Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man met bijna 400 duels voor Arsenal zet een punt achter zijn loopbaan

Laatste update:

Theo Walcott heeft zijn voetbalschoenen op 34-jarige leeftijd definitief aan de wilgen gehangen, zo heeft hij bekendgemaakt via social media. De Engelse aanvaller zat sinds zijn vertrek bij Southampton vorige maand zonder club en heeft besloten geen avontuur meer aan te gaan. Walcott speelde in totaal 379 Premier League-duels, waarin hij 80 doelpunten maakte en 64 assists gaf. Hij won met Arsenal drie keer de FA Cup en legde twee keer beslag op de Community Shield.

In 2006 werd Walcott opgenomen in de WK-selectie van Engeland. De rechtervleugelaanvaller was destijds pas zeventien jaar oud. In The Overlap een interviewprogramma gepresenteerd door Gary Neville, vertelt hij over zijn carrière die al vroeg begon. “Al sinds ik klein ben, draait mijn leven om voetbal. Ik heb zoveel dingen gemist daardoor. Ik ben klaar om het leven te ontdekken.”

Walcott werd op zijn zestiende door Arsenal weggeplukt bij Southampton. In Londen groeide hij uit tot een vaste kracht in het elftal van Arsène Wenger. Voor the Gunners kwam hij tot bijna vierhonderd duels. Hij scoorde 108 keer en was 80 keer aangever bij een doelpunt. In 2018 verkaste hij voor 22 miljoen euro naar Everton, alvorens hij in 2021 terugkeerde bij jeugdliefde Southampton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een snelheid had deze man, ook een aantal jaar van kunnen genieten op fifa. Trouwens geen hele slechte statistieken

18 augustus 2023 om 11:11

Zeker op de oudere fifa's waar dat heel belangrijk was was deze man gruwelijk.

Was echt een enorm talent vroeger en kocht hem eigenlijk altijd in mijn FIFA-team. Pijlsnel en goede kop erop zitten. Ondanks de 400 duels voor Arsenal heeft hij zijn potentie (naar mijn mening) nooit echt helemaal waar weten te maken.

18 augustus 2023 om 10:14

Evenals een Bellerin, heeft hij na zijn zware blessure nooit echt meer zijn niveau gehaald in de top...

18 augustus 2023 om 10:18

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik Walcott echt een veel grotere toekomst had toegedicht dan Bellerin.

18 augustus 2023 om 10:41

Vind je? Bellerin was echt een absolute topback voor zijn blessure. Na zijn blessure echt geen schim meer.

Walcott heeft ondanks zijn blessures toch een mooie tijd gehad bij Arsenal. Ook een echte gunner.

18 augustus 2023 om 10:42

Heeft het nog wel een tijdje als spits behoorlijk gedaan, welk seizoen weet ik niet meer

18 augustus 2023 om 14:29

14/15?

18 augustus 2023 om 14:49

Ja zoiets, toen schoot hij er ook echt wel wat in, en was altijd gevaarlijk!

Heeft het nooit echt helemaal waar kunnen maken. Water, watervlug, maar vrij harde voeten. Op een gegeven moment heeft hij wel leren afmaken, maar geraakte hij behoorlijk vol van zichzelf.

Aardige speler. Vooral snel en later werd hij ook nog koelbloediger voor de goal...

Jammer dat hij zich nooit als ''spits'' met de rug naar het doel heeft kunnen ''ontwikkelen'', anders was die echt onhoudbaar geworden zeg...

Het ga je goed, Theo!

Het is eigenlijk heel veelzeggend voor het Arsenal in die jaren dat Walcott tot 400 duels voor Arsenal gekomen is. Hij was een enorm snelle speler, maar verder vooral matig. Boven alles was hij een van de slechtere afmakers in de Premier League van die tijd, de originele Sterling.

18 augustus 2023 om 10:37

Toch gewoon 80 doelpunten, bijna 1 op 4. Dat is toch niet zó slecht? Naar mijn idee ook geen geweldige afmaker hoor, maar het valt me op dat zijn cijfers dan toch best wel aardig zijn.
Voor mijn gevoel was dit ook best wel een beetje een eeuwig talent, eigenlijk hetzelfde gevoel als ik bij Oxlade-Chamberlain heb. Fantastische spelers en talent spat ervan af, maar toch nooit écht hun potentie waar kunnen maken, ook mede door zware blessures.
Toevallig ook allebei afkomstig van Southampton, die toch wel vaak een neusje voor talent lijken te hebben.

18 augustus 2023 om 11:04

Ik denk dat we dat vaker zien bij hele snelle spelers, ze lijken dan al snel beter dan ze daadwerkelijk zijn. Ik vond Walcott geen geweldige dribbelaar, geen goede passer, geen afmaker en zijn voorzetten waren ook niet super. Hij was gewoon erg snel.

Natuurlijk heeft hij ook wel goede periodes gehad en heeft hij uiteindelijk (mede omdat Wenger hem toch maar in de spits knalde) best aardig wat goals gemaakt, maar daarin doet hij me een beetje denken aan Rashford. Korte, aardige periodes van vorm afwisselen met maandenlange diepe dalen.

Dit was zo’n groot talent maar helaas is het er niet helemaal uitgekomen. Kan me nog herinneren dat hij van Notts County (geloof ik, al staat in de tekst Southampton.., zou zweren dat hij van een kleinere club kwam) bij Arsenal tekende.

18 augustus 2023 om 11:04

In de jeugd kort bij Newsbury en Swindon gespeeld. Zo kwam hij bij Southampton, waarna hij naar Arsenal vertrok. Daarna nog naar Everton gegaan, alvorens hij terugkeerde bij Southampton.

Qua doelpunten geen geweldige cijfers. Leverde met zijn snelheid ook onvoldoende assists, maar was toch altijd dreigend door die snelheid.

Standaardaankoop toen ik FM 2006 speelde. Helaas heeft hij de potentie niet volledig ingelost, maar alsnog een meer dan prima carriere gehad. Speelde geloof ik nog een puike pot in de 2-1 overwinning tegen Barca in 2011 (met de mooie goal van RvP vanuit een moeilijke hoek).

Legend! Hoop m snel terug te zien bij Arsenal op een of andere manier

Staat een leuke video online op het kanaal van Gary Nevelle (the overlap) waar die zijn afscheid aankondigd

Walcott, samen met Ramsey en Wilshere waren toch de drie spelers van Arsenal waarvan je dacht dat het wel eens hele grote spelers konden worden. Uiteindelijk heeft Walcott geen verkeerde carrière gehad, maar op basis van de hype rondom zijn persoon toen hij doorbrak is het ook niet geworden wat je ervan verwacht had.

Goede carrière gehad! Kan zich nu volledig storten op het schrijven van zn kinderboeken

Zwaar overschatte speler, de man kan alleen maar rennen.
Geen dribbel, geen goede pass en vooral geen afmaker. Typisch een speler onder Wenger na de invincible tijdperk: subtop!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren