Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City laat Newcastle United volledig kansloos en bereikt halve finale

Laatste update:

Manchester City heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. The Citizens waren in het eigen Etihad Stadium met 2-0 te sterk voor Newcastle United, dat bijzonder zwak voor de dag kwam. Bernardo Silva zorgde hoogstpersoonlijk voor de 2-0 eindstand, al zat het de Portugees bij beide doelpunten ook niet tegen.

Manchester City-manager Pep Guardiola stelde een ijzersterk elftal op. Spits Erling Braut Haaland werd in zijn rug gesteund door Phil Foden, Bernardo Silva en Jérémy Doku. Kevin De Bruyne ontbrak wegens een blessure, terwijl Nathan Aké op de bank begon. Bij Newcastle United stond Sven Botman aan de aftrap. Ex-Willem II’er Alexander Isak moest met Anthony Gordon voor de doelpunten van the Magpies zorgen.

Aan doelpunten kon Newcastle lange tijd echter niet denken. De bezoekers werden vanaf het begin met de rug tegen de muur gezet en moesten hopen dat het bij Manchester City aan de benodigde scherpte zou ontbreken. De manschappen van Guardiola kwamen echter scherp voor de dag, al hadden zij in de dertiende minuut wel het nodige geluk. Bernardo Silva zag zijn schot dusdanig van richting veranderd worden door Dan Burn, dat Newcastle-doelman Martin Dúbravka kansloos was: 1-0.

Manchester City speelde met Newcastle United, dat lange tijd volledig kansloos was en het middelpunt van een grote rondo was. Het zat de bezoekers ook niet mee, want na een half uur moest Newcastle de volgende ongelukkige treffer incasseren. Ditmaal was Botman de ongelukkige. De centrumverdediger kopte een poging van Bernardo Silva in zijn eigen doel: 2-0.

Een kleine tien minuten voor rust kreeg Newcastle zijn enige kans van de eerste helft, maar het was direct wel een enorme. Isak werd gevonden in de zestien en zag zijn prima schot nog maar net gekeerd worden door Stefan Ortega, die een schitterende reflex in huis had. De kans voor Isak veranderde weinig aan het spelbeeld.

De bezoekers bleven een zeer zwakke indruk maken en kwamen voor rust nog meermaals goed weg. Zo schoot de ongrijpbare Doku over en naast en kwam ook Foden dichtbij. De Engelsman creëerde ruimte voor zichzelf dankzij een fraaie aanname en deed zijn schot maar net langs de verkeerde kant van de paal belanden. Newcastle had geen enkele grip op Doku, die andermaal dichtbij kwam, maar stuitte op Dúbravka. Uit de daaropvolgende hoekschop redde de Slowaak op een kopbal van Rúben Dias.

Manchester City kreeg al in de eerste minuten na rust meerdere kansen om de score verder uit te bouwen. Doku zag zijn schot gekeerd worden door Dúbravka, die even later opgelucht kon ademhalen toen Haaland enkele centimeters naast mikte. Newcastle kwam langzamerhand beter in de wedstrijd, al ontbrak het aan scherpte op de cruciale momenten. Zo vergat Burn te schieten en hielp Isak een grote kans om zeep met een verkeerde aanname. Manchester City deed het na rust beduidend rustiger aan, maar bleef zeer dominant en Newcastle was simpelweg te zwak om nog te kunnen denken aan een stunt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer comfortabele pot voor City met een Newcastle dat geen moment in de wedstrijd zat. Newcastle liet op alle grote momenten helemaal niks zien. City speelde prima maar hadden er meer moeten scoren

Man City op weg naar een 2e treble op rij. Als Arsenal geen kampioen wordt dan hoop ik dat Liverpool iets terug doet in de FA cup(overige ploegen in de cup ook) of de titel.

Newcastle was bar slecht. Botman is gezakt van niveau want hij stond liever in de zestien bij zijn keeper in de buurt bij die doelpunten van City. Je moet als cv wat meer druk zetten en de directe tegenstander van Silva deed ook vrij weinig en dat was Willock. Vindt Botman ook niet zo goed meer als vorig seizoen. Misschien te veel last van blessures. In ieder geval geen basisplaats voor hem in Oranje komende zomer.

16 maart 2024 om 20:47

Zo ver is het nog lang niet. Dan moet wel echt alles meezitten. Vanaf de kwartfinale tot de CL winst kom je nog 3 echte top tegenstanders tegen. City wint ook niet altijd overtuigend en heeft het net als andere top teams regelmatig erg lastig.

16 maart 2024 om 20:58

Na de interland heb je meteen City tegen Arsenal. Arsenal met een puntje of winst zou gigantisch zijn. Dan heeft Arsenal 4/6 of 6/6 gepakt qua punten tegen City. Voor de momentum wordt dat misschien de belangrijkste wedstrijd voor het seizoen voor beide teams. Je kan elkaar wegstrepen van de titel mocht er 1 winnen.

We zitten in een beslissende fase van het seizoen. City heeft massa aan ervaring om hiermee om te gaan. En dat heeft Arsenal minder en Liverpool ook. Het succes van vorig seizoen nadoen is gestegen na vandaag op percentages.

16 maart 2024 om 21:36

City heeft een enorm voordeel op Arsenal qua ervaring en "nerve control". Nu komen de wedstrijden dat teams dure punten gaan laten liggen omdat het te veel gaat worden. Dit wordt heel wat anders dan 1 wedstrijdje per week spelen zoals na een winterbreak. Daar komt een dosis stress en druk bovenop. Liverpool heeft het grote voordeel dat ze geen CL spelen. Maar de treble winnen is qua odds nog steeds erg klein natuurlijk. In de CL is de kans significant dat het in de kwartfinale, halve finale of finale fout kan gaan ook al ben je elke ronde de (lichte) favoriet

16 maart 2024 om 21:46

Ben het voornamelijk met je eens. City is al vaker beland in clutch momenten en Arsenal een stuk minder. Nu met Bayern tussendoor ben ik erg benieuwd of Arsenal nog steeds punten kan sprokkelen in de competitie.
Voordeel bij Arsenal is dat spelers terugkomen die we amper dit seizoen hebben gezien. Zoals Partey, Jesus en Tomiyasu. En vorig seizoen had Arsenal geen Rice en Havertz.

Het wordt vooral tactisch beslist denk ik. Guardiola heeft ook een beschikking tot een nagenoeg fitte selectie. Durft Arteta vaker te roteren bijvoorbeeld. Hij is daar niet echt fan van. En ik vind City in de breedte niet zo sterk meer. Nagenoeg aan elkaar gewaagd zo’n beetje alleen heeft City een betere elf.

17 maart 2024 om 06:33

City is ook in de breedte beter wat my betreft. Als je grealish, alvares, Lewis, gvardiol, Nunes lachend op de bank kan laten. Daar zet Arsenal weinig tegenover. Ook is het zo dat als bij Arsenal of saliba of odegaard wegvalt het heel fragiel is. Bij city heb je dat een stuk minder. Alleen rodri is cruciaal. Zelfs als de Bruyne wegvalt is het statistisch geen gevaar.

17 maart 2024 om 08:49

Ja is ook een heel verschil dat Arsenal ook al 3-4 jaar bij elkaar zijn, gewoon 2,5 week rust nu, kan ook zijn dat dat te lang is en de vorm eruit gaat, maar natuurlijk ook in voordeel werken, zag je ook toen ze 'winterstop naar Dubai gingen, hoop dat Timber ook rustig een beetje gebracht gaat worden in April, Bayern is wel te verslaan dit seizoen, Arsenal speelt graag tegen teams die ook willen aanvallen, Porto kwam niet om te winnen, die stonden gewoon met 8 te verdedigen, kwamen er soms met hele gevaarlijke counters uit.

17 maart 2024 om 12:47

Hoe bedoel je Arsenal zet daar weinig tegenover? Lewis is minder dan Tomiyasu en denk zelfs dat Timber meer kwaliteiten heeft dan hij. Partey is beter dan Nunes en Trossard op de bank is een goede speler. En dan vergeet ik daarbij Jorginho die het erg goed doet wanneer ie speelt.
De bank van Arsenal moet je niet onderschatten.

Zo jammer dat ze voor mijn betje niet een goal meer maakte..🥲 Ik kijk nu al uit naar de CL wat een clash wordt dat!

Vrij kansloze pot van Newcastle, Manchester City was goed maar ook niet zo goed zoals City wel vaker de tegenstander kansloos laat.

Doku mist wel heel erg veel overzicht zeg. In de eerste helft alleen al heeft hij zeker 4 keer de kans nagelaten om een medespeler 1-op-1 te zetten met de keeper. Daar moet hij echt aan werken, want dan zal hij een speler worden die hoort bij de allerbesten van Europa!

16 maart 2024 om 20:46

Het maken van goede keuzes leer je als je ouder wordt. Weet alleen niet of dat echt aan te leren is bij hem. Zelfs wanneer hij tijd heeft zie ik dat niet terug bij hem.
We gaan het zien maar als ik City was zou ik hem verhuren en Leao halen. Geld hebben ze genoeg.

16 maart 2024 om 20:53

Tsja het us natuurlijk de vraag of dit inderdaad iets is wat je aan kunt leren, het zou inderdaad met wat rust in zijn hoofd allemaal goed kunnen komen maar sommige spelers blijven zo gemankeerd. Ik denk niet dat Leao de oplossing is om eerlijk te zijn, Doku doorontwikkelen is een betere optie. Zeker gezien ik Leao ook in niets meer de speler vind die hij vorig seizoen was.

16 maart 2024 om 21:48

Leao is maar een voorbeeld. Er zijn tegenwoordig genoeg goede linksbuiten. Daarnaast kan Leao altijd nog door ontwikkelen en misschien bloeit hij op in een ander team. Heb hem dit seizoen niet zien spelen geef ik eerlijk toe maar vorig seizoen erg goed.

16 maart 2024 om 22:57

Ah zo, en wie is dan wel een betere LB?
Dus je vindt Leao beter, maar je hebt hem al 8 maanden niet zien spelen?
Speciaal speciaal …

17 maart 2024 om 12:50

Leao heeft naast het dribbelen een beter overzicht dan Doku. Speelde vorig seizoen geweldig. En dat niveau heb ik bij Doku nog niet gezien.

16 maart 2024 om 20:48

Doku is wel heel erg goed in wat hij goed kan: snel voorbij spelers glippen. Guardiola is de ideale coach om hem te verbeteren

16 maart 2024 om 20:56

Nee vind ik niet. Guardiola zal hem vast bepaalde dingen aan kunnen leren, maar hij heeft veel van de problemen die Sterling ook had en die heeft Pep er ook niet uitgekregen.

Ik vind Guardiola sowieso niet de coach die jonge, wilde, creatieve spelers omtovert tot fantastische eindproducten. Hij kan ze aardig in een systeem laten spelen, maar ik geloof niet dat hij de coach is die ze iets in hun spel brengt wat heel lastig in te slijpen is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren