment van schrijven maat

Pittige concurrent voor Idrissi dus.

21 augustus 2019 om 15:06

Concurrent voor Stengs gezien het een rechtsbuiten is. Zou mij niet verbazen als Stengs naar 10 gaat want passeren doet hij toch niet

21 augustus 2019 om 15:11

Dat denk ik ook inderdaad, wel raar dat ze nu eerst aangeven dat hij voor Jong Az is gehaald.

21 augustus 2019 om 16:06

Gewoon een back up. Nu zit er niets achter beide buitenspelers.

Ik begrijp het niet. Manchester City koopt deze zomer een speler en verhuurt hem nu met optie tot koop. Kan iemand het mij uitleggen?

Maar even op vi.nl gekeken. Daar staat met optie tot nog een jaar. Niet met optie tot koop.

21 augustus 2019 om 14:47

Optie tot jaar extra huur, geen optie tot koop!

21 augustus 2019 om 14:51

Dat heeft voetbalzone later pas aangepast.

Hier zou de Eufa echt een stokje voor moeten steken. Je koopt een speler, verhuurd hem direct met een optie tot koop. Prima deal voor AZ lijkt mij, maar hier schijt city gewoon op de FFP. Wat een farce.

21 augustus 2019 om 14:47

DR.Mario, ik mis even wat de FFP hier mee te maken heeft?

21 augustus 2019 om 15:21

De tekst is aangepast. Daardoor veranderd de gehele context. Maar als je een speler aankoopt en hem dezelfde! zomer verhuurd met optie tot koop doe je dat enkel om winst te maken.

21 augustus 2019 om 15:25

Dat snap ik, maar is er een bepaling in de FFP die dat verbiedt?

21 augustus 2019 om 16:05

Nee, mijn beste. Die is er niet. Om reden stel ik ook dat mijns inziens de Eufa hier iets aan zou moeten doen. Had het inderdaad op waarheid berust, hetgeen het dus niet doet en daarmee deze discussie volledig nutteloos maakt, zou City de regels wel op een hele opzichtige manier proberen te omzeilen. Lijkt mij niet wenselijk.

21 augustus 2019 om 18:20

Ik ben altijd wel beducht voor die hoogtepunten-filmpjes. Elke buitenspeler heeft wel een paar leuke acties op beeld staan, maar dat hoeft niet veel te zeggen. Maar we gaan het zien, hoop dat het een nuttige back-up kan zijn.

Ik vraag me af of er daadwerkelijk een optie tot koop is opgenomen. Hij wordt voor één seizoen gehuurd, met de optie voor nog een jaar. Volgens mij is er geen sprake van een optie tot koop, aangezien hij recent is overgekomen van Sporting voor 3,5 miljoen euro.

Je hebt die city football group. ManC, NYFC, Melbourne etc allemaal onderdeel van zijn. Die Group koopt spelers en verkoopt ze in principe weer door. Een handelshuis inderdaad.

Was op Future Cup met Sporting heel goed, scoorde nog een geweldige goal tegen Ajax van buiten 16. Heerlijke speler, mooie aanwinst voor Nederlandse velden.

Lijkt me een goeie speler! Maar dat rare gedoe van 'sluit eerst aan bij jong Az' daar moeten ze eens mee kappen. Iedereen weet dat 'ie eerst even 'ingewerkt' moet worden, maar over ruim een week moet 'ie er gewoon staan. Wat heb je er anders aan? AZ wilde nog een buitenspeler. Die haal je niet voor de beloften.
Wel opvallend dat AZ nu gaat huren. Daar wilden ze eigenlijk nooit. Maar goed.. als je deze jongen nou twee jaar huurt of je koopt een andere speler en je verkoopt 'm na twee jaar weer, dat maakt ook weinig verschil. Tegenwoordig blijft een speler meestal maar 2 of 3 jaar bij een club.
Als je een speler huurt, dan betaal je geen salaris toch?

21 augustus 2019 om 16:04

Natuurlijk maakt dat wel verschil. Als je een speler huurt of een speler over twee jaar verkoopt, is het verschil het aantal miljoenen waarvoor je de betreffende speler verkoopt. Verder is het maar wat je afspreekt als je een speler huurt. In de meeste gevallen betaal je (een deel van) z'n salaris.

Vreemde constructie. Je huurt een 18-jarige nieuwe aankoop van Manchester City voor een seizoen met optie op nog een extra seizoen om hem vervolgens bij Jong AZ te stallen? Gezien z'n leeftijd en ervaring op een relevant niveau een merkwaardige beslissing. Als die jongen eenmaal is ingespeeld, kan hij weer terug naar City en die verhuren hem vervolgens weer aan een League One-club.

22 augustus 2019 om 08:01

Paar weken of een maand aanpassen aan Nederland en settelen is prima toch? Plus wat wedstrijd ritme opdoen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren