Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Man City heeft met Kovacic eerste zomeraanwinst én opvolger van Gündogan binnen

Laatste update:

Mateo Kovacic heeft zijn transfer naar Manchester City definitief afgerond, zo melden de Engelsen dinsdagavond via de officiële kanalen. De 29-jarige middenvelder komt voor ruim 29 miljoen euro over van Chelsea. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot zo’n 35 miljoen euro. De Kroaat heeft tot medio 2027 getekend in het Etihad Stadium.

De komst van Kovacic hing al een tijdje in de lucht, daar Chelsea en City onlangs al een overeenkomst bereikten. Nu is de deal dus definitief afgerond, waardoor the Citizens de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Ilkay Gündogan al binnen hebben. “Dit is een geweldige stap voor mij”, zegt Kovacic op de website van City. “Iedereen die dit team heeft zien spelen onder Josep Guardiola weet hoe goed ze zijn. Voor mij is dit het beste team ter wereld. Het is een droom voor elke voetballer om onderdeel te zijn van deze ploeg.”

De Kroaat, die wellicht binnenkort landgenoot Josko Gvardiol kan verwelkomen bij zijn nieuwe club, lag nog een jaar vast bij Chelsea. Daardoor moesten the Blues hem deze zomer verkopen om nog wat aan hem over te houden. Kovacic was vrijwel altijd een basisspeler op Stamford Bridge en won met de Londenaren onder meer de Champions League en Europa League. De middenvelder kwam tot 221 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij zes goals maakte en vijftien keer als aangever fungeerde. De Kroaat is de zesde speler van Chelsea die deze zomer is vertrokken. Kalidou Koulibaly, N’Golo Kanté, Tiemoué Bakayoko, João Félix (einde huur) en Denis Zakaria (einde huur) gingen Kovacic al voor.

Kovacic won in zijn carrière driemaal de Champions League met Real Madrid. Bij de Koninklijke kon hij echter niet leven met zijn bijrol achter het befaamde middenveld bestaande uit Luka Modric, Casemiro en Toni Kroos. Met onder meer Rodri, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva in de gelederen zal ook de concurrentie bij City niet mals zijn. Kovacic zag met Gündogan dus al een geduchte concurrent vertrekken. De 95-voudig international van Kroatië is de eerste zomeraanwinst van the Citizens, die met Arsenal strijden om de handtekening van Declan Rice. Ook Gvardiol zou vrijwel zeker onderweg zijn naar de blauwe club van Manchester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede backup met veel ervaring

De beste optie voor iedereen denk ik. Chelsea heeft een ander soort middenvelder nodig, City heeft nog geen middenvelder zoals Kovacic en Kovacic was duidelijk toe aan een andere omgeving.. Hij was dit seizoen 1 van de meest vocale spelers op het trainingscomplex die opzichtig naar een transfer/uitweg zocht.

27 juni 2023 om 19:42

Hij was dit seizoen ook zo'n beetje jullie beste speler Yoeri.

27 juni 2023 om 19:59

Niet mee eens, zeker de tweede seizoenshelft vind ik dat de wedstrijden waar hij er bovenuit stak op 1 hand te tellen zijn.

27 juni 2023 om 21:43

Is ook al 3 jaar op de sukkel met zijn fitheid. Sukkelt van de ene blessure naar de andere.

27 juni 2023 om 19:45

ander soort nodig? Jullie, nja Chelsea had spelers voor 3 opstellingen. Lekker beleid daar, na zoveel transfers nogsteeds niet de juiste..

27 juni 2023 om 20:00

Moet je nagaan inderdaad.. Het is treurig, maar het is waar: er was geen enkele balans in het elftal te vinden. Jammer genoeg is dat niet alleen een probleem geweest van het afgelopen seizoen. Er zijn al langer structurele problemen bij Chelsea.

Had hem graag ook bij United gezien, dit is een goede deal. Maar nee, wij gaan deze zomer wachten tot de laatste week en dan 3x te veel voor een speler betalen. Kan niet wachten!

27 juni 2023 om 20:47

Dit moet je als je United zijnde niet willen. & Gaz, ik ben bang dat United geen rol van betekenis gaat spelen op de transfermarkt. Althans niet voor toptalenten of topspelers. Om je teleurstelling te vermakelijken, is het beter om er al vanuit te gaan dat United achter alle potentiële (top)spelers het net gaat vissen die aan de club gelinkt wordt.
& zolang de overname niet gebeurd blijft United in dat grijze gebied hangen..

27 juni 2023 om 20:55

Het is elk jaar hetzelfde liedje bij United, zo jammer!

28 juni 2023 om 09:08

had verrati niet wat voor united geweest?

28 juni 2023 om 09:12

Dat had hij zeker. Beter dan Mount.

Met Jorginho, Kante en Kovacic hadden we toch jarenlang een ijzersterk middenveld. En in een halfjaar ben je ze allemaal kwijt, terwijl er nog genoeg kwaliteit in had gezeten.

Gelukkig hebben we voor Kovacic nog een net bedrag ontvangen, al had het wel meer mogen zijn als je het mij vraagt. Maar goed voor een speler die elk seizoen meermaals geblesseerd is, is het geen gek bedrag. Het lijkt mij ook niet dat hij de komende jaren ineens minder blessures gaat oplopen.

Tegen het licht van de hedendaagse transfersommen is dit eigenlijk een koopje. Ik weet eigenlijk niet wat ik van Chelsea moet verwachten komend seizoen.

Gvardiol en Rice er nog bij voor +200 miljoen. Ordinaire koopclub is het ook.

27 juni 2023 om 20:19

Er worden vooral spelers gehaald om vertrekkende spelers op te vangen. Vorig seizoen nog ruim 150m ontvangen aan uitgaande transfers. Mochten Laporte, Cancelo, Bernardo en Mahrez vertrekken dan kan het deze zomer weer erg oplopen met de verkopen. Al hoop ik dat ze blijven en een Gvardiol daarmee niet meer nodig zal zijn.

27 juni 2023 om 20:33

Ze gaan bernardo toch zeker niet laten gaan? Of wil hij graag weg?

27 juni 2023 om 22:20

@iron Bernardo flirt al een tijdje met Barca. Hij houdt zijn toekomst steeds geheimzinnig. Bernardo zal echter, net als Cancelo, nog flink wat geld kosten waardoor ze niet zo makkelijk zullen vertrekken

27 juni 2023 om 20:23

Nou nou nou. Gundogan is al vertrokken, en Cancelo, Laporte vertrekken ook bijna op zeker. De toekomst van Phillips staat ook op de tocht, en er is interesse in Mahrez en Bernardo. Lijkt me logisch dat als je topspelers laat gaan, je topspelers terughaald toch?

27 juni 2023 om 20:56

Zeker maar dat kan ook met normaal fatsoenlijk beleid. 2 spelers van meer dan 100 miljoen kopen noem ik geen fatsoenlijk beleid. En het gebeurd zon beetje elke zomer. Zon Gvardiol had je een aantal jaar geleden ook kunnen scouten voor 20 miljoen. Ik bedoel maar.

27 juni 2023 om 21:29

Noem mij dan even 2 spelers van boven de 100 miljoen die City heeft gehaald in dezelfde zomer DerKaiser123

27 juni 2023 om 21:39

DerKaiser123 sorry maat maar je moet je toch beter inlezen. ‘En het gebeurd zo’n beetje elke zomer’, dit is echt complete nonsens. De duurste speler is Grealish en dat is de enige voor 100+ miljoen. Daarna volgen KDB (76), Diaz (72) en Rodri (70). Dan Mahrez voor 68. Euro’s, geen ponden.Kortom, city betaalt vooral bedragen die alle andere clubs in de top ook geregeld betalen, dus om nou te zeggen dat city de club is die altijd maar honderden miljoen uitgeeft, is ronduit onzin. Natuurlijk is het een rijke club met een geldschieter waar je over kan discussiëren, klopt helemaal, maar als ze 1 ding juist goed doen (vind ik), is dat ze voor relatief weinig geld (op grealish na) spelers aantrekken die vervolgens echt allemachtig goed worden. 70 miljoen voor kdb en 68 voor Mahrez is achteraf bijna diefstal, zelfde geld voor veel spelers die in hun top 10 duurste ingaande transfers staan.Vergelijk de top 5 inkomende transfers van city maar ff met die van barca, real en united, daar komt city nooit bij in de buurt. En daar zitten maguires, hazards en coutinhos tussen die het geld nooit waard zijn geweest.Als er dus een club vrij goed is in scouten, is het denk ik juist city haha

27 juni 2023 om 21:47

Haaland koste ook 100mil in totaal. 60mil transfersom+40mil aan makelaar en vader.

27 juni 2023 om 21:50

Oh god stelletje wijsneuzen. Meer dan 200 a 300 miljoen spenderen elke zomer noem ik geen fatsoenlijk beleid hoor. Grealish was 120 miljoen. Kijk hoeveel Philips heeft gekost. Geef dan een jeugdspeler de kans. Man heeft nauwelijks gespeeld. Foden is ook niet minder dan Grealish en die speelt nu nauwelijks meer.

27 juni 2023 om 21:53

PSG heeft Messi en Ramos transfervrij binnengehaald. Straks gaan we nog denken dat die ook goed beleid voeren. Naast transfer kosten komen er vaak ook nog andere kosten bij he. Of denk je dat die spelers voor niks bij een City gaan spelen?

27 juni 2023 om 22:24

@derkaiser Ik zie Rice en Gvardiol in 1 zomer ook niet zetten. Al zal het alleen gebeuren als er ook veel verkocht wordt. En die kans zit erin. Man City is, net als veel andere topclubs, geen club die gaan gokken op een 17-jarige Gvardiol. Bij City, net als bij andere PL clubs, moet je er meteen staan. Bij een Leipzig, Sevilla of Ajax kan je je prima ontwikkelen als talent. Dat is ook een beetje appels met peren vergelijken. Het is natuurlijk ook een luxe positie die topclubs hebben omdat ze de financiele kracht hebben om zelf niet te hoeven op te leiden

27 juni 2023 om 22:43

Dat is ook wel zo, maar je kan ook op slimmere manier deals maken. Lokken op transfervrije spelers of spelers met een 1-jarig contract of spelers die clausules in hun contract hebben zoals ze met Haaland deden. Een Bayern investeert veel minder en hoort ook bij de absolute top. Real de laatste jaren ook. Hebben nu pas weer met Bellingham een keer flink weer geïnvesteerd. En Gvardiol zal ook bij City langzaam aan gebracht kunnen worden. Bij Zagreb bestond die al bekend als een toptalent. Ik vind het geen mooi beleid. PSG wordt volledig afgezeikt (waarschijnlijk door hun imago), maar bij City vinden we het allemaal prachtig. Hypocrisie ten top.

28 juni 2023 om 00:12

City krijgt, net als veel andere clubs, genoeg kritiek over het uitgeven van geld. De positieve reacties die ze krijgen hebben vooral betrekking erop dat ze spelers kopen waar mensen van denken dat dat iets kan worden en dat is ook vaak het geval. Het is zo zonde als goede voetballers totaal niet uit de verf bij een club komen of dat een club voor veel geld de verkeerde spelers haalt. Bayern heeft natuurlijk een mega efficient beleid qua prijs/kwaliteit beleid. Nu is het wel zondat Bayern een voordeel heeft op een Man City daarin. 1. Ze kunnen makkelijker Duitse topspelers aantrekken. 2. Ze hoeven niet per se een selectie te hebben die op elke positie dubbel bezet is door topspelers. Real heeft een oogst fase gehad, maar zullen de komende jaren flink in de portemonnee moeten gaan kijken. Dat hebben ze in het verleden gedaan en dat gaan ze zeker nog wel meer doen in de toekomst

Ik vind 6 goals en 15 assist in 221 wedstrijden toch wel vrij pover voor een creatieve middenvelder als hem. Vraag me af in hoeverre dit nou echt een aanwinst zou zijn voor Manchester City. Verwacht dat hij dan voornamelijk als back up gaat fungeren.

28 juni 2023 om 00:15

Rice is dan ook meer een CDM of controleur dan een aanvallende middenvelder. Hij zou een beetje dezelfde rol hebben ala een Rodri bij City. Nu City in een 3-2-4-1 systeem speelt is er opeens behoefte naar een speler zoals Rice om de dubbele 6 positie in te vullen met Stones en Phillips in de roulatie erbij

Ik kocht Kovacic altijd bij PES toen hij nog voor Inter speelde. Ik had altijd geweten dat Kovacic een grote zou gaan worden. Wel heel mooi om te zien dat hij het zo ver heeft geschopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren